Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Adelle, reikia atsižvelgti į augalą. ar jis ilsisi, ar žydi, ar augina naujus auginius. Kai ilsisi reikia atitinkamai sumažint laistymą, kai augina auginius reikia lieti gausiau ir taip pat tręšti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos orchidejininkes biggrin.gif ,noriu patarymo,nusipirkau orchideja Maximoje ,kur daug smulkiu tigriniu ziedu,ir ziedakotys is tokios kaip sekla didele ataugos auga,prazydejo ji man labai graziai visa menesi,net daugiau,kvepejo medumi,o dabar meta po truputi ziedus,tai gal patartumet kaip su ja toliau elgtis,nes siaip atrodo sveika ir stipri.
Atsakyti
QUOTE(kuziukas @ 2010 04 20, 11:43)
kaip su ja toliau elgtis,nes siaip atrodo sveika ir stipri.

įsivaizduoju, kad šnekat apie oncidium orchidėją, pasiieškokit info pirmam puslapy rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kuziukas @ 2010 04 20, 11:43)
Sveikos orchidejininkes biggrin.gif ,noriu patarymo,nusipirkau  orchideja Maximoje ,kur daug smulkiu tigriniu ziedu,ir ziedakotys is tokios kaip sekla didele ataugos auga,prazydejo ji man labai graziai  visa menesi,net daugiau,kvepejo medumi,o dabar meta po truputi ziedus,tai gal patartumet kaip su ja toliau elgtis,nes siaip atrodo sveika ir stipri.

Kažkas tokio? biggrin.gif Populiariai prekybiniais terminais tai cambria, realiai - Odontoglossum grupės hibridas.

Nužydėjus žiedstiebis nukerpamas, nes pakartotinai ant to paties Odontoglossum hibridai nežydi. Po žydėjimo galima persodinti, jei vazonas ankštas. Pavasarį pasirodo nauji auginiai, laistoma gana gausiai, tręšiama daug azoto turinčiomis trąšomis. Praėjus šalnų pavojui augalas gali keliauti į lauką, nuo vėjo, lietaus ir tiesioginės saulės apsaugoton vieton. Nuo rugpjūčio vidurio (maždaug) trąšas keisti į kalio - fosforo, t.y., augalas jau turėtų būti išsiauginęs auginį ir brandinti bulbą (tą gumbą, kaip didelė sėkla tongue.gif ) bei pamažu pamažu ruoštis žydėjimui. Žydėjimui reikalingas ir lauke gaunamas dienos - nakties temperatūrų skirtumas. Prieš šalnas parkeliaujam namo, žiemą dažnai šie augalai pageidauja pailsėti - pabūti vėsiau ir sausiau. Šviesos poreikiai gana vidutiniai - mažesni negu katlėjoms ir dendrobiumams.
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2010 04 20, 11:53)
įsivaizduoju, kad šnekat apie oncidium orchidėją, pasiieškokit info pirmam puslapy rolleyes.gif

Na o jei Oncidium, tai irgi viskas panašu - šviesos tik vos daugiau reikėtų 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Ką manote apie "Agronom" orchidėjų trąšas (NPK 4-5-6+B, Mn, Fe)? Aš jas pirkau kadangi man jos pasirodė normaliausios (ir ne dėl to, kad pigios). Tiktai nesuprantu ar N-NH2 yra šlapas (karbamidas), nes geriausios orchidėjų trąšos, kuriose azotas ne šlapalo pavidale, o tos kuriose azotas pateiktas (nežinau kaip teisingai išverst) amoniakinio azoto, arba nitratinio azoto pavidalu. Taip pat skaičiau, kad neseniai įrodyta, jog fosforo kiekis trąšose neturi įtakos žydėjimui, todėl į fosforo skaičių nereikia labai kreipt dėmesio renkantis trąšas.
Dar turiu "Substral" trąšų, bet ten azoto daug, todėl jomis tręšiu, kai augs lapai, o augalas nežydės...
Taip pat, ką manote apie "Compo" lapų purškalą? Taip pat jį nusipirkau smile.gif...
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 20, 12:17)
Taip pat, ką manote apie "Compo" lapų purškalą? Taip pat jį nusipirkau smile.gif...

turėjau aš jį, nieko ypatingo smile.gif purškiu paprastu distiliuotu vandeniu
Atsakyti
sveikos, norejau paklausti, ar dar neper anksti orchidejas nesti i istiklinta balkona (kambrijas, katlejas) ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 04 20, 15:56)
sveikos, norejau paklausti, ar dar neper anksti orchidejas nesti i istiklinta balkona (kambrijas, katlejas) ? blush2.gif

balkonas balkonui nelygus, bet manau kad dar saltoka, polius salnas pranesa
Atsakyti
Sveikos, na va dedu foto 4u.gif taigi issiaiskinau, kad deje saknys ten,kur jusu klausiau,bet va dabar jus man pasakykit,a kas cia per daiktas? (apibraukiau raudonai) ax.gif
[attachmentid=197073]
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 04 20, 15:56)

O kokios temperatūros tame balkone būna (aukščiausia ir žemiausia)? Šiaip laikymas lauke svarbesnis vasaros pabaigoje, kai bręsta bulbos ir augalas programuojasi žydėjimui, todėl nėra taip svarbu išnešti kuo anksčiau...

QUOTE(carela @ 2010 04 20, 19:41)
Sveikos, na va dedu foto 4u.gif  taigi issiaiskinau, kad deje saknys ten,kur jusu klausiau,bet va dabar jus man pasakykit,a kas cia per daiktas? (apibraukiau raudonai) ax.gif

Nesimato schmoll.gif
Atsakyti
Nesiseka man su nuotraukom 4u.gif doh.gif
[attachmentid=197075]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carela: 20 balandžio 2010 - 19:32
QUOTE(carela @ 2010 04 20, 20:28)
Nesiseka man su nuotraukom 4u.gif  doh.gif

o gal macro funkcija yra fotike?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 20 balandžio 2010 - 19:36