Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Utenoje

QUOTE(jurgaMac @ 2010 04 23, 12:13)
Sveikos, moterys smile.gif
Sakykit, gal ką girdėjot apie natūralų gimdymą Utenos ligoninėje. Na, turiu omeny neskubėti su cezariu, gimdymą be skatinamųjų, virkštelės nekirpimą pirmomis sekundėmis, leliuko paguldymą mamai ant krūtinės pirmom valandom, ir visa kita ir pan..
Aš tartis su niekuo nenoriu...
Reiketų nuvažiuot apsižiūrėt palatas. Vis geriau matyt, kur važiuosi smile.gif
pirmąjį gimdžiau Trakuose. Labai geri įspūdžiai. Galvoju arba ten traukti, arba i Utena, jei ką smile.gif

labutis nestuke.gif as tai apie tai nieko negirdejau ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgaMac @ 2010 04 23, 11:13)
Sveikos, moterys smile.gif
Sakykit, gal ką girdėjot apie natūralų gimdymą Utenos ligoninėje. Na, turiu omeny neskubėti su cezariu, gimdymą be skatinamųjų, virkštelės nekirpimą pirmomis sekundėmis, leliuko paguldymą mamai ant krūtinės pirmom valandom, ir visa kita ir pan..
Aš tartis su niekuo nenoriu...
Reiketų nuvažiuot apsižiūrėt palatas. Vis geriau matyt, kur važiuosi smile.gif
pirmąjį gimdžiau Trakuose. Labai geri įspūdžiai. Galvoju arba ten traukti, arba i Utena, jei ką smile.gif

Labas smile.gif
Virksteles pirmomis sekundemis nekerpa, tik gimusi vaikuti uzdeda mamai ant krutines keliom minutem. Paskui virkstele vis tiek turi nukirpt, nes reikia kudiki ivertinti pagal Apgar. Kai neonatologe ji apziuri, sesute suvysto ir vel uzdeda mamai ant krutines ir nuo tada mama visad su vaikuciu buna, jei nera komplikaciju.
Cezario, manau, irgi nieks neatlikines, jei nera pavojaus mamai ar vaisiui. O del skatinimo... Bent jau as tai pati norejau, kad skatintu, nes kaklelis pas mane labai letai atsidarineja, nenorejau para su saremiais kankintis.
Siaip Anyksciuose labai propaguoja naturalu gimdyma (jei dar ten neuzdaryti GN, gali bandyt ten vaziuot). Bet po 20val. saremiu net ir Anyksciuose man skatino.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Na, daugmaz supratau, kad beveik visur jau to salyginio naturalumo gali sulaukti. Man kaklelis bent jau su pirmu atsidarinejo idealiai, tikiuosi, kad ir dabar taip bus.
Aciu uz atsakymus smile.gif
buvau Ukmergeje, ten tas pats su tuo naturalumu. Del Anyksciu nieko negalvojau..
Na bet iki Traku jau turbut nebevaziuosim. Ir cia yra nebliogu gimdyklu smile.gif
Atsakyti
sveikos, aš ne į tema, turiu prieš kelias dienas atidaryta NAN 1 maisteli, mano kleckui netiko, gal kurei reikia, nes ranka nekyla išmesti 4u.gif
Atsakyti
as pati per nestuma gulejau skyriui 2 kartus...tikrai nepasakyciau kad kas buvo ne taip...skaitosi ir sesutes ir daktarai...bet zinau viena kad utenoje antro vaiko negimdysiu....man jau buvo 42 savaites....man paciai 19m...i skyriu ejau kone kiekviena diena apziurai....
Gyd. Blaziene Vodapoliene ir Dumse apziurejo...ir labai pasipiktinau Vodapolienes komentaru....nebutina del skausmeliu keliu iskart cia lekt nors kiti norejo skatint ir kad gimdyciau....jus dabar issivaizduokit mano situacija....42 savaites, bijojau del kudikio...kai jau pajutau saremiukus atvaziavau i priemima o ten budejo is vilniaus atvaziaves daktaras Sigitas Daubaris, jam akys ant kaktos isoko kai pamate kiek laiko pernesiotas...tai skubei skatino, vandenu jau nebebuvo tik keli lasai, o jau ir placentoje buvo uzdegimas...jis sako dar dvi dienos ir butu buve viskas....manau kad kai kam pinigeliai susuke galvele....nors cia tik mano asmenine nuomone....smile.gif...ir dar labai noriu pagirti ginekologe Kolesnikoviene pas kuria vaiksciojau per nestuma....si daktaryte kai gulejau skyriui ateidavo, visada pasiteiraus kaip jautiesi....ir taip labai maloni...smile.gif... 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikutje @ 2010 05 20, 14:05)
as pati per nestuma gulejau skyriui 2 kartus...tikrai nepasakyciau kad kas buvo ne taip...skaitosi ir sesutes ir daktarai...bet zinau viena kad utenoje antro vaiko negimdysiu....man jau buvo 42 savaites....man paciai 19m...i skyriu ejau kone kiekviena diena apziurai....
Gyd. Blaziene Vodapoliene ir Dumse apziurejo...ir labai pasipiktinau Vodapolienes komentaru....nebutina del skausmeliu keliu iskart cia lekt nors kiti norejo skatint ir kad gimdyciau....jus dabar issivaizduokit mano situacija....42 savaites, bijojau del kudikio...kai jau pajutau saremiukus atvaziavau i priemima o ten budejo is vilniaus atvaziaves daktaras Sigitas Daubaris, jam akys ant kaktos isoko kai pamate kiek laiko pernesiotas...tai skubei skatino, vandenu jau nebebuvo tik keli lasai, o jau ir placentoje buvo uzdegimas...jis sako dar dvi dienos ir butu buve viskas....manau kad kai kam pinigeliai susuke galvele....nors cia tik mano asmenine nuomone....smile.gif...ir dar labai noriu pagirti ginekologe Kolesnikoviene pas kuria vaiksciojau per nestuma....si daktaryte kai gulejau skyriui ateidavo, visada pasiteiraus kaip jautiesi....ir taip labai maloni...smile.gif... 4u.gif  thumbup.gif

As pirma gimdziau Ukmergeje su niekuo nesitarus, tai viskas buvo thumbup.gif Personalas, gydytojai,aplinka thumbup.gif Labai esu patenkinta. Antra jau buvau nusprendusi Utenoje gimdyti,bet nuomone apie Utenos GN pradejo krypti i blogaja puse. Pasiklausius tai cia gydytojams tikrai truksta profesionalumo g.gif Nesuprantu,kaip ir tau leido tiek laiko pernesioti,juk labai pavojinga doh.gif
As tikrai daug domiuosi Utenos GN ir nuomoniu visokiu, tik paskutiniu metu prastoki atsiliepimai... Kad ir apie pacia Vadapoliene, dar ir susitarus su ja nelabai rupinasi g.gif As ir apie Kolesnikoviene negaliu nieko gera pasakyti g.gif Dabar lankausi nuo 23sav.pas ja ir man apziuros nepatinka, jau taip pavirsutiniska viskas doh.gif Siaip vazinejau su pirmu privaciai i Vilniu, su antru irgi vis dar vazineju. Bet ir cia uzsiregistravau, kad uz tyrimus nereiketu moketi ir dabar labai gailiuosi. Cia tik laiko gaisimas doh.gif Nezinau,kaip bus. Dar laiko turiu,matysiu kur cia reiks gimdyti g.gif Vyras sako nesitart su jokiu gydytoju, nes kokia is to nauda. Gerai butu jai pas S.Daubari pakliuciau thumbup.gif Nes girdejau jis tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiva @ 2010 05 23, 08:25)
As tikrai daug domiuosi Utenos GN ir nuomoniu visokiu, tik paskutiniu metu prastoki atsiliepimai... Kad ir apie pacia Vadapoliene, dar ir susitarus su ja nelabai rupinasi g.gif As ir apie Kolesnikoviene negaliu nieko gera pasakyti g.gif  Dabar lankausi nuo 23sav.pas ja ir man apziuros nepatinka, jau taip pavirsutiniska viskas doh.gif 

Utenoje galima lankytis ir viskas bus gerai, jei nėštumas be priekaištų ir gimdymo metu nebus komplikacijų, bet kas tai gali numatyti? Pritariu tau, kad apžiūri čia labai paviršutiniškai, tad jei kam nors nors kiek neramu, geriau lankytis Vilniuje pas žymiai profesionalesnius gydytojus. Kad Utenoje kažkas ne taip, galima spręsti pagal nestuke.gif lankymąsi pas vietinius gydytojus: eilių čia nulis.
Atsakyti
Sveikos busimos mamytes,as kaip gimdziusi Utenoje galiu pasakyti,kad cia prieziura gera tik tuo atveju jei pats esi medikas arba moki pinigelius,na dar jei tikrai gimdymas pagal vadoveli. As pernesiojau savaite ir pati reikalavau,kad guldytu i ligonine,pagulde,bet issauke saremius norejo isleist namo savaitgaliui.Tik Stonio deka turiu dukryte.
Jei kada planuosiu antra leliuka vaiksciosiu tik pas Stoni ir kadangi pati dirbu Santariskese,tai papildomai konsultuosiuos ten.Per si nestuma visus didziuosius tyrimus dariausi Vilniuje ir tuo labai dziaugiuosi,nes cia be slapimo tyrimo jokiu daugiau nedaro jei nereikalauji.O juk ne visos ir zinom ko reikia reikalauti g.gif
Atsakyti
Va va, aš irgi tyrimų reikalaudavau pati vos ne su pykčiais. Dėl to ir su Archip. apsipykau, kai ji man pasakė, kad atvažiavo ponia iš Vilniaus ir šokdina visus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2010 05 24, 18:03)
Va va, aš irgi tyrimų reikalaudavau pati vos ne su pykčiais. Dėl to ir su Archip. apsipykau, kai ji man pasakė, kad atvažiavo ponia iš Vilniaus ir šokdina visus doh.gif

Tai ir apie mane turbut taip galvojo,bet i akis nieko nesake biggrin.gif Nors as cia tyrimu ir nereikalavau daryt papildomu,buvau viska pasidariusi Vilniuje,tik su guldymu i ligonine,tai jau apsizodziavom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2010 04 14, 16:10)
Sveikutes  4u.gif

klausykit, cia man toks klausimelis iskilo - ar uzsaldo kai siuna????  doh.gif kazkaip labai baisiai issivaizduoju ta visa plysima ir siuvima ... doh.gif  doh.gif  doh.gif

man su pirmu buvo padarytas epidiuras bet skaudėjo kai siuvo, dar šaldė su papildomais vaistais, bet vistiek skaudėjo.

QUOTE(oote @ 2010 04 21, 18:37)
Sveikinu 4u.gif Nestumo virusas sekmingai siaucia mirksiukas.gif
Daro epidura Utenoj, bet ne taip jau paprasta ji gaut g.gif O kodel nenori be nuskausminimo gimdyt? Juk antras vaikutis paprastai greiciau pasauli isvysta...

teko girdėt utenoj epidiuras jei anestezologas ( ar kaip ten vadinamas) neužsiėmęs ir jei netingi padaro epidiurą
Atsakyti
kuo daugiau pasiskaitau apie gimdyma utenoj tuo labiau bijau unsure.gif unsure.gif unsure.gif su pirmu tiek nebijojau, nors gal del to, kad teko gimdyt vilniuj,(cia remontas buvo) o dabar lyg ir noreciau utenoj gimdyt, bet kazkaip tas noras vis mazeja....
Atsakyti