Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(nila_ks @ 2010 04 16, 17:53)
Idesiu bendra vaizda

Greiciausiai pas mane irgi saknys verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2010 04 16, 19:12)
Greiciausiai pas mane irgi saknys verysad.gif

Viltis mirsta paskutine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 16, 12:20)
Sveikutes norejau paklausti ar tikrai cia ziedkoti leidzia. Nejau turesiu dziaugsma bigsmile.gif

95% žiedstiebis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 16, 15:08)
Geriausia juos persodinti po žydėjimo, tada keletą dienų palaikyti nelaistant, kad apgytų šaknys - na kaip ir visas orchidėjas po persodinimo  mirksiukas.gif

Ar išdžiūvo substratas patikrinti galima kilnojant vazonėlį - labai jau skiriasi svoris  tongue.gif  Galima naudotis pieštuko ar pagaliuko metodu: laikyti įsmeigtą substrate, jei ištraukus bus drėgnas, dar nelaistyti.
Papildyta:
Gali išleisti ir keikį, o šiaip dauginami ir dalijant stambų kerą (turi likti ne mažiau, kaip po 3 bulbas kiekvienoje dalyje)

Ačiū 4u.gif
Papildyta:
Dar turiu klausimuką - Phanealopsio orines šaknis persodinat galima užpilti substratu, ta prasme visas užkasti į substratą? Nes labai jau jų daug. Ruošiuosi persodinti, nes šaknys lipa iš vazono, viršuje pilna, ir pro apačią vazonėlio lenda, nebetelpa. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 16, 22:30)
95% žiedstiebis rolleyes.gif

clap.gif yahoo.gif
Atsakyti
mergaitės turiu tokį klausimuką, nuspirkau minimuką ir nežinau į kokį substraktą geriau ją sodinti? g.gif unsure.gif ar į stanbų ar į smulkų? dabar ji kažkosiose samanose pasodinta blink.gif gal kuri galėtų patarti? būčiau labai labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 04 17, 01:01)
Phanealopsio orines šaknis persodinat galima užpilti substratu, ta prasme visas užkasti į substratą?

Phalaenopsis, jei jau nori rašyt teisingai mirksiukas.gif gali užkast tas šaknis, tik iki apatinių lapų skrotelės, nes jei užkasi ir ją, laistant užsistovės vanduo ir gali įsimesti puvinys

QUOTE(Burbuliuks @ 2010 04 17, 10:45)
mergaitės turiu tokį klausimuką, nuspirkau minimuką ir nežinau į kokį substraktą geriau ją sodinti?  g.gif  unsure.gif ar į stanbų ar į smulkų?

smulkus puikiausiai tiks smile.gif
Atsakyti
Mergaites, visada galvojau, jog nuzydejus orchidejai, reikia laukti, kol ziedkotis nudzius ir tada ji nukirpti, bet pirmam pusapyje perskaiciau, jog galima iskart kirpti unsure.gif Kazkaip nedrasu man... blush2.gif Ar tikrai galima? 4u.gif Ir ties kuria akute kirpti? 4u.gif Dekoju is anksto uz atsakyma aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2010 04 17, 15:11)
jog galima iskart kirpti  unsure.gif  Kazkaip nedrasu man...  blush2.gif  Ar tikrai galima?  4u.gif  Ir ties kuria akute kirpti?  4u.gif

galima iškart visą kirpti, išaugęs naujas žiedstiebis dažniausiai daugiau pumpurų turi, nei iš akutės išleista šakelė; jei norit kirpt ties akute, tai kirpkit 1-1,5 cm virš pirmos (skaičiuojant nuo žiedstiebio galo) gyvos akutės, t.y. ta, kur dar žiedų nebuvo
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 17, 15:27)
galima iškart visą kirpti, išaugęs naujas žiedstiebis dažniausiai daugiau pumpurų turi, nei iš akutės išleista šakelė; jei norit kirpt ties akute, tai kirpkit 1-1,5 cm virš pirmos (skaičiuojant nuo žiedstiebio galo) gyvos akutės, t.y. ta, kur dar žiedų nebuvo

Labai jums aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Einu apsiziureti blush2.gif aciuks.gif

Nukirpau nuo galo uz pirmos akutes, liko vien lapai... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunreja: 17 balandžio 2010 - 14:39
sveikutes, persodinau savo Phalaenopsi , buvo sveikas grazus pilnas vazonelis saknu , o kai persodinau jis pasidarė liūdnas verysad.gif lapai suglebo, tokie suvyte unsure.gif galvojau atsigaus bet ne jau kelinta savaite toks verysad.gif kas jam gali but, ka daryti unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semile: 17 balandžio 2010 - 14:47
Sveikutes, mano viena orchideja, na, jauciu reik atsisveikint su ja . cry.gif Kai pirkau, zinojau, kad ji nera perdaug sveika, galvoju jei bus vabaliukai kokie, nesunku bus pataisyt padeti, bet va klydau. Kai persodinejau ziuriu toks juodas puvinys, nes ji buvo ziauriai perlaistyta ir vesiai laikyta. Taigi po persodinimo galvojau atsigaus, bet kur tau ziuriu visos saknys pelesiu apejusi ir jauciu po truputi ji man iseina anapilin. Ar verta pirkti herbicida ar kokia chemija nuo pelesiu, ar isgelbes tai ja. Nes manau, kokia 95%, ji man tiesiog supus verysad.gif . O matos ispaskutiniuju ziedus laiko ir pumpurs leidzia, lapai grazus, bet saknys tai doh.gif
user posted image
Atsakyti