Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2010

QUOTE(Įdomi @ 2010 06 19, 19:35)
Aš iš pernykščių jolitos.martynos nuotraukų susidariau nuomonę, kad Antalija labai graži ax.gif Ui kaip norėčiau po tą senamiestį pasivaikščioti wub.gif

As irgi wub.gif Ir siaip is internete rastu keliautoju atsiliepimu susidariau ispudi, kad tikrai verta apsilankyti .
Atsakyti
Ikelsiu keletą Antaliojos miesto vaizdų, gal kam vėliau bus naudinga. Mes gyvenome Laroje, tad susisiekimas su miesto centru nesudėtingas. Pagrindinė miesto aikštė, iš kurios galima nusileist į uostą:
user posted image
Vaizdas į Kaleiči:
user posted image
Turkai apsukrus žmonės, ir išnaudoja visas galimybes turistų kišenėm patuštinti. Prekybos vietos įrengtos taip, kad ju neišvengsi, tad kai kur užsukam:
user posted image
O šiaip smagu leistis viduramžiu gatvelėm:
user posted image
Uosto panorama ganėtinai patraukli iš viršaus:
user posted image
Ir atėjus į vietą išsirinkti laivelį kelionei tikrai yra iš ko:
user posted image
user posted image
user posted image
Suderam nebrangiai po 5 Eu nuo žmogaus už dviejų valandų kelionę iki krioklio ir atgal.
user posted image
Kelionė nenuvargina, tad vietinio vežėjo paslaugų mums neprireikia:
user posted image
Papildyta:
Patraukiam toliau į Antalijos senamiestį ieškodami vietinio turgaus. Idomu tai, kad vietinis turgus yra kilnojamas. Nėra jokių priekystalių, tiesiog tam tikrą dieną, tam tikroje gatvėje. Radom pasiklause vietiniu:
user posted image
Tik grįžus į Lietuvą išskaičiau, kad šias slyvas valgo su druska:
user posted image
O šios daržovės taip ir nesupratom su kuo valgyti g.gif
user posted image
Pagal skoni kaip ropė. Giuzleme blynų nepirkom, nes nežinau kaip juos paruošti:
user posted image
Papildyta:
Vietiniai prekybininkai pakankamai įvairus:
user posted image
user posted image
Yra ir mūsų vadinamas "skudurynas":
user posted image
Papildyta:
Nežinau kaip vadinasi šios gervuogės, bet jos auga ant aukštų medžių.Pirkt nerizikuojam, bet paragaujam:
user posted image
Kas patiko tai kažkokią priekonių pasta. Yra įvairių stiprumu. Pirkom pačią aštriausią, tad dabar gardunu burokėlių sriubą:
user posted image
O penktadieniniame turguje Laros rajone visiškai nėra vietinio kolorito, tad ten lankytis neverta:
user posted image
Papildyta:
Diudeno krioklys mums matėsi pro kambario langą:
user posted image
Tad vieną dieną nutarėm iki jo nueit pėsčiomis. Kelionė užtruko 40 min.
Važiuojant iš centro į Larą yra toks parkelis:
user posted image
Jį perėjus prieini krioklį. Idomi krioklio kritimo į jūrą vieta:
user posted image
Atsakyti
Aciu Cikomena uz nuotraukos.Labai grazu.
Noreciau greciau ten vaziuoti.
Kas buvote Alanijoje-kokios ekskursijos verta vaziuoti?
Atsakyti
user posted image. Zaliojo kanjono puosmena
user posted image
Alanijos grozis nuo kalno thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciklomena @ 2010 06 19, 22:17)
O šios daržovės taip ir nesupratom su kuo valgyti g.gif

Labai fainos nuotraukytes thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O čia tos nežinomos daržovestai -tai gal artišokai mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rituliukas25: 20 birželio 2010 - 16:17
QUOTE(rituliukas25 @ 2010 06 20, 17:17)
O čia tos nežinomos daržovestai -tai gal artišokai mirksiukas.gif  mirksiukas.gif


Žalios tai taip drinks_cheers.gif Bet tuose bliūduose tai vargu g.gif Tikrai gal kokios ropės supjaustytos g.gif

Ciklomena, labai gražios nuotraukos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 06 18, 21:59)
cia FOTOREPORTAZU TEMA.
O cia tema apie Turkija,kur dalinames patirtimi,atsakoma i klausymus ir t.t.
http://www.supermama...?...605778&st=0

aciu uz nuoroda, manau, kad tiek ten, bet ir cia nemazai informacijos yra apie viesbucius, kai zmones dalinasi ispudziais su fotoreportazais.
Atsakyti
QUOTE(Ciklomena @ 2010 06 19, 22:17)
O šios daržovės taip ir nesupratom su kuo valgyti g.gif
user posted image
Pagal skoni kaip ropė. Giuzleme blynų nepirkom, nes nežinau kaip juos paruošti:
user posted image
Papildyta:


Papildyta:
Nežinau kaip vadinasi šios gervuogės, bet jos auga ant aukštų medžių.Pirkt nerizikuojam, bet paragaujam:
user posted image
Kas patiko tai kažkokią priekonių pasta. Yra įvairių stiprumu. Pirkom pačią aštriausią, tad dabar gardunu burokėlių sriubą:
user posted image



QUOTE(Įdomi @ 2010 06 20, 19:34)
Žalios tai taip drinks_cheers.gif Bet tuose bliūduose tai vargu g.gif Tikrai gal kokios ropės supjaustytos g.gif

Ciklomena, labai gražios nuotraukos thumbup.gif


Labai grazios gyvos fotografijos is PAZAR, siek tiek pakomentuosiu kai kurias arba padesiu atskleisti paslaptis smile.gif

tai yra artisokai, tik prancuzisku budu ruosiamu artisoku lapeiai yra taip pat valgomi, kitais atvejis ne, o tai kas yra dubeniuose yra nuluptas artisokas, tiksliau palikta tik valgomoji jo dalis.

Valgomaja dali isverdame vandenyje su citrinos sultimis, ant virsaus uzkrauname patroskintu bulvyciu morkyciu su alyvuogiu aliejumi- skanaus smile.gif

Pataisysiu, kad nuotraukoje kur jus sakote, kad ten giozleme, tai yra ne giozleme, bet Yufka, tokia plona duonele. (bet ir ne lavasas, realiai tai yra tradicine turkiska duona).

Tos gervuoges Lietuviskai vadinamos silkauoges, o turkiskai DUT, raudonosios KARA DUT (pastaruju uogiene dieviska).

Prieskoniu pasta yra tiesiog arba pomidoru arba pipiru pasta, kuria turkai gardina beveik visus patiekalus biggrin.gif jei isigijote astrios vadinas isigijote aitriuju papriku pastos. Taip pat ji puikiai tinka padazams prie makaronu, ivairiems troskiniams. Tiesiog keptuveje pakaintikite sviesto, saukstas tos pastos, pakepinate ja ir tiesiog i isvirtus makaronus suverciate, ismaisote, skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drute: 21 birželio 2010 - 09:45
Ciklomena thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciu Drute, dabar jau "šaukštai po pietu", bet vykstant į Turkiją labai naudinga info. Ypač su turkiška duonele. Bet ar ji lavašo skonio? Man ji pasirodė kaip mūsu plonas blynas. Ar ja reikia kuo nors įdaryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciklomena @ 2010 06 21, 11:19)
Aciu Drute, dabar jau "šaukštai po pietu", bet vykstant į Turkiją labai naudinga info. Ypač su turkiška duonele. Bet ar ji lavašo skonio? Man ji pasirodė kaip mūsu plonas blynas. Ar ja reikia kuo nors įdaryti?  g.gif


Ciklomena as manau visai ne po pietu informacija smile.gif As dar paanalizavau ta nuotrauka su Yufka (jufka) tai is to, kad greta jos sukrauti maisiukai su ivairiu baltu varskes tipo suriu, tai ji yra Borek Yufka... Si plonyte naudojama ivairiems pavadinkime pyrageliams kepti, va tokiems, bet yra labai daug ivairiu budu ir kaip ir su kuo gaminti tuos borek...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2010 06 21, 14:27)
Ciklomena as manau visai ne po pietu informacija smile.gif As dar paanalizavau ta nuotrauka su Yufka (jufka) tai is to, kad greta jos sukrauti maisiukai su ivairiu baltu varskes tipo suriu, tai ji yra Borek Yufka... Si plonyte naudojama ivairiems pavadinkime pyrageliams kepti, va tokiems, bet yra labai daug ivairiu budu ir kaip ir su kuo gaminti tuos borek...

user posted image


Viespateliau kaip skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti