Įkraunama...
Įkraunama...

---Vaistažolės ir prieskoniai---

Laba diena.

Kaip tik šiandien žadu persodinti čiobrelį. Jis mano antrametis jau bus. Vazone augo visas krūmelis, buvau jų ten ne vieną pasodinus. Bet po žiemos sužaliavo tik vienas kerelis. Tai perkelsiu jį į kaktusinę žemę, manau turėtų jam patikti g.gif Tik va kodėl kiti negyvi, jug kambary buvo, nesušalo. Gal kaip tik nepatiko, geriau būt į šaltą laiptinę išnešus. g.gif
Atsakyti
Tai vat aš ir pagalvoju, na nereiks gi visų sėklų, kurios pokelyje. Bet antravertus, liks keliems metams bent vienmetės, kitos sunkiau ir dygsta.

Aš, kad nepamirščiau kada laikas sėt, susirašiau į lapą visas, kurias turiu ir kurių pageidaučiau dar. Susirašiau, kada, kur sėti, ar daugiametės. Dar reiktų kiekvieno žolyno aprašymą susirašyti ir galėsiu jau susiplanuoti savo herbariumą.
Atsakyti
Štai paruoštas herbariumo planelis . Šitam puslapy daug naudingos informacijos anglų kalba kaip auginti, kaip pasirinkti, laikyti ir naudoti žoleles. Pvz. apie rozmariną, mėtą, baziliką, raudonėlį, šalaviją.
Argi ne puikus sprendimo būdas auginti žoleles namie, balkone arba mažame sode? Tik pas mus tokių vazonų dar nemačiau
user posted image
Šaltinis.
Auginančios žoleles namuose turi parinkti tokią vietą, kurioje daugiausiai būtų saulės, bent 5 val per parą. Aišku, skirtingos žolelės reikalauja skirtingų sąlygų. Pvz., bazilikas šviesiamėgis, šilumamėgis, bet tuo pačiu nemėgsta sausros; rozmarinui ne tiek svarbi kaitra, kiek saulės šviesa ir geras drenažas; raudonėlis gerai jaučiasi daliniame pavėsyje. Viskas ir dar daugiau aprašyta aukščiau nurodytuose int.psl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 20 kovo 2010 - 16:05
o vazono grozis bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2010 03 20, 15:14)
Laba diena.
Kaip tik šiandien žadu persodinti čiobrelį. Jis mano antrametis jau bus. Vazone augo visas krūmelis, buvau jų ten ne vieną pasodinus. Bet po žiemos sužaliavo tik vienas kerelis. Tai perkelsiu jį į kaktusinę žemę, manau turėtų jam patikti  g.gif Tik va kodėl kiti negyvi, jug kambary buvo, nesušalo. Gal kaip tik nepatiko, geriau būt į šaltą laiptinę išnešus.  g.gif

ojetau, as ciobreliu kaip priberiau seklyciu, ko gero reiks pikiuot? g.gif
lapai greit pipirnes sudygo, per para kazkur blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 20 kovo 2010 - 22:54
QUOTE(egliosha @ 2010 03 20, 22:52)
ojetau, as ciobreliu kaip priberiau seklyciu, ko gero reiks pikiuot? g.gif
lapai greit pipirnes sudygo, per para kazkur blink.gif

Pipirnes jau tokios yra greitos. biggrin.gif

O ciobrelius aisku reiks pikiuot. Man pernai kad sudygo , tai nesiau i darba apdalinau. Ir tai per tankiai ispikavau. Labai jau daug ju buvo pridyge.

Buvau susejus ant vatos lapini ridika, bet vakar nurinkau seklytes (dar nebuvo pradyge) ir susejau i zeme.

Lauramedis taip graziai leidzia naujus lapelius bigsmile.gif Ir petrazole vis nauju sakeliu isleidzia. As ja nugeniu biggrin.gif , jinai vistiek nepasiduoda. Bet rudeni buvau pasodinus is darzo kelis kerelius i vazona, sikart reiks placiau persodint, gal labiau issikeros, bus jau antramete.

Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2010 03 21, 08:19)
Lauramedis taip graziai leidzia naujus lapelius  bigsmile.gif Ir petrazole vis nauju sakeliu isleidzia. As ja nugeniu  biggrin.gif  , jinai vistiek nepasiduoda. Bet rudeni buvau pasodinus is darzo kelis kerelius i vazona, sikart reiks placiau persodint, gal labiau issikeros, bus jau antramete.

Irvel,o aš bijau lauramedžiui skinti viršūnę-gaila.Vis leidžia naujus lapelius ir tysta aukšty.Gal pavsariop man jį persodinti vasaros atostogų į daržą,tada aš jį apskabysiu?Nes iš tos moters,iš kurios gavau laramedį,per vasarą jis augo darže. g.gif
O petražolės pas mane irgi vos vos suželia,aš jas vis nuskynu. blush2.gif
O vazoną tokį daugiafunkcinį mačiau žurnaliuke maximos,tik ten susodintos buvo braškės nuotraukoje.Bet pasidairykite maximoje,kam aktualu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 21 kovo 2010 - 08:06
mano bazilikas ir ciobrelis... kas ka manot?

user posted image

user posted image



tie didesni tai zoles nes naudojam kurmiarausiu zeme
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neducio mamyte: 21 kovo 2010 - 08:28
PIRMAIS METAIS EKSPERIMENTUOJU bandysiu prisisodinti visko
Atsakyti
QUOTE(neducio mamyte @ 2010 03 21, 09:27)
mano bazilikas ir ciobrelis... kas ka manot?
tie didesni tai zoles nes naudojam kurmiarausiu zeme

siek tiek isbege, jei gerai iziuriu - nesk kuo sviesiau. vesiau dar padek butinai, jei laikei siltai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 21 kovo 2010 - 10:14
QUOTE(aaagnex @ 2010 03 21, 11:14)
siek tiek isbege, jei gerai iziuriu - nesk kuo sviesiau. vesiau dar padek butinai, jei laikei siltai...



sviesiausioj vietoj jau jie ax.gif kaip isbege? 4u.gif
Atsakyti
tas namie auginimas,va ir būna,kad kotai ištysta ir paskui leipsta neatlaikę svorio....Kažkai natūraliai lauke jie kitaip auga,nes naktį gauna gal šalčio,diena šilumos...Mano kai daigeliai sudygsta sustiprėja,iškart skubu kuo greičiau i lauka perkeltiaišku ne bazilikus,kurie mėgsta šilumą..
Atsakyti