Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Toks apvalus galiukas, gal saknis g.gif
Atsakyti
Atsinešu citatą iš kitos temos.
QUOTE(Adelle @ 2010 04 16, 14:09)
Ačiū.  4u.gif O žiemai jiems ramybės periodo, žemesnės temperatūros ir laistymo apribojimo reikia? Žydi tik nauji auginiai, ar senus šalinti reikia? Atsiprašau, kad teršiu temą, nes ji ne apie tai.  4u.gif

Dendrobium biggibum priežiūra iš tikrųjų labai panaši į falenopsių. Tai šiltamėgė rūšis, skirtingai nuo Den nobile ji neturi ryškaus poilsio periodo (kai turi būti vėsu ir sausa). Tarp laistymų substratas turėtų visiškai išdžiūti g.gif . Žydėti gali ir seni auginiai, būna, kad žydi naujieji ir senieji, netgi tie, kurie jau be lapų, vienu metu (radau, kad viena bulba gali turėti 4 žiedstiebius rolleyes.gif ). Šalinti nieko nereikia, senosios bulbos "veikia" kaip maisto atsargų sandėliai.

Temperatūros bei laistymo sumažinimas gali būti naudojamas (ne)žydėjimo problemoms spręsti - na kaip ir falenopsiams bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 16, 14:45)
Atsinešu citatą iš kitos temos.

Dendrobium biggibum priežiūra iš tikrųjų labai panaši į falenopsių. Tai šiltamėgė rūšis, skirtingai nuo Den nobile ji neturi ryškaus poilsio periodo (kai turi būti vėsu ir sausa). Tarp laistymų substratas turėtų visiškai išdžiūti  g.gif . Žydėti gali ir seni auginiai, būna, kad žydi naujieji ir senieji, netgi tie, kurie jau be lapų, vienu metu (radau, kad viena bulba gali turėti 4 žiedstiebius  rolleyes.gif ). Šalinti nieko nereikia, senosios bulbos "veikia" kaip maisto atsargų sandėliai.

Temperatūros bei laistymo sumažinimas gali būti naudojamas (ne)žydėjimo problemoms spręsti - na kaip ir falenopsiams  bigsmile.gif

Ačiū labai už išsamų paaiškinimą, stengsiuos auginti, mokysiuos 4u.gif
Sena auginį matau nupjautą parduotuvėje, gal lūžęs buvo, ir šiaip pigiai pirkau, 15lt. tik, gal kas negerai? g.gif
Dar įdomu, o kaip žinoti, kad substratas sausas, vazonas neperšviečiamas. O gal į peršviečiamą persodinti? g.gif Gal šaknis apžiūrėt, ar sveikos? g.gif Jei pūna, tai tinka tas pats cinamonas? Nežinau, judint ją ar ne. Nes visus phanelopsius tik nusipirkusi peržiūriu ir persodinu, nesvarbu, žydi jie ar ne. Įpročiu tapo nurinkti poroloną ir kiminus. biggrin.gif
O kaip jie dauginasi? Irgi keikius augina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adelle: 16 balandžio 2010 - 14:00
QUOTE(Adelle @ 2010 04 16, 14:56)
Ačiū labai už išsamų paaiškinimą, stengsiuos auginti, mokysiuos  4u.gif Dar įdomu, o kaip žinoti, kad substratas sausas, vazonas neperšviečiamas. O gal į peršviečiamą persodinti?  g.gif Gal šaknis apžiūrėt, ar sveikos?  g.gif Jei pūna, tai tinka tas pats cinamonas? Nežinau, judint ją ar ne. Nes visus phanelopsius tik nusipirkusi peržiūriu ir persodinu, nesvarbu, žydi jie ar ne. Įpročiu tapo nurinkti poroloną ir kiminus.  biggrin.gif

Geriausia juos persodinti po žydėjimo, tada keletą dienų palaikyti nelaistant, kad apgytų šaknys - na kaip ir visas orchidėjas po persodinimo mirksiukas.gif

Ar išdžiūvo substratas patikrinti galima kilnojant vazonėlį - labai jau skiriasi svoris tongue.gif Galima naudotis pieštuko ar pagaliuko metodu: laikyti įsmeigtą substrate, jei ištraukus bus drėgnas, dar nelaistyti.
Papildyta:
Gali išleisti ir keikį, o šiaip dauginami ir dalijant stambų kerą (turi likti ne mažiau, kaip po 3 bulbas kiekvienoje dalyje)
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 16, 11:20)
Sveikutes norejau paklausti ar tikrai cia ziedkoti leidzia. Nejau turesiu dziaugsma bigsmile.gif

Pas mane toks kaip nuotraukoj,toks rudas ax.gif tik maziukas dar smile.gif tai cia saknis? g.gif
Atsakyti
Mano manymu, kad ten leidzia ziedkoti, nes skyla, narelis eina, juk saknys tolygiai auga, o ten galiukas naujas skyla, nezinau kaip cia paaiskint g.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 16, 17:01)
Mano manymu, kad ten leidzia ziedkoti, nes skyla, narelis eina, juk saknys tolygiai auga, o ten galiukas naujas skyla, nezinau kaip cia paaiskint g.gif

Nu pas jus tai jis didesnis,pas mane mazas dar labai,bet irgi rudas ir smaileja,o saknis kur yra isleista jau seniau,tokia kaip jus apibrauket foto.Negaliu nufotkint,nes dabar savaitgaliui isvaziavus.O vakar pamaciau,kad ir kitoj pusej toki pati leidzia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carela: 16 balandžio 2010 - 17:11
QUOTE(carela @ 2010 04 16, 18:10)
Nu pas jus tai jis didesnis,pas mane mazas dar labai,bet irgi rudas ir smaileja,o saknis kur yra isleista jau seniau,tokia kaip jus apibrauket foto.

cray.gif Tai sakot, kad cia saknis cry.gif suduzo mano viltys angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 16, 17:20)
cray.gif Tai sakot, kad cia saknis    cry.gif  suduzo mano viltys  angel_sadangel.gif

Nu bet gi leidzia ziedkoti pas jus,jei as gerai suprantu,tik ne tas kur apibrauket,o tas kitas?Ar as cia nesuprantu kazko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2010 04 16, 18:23)
Nu bet gi leidzia ziedkoti pas jus,jei as gerai suprantu,tik ne tas kur apibrauket,o tas kitas?Ar as cia nesuprantu kazko? g.gif

Ten tas, kitas, grynu gryniausia saknis, aplinkui pilna tokiu, tik va kur apibraukiau tai man pasirode kitoks, o jums atrodo, kad ten saknis, tai ir duzta mano viltis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 16, 17:28)
Ten tas, kitas, grynu gryniausia saknis, aplinkui pilna tokiu, tik va kur apibraukiau tai man pasirode kitoks, o jums atrodo, kad ten saknis, tai ir duzta mano viltis verysad.gif

nu nezinau,nedauzykit dar vilties,as ne specas ax.gif galiu ir klysti...vienu zodziu,pirmadieni nufotkinsiu ir idesiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2010 04 16, 18:35)
nu nezinau,nedauzykit dar vilties,as ne specas ax.gif  galiu ir klysti...vienu zodziu,pirmadieni nufotkinsiu ir idesiu 4u.gif

Idesiu bendra vaizda
user posted image
Atsakyti