Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos III

QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 13, 12:55)
Na štai ir atsiranda visokių kabliukų. Kai nemoku vokiškai tai ir googlint nėra prasmės, nes jaučiu apie paslaptis kalba tik vokietukai biggrin.gif Su geresniais reklaminiais parametrais dar nesusidūriau, o žiūrint į tai, kad viešumas įneša ir daug aiškumo ir mažiau spėliojimų esu linkus turėti gerą daiktą už gerą kainą, o jei kainos dydį koreguoja viešumas, tai kažkaip negąsdina - juk kameros prie tualeto nepastatys biggrin.gif.
Papildyta:
Šiaip tai vieną minusą įžvelgiu... CO2 ŠS negali vėsinti vandens, taip kad patalpų vėsinimo nepajungsi vasarą, tokia funkcija ypač pravarti ŠS-iams, kurie ima šilumą iš grunto...
A2 parametrai ką reiškia? čia lauko temperatūros prie kurių pasiekiamas toks cop'as?

Jaučiu apie paslaptis kalba tik vokietukai
Kai kalbama apie Taupų ir Sveiką namą- vokiečių kalba suteikia neabejotiną privalumą. Pirmiausia viskas pasirodo vokiškoje informacinėje erdvėje- ir jie labai labai retai varginasi vertimais į kitas kalbas. Be to, info pateikiama „vokiškai“: susisteminta ir su nepriklausomų įstaigų patvirtinimais. Be to, perpratus vokišką sistemą- be galo paprasta info paieška (stebėtinai tvarkingai dirba Google'i). Be to, kokia kita kalba rasi tiek monitoringo, statistikos ir t.t. Be to, ...

Su geresniais reklaminiais parametrais dar nesusidūriau, o žiūrint į tai, kad viešumas įneša ir daug aiškumo ir mažiau spėliojimų esu linkus turėti gerą daiktą už gerą kainą
Kas svarbiausia: visa reklama remiasi online monitoringu. Ką nors priešpastatyti konkurentai nėra pajėgūs. Garsiai kalbama tik apie kainą. Pašnibždomis- apie patikimumą: niekas nežino kokius COP'us išspaustų Heliotherm ŠS, „užturbintas“ pagal maksimumą (pusmečio ar mėnesio darbui).

tai kažkaip negąsdina - juk kameros prie tualeto nepastatys
Kalba daugiau apie online priežiūrą. Vartotojas mažiau kels triukšmo, jei apie didžią dalį gedimų/nesklandumų iš viso nežinos (daug kas išsprendžiama internetu), o apie rimtesnius gedimus sužinos tik iš prie durų jau stovinčių meistrų.

P.S. Priminsiu: Heliotherm nėra koks tai superstebuklas- ten tik išnaudoti keli elementarūs momentai. Kodėl tuo nesinaudoja kiti- atsakymas skirtingose verslo schemose.

A2/W35: prie lauko temperatūra +2°C / skaitykim vanduo grindiniam pašildoms iki +35°C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 13 rugpjūčio 2010 - 12:35
QUOTE(EVOY© @ 2010 08 13, 13:32)
1.Su geresniais reklaminiais parametrais dar nesusidūriau, o žiūrint į tai, kad Pašnibždomis- apie patikimumą: niekas nežino kokius COP'us išspaustų Heliotherm ŠS, „užturbintas“ pagal maksimumą (pusmečio ar mėnesio darbui).

2.Kalba daugiau apie online priežiūrą. Vartotojas mažiau kels triukšmo, jei apie didžią dalį gedimų/nesklandumų iš viso nežinos (daug kas išsprendžiama internetu), o apie rimtesnius gedimus sužinos tik iš prie durų jau stovinčių meistrų.

3. P.S. Priminsiu: Heliotherm nėra koks tai superstebuklas- ten tik išnaudoti keli elementarūs momentai. Kodėl tuo nesinaudoja kiti- atsakymas skirtingose verslo schemose.

4.A2/W35: prie lauko temperatūra +2°C / skaitykim vanduo grindiniam pašildoms iki +35°C.

1. ten rašo kad veikia iki -15C (įdomu koks cop'as) O ar veikia jis ir prie -20 pvz. su cop'u 1,5... Ar išsijungia kritus temperatūrai žemiau -15 ir įsijungia kokie nors tenai... ar yra gamykliniai tenai? Nerandu tokios info.
2 thumbup.gif lietuviui tai neįprasta. Neįprasta net spėt nesupykt ar susinervuot, kad kažkas gal būt netaip biggrin.gif Aš pati mėgstu šios sritį žinot nuo iki kodėl už ką, nors instrukcijų programavimo skaityt nemėgstu biggrin.gif Veikimo instrukcijos įdomu, o vat programavimo visokių pultelių subtilybės ne man blush2.gif
3. Gal jau išnaudojo klaipėdiečiai tas subtilybes, bet kol nebus nors vieno viešo monitoringo tol visi ir spėlios ar ne blefas smile.gif
4. taip ir yra nes rašo A2W35. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 13, 14:08)
1. ten rašo kad veikia iki -15C (įdomu koks cop'as) O ar veikia jis ir prie -20 pvz. su cop'u 1,5... Ar išsijungia kritus temperatūrai žemiau -15 ir įsijungia kokie nors tenai... ar yra gamykliniai tenai? Nerandu tokios info.

Nelabai mėgstu dėlioti ŠS COP'us. Skirtingai nei metiniai sistemos- ŠS COP'ai mažai ką sako, ir greičiau klaidina nei informuoja. Jei vis tik klausiat tiesiai šviesiai:
Prie -15°C: COP 2,41
Prie -20°C: COP 1,66
Prie -25°C: COP 1,12
Nors tai ir nepriklausomų testų rezultatai, skaičiukus reikėtų paaiškinti. Tik negi kam nors tai įdomu?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 08 13, 15:03)
Nors tai ir nepriklausomų testų rezultatai, skaičiukus reikėtų paaiškinti. Tik negi kam nors tai įdomu?

žinoma įdomu. Kaip suprantu cop'ą labai įtakoja karšto vandens gamyba, ir jei lauke -20 ar -25 dalį mažo cop'o gali kompensuoti saulės kolektoriai...
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2010 08 13, 13:35)
tai ponas teisejas jau skelbiat nuosprendi ir skubat pasisalint?
as siulau nesiaiskint santykiu o aptarti str (reglamento) formos pakeitima i skaciuokles.

Neterškime svetimos temos...

Tai buvo ne nuosprendis, o palyginus gana draugiškas patarimas. Truputi ramiau- ir viskas būtų tvarkoje. Jei būtumėt pirmas besisklaidantis naujokas- gal būt patrauktumėt originalumu. Tačiau kai esate kelišimtasis ar kelitūkstantasis...
Šiaip tai: nekreipčiau dėmesio, jei ne Tamstos kiek per dažnai vartojamas terminas „kvailystė“ ir jo atitikmenys, bei kiek erzinantis tujinimas (gal kur tai esame pasisėdėję?).

Iki „aptarti“- tai buvo tik „žodis vs žodį“. Po „aptarti“- tai jau bus „įrodymais pagrįstas žodis vs šiaip išsprūdusį žodį“. Ir kam Jums to reikėjo? Žodžiu. Jei labai prašote- labai prašom:
„Originalas“
Vokiškas „analogas“
Programinė įranga
Teisybės dėlei. Pats naudojuosi austriška- buvo paprasčiau „adaptuoti“ LT STR'ui.

P.S. Smarkiai nepergyvenkite. Vyriškoji SM pusė nepradeda normaliai bendrauti, kol neišsirieja kaip šunys. Moteriškosios SM pusės bendravime- eilės tvarka atvirkštinė, tačiau statistika „švaresnė“. Besipjaudami tarpusavyje tik patvirtiname: „Dievas sukūrė vyrą, o po to nusprendė, kad sugeba daugiau, ir sukūrė moterį“.
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 13, 15:13)
žinoma įdomu. Kaip suprantu cop'ą labai įtakoja karšto vandens gamyba, ir jei lauke -20 ar -25 dalį mažo cop'o gali kompensuoti saulės kolektoriai...

Truputi pamąstysiu kaip pateikti info. Bekuriant marketingo programą Heliotherm atstovams- pajutau kaip tarp ragų pradėjo dygti asilo ausys.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 08 13, 16:10)
Truputi pamąstysiu kaip pateikti info. Bekuriant marketingo programą Heliotherm atstovams- pajutau kaip tarp ragų pradėjo dygti asilo ausys.

lotuliukas.gif visiems pasitaiko
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 13, 15:13)
žinoma įdomu. Kaip suprantu cop'ą labai įtakoja karšto vandens gamyba, ir jei lauke -20 ar -25 dalį mažo cop'o gali kompensuoti saulės kolektoriai...

Užklaustas ko kito- pradėčiau rašyti rimtesnę litaniją. Jei nieko nesupainiojau- tamstai pilnai pakaks kelių užuominų užvesti ant kelio.

Svarbiausia
Mažiau dėmesio skirti brendams. Tikruosius COP'us „gamina“ ne ŠS. Tikruosius COP'us „gamina“ ranka rankon dirbanti kompanija: Jūs (pirmiausia), Jūsų namo architektas, Jums parenkantis šildymo/vėdinimo sistemą ir t.t.

Dar svarbiau
Yra toks paradoksas. Jei F1 bolido variklį įstatyti į VAZ- Žiguliukas nuo to nepradės važiuoti greičiau. Atvirkščiai. Jis sustos visiems laikams, nes pusės jo dalių nesurankiosite.
Tas pat ir su ŠS. Jei „SuperŠS“ sumontuoti vėjo perpučiamoje daržinėje, ir dar nemokšiškai- apie jokius stebuklingus COP'us kalba neis. Ką besuoktų pardavėjai, oras-vanduo ŠS skirti išimtinai tik geriau nei standartiškai apšildytiems namams. Kad būtų kas tai orientacijai: namams, kurių energijos poreikis vien tik šildymui- mažiau 40 kWh/m² per metus. „Visame gražume“- oras-vanduo ŠS atsiskleis tik Pasyviame name.

COP'ų gamybos receptai split'ui

1. Žemė turi šiaurę ir pietus. Taip ir apie namą: yra geriausia ir blogiausia vieta lauko šilumokaičiui (pravardžiuojamam evaporatoriumi).
Be to: kaip blogiausią vietą galima pabloginti- taip ir geriausią vietą galima pagerinti.

2. Vargu ar Jums taip pasiseks, kad turėsite kaimyną, savo rūsyje įsirengusi kepyklą, o ventiliaciją išvedusi į Jūsų pusę. Tačiau apsidairyti apie namą ir truputi improvizacijos- tikrai nepakenks.
Pvz. Senos statybos nešiltintas kaimyno namas- puikus „taikinys“ Jūsų lauko šilumokaičiui. Prisiminus „10 metrų“ rekomendaciją- akivaizdžiu tampa parametras, svarbiausias renkantis ŠS.

3. Pasyvus namas suteikia didžiuli privalumą. ŠS dirbs palyginus trumpą laiką ir išskirtinai tik tuo metu, kai tam palankiausios sąlygos lauke. Ką reiškia „šiandien buvo -15°C“? Termometro parodymai naktį/paryčiais buvo pasiekę šią žemiausią padalą- tačiau dieną vis vien buvo sušilę bent jau keliais laipsniais!

4. Visiškas absurdas ištraukus iš konteksto nagrinėti ŠS. Neegzistuoja tokia realybė, kurioje ŠS būtų kaip koks asteroidas vakuume. Bandymai dirbtinai sukurti tokią realybę- pinigų švaistymas. ŠS tėra vienas iš sistemų derinio (vadinamo Namu) elementų. Kaip teisingai pastebėjote: ir saulės kolektoriai, ir saulės jėgainė, ir rekuperacinė, ir visa kita- gali viena kitai „padėti“/pavaduoti viena kitą.
Jei saulė pakaitino pro langą- niekas nesikeičia tik „malkininkams“. Pasyviame name- visos šildymo sistemos reaguoja.

5. Visų receptų receptas oras-vanduo ŠS COP'ams gerinti: Zero namo statyba, kaip tarpinį tikslą pasirinkus Pasyvų. Kai iš visų pusių po pusmetrį polistirolo- ŠS COP'ai geriausiu atveju atsidurs trečiaeilių užduočių sąraše.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 14 rugpjūčio 2010 - 08:32
[quote=biesas66,2010 07 31, 22:09]
[quote=aruno,2010 07 31, 22:03]
Cia reklama
[/quote
Man tik idomu ant kiek ta reklama nusivaziavusi? Gal sakau pasyvu pasiulys uz tokia lotuliukas.gif
[/quote]
o jei pasiulys pasivu nama uz tokia kaina wink.gif ar tik sugebesi ispi....vot ar pirkt nusiteikes, jei ispi..... tai pirmy, gal tik tiek ir tesugebi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Monolituke @ 2010 08 19, 13:13)
o jei pasiulys pasivu nama uz tokia kaina wink.gif ar tik sugebesi ispi....vot ar pirkt nusiteikes, jei ispi..... tai pirmy, gal tik tiek ir tesugebi  ax.gif

jei ka pasidomek truputi apie sistema bauvox cool.gif
Atsakyti
Visiems labas. Noriu padėkot EVOY už temos atidarymą ir labai išsamų aprašymą. Jei yra galimybė pildyti aprašymą - pateikčiau papildomų linkų su surinkta info.
Neteko rasti langų pasyviam namui temos, ar kas nors jau turite langus vertus pasyvaus namo? Manau tai apie R2 ir laidumas saulei ne mažiau g 0,5. Kur užsakinėjot, kiek kainavo, kieno profiliai ir t.t. Būtų naudinga apsikeisti informacija
Atsakyti
Gal 33kub. skaldos užteršti ir nepavyks per sekančius 100 metų, manau bent elementarų montuoti prieš šilumokaitį.
Gyvastis ten jau egzistuoja, ir jos veisti nereikės. Tai reiškia tik vieną: teks sukti galvą dėl kvapų, drėgmės ir pačios gyvasties sulaikymo nuo patekimo į patalpas.

Mano galva tai "dengi na veter"...
Ne tik vokiečiai taip nemano. "Dengi na veter"- tai specifinis mūsų NT plėtotojų įdirbis. Rūsys tampa savaime suprantamu sprendimu tuomet, kai konsultuoja ne kaimynas, o kalkuliatorius.

Kur tuomet jie išvedžioja vamzdžius? Juk apie 30-40metrų reik kad kažką pasiekti?
Aplink 10x10 rūsį- jau minimum 44 m, arba 92 m dvigubo. Nėra privalomų taisyklių- kloja kaip kam patogiau.

Reikalingas nuolydis kondensatui surinkti, šulinėlis su siurbliu (jei su rūsiu - nereikia).
Taip. Su rūsiu- viskas gerokai paprasčiau ne tik šiuo klausimu.

Truputi nesupratom viens kito - biofilmui matyt px kiek gyventoju, tam reik min kažkiek l talpos kad gyvuotu ir daugytusi?
Taip. Biofilmui svarbu tik laikas ir dauginimuisi tinkama temperatūra (šviesos nereikia). O jei mažesnės talpos boileryje vanduo pasikeis net kelis kart per parą- tai ir taip didesnių problemų nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 22 rugpjūčio 2010 - 16:10
Filtrai ne gyvasčiai, bet dulkėms sustabdyti, gamintojai teigia, kad tai puikiai padaro pati skalda/žvyras. Pagal biologų tyrimus teigiama, kad žvyre gyvastis nesidaugina ir problemos su bakterijom, sporom ir kvapais nėra. Jei įdomu - galiu pridėti tyrimą, lenkų kalba, tą pat galima rasti ir www.taniaklima.pl - labai įdomūs jūsų(EVOY) komentarai. Berods vamzdiniam, "įprastiniam" variante tai sprendžiama specialia plastiko rūšimi(Rehau)

Ką vokiečiai veikia rūsiuose??? Kokiu tikslu jie irenginėjami? Gal galit išvest į šį ekraną kalkuliatoriaus išvadas? Dabar turiu rūsį(pusrūsį) ir nauda tik garažo po namu, su nelabai patogiu įvažiavimu, leidžiančiu nuolat tobulinti žieminio vairavimo įgūdžius... Labai laukiu rūsio privalumų. Nenustoju stebėtis!!!
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 08 22, 15:34)
Jei yra galimybė pildyti aprašymą - pateikčiau papildomų linkų su surinkta info.

Neteko rasti langų pasyviam namui temos, ar kas nors jau turite langus vertus pasyvaus namo? Manau tai apie R2 ir laidumas saulei ne mažiau g 0,5. Kur užsakinėjot, kiek kainavo, kieno profiliai ir t.t. Būtų naudinga apsikeisti informacija

Ramiai dėkite. Visi įdomesni linkai atsidurs sekančios temos pirmame puslapyje.

Galimas variantas ir su R=2,5m²K/W (U=0,40W/m²K) charakteristikomis (be apsauginių žaliuzių). Pasyviam namui geriau truputi paprastesni- tačiau su apsauginėmis žaliuzėmis. Su žaliuzėmis- tas pačias charakteristikas išgautumėte su langais, kurių charakteristikos R=1,75m²K/W (U=0,58W/m²K). Žodžiu: žaliuzės atidirbs geriau, nei kokie stiklo navarotai- bent jau vasarą tikrai įvertinsite. Nors jei finansai nespaudžia- galima sviestą ir pasviestuoti...
Langų asortimentas Pasyviems namams- šiuo metu pakankamas.
Atsakyti