Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(la_vita @ 2010 04 19, 09:24)
gal kas žinote ar geras laikas šiandien-ryt persodinti orchidėjas?  g.gif

šian-ryt dar jaunatis, tai geras laikas bet ką persodint/sodint smile.gif
Atsakyti
O kodel jis turetu but blogas? smile.gif

SIANDIEN: Lapų diena. Sėkite, sodinkite, pikuokite lapines daržoves. Sėkite, pjaukite veją. Laistykite kambarinius augalus. Tvarkykite sodą, aplinką. Rinkite vaistinius augalus (lapus, stiebus). Šią dieną organizmą palankiai veikia vaistinių augalų vonios, patartina valgyti lapines daržoves. Nerekomenduojama naikinti drėgmės ir pelėsių patalpose, džiovinti vaistinių augalų.
http://www.sodospalvos.lt
Atsakyti
Sveiki,
Užsimaniau auginti orchidėją tai paėmiau ketvirtadienį ir nusipirkau Falenopsį, mažais geltonais žiedeliais. (Papigintą blush2.gif) Prieš tai perskaičiau keletą knygų apie orchidėjų auginimą.
O vat ant mano gėlės orinės šaknys nudžiūvusios ir nežinau, ką su jomis daryti, nes knygose apie tai nerašė. Palikti ar nukirpti?
Atsakyti
Vaikas nulauze lapa, ir toks klausimas jei pamerkciau i vandeni ar islestu saknis ? g.gif ar jau ismesti ta lapuka verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 19, 09:20)
Sveiki,
Užsimaniau auginti orchidėją tai paėmiau ketvirtadienį ir nusipirkau Falenopsį, mažais geltonais žiedeliais. (Papigintą  blush2.gif) Prieš tai perskaičiau keletą knygų apie orchidėjų auginimą.
O vat ant mano gėlės orinės šaknys nudžiūvusios ir nežinau, ką su jomis daryti, nes knygose apie tai nerašė. Palikti ar nukirpti?

As nukerpu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 19, 10:20)

jei pilnai visa šaknis nudžiuvus, tai gal ir galima nukirpti, bet būna taip, kad šaknies vidurys išdžiuvęs, o galas kažkur viduj sulindęs ir dar gyvas, tai tokios šaknies, aišku, kirpt nereikėtų

QUOTE(Okei @ 2010 04 19, 11:18)
Vaikas nulauze lapa, ir toks klausimas jei pamerkciau i vandeni ar islestu saknis ? g.gif ar jau ismesti ta lapuka  verysad.gif

išmesti
Atsakyti

išmesti
[/quote]
Dekui verysad.gif
Atsakyti
labas. gal galit patarti ar verta is karto persodinti ka tik nusipirkta zydinti Dendrobium'a? man jo kotas toks keistai gelsvas, o saknu irgi nelabai matosi is virsaus ziurint... kaip jus elgtumetes?
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2010 04 19, 19:21)
gal galit patarti ar verta is karto persodinti ka tik nusipirkta zydinti Dendrobium'a? man jo kotas toks keistai gelsvas

jei turi omeny pirmą nuotrauką, tai normalu.. turiu tokį patį dendrobį (mačiau pagyrų temoj taviškį), bet kažkodėl jo iki šiol nepersodinau g.gif turiu jį gal nuo vasaros, užaugino naują auginį, žydėjo, dabar dar vieną auginį auginas...
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 19, 19:32)
jei turi omeny pirmą nuotrauką, tai normalu.. turiu tokį patį dendrobį (mačiau pagyrų temoj taviškį), bet kažkodėl jo iki šiol nepersodinau g.gif turiu jį gal nuo vasaros, užaugino naują auginį, žydėjo, dabar dar vieną auginį auginas...

tai ir as kol kas jo nejudinsiu... palauksiu bent kol nuzydes, tikiuosi sis procesas uztruks bent savaite kita ax.gif aciu uz issakyta patirti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 19, 09:25)
šian-ryt dar jaunatis, tai geras laikas bet ką persodint/sodint smile.gif

Oooo kaip gerai, kaip tik rytoj buvau suplanavus sodininkyste užsiiminėt biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 19, 19:32)

O kas kiek laiko jį laistai ir kaip reikia laistyti - merkiant ar liejant iš viršaus? Kas kiek laiko tręšti? Pasidalink patirtimi, kaip augini. 4u.gif Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 04 20, 01:12)
O kas kiek laiko jį laistai ir kaip reikia laistyti - merkiant ar liejant iš viršaus? Kas kiek laiko tręšti? Pasidalink patirtimi, kaip augini.  4u.gif Ačiū.  4u.gif

kadangi jis gyvena pas mane darbe, tai nieko ypatingo jam nedarau, stovi ant šiaurinės palangės, laistau merkiant kas 1,5-2 sav, netręšiau nei karto...
Atsakyti