Sveikos mamytės. Aš pirmą savo sūnų gimdžiau prieš 3 metus Vilniaus Antakalnio universitetinėje ligoninėje. Likau nusivylus, nepastebėjo ir neužsiuvo gydytoja didelio plyšimo gimdos kaklelyje... Nors gydytojai buvo duota dovanėlė 800 lt., o akušerei 200 lt. Kai parvažiavau namo, Utenos gydytoja Diškevičienė liko šokiruota, sako, tai kaip galėjo nepastebėti
? Paskui antrą vaikiuką prieš 1,5 metų, irgi berniuką gimdžiau prie S. Daubario. Na, buvo didelis spaudimas ir mano, ir vaikiuko, todėl darė Cezario pjūvį, ir virkštelė apsivijus kakliuką buvo. Kol budėjo S. Daubaris (2 paras), tol priežiūra buvo liuks, tiek mano, tiek vaiko, nes labai skaudėjo galvą 4 dienas, negalėjau jos net nuo pagalvės pakelt. Aišku, gydytojas buvo apdovanotas 500 lt. , bet kai tik pasikeitė jo ir tų seselių pamaina, prasidėjo košmaras. Atnešė man į palatą vaikelį ir sako rūpinkis juo pati, o aš vos iki tualeto nueinu, tai kaip man jį persikelt į savo lovą ir pamaitint, tai vos neapgriuvau aš su vaikeliu, jį bekilnodama, galvą skauda, sukasi, akyse žalia... Vyras tuomet irgi ligoninėj gulėjo, labai skrandis buvo sustreikavęs, negalėjo ateit ir padėt... Pasirodo, reikėjo slauges truputį pavaišint , atėjo mano geroji teta, atnešė kavos poką ir dėžę saldainių. Na slaugės ir pasikeitė, taip, kaip net nesitikėjau... Iš karto lašinę pastatė (aišku man, ne vaikeliui
), vaikelį vėl nusinešė savo priežiūrai, tik aš paskui turėjau nusitraukus pienuko jam nunešt
, kartais ir pačios paimdavo. O paskui tai jau gal ir namo paleido prabuvus 4 paras. Tai vat kaip buvo. Gerai viskas, kas gerai baigias.
O Utenos ginekologai, ypač poliklinikoje dirbantys, tai laaaaabai jau vidutiniški, gerai, kai nėštumas be komplikacijų, tai tada gerai būna (nors ir tai visaip pasitaiko), o jau kai komplikacijos, tai net nėra ką ir bekalbėt, viskas Dievo valioj. Šiaip tai jei gimdysiu dar kada trečią, tai vistik Utenoje norėčiau, nežiūrint likusių prisiminimų apie kai kurias slauges. Vilniuje gulėjom palatose po 3 moteriškes, aišku visos su vaikiukais, o čia papuolė vienai palatoje būti
. Ir Vilniuje tas konvejerio principas pasitvirtino, labai jau ten šaltai su gimdyvėm elgiamasi. Po gimdymo priežiūros beveik jokios nebuvo man (Vilniuje).