Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Mergaitės, kaip prižiūrėti dendrobį? Ar jam nereikia peršviečiamo vazono? g.gif Nes pirkau neperšviečiama, bijau, kad nematysiu ar drėgmės ne per daug. doh.gif Ar dendrobiai augina vis naujus stiebus ir krauna žiedus? Ką daryti su senais nužydėjusiais? Viską žinojau apie fanelopsių priežiūrą, o čia pasimetus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2010 04 15, 21:55)
Sveikos merginos 4u.gif 
Jus man blondinei biggrin.gif  gal galit truputi pagelbeti blush2.gif  Na mano toji orchideja,kur persodinta su mikorize,nesuprantu ka leidzia blush2.gif  pradzioj spejau,jog orine sakni,bet kai  dabar islindo labiau nebesuprantu,ta ala mano manymu saknis rusva,ruda ne zalia...ir is kitos puses dar vienas toks auga.salia yra nedidele orine saknis isleista,bet ji zalia...mazu galiu tiketis,kad ten ziedkociai? blush2.gif  Ar cia man tik is didelio noro taip atrodo ax.gif

žiedkotis būna nusmailėjęs, o šaknis bukesnė, įmesk foto arba dar palauk - bus aišku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 04 16, 00:40)
Mergaitės, kaip prižiūrėti dendrobį? Ar jam nereikia peršviečiamo vazono?  g.gif Nes pirkau neperšviečiama, bijau, kad nematysiu ar drėgmės ne per daug.  doh.gif Ar dendrobiai augina vis naujus stiebus ir krauna žiedus? Ką daryti su senais nužydėjusiais? Viską žinojau apie fanelopsių priežiūrą, o čia pasimetus blush2.gif

Adelle, nepatikslinot koks pas Jus dendrobis, jų priežiūra skirtinga, žinovės nežinos ką atsakyti.
Neperšviečiamas vazonas jiems tinka. Peržydėjus jie ilsisi.
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 04 14, 08:09)
laba ryta  4u.gif
Kodel pas mano kvietka kraunasi tokie pumpurai? nes as kaip suprantu, is ju jau tikrai ziedas nebeissivystys..
cia pirmoj foto, tai niekas neprilipe, tiesiog jis atsidares ir matosi turinys.

Esu turėjusi tokių panašių pumpurų, priežasties nepasakysiu, bet būna, kad jie pražysta irgi.

QUOTE(lark @ 2010 04 14, 09:36)
Mano viena vanda krypsta į vieną šoną.
Ar galima jas sukioti?
Šiuo metu žiedyknotį augina  unsure.gif

Užklausk čia, tikrai gausi kompetetingą atsakymą 4u.gif

QUOTE(Žvaigždėja @ 2010 04 15, 21:35)
Sveikos augintojos ir mylėtojos, turiu klausimą.mano orchidėja nužydėjo ir aš jos stiebą seną tik truputį patrumpinau.dabar ji ant to pačio stiebo išleido lapus  blink.gif ir kaip suprantu sukrovė du žiedų pumpurus.ką man su tais lapais daryt?leisti taip augti?

QUOTE(carela @ 2010 04 15, 21:55)
Sveikos merginos 4u.gif 
Jus man blondinei biggrin.gif  gal galit truputi pagelbeti blush2.gif  Na mano toji orchideja,kur persodinta su mikorize,nesuprantu ka leidzia blush2.gif  pradzioj spejau,jog orine sakni,bet kai  dabar islindo labiau nebesuprantu,ta ala mano manymu saknis rusva,ruda ne zalia...ir is kitos puses dar vienas toks auga.salia yra nedidele orine saknis isleista,bet ji zalia...mazu galiu tiketis,kad ten ziedkociai? blush2.gif  Ar cia man tik is didelio noro taip atrodo ax.gif

Šitais klausimais reikėtų foto...

QUOTE(lark @ 2010 04 16, 08:17)
Adelle, nepatikslinot koks pas Jus dendrobis, jų priežiūra skirtinga, žinovės nežinos ką atsakyti.

drinks_cheers.gif

Beje, dėl vazonų. Permatomi vazonai apskritai yra daugiau patogumas augintojui, negu būtinybė augalui. Orchidėjos puikiausiai auga nepermatomuose, taip pat ir moliniuose vazonuose, būtina sąlyga yra tik, kad būtų drenažinės skylės vazono dugne ir nesikauptų vandens perteklius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 16, 08:32)
Užklausk čia, tikrai gausi kompetetingą atsakymą  4u.gif

Dėkui, jau užklausiau 4u.gif
Atsakyti
Kaip manote kada orchidėjas (phalanopsius) jau galima išnešti į lauką?Gyvenam name. Paruošiau vietą lauke kabinti po pavėsine. Vakar jau 4-ias buvau išnešus. Bet vakare reikia vėl sunešti doh.gif , nes šalta dar naktimis. Tai kai turiu jų apie 20, sunku tp nešioti.
kada jau galima būtų nesibaiminti dėl jų naktimis?
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2010 04 16, 09:59)
Kaip manote kada orchidėjas (phalanopsius) jau galima išnešti į lauką?Gyvenam name. Paruošiau vietą lauke kabinti po pavėsine. Vakar jau 4-ias buvau išnešus. Bet vakare reikia vėl sunešti  doh.gif , nes šalta dar naktimis. Tai kai turiu jų apie 20, sunku tp nešioti.
kada jau galima būtų nesibaiminti dėl jų naktimis?

Falenopsių apskritai nereikia nešti į lauką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 16, 11:05)
Falenopsių apskritai nereikia nešti į lauką  rolleyes.gif

o kodėl ne? g.gif
skaičiau, kad kaip tik galima išnešti ir kabinti po obelim ir pan. Svarbu ne ant saulės.
Atsakyti
Falenopsiai yra šiltamėgiai, 15 laipsnių jiems jau yra kritinė temperatūra... (kiek dabar lauke dienomis? g.gif ) O ir dienos - nakties temperatūrų svyravimai nėra tokie ryškūs ir būtini, kaip cymbidiumams ar odontoglosumams. Visiškai užtenka praviros orlaidės.

Na logiškai pagalvojam, kiek naktų pas mus būna per vasarą tokių, kad temperatūra virš 20 laipsnių laikytųsi?
Atsakyti
QUOTE(lark @ 2010 04 16, 08:17)

Atsiprašau, dendrobis phanealopsis rodos, žiedynstiebis viršūnėje. 4u.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adelle: 16 balandžio 2010 - 10:25
QUOTE(Erika20 @ 2010 04 14, 07:09)
laba ryta  4u.gif
Kodel pas mano kvietka kraunasi tokie pumpurai? nes as kaip suprantu, is ju jau tikrai ziedas nebeissivystys..

ir mano vienai taip daros su pumpuriukais... manau nieko gero nebus...

QUOTE(Žvaigždėja @ 2010 04 15, 20:35)
Sveikos augintojos ir mylėtojos, turiu klausimą.mano orchidėja nužydėjo ir aš jos stiebą seną tik truputį patrumpinau.dabar ji ant to pačio stiebo išleido lapus  blink.gif ir kaip suprantu sukrovė du žiedų pumpurus.ką man su tais lapais daryt?leisti taip augti?

gali but, kad keiki auginas, nieko nedarykit, laukit 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes norejau paklausti ar tikrai cia ziedkoti leidzia. Nejau turesiu dziaugsma bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti