Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2010 04 20, 19:36)
o gal macro funkcija yra fotike?

Nzn,gal ir yra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2010 04 20, 20:38)
Nzn,gal ir yra blush2.gif

su ja galima nufotografuot iš labai arti ir viskas labai aiškiai patysis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 20, 19:46)
su ja galima nufotografuot iš labai arti ir viskas labai aiškiai patysis rolleyes.gif

Reiks paieškot,ačiū 4u.gif Na o minčių apie tą rudą daiktą, kur šalia šaknies nebus? ax.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carela: 20 balandžio 2010 - 19:54
QUOTE(carela @ 2010 04 20, 20:53)
Reiks paieškot,ačiū 4u.gif

koks tavo fotikas? ta prasme pavadinimas ir modelis
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 20, 19:56)
koks tavo fotikas? ta prasme pavadinimas ir modelis

kodak, radau man regis,galima nusistatyti nuotraukos dydi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 20, 11:59)
Kažkas tokio?   biggrin.gif  Populiariai prekybiniais terminais tai cambria, realiai - Odontoglossum grupės hibridas.

Nužydėjus žiedstiebis nukerpamas, nes pakartotinai ant to paties Odontoglossum hibridai nežydi. Po žydėjimo galima persodinti, jei vazonas ankštas. Pavasarį pasirodo nauji auginiai, laistoma gana gausiai, tręšiama daug azoto turinčiomis trąšomis. Praėjus šalnų pavojui augalas gali keliauti į lauką, nuo vėjo, lietaus ir tiesioginės saulės apsaugoton vieton. Nuo rugpjūčio vidurio (maždaug) trąšas keisti į kalio - fosforo, t.y., augalas jau turėtų būti išsiauginęs auginį ir brandinti bulbą (tą gumbą, kaip didelė sėkla  tongue.gif ) bei pamažu pamažu ruoštis žydėjimui. Žydėjimui reikalingas ir lauke gaunamas dienos - nakties temperatūrų skirtumas. Prieš šalnas parkeliaujam namo, žiemą dažnai šie augalai pageidauja pailsėti - pabūti vėsiau ir sausiau. Šviesos poreikiai gana vidutiniai - mažesni negu katlėjoms ir dendrobiumams.
Papildyta:

Na o jei Oncidium, tai irgi viskas panašu - šviesos tik vos daugiau reikėtų  4u.gif  blush2.gif

Aciu labai,keliaus ji man i balkona,tikiuos jau salnu gal nebus,bet stiklintas balkonas,tai gal ne susals,tuoj eisiu sukuosena pakarpysiu lotuliukas.gif ,aciu dar karta uz pataryma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kuziukas @ 2010 04 21, 13:16)
Aciu labai,keliaus ji man i balkona,tikiuos jau salnu gal nebus,bet stiklintas balkonas,tai gal ne susals,tuoj eisiu sukuosena pakarpysiu lotuliukas.gif ,aciu dar karta uz pataryma thumbup.gif

Dar galit neskubėt su išnešimu wink.gif
Atsakyti
O kaip skaičiau daug kas čia naudoja "Schultz" orchidėjų trąšas, ar ne? Bet aš paskaičiau, kad jų sudėtyje yra karbamido (angliškai parašyta "urea"), o pagal vieną orchidėjų priežiūros knygą geriau tokių trąšų vengti... (kuriose yra "urea" arba karbamido)
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 21, 15:21)
O kaip skaičiau daug kas čia naudoja "Schultz" orchidėjų trąšas, ar ne? Bet aš paskaičiau, kad jų sudėtyje yra karbamido (angliškai parašyta "urea"), o pagal vieną orchidėjų priežiūros knygą geriau tokių trąšų vengti... (kuriose yra "urea" arba karbamido)

Labai įdomu, kokias knygas perskaitėte apie orchidėjų priežiūrą rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos merginos, na as cia tokia laisva skaitytoja truputeli ligonis biggrin.gif . Labai prasau patarimo. Mano vaikas jau antra kart tos pacios mano varkses orches ziebkoti nulauzia( dar karta taip padarys sakiau nagus nudauzysiu) biggrin.gif. Vargsele tik pradeda jau leist ziedelius. Kazin 3 kart prazys. Dieve taip laukiiu ziedas tai zinokit neraaaalus. Labai aciuks uz patarima ir pasidalinima savo patirtimi. Ir atsiprasau jei kartais cia as ikisiu savo liezuveli. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 21, 15:37)
Labai įdomu, kokias knygas perskaitėte apie orchidėjų priežiūrą  rolleyes.gif

"Mano Namai - Orchidėjos" ir "Orchids for Dummies" ("Orchidėjos Kvaileliams")
Atsakyti
Kazkaip neteko pastebeti tokio dalyko, bet ar sausa phalaenopsio saknis gali rauksletis, susitraukti ir idubti, o paliejus vel issipusti, pastoreti? rolleyes.gif
Atsakyti