Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Ziedstiebis toliau auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 09 balandžio 2010 - 20:38
QUOTE(sanlong @ 2010 04 09, 16:14)
namuose gana vesu, bijau, kad ji visai nenusibaigtu  verysad.gif

ieškok šiltesnės vietos, nes jei bus drėgna ir vėsu, supelys, supus..

QUOTE(laimee @ 2010 04 09, 18:06)
taciau man vis kyla del to abejoniu, gal ji visai nukirpti arba dar trumpesni palikti?  ax.gif

Dabar mano antroji naujoke nukainuota maximoj pirkta, pradejo leisti tarp sulenkimo kazkoki ugliuka: http://public.fotki....a/hpim3535.html  ir niekaip nesuprantu kas tai ?  ax.gif

nukirpk visai, užaugs naujas ir gražus smile.gif

jooo, įdomiai ji čia "išprievartauta"... ir man atrodo, bus šakelė
Atsakyti
sveikos mano sunus numete mano gelele ji buvo nukainuota nupepus bet va isleido nauja sakele su 6 pupurais rolleyes.gif ji visa issiskete bet as vel ja ikisau i vazona bet va substrato pridejau stambaus, ar nieko kad jis stambus? gal dar tokiu atveju reikejo kazka padaryti? aciu
Atsakyti
laba vakara

tikrai labai atsiprasau kad uzduosiu labai paprasta ir kvaila klausima blush2.gif gavau dovanu dendrobiuma, bet neturiu zalio supratimo kaip ji priziuret nes iki siol tik phalenopsius auginau. o del susiklosciusiu aplinkybiu sia savaite visai neturiu laiko pasiskaityti apie ju prieziura blush2.gif
gal galit pasakyti bazine info kad as jos tiesiog nenukankinciau per pora savaiciu. veliau jau pati pasirankiosiu reikiama info kai laiko bus blush2.gif

mane labiausiai domina laistymas: kiek daznai ir kokiu budu (lieti is virsaus ar merkti kaip falikus?). na ir jei dar yra kazkas svarbaus ju prieziurai be ko ji neissiverstu pora savaiciu tai irgi buciau dekinga uz info 4u.gif

tikrai labai atsiprasau uz tokiu klausimus, bet nesinori gelytes numarinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2010 04 12, 21:09)
mane labiausiai domina laistymas: kiek daznai ir kokiu budu (lieti is virsaus ar merkti kaip falikus?)

merkti kaip ir falikus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Turiu klausima, mano orchidejai pasidare tokia beda, radau pirmame psl. info tik rusu kalba, bet as nemoku rusu, gal zinote kas cia per liga, kaip ja gydyti ir ar gali pakenkti kitom orchidejom?
Atsakyti
QUOTE(skgreta @ 2010 04 13, 10:32)
gal zinote kas cia per liga, kaip ja gydyti ir ar gali pakenkti kitom orchidejom?

vertimas maždaug būtų toks: tai bakterinė liga, kuri atsiranda, kai šilta, didelė oro drėgmė ir nėra oro cirkuliacijos, t.y. blogas vedinimas, jei nekoreguosit priežiūros, liga išplis į kitus augalus

tik va neparašyta, ką daryt su pažeistom vietom g.gif bet panaši liga aprašyta aukščiau, tai manau tiktų ir čia - reikia izoliuoti augalą, pažeistas vietas nupjauti, pjūvio vietą pabarstyti cinamonu, nu ir dar fungicidu perlieti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 13 balandžio 2010 - 10:02
QUOTE(zuzla @ 2010 04 13, 10:42)
vertimas maždaug būtų toks: tai bakterinė liga, kuri atsiranda, kai šilta, didelė oro drėgmė ir nėra oro cirkuliacijos, t.y. blogas vedinimas, jei nekoreguosit priežiūros, liga išplis į kitus augalus

tik va neparašyta, ką daryt su pažeistom vietom g.gif bet panaši liga aprašyta aukščiau, tai manau tiktų ir čia - reikia izoliuoti augalą, pažeistas vietas nupjauti, pjūvio vietą pabarstyti cinamonu, nu ir dar fungicidu perlieti g.gif

aciu labai uz atsakyma 4u.gif bandysiu gydyti gelyte savo
Atsakyti
laba ryta 4u.gif
Kodel pas mano kvietka kraunasi tokie pumpurai? nes as kaip suprantu, is ju jau tikrai ziedas nebeissivystys..
user posted image
user posted image
cia pirmoj foto, tai niekas neprilipe, tiesiog jis atsidares ir matosi turinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika20: 14 balandžio 2010 - 07:16
Mano viena vanda krypsta į vieną šoną.
Ar galima jas sukioti?
Šiuo metu žiedyknotį augina unsure.gif
Atsakyti
Sveikos augintojos ir mylėtojos, turiu klausimą.mano orchidėja nužydėjo ir aš jos stiebą seną tik truputį patrumpinau.dabar ji ant to pačio stiebo išleido lapus blink.gif ir kaip suprantu sukrovė du žiedų pumpurus.ką man su tais lapais daryt?leisti taip augti?
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Jus man blondinei biggrin.gif gal galit truputi pagelbeti blush2.gif Na mano toji orchideja,kur persodinta su mikorize,nesuprantu ka leidzia blush2.gif pradzioj spejau,jog orine sakni,bet kai dabar islindo labiau nebesuprantu,ta ala mano manymu saknis rusva,ruda ne zalia...ir is kitos puses dar vienas toks auga.salia yra nedidele orine saknis isleista,bet ji zalia...mazu galiu tiketis,kad ten ziedkociai? blush2.gif Ar cia man tik is didelio noro taip atrodo ax.gif
Atsakyti