QUOTE(Myliu tave @ 2010 09 09, 21:30)
Gerai, pasidalinsiu ir aš, nors gėdaaaaaa
Senas reikalas čia buvo. Žiauriai skubėjau į darbą. Turėjau tokią durną madą, su tuo įvykiu baigėsi: kol nereikia eiti, lakstau namie su maikute, triusikėliais. Na, kavą verduosi ir t.t. Dažausi, kaip visos moterys. Šiaip tai žiemą tai buvo (svarbi detalė). Žiūriu, jau iš namų lėkt reikia. Tai aš paltą ant kupros ir varau. Atvariau į darbą, reik paltą nusirengti, atsisagstau, o aš.... su pėdkelnėmis ir maikute (be kelnių, sijono ir pan.). O dirbau administratore, direktorius akis išpūtė pamatęs ir, kad dės juoktis... Na, iš tos skubos paltą ant kurpos, batus ir pirmyn. Parvežė namo apsirengti. Baigėsi nuo to karto mada su triusikais po namus lakstyti iki išeinant ir kuistis. Bene prieš 15 metų tai buvo, bet atsimenu.
Man močiutė pasakojo panašų įvykį. Tarybiniais laikais būdavo kaimuose organizuojami tokie sveikatos patikrinimai. Būdavo atvažiuoja su didele mašina į miestelio ambulatoriją, ten yra net rentgeno aparatas. Tai viena kaimynė ruošėsi eiti, suknelę ant lovos pasidėjo, o pati dar kokius tai darbus dirba, vyras šaukia važiuoti, tai ji irgi paltą apsivilko ir nuvažiavo ir tik nuvažiavus pamatė, kad ji tik su apatinuku- tai laimė kad miestelyje jos sesuo gyveno- tai apsirengti nulėkė. Tada arkliais dar važinėjo.
O mano viena kolegė kartą labai skubėjo į darbą ir namuose prieblandoj apsiavė skirtingais batais. Žinot, kaip tarybiniais laikais tie batai beveik visi vienodi buvo. Taip ir atėjo į darbą vienu rudu, kitu juodu batu.
O mamos bendradarbei, išlipant iš autobuso, kažkas primynė ilgą sijoną ir atplyšo padalkos. Irgi lėkė namo persirengti.
Jei visiems patiktų vienas ir tas pats, būtų labai nuobodu gyventi.
Išminčiai kalba, nes turi ką pasakyti, o kvailiai nes turi kažką pasakyti Platonas.