Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo tyrimai

QUOTE(Loram @ 2012 11 18, 00:58)
o tai cia kurie?
RBC - 4,56
HGB - 106
HCT - 31,5
MCV - 69,1
MCH - 23,2
MCHC - 337
šitie rodo gelezies stokos anemija

PLT - 80 - cia mazai trombocitu

WBC - 5,67
NEUT - 0,28
NEUT, % - 5,0
LYMPH - 4,72
LYMH, % - 83,2
MONO - 0,6
MONO, % - 10,6
EO - 0,04
EO, % - 0,7
BASO - 0,03
BASO, % - 0,5
sitie - tokio amziaus vaikui - norma

RDW-SD - 33,7
RDW-CV - 13,8
sitie - isvestiniai dydziai, atskirai nevertingi

Dėkui - dabar viskas daug aiškiau. Aš buvau sunerimusi ir dėl tos grupės, kurioje rodikliai tokiai kaip NEUT, LYMPH, MONO ir kt.

Dar dėl tų anemijos rodiklių. RBC ir MCHC normos ribose, kiti nėra labai jau stipriai mažesni (na, gal MCV). Tai čia didelę mažakraujystę rodo ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2012 11 20, 17:10)
ne, negali

O tai kas gali kokie tyrimai parodyti kas man?
Atsakyti
koki kraujo tyrima pasidaryti norint suzinoti ar yra koks uzdegimas? ilga laika nekrenta temperatura, laikosi 37.2 37.3...
Atsakyti
QUOTE(Karolinan80 @ 2012 11 21, 17:11)
koki kraujo tyrima pasidaryti norint suzinoti ar yra koks uzdegimas? ilga laika nekrenta temperatura, laikosi 37.2 37.3...

Bendras kraujo.Jame reik atkreipt dėmesį į leukocitus,eritrocitų nusėdimo greitį (ENG) ir dar CRB-C reaktyvų baltymą galima pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2012 11 08, 09:38)

Ka galetu reiksti laipsniskas PLT ir PCT mazejimas ( suagusiam) ?

Kaskart padarius bendra kraujo tyrima sie rodikliai mazesni, nuo 2012 sausio iki sios dienos PLT sumazejo nuo 297 iki 150 ( 150-390), o PCT nuo .236 iki .112 (.100-.500) unsure.gif

paaiskejo, kad tas mazejimas buvo del netinkamos aparaturos prieziuros ( kalibravimo ) doh.gif Taip paaiskino hematologas, nes ligonineje atlikti tyrimai parode, kad PLT toks pat ir kaip ir sausio men. doh.gif
Atsakyti
labuka 4u.gif atskubejau su savo tyrimukais, net googlinu ir neviska randu.... dariausi del naiskiu zarnyno sutrikimu, ir desinio pilvo sono maudenimu, skausmeliu..

ALT 68 (norma 10-49)
AST 33 (norma <34)
ALP 35 (norma 45-129)
AMY 73 (norma 30-118)
GGT 14 (norma <38)
TBIL 17 (norma 5-21)

ir koprologiniai , parasysiu kurie su pakitimais:
KP gleives 1
raumenines skaidulos 1
jodofiline flora 2
narveliena suvirskinamoji 1
narveliena nesuvirskinamoji 2
zarnu epitelis parasyta pav\prep (nesupratau ka reiskia)
leukocitai 0-2 kai norma <2
o daugiau viskas 0... dar laukiu helicobakter bakterijos is kraujo tyrimo ats.... ir nesiuosi tyr pas gyd, bet neraminas mane tas padidejimas ALT.... gal galit pakomentuoti? ACIU
Atsakyti
Dolee o kur dareisi tokius tyrimus ir kokia kaina?
Papildyta:
o CRB-C nera bendrame kraujo tyrime? pas amne bendras kraujo tyrimas viskas normose
Atsakyti
QUOTE(Karolinan80 @ 2012 11 27, 13:53)
Dolee o kur dareisi tokius tyrimus ir kokia kaina?
Papildyta:
o CRB-C nera bendrame kraujo tyrime? pas amne bendras kraujo tyrimas viskas normose

As dariausi endemike, kadangi manes gastroenterologas niekur nesiunte, liepe nuo nervu vaistus gert, tai as sava valia kaip sakoma nusprendziau kad reikia nes jauciu kad kazkas nera gerai su tuo virskinimu, o darbe sunku kai nera gerai... tei vat, tai man su ta bakterija dar plius viskas kainavo 112lt. O bendras mano kraujas darytas pries kokia 2 men, aisq ten visokiu nukrypimu irgi yra bet kai gydytoja komentavo vidaus ligu sake viskas ten ok, crb irgi dare, viskas tvarkoj.. pas mane anksciau hemoglobinas zemesnis budavo, o dar ir tas atsistate nu 120 kada praktiskai pienisku produktu nevartoju, jogurto, varskes sureliu ir t.t.t
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

reik pagalbos suprasti, ką galėtų rodyti tokie nukrypimai nuo normų bendram kraujo tyrime (vyro). Darytas, nes kelios diena užkyla temp iki 37, ir niekas daugiau nevyksta.

CRB 2,07 Norma <5

Leukocitai 8,52 norma 4-8
Eritrocitai 4,82 norma 4,5-5,9
Hemoglobinas 145 norma 140-180
Trombocitai 454 norma 130-400
Hematokritas 42,9 norma 40-52

Man krenta į akis, kad tai kas normose, tai prie žemutinės ribos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Majaj: 03 gruodžio 2012 - 14:00
Sveiki labai prašau pakomentuoti suprantu tik kelis rodiklius hemoglobinas geras o ar dėl leukocitų reikėtų nerimauti, gal pas hematologą pasirodyti nebet tai gali rodyti alergiją g.gif tarkim dermatitą turim o slogos ir nieko kito nėra

user posted image

user posted image

būčiau labai dėkinga 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuss2 @ 2012 12 12, 13:28)
Sveiki labai prašau pakomentuoti suprantu tik kelis rodiklius hemoglobinas geras o ar dėl leukocitų reikėtų nerimauti, gal pas hematologą pasirodyti nebet tai gali rodyti alergiją  g.gif tarkim dermatitą turim o slogos ir nieko kito nėra

būčiau labai dėkinga  4u.gif  4u.gif

Cia suaugusio ar vaiko tyrimas?
Atsakyti
atsiprašau pamiršau parašyt kad vaiko
Atsakyti