Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos III

QUOTE(EVOY© @ 2010 10 07, 10:59)
1)
Šiokia tokia suvestinė yra tame pačiame puslapyje. Jei netingite gilintis- ten pat atrasite ir daugiau nuorodų.

....
2)
Litanijas mes ir patys mokame rašyti. Mums geriau vaizdų tvarkingai paduokite.
Reikalaujame. Negi ignoruosite visuomenės poreikius?

....
3)
Neseniai teko šiuo klausimu padiskutuoti su nė kiek ne blogesne programine įranga besinaudojančiu ir vien rekuperacine gyvenančiu profu- konkretaus namo išpildimui. Jis atstovavo kraštutiniam pesimizmui (2.500 Lt per 10 metų)- aš kraštutiniam optimizmui (18.000 Lt per 10 metų). Tiesa kaip visada pasirodė kažkur per vidurį

....
4)
Palaukit palaukit! Pagausiu kada ir jus abu! Ateis dar ta diena, kai ir man bus linksma.


1) Vokiškai literatūros daug, bet problema vistiek ta pati kaip ir kitiems smile.gif "Nešprekinu" vokiškai smile.gif Reikės su google translate kažką bandyt išsigaudyt.

2) Nu šiaip fotkinti tai mėgstu. Tai jei nesiseks statybininku dirbti, tai bandysiu fotografu pabūti. O jums paliksiu "rašinėlius" prie tų nuotraukų parašyti smile.gif Manau kolegialiai galėsim nebloga blog'ą užvesti biggrin.gif

3) Daug "racijos" jūsų paaiškinimuose, kad šilumokaičio atsiperkamumas labai jau realiatyvus dalykas. Tačiau supratau tiek, kad į 10 metų tilpčiau tikrai, o tai jau yra neblogai.

4) Aga, jau įsivaizduoju kaip mus gaudote po statybų aikštelę smile.gif Ir dar su Balantainu rankoje smile.gif Tikrai juokinga būtų biggrin.gif

QUOTE(cezas @ 2010 10 07, 11:38)
...  tai rusi uzpyle, pamatai sudreko ir t.t. ...


Man irgi labai įdomu koks ten jūsų rūsio išpildymas. Kuriose vietose padarytos klaidos?

QUOTE(Giedruolė @ 2010 10 07, 15:49)
.... žemės šilumokaitį geriausia kloti aplink namą į duobę iškastą rūsiui įrengti ... ar aš ką nors ne taip supratau.


Taip jūs gerai supratote. Būtent apie tokį variantą ir galvoju.
Atsakyti
QUOTE(mantas.v @ 2010 10 07, 16:39)

Sveiki prisijungus!

Įsivaizduojamas namas - vieno aukšto, su cokoliniu aukštu/rūsiu. Nežinau kaip geriau pavadinti, nes namas bandysiu įkurdinti kalno šlaite.

Truputi slidus variantas. Lengva įsijausti, ir nepajusite kaip atsiras kokia studija su stikliniu fasadu. Gausis nebe 130 m² Pasyvus namas- o 260 m².
Jei pažodžiui traktuoti „aukštu/rūsiu“- variantus vertėtų pradėti svarstyti nuo rūsio sienų iš labiausiai tokiems „pusiau rūsiams“ tinkamos keramikos.

Kažkaip įtartinai gaunasi, kad statyti iš AEROC akytojo betono, vos ne geriausia, sienos storis 50 cm, R=7,14. Kiekvieno statybos variantio kainos įvertintos su ProSama, tačiau ar galima tikėti tokiu palyginimu?

Jūsų įtarimai teisingi. Lyginamos „laboratorinės“ charakteristikos, kurios turi mažai ką bendro su realiomis eksploatacinėmis sąlygomis. Reklamą ir verta traktuoti kaip reklamą: užsukite į kokią Arko M pristatančią svetainę- šie iš AEROC nepaliks ir šlapios vietos. Žodžiu: geras daiktas- tik statybų metu pareikalaus daugiau meilės, nei kiti blokai.

Kuo daugiau variantų tuo lengviau susipainioti... Gal patartumėte kaip priimti sprendimą? Į kokius klausimus sau reikia atsakyti, norint pasirinkti statybos būdą?

Bent jau tikrai ne pagal minėtą lentelę... Iš visų medžiagų galima pasistatyti Pasyvų namą. Ir net ir rūsys gali būti karkasinis.
Vis tik siūlyčiau pradėti nuo statyboms planuojamos/tikslios sumos sudėliojimo. Kai turėsite šią sumą, ir į ją bandysite įsprausti Pasyvų namą- dauguma pasirinkimu/sprendimu atsiras automatu.

Kadangi sklypas ant kalno (10 arų), tai spėju kad su geotermika labai daug nenuveiksi, nebent su grežiniu, O palei sklypo kraštinę gundančiai "praeina" dujų linija. Kaip manote ar verta pradėt analizuot alternatyvius šildymo būdus (jei taip tai kokius) ar tiesiog gazifikuotis?

130 m² Pasyviam namui geoterminis tikrai nelimpa. Gazifikuotis- prieštarauja Pasyvaus namo žaliai prigimčiai. O ir malonumas ne iš pigiųjų- ir dar su ne pačiomis šviesiausiomis perspektyvomis.
Pradėti reikėtų nuo rekuperacinės. Po to verta pamąstyti apie saulės kolektorių ir didesnės talpos boilerį/akumuliacinę talpą. Likusiems dviem/keturiems šildymo sezono mėnesiems- pilnai pakaktų oras-vanduo šilumos siurblio.
Papildyta:
QUOTE(sarune+ @ 2010 10 07, 20:16)
1) Vokiškai literatūros daug, bet problema vistiek ta pati kaip ir kitiems "Nešprekinu" vokiškai

Trumpai: 1 cirkuliacinio kWh- pagauna 4,7 kWh iš žemės.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 06, 23:40)
Kaip rūkančiam- visais skonio reikalais tenka daugiau pasitikėti ekspertais, kurie savo organizaciją vadina skambiu vardu Akademija. O jų oficialiose išvadose:
Johnnie Walker įvertintas 2 balais.
Ballantines retokais 3 balais.
Four Roses vienas iš dviejų įvertinimų 4 balai.
5 neįvertintas nė vienas.
Tokie vertinimai įtikino mano organizmą, kad Ballantines yra vienas iš dviejų geriausių LT parduodamų. Kitas su elniais- pamiršau pavadinimą.

Už tokio pobūdžio dezinformaciją galima nukentėti. Pasirodo minėti vyrukai (?) vis dar egzistuoja, ir toliau sėkmingai ragauja. Tik jų skoniai per ≈15 metų (senoji info iš tų laikų) šiek tiek pasikeitė. Atsirado ir 5 balų vertinimas (galite nesiūlyti- malt'ui turiu alergiją), o su Four Roses nutiko kas tai tragiško (kaip reikės paaiškinti organizmui?). Taip kad pasilieku prie Ballantines, kurio užmaišymo receptas su metais vertinamas vis geriau (gal patys ragautojai bręsta?).
Atsakyti
Velnias- vis tik čia dar ne ta akademija... Einu ieškoti toliau.
Atsakyti
Vis tik siūlyčiau pradėti nuo statyboms planuojamos/tikslios sumos sudėliojimo. Kai turėsite šią sumą, ir į ją bandysite įsprausti Pasyvų namą- dauguma pasirinkimu/sprendimu atsiras automatu.

Labai dėkui už komentarus. Bandau viską pradėti nuo pradžių, t.y. nuo sumos smile.gif
Katik įsigijau sklypą (190kLT) ir išleidau beveik visas santaupas smile.gif, taip, kad saskaitoj neturiu sumos į kurią norėčiau tilpti.
Stengčiausi ir toliau į svetimą (banko) kišenę nelysti smile.gif Neturiu griežto plano name gyventi kuo greičiau, nes už butą nuomos mokėti nereikia ir jo išklaikymas kainuoja ne itin daug. Todėl galvoju statytis kuo daugiau pats, gal ir lėtokai bet apgalvotai.
Per metus namo statyboms galiu skirti ~40kLt. Kiek pasistūmėti galima per metus už tokią sumą, man dabar sunku spręsti.
Bandau planuoti etapais, nesu statęs, tai tik teoriškai, labai prašau papildyti:
- Statybos leidimas dar užtruks ~ 1 metus.
- 1 etapas. Per 2012 su ~40kLt. pamatai ir dar kazkas
- 2 etapas. Per 2013 su ~40kLt. sienos, stogas
- 3 etapas. Per 2014 su ~40kLt. ...
ir taip toliau smile.gif

Nežinau ar tai ką surašiau padeda pasirinkti statybos būdą?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 07, 22:57)
Trumpai: 1 cirkuliacinio kWh- pagauna 4,7 kWh iš žemės.

Aiškumėlis g.gif nes bandžiau pati skaičiuotis tai susimakalavau blush2.gif ir grįžau prie savo "baseino" betonavimo ir hidroizoliacijos lotuliukas.gif Gaila niekas patarimų nepametėjo rūsio temose tai pati bandau kapstytis... bus matyti po kokių metų rezultatas. Šiaip tai pasakysiu vadovauti vyrams yra sudėtinga ypač saviems biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 08, 07:24)
Taip kad pasilieku prie Ballantines, kurio užmaišymo receptas su metais vertinamas vis geriau (gal patys ragautojai bręsta?).

Kaip kitose statybos) temose vis nukrypstama į lankas (apie vaikus pvz) tai ir čia ne išimtis lotuliukas.gif kas kam rūpi biggrin.gif
Mantas sveikas prisijungęs tapsi tuoj alc.gif lotuliukas.gif
stogui ir senoms manau neužteks g.gif nors žiūrint kas ten priprojektuota bus.
Parašyk kokia sklypo orietacija.
Šiaip nuolat pagalvoju apie namuką šlaite su 0 aukštu-rūsiu po žeme ir Ia virš žemės, su privažiavimu iš aukštesniosios pusės šiaurinės ir pietinė žemėjati į kokį nors gražų vaizdą rolleyes.gif pasvajojau ir gana ax.gif reikia pabaigti dabartinį šedevrą ir išspausti iš jo visa kas geriausia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 08 spalio 2010 - 10:29
mantas.v, smile.gif Labas smile.gif na leiskit man moteriškei paklaust smile.gif nes iš to ką skaitau ir tai ką suprantu-sklypui išleista 190 tūks. LT ? bigsmile.gif Mumei tai didelis pinigas, tad svarstau kas ten per aukso vertės sklypas bigsmile.gif ?? Šiaip viskas būtų gerai, bet mano galvelėj telpa tiek ,kad turint tokią sumą pinigų sklypui-privalu turėt bent tiek pat ir pradžiai statyboms g.gif Klystu ? rolleyes.gif
O gal ten 19 tūks. Lt smile.gif ?
nail.gif
Atsakyti
Logiška... turėtų būti superinis sklypas su visom komunikacijom vaizdu į vandens telkinį ar miesto panoramą smile.gif na žodžiu toks kaip mano svajonių biggrin.gif bet tiek tikriausiai vis tiek nemokėčiau, gal todėl ir neradau svajonių sklypo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mantas.v @ 2010 10 08, 11:05)

Stengčiausi ir toliau į svetimą (banko) kišenę nelysti
Neturiu griežto plano name gyventi kuo greičiau, nes už butą nuomos mokėti nereikia ir jo išklaikymas kainuoja ne itin daug

Bankas nėra nuodėmė. Tačiau antroji sąlyga- logiška paverčia pirmąją. Nebent- koks kombi variantas.

Todėl galvoju statytis kuo daugiau pats, gal ir lėtokai bet apgalvotai
Nežinau ar tai ką surašiau padeda pasirinkti statybos būdą?

Reiškiu nuoširdžią užuojautą Vilienei- turėsite ką terorizuoti klausimais. Po „galvoju statytis kuo daugiau pats“- pasirinkimas siaurėja link liktinių klojinių.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 07, 11:03)
Jei ne paslaptis- gal galėtumėte pridėti trumpą rūsio aprašą. Gal pastebėjote silpną vietą?

DE tokiu atveju galėtumėte išsikviesti atitinkamos instancijos atstovus. Gavęs pažymą, kad pvz. patalpose padidėjusi pelėsio sporų koncentracija, ir namas pripažįstamas netinkamu gyventi- galėtumėte drąsiai kraustytis į normalų viešbutį ar nuomotis atitinkamus apartamentus. Jei nori ne bankrutuoti- firmos vos ne tą pačią dieną atlėks su techniką tvarkyti. Visas išlaidas apmokėtų jie arba jų draudimas.
Papildyta:

Po namu- truputi kitaip įrenginėjama. Dedamas šiltinimas.

pirkau jau pastatyta dezute. statyta buvo ukio budu tai pretenziju niekam nepareiksi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 10 08, 11:23)
grįžau prie savo "baseino" betonavimo ir hidroizoliacijos Gaila niekas patarimų nepametėjo rūsio temose tai pati bandau kapstytis... bus matyti po kokių metų rezultatas.
Šiaip tai pasakysiu vadovauti vyrams yra sudėtinga ypač saviems

Šiaip nuolat pagalvoju apie namuką šlaite su 0 aukštu-rūsiu po žeme ir Ia virš žemės, su privažiavimu iš aukštesniosios pusės šiaurinės ir pietinė žemėjati į kokį nors gražų vaizdą  pasvajojau ir gana  reikia pabaigti dabartinį šedevrą ir išspausti iš jo visa kas geriausia

?
Kaip žiūriu- pasaulis nesikeičia. Pradžioje viešai prisižadate "iki grabo lentos", ir vos tik suvysčiusio vargšą vyrą- iš karto puolate vadovauti.

Priminėte apie austriškąjį variantą.
Atsakyti
Sveika Giedruole!
Apie sklypo orientaciją;
Sklypas pailgas, ne stačiakampio formos, bet į ilgį ~50m. į plotį ~20. Kitaip tariant šlaitas. Kažkaip sunku nupasakot, gal pavyks įdėt:

Sklypas

Ten kur nurodytas geras vaizdas, jis yra y slenį, o ta pusė kur šlaitas į kaimynus ir negražiais namais užstatyta... Pietinė sklypo kraštinė, nuo jos prasideda šlaitas žemyn.

Suprantu kad už 40kLt ir sienų ir stogo nepadarysi, aš tik bandau rasti atspirties tašką nuo ko pradėti. Kol sulauksiu statybos leidimo labai tikiuosi susitaupyti kad ir ~30-40kLt ir padaryti kokį tai etapą. Tik kaip tuos etapus sudėlioti tai nežinau smile.gif
Atsakyti