[quote=EVOY©,2010 09 20, 19:01]
Jei perdanga virš rūsio- sunku bus pavadinti šalčio tiltu.[/QUOTE]
o jei virs oro?
[QUOTE]
Jei perdanga ant rostverko- buterbrodų šiltesniam perdangos išpildymui- daugiau nei pakanka.[/QUOTE]
tokia konstrukcija sudetingesne ir brangesne
[QUOTE]
Jei be rūsio: ant grunto užmetate hidroizoliacinė plėvelę, ir rostverke kelios skylės. Gerokai kelti tikrai nebereikės.[/QUOTE]
neee, turi buti min 0,5m. jau nepamenu is kur girdejau, bet tikrai nera taip paprasta
[QUOTE]
Šiaip tai, karkasiniam namui tas rostverkas visiškai nėra būtinas. Pakanka ir polių.[/QUOTE]
jo, ir be jo ir stiazkes poliu reikes 5 kart daugiau.. tas pats betonas, tik kitur
[QUOTE]
Iki stiažkės- gana nemažai paruošiamųjų darbų...[/QUOTE]
ai kad visur pilna paruosiamuju darbu.. cia pagrindinis paruosimas, sutromboti pada su vibroplokste ir iskloti putplasti
[QUOTE]
Su medine perdanga- šiu netikslumų net ir nebus...[/QUOTE]
tiksliau buti neturi.. ka reishkia reikia kvalifikuotu zmoniu, zinanciu ka daro.. o kaip pas mus - patys zinote
[QUOTE]
pats tyliai konvertuokite tas 1.500 kWh malkų pakrovimais[/QUOTE]
cia bendras principas - zidinis yra viena pagrindiniu namo jaukumo detaliu + atsarginis sildymas (langas suduz vienas, kuom sidytis? savaitgali?).. todel jei zidinis dega kvaila siluma ismest pro kamina - PN principam tai prieshtarauja! visa likutine siluma kaupti ir laukti - argi ne?
[QUOTE]
Man viskas būtų paprasčiau- parsisiųsčiau filmuką. DVD vaizdelis nesiskiria nuo naturprodukto- su visai traškesiais. Bent jau hipnotizuoja- nė kiek ne mažiau. Gal net kiek ir sušyli bežiūrėdamas.[/QUOTE]
na buna matyt ir guminiu moteru megeju
.. bet man tas netinka
[QUOTE]
manau greitai - bet manau tas kainuos brangiau dydesniam plotui, kadangi technologishkai sudetingiau.. kiek pamenu, as buvau labai nustebes, kad mano stiazke labai pygiai kainavo, palyginus su kitom islaidom..
Kuo didesnis plotas- tuo pigesnis m² bus. Sudėtingumas pasilieka projektavimo stadijoje- parenkant I-balkius. Po to tik pjauni-šauni, pjauni-šauni, o po to neši-šaudai, neši-šaudai.[/QUOTE]
kuo daugiau projektiniu darbu - tuo dydesne kaina projekto..
[QUOTE]
Stiažkė gal ir kiek pigiai. Tik prieš tai teko sukloti visas komunikacijas, šiltinti rostverką, paruošti gruntą, pakloti šiltinimą... Per dieną juk nepavyko...[/QUOTE]
visa tai vistiek reikia kloti, tiesti, ruosti, koks skirtumas, po to ar priesh tai.. o kas paprasciau - kisti vata tap balkiu ar kloti putplasi ant zemes.. nebukime smulkmenishki
[QUOTE]
Ne tokie turtingi (pvz. vokiečiai)- lieja ištisą betoninę plokštę.[/QUOTE]
kiek as zinau - betonine plokste yra pats brangiausias is visu pamatu tipu..
150 namui 15cm plokste - 22kubai betono..ir dafiga armaturos.. ir darbo.. rostverkas tokiam - 2 kubai stulpai dar 2 kubas, stiazke 7 kubai, setke zymiai pygiau..
[QUOTE]
Gerb. kaban! O jei pabandytumėt pasidėlioti Pasyvų namą memalkiniame išpildyme? Šiaip- dėl įdomumo. Įsivaizduokit, kad atsikeliat- o visus miškus[/quote]
nemalkiniam - tas pats be sienos atramines ir zidinio .. bet bendras konstruktyvas - tik toksai..