QUOTE(nikvik @ 2010 09 09, 09:28)
labai aciu visiems pasisakiusiems. Bet klausimas taip ir liko atviras
. Garazas bus nesildomas. Namas bus apsiltinamas maziausiai 30 cm izoliacines medziagos, gal ir 40. Finanasus skaiciuojame visi, bet nuspresta, kad vienai masinai bus garazas, kitai stogine. Namas murinis, garazas karkasinis. Namo pamatai bus apsiltinti, kaip priklauso, garazo ne. Architektas teigia, kad jokiu problemu, blokuoti karkasini garaza prie murinio namo, ir daryti skirtingus pamatus. Klausimas tik toks, silumos prasme - ar siena tarp nesildomo garazo ir namo - salcio tiltas? Ir, jei ja siltinti pagal pasyvaus namo reikalavimus - ar 30- 40 cm izoliacijos - is garazo puses, jam taip bus kaip ir is vidaus, ir turetu buti apsiltinta ne daugiau 5-7 cm - nepelys? Butent ir teigia architektas, kad jos nereikia apsildyti tiek daug (30 cm), uztenka 7 cm, o likusios izoliacijos finkcija atliks oras garaze, pasildytas masinos variklio. Nu bet man visvien neaisku.- gerai, lauke -20, garaze tarkim +2, name +20, siena apsiltinta tik 7 cm, ar neis siluma is namo i garaza ir ar butent ta siena - ne salcio tiltas? As taip, kaip Giedruole mastau. Be abejo, ziema garaze bus silciau , nei lauke, bet tikrai salciau,nei name. Kiek ta siena siltinti, tarp garazo ir namo, 30cm ar 7cm? Domina butent silumos klausimas, kitus - reikia nereikia, finansinius- nenegrinekime siame etape. Mano vyrui reikia, gi vyrai nuo vaiku skiriasi tik zaislu kainomis
.
Garazo blokavimo esme ir butu , kaip kaban taikliai pastebejo - vietoj apdailos prikabinti garaza
.Ir siena susitaupo.
Aš savo nuomonę šiuo klausimu išreiškiau ankstesniame savo poste, dar lyg ir penkiais punktais parėmiau samprotavimus. Tikiuosi prieštaraujantieji pareikš savo argumentų.
100proc. architektas neteisus, sieną tarp namo bei garažo turite šiltinti tiek pat bei taip pat kaip ir likusias sienas, garažas duos tik nedidelį teigiamą efektą (buferine zoną su aukštesne temperatura, dėl kurios nuostoliai per sieną sumažės priklausomai nuo garažo atitvarų varžos, bet sąliginai nedaug). Gal jūsų architektas nežino, kad planuojate pasyvų namą? Standarto atveju ši blogybė atrodo truputi mažesnė...
Papildyta:
[quote=EVOY©,2010 09 09, 09:15]
Dalinai sutinku. ..., ir po šiai dienai SM esu tinkamas tik rašinėti žydų klausimais.
Šio klausimo geriau niekada viešai neliesti, tas pats kaip pamaišyti uokse vapsvas. Visos nacijos lygios, bet yra lygesnių. Skandalas garantuotas!!!
Geriau pateikit savo kvalifikuotą nuomonę (nikvik reikalauja), bandom rasti bendrą tašką - yra šalčio tiltai ar ne, nikvik padaro išvadas ir imamės sekančių temų.
Gaila, kad aš iškritau iš jūsų intereso rato - nebesu "planuojantis statytis", dabar jūsų pagalba bandau išsiaiškint ar padariau klaidų, tiksliau ar darau jas dabar...
O kritika - tai ko ištikrųjų reikia, ypač konstruktyvios, kvalifikuotos ir argumentuotos. Kas pagiria - galiu surast ir net jus aprūpint