Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos III

smile.gif ai pievos visa tai.. PN - tai visa sistema, kurios padaryti reikia buti
1. Entuziastu - kuris tiki kad tai gerai ir to reikia
2. Turciui kuriam pofig, bet reikia visko kruciausio
3. Durnai bobai kuri tiki viskuo, ka pasakoja pardavejai, ir negali atskirt shu... nuo aukso del intelekto stokos.
Visu tu tipu yra, bet pagrindine mase zmoniu tiesiog des apsiltinimo dydesni stori ir gyvens sau ramiai su KK ir manau cia pats logishkiausias ir teisingiausias kelias smile.gif Beeet jei valstybe sugalvos ka nors kompensuoti (visai imanoma - nesenai kompus kompensavo gi) - tai ta mase gal des ir langus pabrangiauskus.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 09 18, 21:42)
smile.gif ai pievos visa tai.. PN - tai visa sistema, kurios padaryti reikia buti
1. Entuziastu - kuris tiki kad tai gerai ir to reikia
2. Turciui kuriam pofig, bet reikia visko kruciausio
3. Durnai bobai kuri tiki viskuo, ka pasakoja pardavejai, ir negali atskirt shu... nuo aukso del intelekto stokos.
Visu tu tipu yra, bet pagrindine mase zmoniu tiesiog des apsiltinimo dydesni stori ir gyvens sau ramiai su KK ir manau cia pats logishkiausias ir teisingiausias kelias smile.gif Beeet jei valstybe sugalvos ka nors kompensuoti (visai imanoma - nesenai kompus kompensavo gi) - tai ta mase gal des ir langus pabrangiauskus.. smile.gif

Gerb. kaban- aš nekaltas. Buvo sunki diena, o čia kaip tik Jūs su savo antipasyvia šmeižto kompanija... Negi praleisti tokią progą relaksui?

Taigi. Prielaidos:
* Nikvik išvestas tautiškasis vidurkis: 150 m². Nors jis 32% didesnis nei vokiečio, ir 56% didesnis nei japono- tiek to. Tingisi barškinti moralą.
* Kadangi LT (kol kas) yra mūro kraštas- namo sienos iš (mano asmenine nuomone) kone tinkamiausių Pasyvaus namo statyboms YTONG blokų.

Darom iš Standarto- vadovėlinį Pasyvų:
* Papildomai polistirolo visoms atitvaroms: 80 m³. Pirma Google pasitaikiusi fasadinio kaina- m³ konvertuoja į ≈ 9.680 litų.
* Lieka langai- t.y. stiklo paketai. Skirtumas tarp paprastesnio ir geresnio- atseis ≈ 2.821 litų.
Iš esmės viskas- Pasyvus namas. Į smulkmenas nekreipkime dėmesio.
Tiek to tos katilines, kaminai ir t.t.- palikime juos rekuperacinei įsirengti. Tiek to, kad rekuperacinė šiaip tai nepakenkė dar nė vienam sandariam namui.
Sekančiam punktui trūksta info, todėl paklausiu: ar su savo pirtele „iki raktų“ tilpsite į 12.501 Lt?
Nes įdomiai gaunasi. Taip modifikuotą namą šildantis elektra ar dyzelinu- pirtelė prikapsėtų iš sutaupytų lėšų per kokius metus. Geoterminiu ar dujomis- per kelis metus. Malkomis neskaičiuosiu, nes vėl pradėsite „kaip malonu su benzopjūklu miške“.

Prašėte skaičiavimų. Tai gal galėtumėte šiuos primityvius pakomentuoti iš savo „pievos“/„Entuziastu“/„Turciui“/„Durnai bobai“/„intelekto stokos“ pozicijos.
Prie to pačio gal galėtumėte pridėti sąrašėlį komforto ar kokių tai dar elementų, kurių teks atsisakyti pasirinkus Pasyvų vietoje Standarto. O tai vis minite minite apie Pasyvių namų sužlugdytus žmonių gyvenimus- tik iki šiol nesukonkretinote.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 18 rugsėjo 2010 - 23:50
QUOTE(EVOY© @ 2010 09 19, 00:46)
Taigi. Prielaidos:


Na kaip ir matau, manipuliavimas visuotine samone tesiasi wink.gif Nepykite, bet man atrodo Jusu argumentacija skirta kaip tik 3 grupei zmoniu smile.gif Bet panagrinekime:

1. Tas standartas su 500mm akyto blokeliais - mau maziausiai keistas.. Ypac is karkasines statybos salininko.. vien pamato sustorejimas palaidos visas viltis i taupuma.. o ir sienu kubatura velgi dvigubai brangesne.. todel jusu standartas jau brangesnis..

2. Neziuriu kaip ten paskaiciavote kieki putplascio, tiek to, bet kur dar + smeiges, klijai, setelis, kampai, angokrasciai, pailgejusios palange, atramos pamatines, makrofleksas, ilgesne pastoliu nuoma ir darbai ir t.t.? kiek pamenu mano namo apsiltinime putplasis tesudare 1/3 nuo visu ishlaidu..

3. O kaip gi su mano mylimom banko islaidom?

4. Na prie lagu irgi neproshlal butu prideti darbus.. velgi kiekiu ju nekomentuosiu, bet toks mazas skirtumas istikro mane stebina, jei nera kokios gudrybes is jusu puses tai netgi dziugina.. nu o jei yra tai.. gal paziurejote tik neatidaromu vitrinu kainu skirtumus? arba isvis vien paketu be remu? smile.gif beje kazkokiam tyrime moksliniam buvo nurodyta, kad ziema per netgi ir pasyvu langa saules prisildo maziau negu isspinduliojama lauk.. aishq pro nepasyvu dar labiau isspinduliojama, bet jauciu ir prishildo daugiau.. smile.gif

5. Rekuperacija privaloma PN ir neprivaloma ne PN.. taip lengvai nupjauti tas islaidas del kompensavimu patalpu bei katiliniu - ne manau teisinga..

6. Visishkai nesupratau prie ko cia mano pirtele..

7. a)Entuziastas statytu pats karkasini PN - paprasta, pigu (is patyrties su pirtele taip manau) b)Turcius pasamdytu madingiausia firma su architektu ir jam pastatytu ta PN su visais navorotais kol jis atostogauja 3 men maldyvose c) durna boba paklausytu draugu patarimu kreiptis pas patikima pazystoma Rima, kuris pasakytu, kad geriausias PN tai 500mm YTONG blokeliai su 20 cm putplascio - tvirta patikima ir pigu..

8. Na reiketu atsisakyti mano 50 kv svetaines ir 5o kv valgomojo.. vaikai gyventu ne 20 kv kambariose o 10 kv.. Mamyte mano iskeliautu i seneliu prieglauda.. i nama reiktu eiti per lauka, o masina reiketu akasineti kas ryta.. naglima butu sedeti prie zidinio, kviepoti svieziu lauko oru, nebtu kur pabegti nuo vaiku triuksmo, negalima butu sportot su pjuklu miske ir su kirviu lauke, pastoviai skaudetu akys nuo pleskiamos i akys saules, visus laisvus pinigus atiduociau uz 2gunbai dydesi kredita banke ir sugedus brangiam rekuperatoriui netureciau is ko ji pakeisti nauju, todel tektu ji isjungti ir paskubom irengti katyla savo prieshkambarije, vamzdziu radiatoriams tiesti paleis sienas, perdaryti visa vidini dekora del to.. nu ir t.t. biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 09 18, 09:07)

na kad ne, as tada sakydavau kad SS reikia palaukt kol atpigs, o jus aip ir agytavote.. jusu susidomejimas PN atsirada geroai veliau.. beje apie tai jau irgi disutavome
Ir dabar galiu patvirtinti, kad ŠS gali tapti sprendimu, kai nesinori ardyti jau esančio klinkerio, ir pusmetriu šildyti sienas. Prie efektyviai veikiančio (brangesnio) geoterminio pridėkite saulės kolektorius ir rekuperacinę- eksploataciniai kaštai susilygins su Pasyvaus namo. O Pasyvus ar Aktyvus- tokie niuansai svarbūs tik tam tikros orientacijos žmonių grupei. Besąlygiškai: Aktyvus namas turbūt visada bus brangesniu variantu.
Ne visai teisinga traktuotė „atpigo“- ŠS prarado stebuklo statusą (bekariaudami mes dviese taipogi prie to prisidėjome turbūt), ir dėl to kiek sumažėjo pardavėjų maržos.
Praktikoje žmogus neapturėjo visiškai jokios naudos iš „palaukt“- su kreditais atsirado (ir vis dar tęsiasi) problemos, ir geoterminis dar sunkiau įkandamas. Praktikoje žmogus neapturėjo visiškai jokios naudos iš „atpigo“- palūkanos išaugo, ir dabar geoterminis dar ilgiau supirkinėtojų. Mokėti vis vien teks tą patį- tik vietoje pardavėjų praturtinant bankininkus.
Galiu pasigirti, kad bent vienu punktu esu panašus į W.Feist'ą- mes abu pradėjome domėtis Pasyviu namu dar prieš atsirandant pačiai koncepcijai- po pirmo 3 Liter Haus statybos Vokietijoje. Tuo metu visi vokiški TV kanalai su pasididžiavimu pristatinėjo kaip tik šį „Deutschland über alles“ įrodantį stebuklą (eilinį kartą), ir aiškino, kad tai- viso pasaulio netolima ateitis. Ateitis pasirodė dar kokybiškesniu Pasyviu išpildymu.
Ačiū už „palaikymą“. Paprašysite kada video medžiagos apie septikų įrengimą- priminsiu. O jos Google jau yra profesionalios- ir nemokamai...

na cia vel prasideda burimai ant pirstu.. bus nebus.. gal veliau isleis mokesti uz saule? naudoji saule krentancia ant stogo - mokek.. ant rekupo - kelia triuksma, ant geoterminiu - naudoji siluma.. sugalvoti galima daug ko, bet tiesos cia nera..
Vėl truputi kitaip traktuočiau. „Bus nebus“- tai ateities vizija optimisto ir pesimisto akimis. Jūs spėjate, kad malkos ištemps visada. Aš spėju (gal dėl to, kad seku kaip KKK genocidas vyksta EU kraštuose)- kad nepavyks. Negi dėl to mušimės? Kiekvienas pasilieka prie savo- tiek tų nesutarimų.

valdziai naudinga , kad kainos butu dydesnes ir vartojimas butu dydesnis ) tada mokesciai dydesni, iplaukos dydesnes taip sakoma, geriau atimti pinigus pas biednus negu pas turciu, pas biednus pinigu aishq maziau, bet uztat ju paciu yra zyyymiai daugiau
Nelabai su tuo sutikčiau. Čia mūsų valdantieji skelbia panašias erezijas, norėdami energetiką išsaugoti monopolijų rankose, ir atimti iš visų mūsų teisę į decentralizaciją. Kad nesikartoti- DE pvz.

Is tikro visos diskusijos apie PN baigtusi, jei kas nors paruostu 2 samatas to paties namo pagal standarta vs PN.. irengimo, darbu, ekplotavimo kastai.. ir viskas butu aishq.. grafikelis koks nors.. as kiek bandziau cia pervesti diskusija i skaiciu lygi - nu niekaip neiseidavo, niekam neidomu todel manau kad PN dabar labaiu ideologinis dalykas, zmones tiki, nori - ir daro.. ir puiku
Gal neverta taip sudėtingai- viskas daug paprasčiau su tuo Pasyviu namu. Pasyvus namas savo esme: klijuoji storesnę polistirolo plokštę (vietoje plonesnės), susidedi dviejų kamerų stiklo paketus (vietoje vienos kameros), ir iš katilinės išmeti KKK (gal ir su visa katiline). Viskas.
Pasyvus namas- ne beprotiškas statybų branginimas.
Pasyvus namas- skaičiavimai ir profesionalūs sprendimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 19 rugsėjo 2010 - 07:54
QUOTE(Vilienė @ 2010 09 17, 22:44)
Oras toks šviežias kaip pienas, bet rekupo filtrams vistiek mišios, dulkės, vabaliukai iš kosmoso ten sulindo smile.gif
Galima dulkėmis bei žiedadulkėmis kvėpuoti visą gyvenimą ir to nepastebėti (jei ne alergija) bet kai tai koncentruojasi filtre - tai jau baisu? Filtrus teks keisti, tokia jų paskirtis - sukaupti ir nepraleisti to, ką jie filtruoja. Vistiek tai pigiau nei šildyti paimamą išorės orą. Be reikalo ginčijamės, reikia nete pakapstyt, rasim tyrimus priešųir po, tada galima bus daryti išvadas. Deja, aš tai galėsiu padaryti tik po 2savaičių, gal jūs greitesnis? Grįžęs pastudijuosiu, pažadu. smile.gif

Ekonomija labai aiški - kiek moka gazpromui nalogus standartiniai ir kiek mokėsiu aš ar jūs jei turėsit PN. Tokia va ekonomija.

Pritariu. Juk paprasta suvokti, kad tie, kurie turi senus namus ir negalvoja ju rekonstruoti...mokes uz tuos, kurie tures siltus.
Turime sakykim 27000 daugiabucius, labai realu, kad juos rekonstravus (nuo namo taupytumem vidutiniskai apie 20-30K. Suskaiciuokite. Koks silumos tiekejas nekels kainos, kad islaikyti pardavimus. Tad tie kurie snaus, sekmingai mokes uz tuos, kurie gyvena siltame name.
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 09 19, 08:51)
Gal neverta taip sudėtingai- viskas daug paprasčiau su tuo Pasyviu namu. Pasyvus namas savo esme: klijuoji storesnę polistirolo plokštę (vietoje plonesnės), susidedi dviejų kamerų stiklo paketus (vietoje vienos kameros), ir iš katilinės išmeti KKK (gal ir su visa katiline). Viskas.
Pasyvus namas- ne beprotiškas statybų branginimas.
Pasyvus namas- skaičiavimai ir profesionalūs sprendimai.

pamirsai apie sandaruma.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 09 19, 08:44)
Na kaip ir matau, manipuliavimas visuotine samone tesiasi wink.gif Nepykite, bet man atrodo Jusu argumentacija skirta kaip tik 3 grupei zmoniu smile.gif Bet panagrinekime:

Tiek to su tuo „3 grupei zmoniu“. Panagrinėkime kas čia kuo manipuliuoja:

1. Karkasinė niekur nedingo- tik jai ne laikas, kol du pirkėjai per visą LT. Tik kad dingo visi kiti pasirinkimai apart Pasyvaus. Ir internetinėje braižyklėje, ir internetiniame namo konfiguratoriuje.

2. Pasikartosiu: vieno storio polistirolą keičiate kito storio polistirolu. Keičiasi tik smeigių ilgiai- ir absoliučiai nieko daugiau.

3. Kaltas kaltas- pamiršau. Kompensacijai: 12.501 Lt konvertuojame į 18.969. Tik nepamirškime- pirteliai taip pat tektų skaičiuoti. Taip kad...

4. Mūsų zonoje nauda apie nulį. Nebent įdarbinti šešėliavimą- gal kelios šimtinės per metus ir prikapsėtų. Skaičiavimams per daug sąlygų (vieno stiklo rūšių kiek)- todėl dar nebuvau prisėdęs.

5. Rekuperacija reikalinga kiekviename sandariai pastatytame name.

6. Kaip pvz. to, kai jau visą eilę postų bandau pasakyti: pirma Pasyvus namas- o visi kiti navarotai iš šildymui/vėsinimui sutaupytų lėšų. Vokiškai. Nes tautiškasis variantas (dešimt metų statau „viskas viename“ namą)- truputi kertasi su ekonominę logika ir tautiečių galimybėmis.

7. Entuziastas aišku pasistatys, tačiau kadangi tam neturi jokio pasiruošimo (nebent toks kaip Dario)- „prisitaupys“ ant kiekvieno punkto. Turčius aišku dažniausiai pasistatys kokybiškai, tačiau stebins jo namo statybų kaina– permokės už kiekvieną punktą. Statyti Pasyvų namą už Standarto kainą- gali besąlygiškai tik profesionalai.

8. O kas liepia atsisakyti? Niekaip neįžiūriu būtinybės dėl kelių kubų polistirolo (20.000 Lt)- surengti tokią egzekuciją namo kvadratūrai. Pastovėtų automobiliai metus kitus lauke- tiek tos problemos. Juk panašiai pasielgėt su pirtele: pirmiau įsikūrėte- ir tik vėliau užsiėmėt jos statybos. Tai kodėl Jūsų sėkmingai ištestuotą modelį negalima taikyti Pasyvaus namo statyboms? Pirmiau namo statybos– ir tik vėliau lipdyti visokius garažus, pirteles ir pan. (pvz. iš atlikusios sumos nuo šildymo/vėsinimo kaštų skirtumo).
Papildyta:
QUOTE(Jate @ 2010 09 19, 09:47)
pamirsai apie sandaruma.

Nepamiršau. Jei mūriniam namui kyla problemų su sandarumu- tai daugiau absurdas, o ne koks tai technologinis niuansas.
Atsakyti
[quote=EVOY©,2010 09 19, 10:00]
Tiek to su tuo „3 grupei zmoniu“. Panagrinėkime kas čia kuo manipuliuoja:


2. Pasikartosiu: vieno storio polistirolą keičiate kito storio polistirolu. Keičiasi tik smeigių ilgiai- ir absoliučiai nieko daugiau.

Nepamirskite berniukai, kad mazaaukstei statybai galima ir nenaudoti smeigiu. Yra sistemu, kurios leidzia iki penkiu aukstu ju nenaudoti. Taip kad isvengiame keliu papildomu litu.


Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 09 19, 10:00)
Tiek to su tuo „3 grupei zmoniu“. Panagrinėkime kas čia kuo manipuliuoja:

1. Karkasinė niekur nedingo- tik jai ne laikas, kol du pirkėjai per visą LT. Tik kad dingo visi kiti pasirinkimai apart Pasyvaus. Ir internetinėje braižyklėje, ir internetiniame namo konfiguratoriuje.

2. Pasikartosiu: vieno storio polistirolą keičiate kito storio polistirolu. Keičiasi tik smeigių ilgiai- ir absoliučiai nieko daugiau.

3. Kaltas kaltas- pamiršau. Kompensacijai: 12.501 Lt konvertuojame į 18.969. Tik nepamirškime- pirteliai taip pat tektų skaičiuoti. Taip kad...

4. Mūsų zonoje nauda apie nulį. Nebent įdarbinti šešėliavimą- gal kelios šimtinės per metus ir prikapsėtų. Skaičiavimams per daug sąlygų (vieno stiklo rūšių kiek)- todėl dar nebuvau prisėdęs.

5. Rekuperacija reikalinga kiekviename sandariai pastatytame name.

6. Kaip pvz. to, kai jau visą eilę postų bandau pasakyti: pirma Pasyvus namas- o visi kiti navarotai iš šildymui/vėsinimui sutaupytų lėšų. Vokiškai. Nes tautiškasis variantas (dešimt metų statau „viskas viename“ namą)- truputi kertasi su ekonominę logika ir tautiečių galimybėmis.

7. Entuziastas aišku pasistatys, tačiau kadangi tam neturi jokio pasiruošimo (nebent toks kaip Dario)- „prisitaupys“ ant kiekvieno punkto. Turčius aišku dažniausiai pasistatys kokybiškai, tačiau stebins jo namo statybų kaina– permokės už kiekvieną punktą. Statyti Pasyvų namą už Standarto kainą- gali besąlygiškai tik profesionalai.

8. O kas liepia atsisakyti? Niekaip neįžiūriu būtinybės dėl kelių kubų polistirolo (20.000 Lt)- surengti tokią egzekuciją namo kvadratūrai. Pastovėtų automobiliai metus kitus lauke- tiek tos problemos. Juk panašiai pasielgėt su pirtele: pirmiau įsikūrėte- ir tik vėliau užsiėmėt jos statybos. Tai kodėl Jūsų sėkmingai ištestuotą modelį negalima taikyti Pasyvaus namo statyboms? Pirmiau namo statybos– ir tik vėliau lipdyti visokius garažus, pirteles ir pan. (pvz. iš atlikusios sumos nuo šildymo/vėsinimo kaštų skirtumo).
Papildyta:

Nepamiršau. Jei mūriniam namui kyla problemų su sandarumu- tai daugiau absurdas, o ne koks tai technologinis niuansas.

As kalbu apie sandaruma placiaja prasme.
Sandarinimas juostomis ties langais, vidaus apdailos sujungimai (jei tai yra gibso apdaila) ir t.t.
Juk net elektros instaliacines dezutes yra spec. gamybos. Jos instaliuojasi i mura (reiskia sertifikuoti gamintojai bando isvengti ir sitoje vietoje galimu praputimu).
Ypac pavojingas muryjimas su blokeliais, kur nepertepama vertikali siule. Todel rinkciausi matyt tiesiog keramines plytas, mazesne tikimybe del praputimu. Na o jei bandytume ant blokeliu instaliuoti ventiliuojamas sistemas, tai isvis butu sunku pasiekti tuos prakeiktus 0,6.
Visi inzineriniai isejimai, iejimai, kurie yra virs zemes turi buti uzsandarinti iki tokio lygio, kad bijau tokiu statybininku (kurie darytu kaip sau) Lietuvoje dar nera sad.gif Nebent stovesi ir pirstu rodysi kaip daryti. Nezinau ka reiks daryti...sad.gif
Atsakyti
na ok.. vel biski skaiciu, jei jau ka.. jamam mineta 150 kv nama.. nu staciakamio forma, kad lengviau skaicioti, 2 aukstai 75 kv kiekvienam.. tai sienos ilgis 8.6, auksti 5.4 - atitvaru plotis 8.6*4*5,4=336. atmetam langams nu 10% - 300kv.m.

varzia R=10 (pagal g. EVOY - PN) reishkia per metus per atytvaras iseina

1/10 (liambda)*20 (vid temp skirtumas) * 300 (musu plotas) * 24 (valandos) *30(dienos)* 7 (men per sezona) = 3024 kwh/metus

dalynam is 150 kvadratu namo plotas - gaunas 1 kvadratui 20 kwh/metus

Jau namas nepasyvus.. pridekime praradymus pro langus bei duris bei ventiliacija su rekuperacija.. nenustebsiu jei datemps ir iki 30.. kad namas butu PN - jam reikia is saules , buitiniu prietaisu ir gyventoju bezdejimo gauti 15 kwh.. ar imanoma? nzn smile.gif

Kitas posukis: kad R butu 10 - reikia 350mm putplascio.. kad namas pagal savo praradymus turetu bendrai tuos 15 kwh - R reikia 20.. tai reishkia 700 mm .. paqlyginkime su norma - R5 - 200mm (su atsarga).. isivaizduokite konstruktyva, kuri laikytu ta papildoma sluoksni..
Atsakyti
QUOTE(Jate @ 2010 09 19, 10:20)

Sandarinimas juostomis ties langais, vidaus apdailos sujungimai (jei tai yra gibso apdaila) ir t.t.
Pasyviam namui vis vien geriau langai „ant mūro“. Taip visas problemų rinkinukas (ne vien dėl sandarumo) eliminuojamas pigiau ir kokybiškiau.

Juk net elektros instaliacines dezutes yra spec. gamybos. Jos instaliuojasi i mura (reiskia sertifikuoti gamintojai bando isvengti ir sitoje vietoje galimu praputimu).
Nežinau ar verta mestis į kraštutinumus. Gamintojai aišku visko prigalvoja, ir daug kas tikrai verta dėmesio. Tačiau galima nepastebimai per daug įsijausti, ir pvz. už langus permokėti beprasmiškai brangiau, nes susigundote W.Feist'o vardu ant jų. Visada galima atrasti pigesnį ir lygiai tokį patį kokybišką sprendimą.

Ypac pavojingas muryjimas su blokeliais, kur nepertepama vertikali siule. Todel rinkciausi matyt tiesiog keramines plytas, mazesne tikimybe del praputimu. Na o jei bandytume ant blokeliu instaliuoti ventiliuojamas sistemas, tai isvis butu sunku pasiekti tuos prakeiktus 0,6.
„Pavojaus“ šaknys gal ne visai tame. Pvz. LT nemačiau, kad kas tai būtų kada nors naudojęs spriz'ą. DE nemačiau, kad kas tai būtų kada nors nenaudojęs spriz'o. O tai juk tik vanduo+smėlis +cementas. Be to, mūsuose buterbrodus renkamasi tik pagal iš konteksto ištrauktą kainą. Kur ten iki „Protection through Distraction (Protection through fools)“ technologijų.

Visi inzineriniai isejimai, iejimai, kurie yra virs zemes turi buti uzsandarinti iki tokio lygio, kad bijau tokiu statybininku (kurie darytu kaip sau) Lietuvoje dar nera Nebent stovesi ir pirstu rodysi kaip daryti. Nezinau ka reiks daryti...
Pasikartosiu: šią problemą galima išspręsti jau renkantis technologijas. Pvz. vietoje mūro iš blokų ir ventiliuojamo fasado- pasirinkus liktinius klojinius. Tikimybė priterlioti- automatiškai mažėja kartais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 19 rugsėjo 2010 - 10:16
QUOTE(kaban @ 2010 09 19, 11:08)

dalynam is 150 kvadratu namo plotas - gaunas 1 kvadratui 20 kwh/metus. Jau namas nepasyvus.. pridekime praradymus pro langus bei duris bei ventiliacija su rekuperacija.. nenustebsiu jei datemps ir iki 30.. kad namas butu PN - jam reikia is saules , buitiniu prietaisu ir gyventoju bezdejimo gauti 15 kwh.. ar imanoma?
Rekuperacinė šiaip tai nuostolius sumažina... Net ir atmetus pačios prisuktas kWh- ne tiek jau mažai lieka... O ir vėsinimą neverta pamiršti...
Buitiniai prietaisai ir pribezdėjimai- taipogi krūva kWh. Pirmame psl. yra failas su paskaičiavimais.
Pasyvus namas be saulės kolektorių- atrodytų švelniai sakant keistokai. O tai jau minimum minus 5 kWh/m² per metus.
Jau kaip ir prisirinks. O jei dar svietą pasviestuoti, ir tinkamai įrengtą oras-vanduo ŠS įmesti...

Kitas posukis: kad R butu 10 - reikia 350mm putplascio.. kad namas pagal savo praradymus turetu bendrai tuos 15 kwh - R reikia 20.. tai reishkia 700 mm .. paqlyginkime su norma - R5 - 200mm (su atsarga).. isivaizduokite konstruktyva, kuri laikytu ta papildoma sluoksni..
Šiaip tai neminėjau, kad Pasyvaus namo statyboms- ArkoM bus geriausiu/protingiausiu pasirinkimu. Minėjau YTONG. O jiems tereikia 20 cm neoporo. Arba 14 cm PIR-PUR. Matote problemų su konstruktyvu?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 09 19, 11:15)
Sandarinimas juostomis ties langais, vidaus apdailos sujungimai (jei tai yra gibso apdaila) ir t.t.
Pasyviam namui vis vien geriau langai „ant mūro“. Taip visas problemų rinkinukas (ne vien dėl sandarumo) eliminuojamas pigiau ir kokybiškiau.

Siuo metu lankau passiv haus instituto PHPP kursus. Na kaskaip sutinku su jais kad langas termoizoliaciniame sluoksnyje optimaliau. O be to gautusi netokia plati palange is lauko puses. O sumontavimas nezenkliai pasunkeja.
O sandarinimo juostos privalomos bet kokiu atveju. Tai negincyjama.


[i]Ypac pavojingas muryjimas su blokeliais, kur nepertepama vertikali siule. Todel rinkciausi matyt tiesiog keramines plytas, mazesne tikimybe del praputimu. Na o jei bandytume ant blokeliu instaliuoti ventiliuojamas sistemas, tai isvis butu sunku pasiekti tuos prakeiktus 0,6.
„Pavojaus“ šaknys gal ne visai tame. Pvz. LT nemačiau, kad kas tai būtų kada nors naudojęs spriz'ą. DE nemačiau, kad kas tai būtų kada nors nenaudojęs spriz'o. O tai juk tik vanduo+smėlis +cementas. Be to, mūsuose buterbrodus renkamasi tik pagal iš konteksto ištrauktą kainą. Kur ten iki „Protection through Distraction (Protection through fools)“ technologijų.
[/I]
Matai, as planuoju jau uzsakovui nama, tai ir svarstau tik apie mura, nes nuspresta del eiles reikalavimu. O pridejus apie 30 cm ir nutinkavus, gaunasi labai neblogas silumos perdavimo koeficientas. Langu instaliacija aiski, sunkiau yra isvengti silumos tilteliu sienu ir stogo sujungimo vietose, bei ties balkonais. Nors ir vokieciai sutinka, kad ju minimaliai likti gali smile.gif


Pasikartosiu: šią problemą galima išspręsti jau renkantis technologijas. Pvz. vietoje mūro iš blokų ir ventiliuojamo fasado- pasirinkus liktinius klojinius. Tikimybė priterlioti- automatiškai mažėja kartais.


visiskai nesvarbu kokia konstrukcija. Vamzdynas turi buti instaliuojamas ir sandarinimas bet kokiu atveju. Tai labai svarbu. Teko dalyvauti praputimo bandymuose ir taip graziai matosi su termovizoriumi is vidaus svilpentis ""vejas".
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 09 19, 11:45)
Rekuperacinė šiaip tai nuostolius sumažina...

sumazina ventiliacijos islaidos o ne spinduliavima per atitvaros..

QUOTE
Pasyvus namas be saulės kolektorių- atrodytų švelniai sakant keistokai. O tai jau minimum minus 5 kWh/m² per metus.
Jau kaip ir prisirinks. O jei dar svietą pasviestuoti, ir tinkamai įrengtą oras-vanduo ŠS įmesti...


visa tai papildomos investicijas.. jei tuos pinigus investuoti i KKK arba zidini su atskiru oro padavimu - investicija atsipirks gerokai greiciau

QUOTE
Minėjau YTONG. O jiems tereikia 20 cm neoporo


ir 500 mm plocio pamato? pamato pabrangimas suvalgys visa taupima 20 metu i prieki... o ir blokeliu kaina 3gubai brangesne uz putplascio.. tai del ju siluminiu savybiu naudoti - tesioginis islaidavimas.. o neoporas 1,5 berods karto brangesnis uz putplasti paprasta..



Atsakyti