QUOTE(imbir @ 2010 11 20, 17:02)
Noreciau patarimo...
Pasejau pries 1 men. namuose i vazona bazilikus, krapus, levandas ir melisas.
Na ir ka- krapai greit isstypo, bazilikai veliau prasikale, kitu dar nesimato. Apsidziaugiau ir ....isstype krapu daigeliai pradejo vysti, baziliku daigeliu virsuneles dziuti, nor zeme ir dregna. Dabar beveik viskas jau sunyko
Ka blogai padariau, kur mano klaida
Pasejau pries 1 men. namuose i vazona bazilikus, krapus, levandas ir melisas.
Na ir ka- krapai greit isstypo, bazilikai veliau prasikale, kitu dar nesimato. Apsidziaugiau ir ....isstype krapu daigeliai pradejo vysti, baziliku daigeliu virsuneles dziuti, nor zeme ir dregna. Dabar beveik viskas jau sunyko
Ka blogai padariau, kur mano klaida
Na, juk tokiu laiku saulės trūksta, o jūs norit, kad jum augtų kažkas Juk ir kambarinės gėlės ir tos kartais pastypsta nuo saulės, šviesos trūkumo žiemos metu....
Numarinu jau 2trą rozmariną. Nesuprantu kas jiems netinka Ar jie parduotuvėj būna tiek nustekenti, kad normaliom sąlygom nebegyvena.
Nusipirkau gražų, didelį. Parsinešiau namo, padėjau ant pietinės palangės, saulės kiek įmanoma daugiausia gauna. Reziume: nudžiūvo/nubyrėjo visi lapukai Nors laistau. Kaip stagarai likę. Viena šakelė lyg gyva, bet jau atgaivint nebesitikiu. Teks pirkti trečią
Ko jiems trūksta?
Nusipirkau gražų, didelį. Parsinešiau namo, padėjau ant pietinės palangės, saulės kiek įmanoma daugiausia gauna. Reziume: nudžiūvo/nubyrėjo visi lapukai Nors laistau. Kaip stagarai likę. Viena šakelė lyg gyva, bet jau atgaivint nebesitikiu. Teks pirkti trečią
Ko jiems trūksta?
QUOTE(Cinside @ 2011 01 30, 13:24)
Ko jiems trūksta?
As irgi viena buvau numarinus, nes matyt laisciau per daug. O kita jau turiu metus laiko, jam matyt jau pavasariu pakvipo nes pradejo leisti jaunus ugliukus. Geriau laistyti per mazai negu per daug. Beje pastebejau, kad maniskis labai megsta buti apipurskiamas vandeniu. Tokia procedura darom kas 2 savaite, auga virtuveje prie pietinio lango, buna kad ir skersveju gauna.
[Maniškis rozmarinas irgi jau pavasarį pajuto, toks atsigavęs, kad gražu ir žiūrėti
QUOTE(uogytee @ 2011 01 30, 18:39)
[Maniškis rozmarinas irgi jau pavasarį pajuto, toks atsigavęs, kad gražu ir žiūrėti
O mano papilkejo, kazkoks kaip negyvas. Pati buvau issiauginus is seklyciu. Apdalinau drauges, pas visas graziausiai auga, o manasis, nors jau antrametis, toks pasiligojes. Ir visai nejaucia pavasario. Reiks sakele nulauzus paziuret atidziau, kazkodel man atrodo, kad ten jau sausuolis.
QUOTE(Irvel @ 2011 01 30, 21:37)
Apdalinau drauges, pas visas graziausiai auga, o manasis, nors jau antrametis, toks pasiligojes.
Nezinau ar tas bent kiek itakoja, bet mano seneles visad sakydavo, kad jei kam nors augaliukus dalini ir sau pasilieki, tai tas kuris ima, siuo atveju drauges, turetu pinigeliu duoti, simboliskai keleta centu, nes kitaip aiskino, kad pas savininke nebeaugs Stai tokie prietarai
QUOTE(Shania @ 2011 01 30, 22:21)
Nezinau ar tas bent kiek itakoja, bet mano seneles visad sakydavo, kad jei kam nors augaliukus dalini ir sau pasilieki, tai tas kuris ima, siuo atveju drauges, turetu pinigeliu duoti, simboliskai keleta centu, nes kitaip aiskino, kad pas savininke nebeaugs Stai tokie prietarai
Tai va kodėl man taip būna. Apdalinu, o paskui man pačiai neauga, nugeibsta. Galvojau augint nemoku Čia ne tik rozmarinai, ale ir kitos gėlytės.
QUOTE(Irvel @ 2011 01 31, 08:25)
Tai va kodėl man taip būna. Apdalinu, o paskui man pačiai neauga, nugeibsta. Galvojau augint nemoku Čia ne tik rozmarinai, ale ir kitos gėlytės.
Sit kaip, matyt teisingas prietaras. Net sode kaimynes jei kuo nors keiciasi su mama, tai visad viena kitai centu duoda, ar tai butu geles ar kiti augalai. Bandykit reikalaut centu ir stebet ar situacija keiciasi:)
QUOTE(Shania @ 2011 01 31, 13:17)
Sit kaip, matyt teisingas prietaras. Net sode kaimynes jei kuo nors keiciasi su mama, tai visad viena kitai centu duoda, ar tai butu geles ar kiti augalai. Bandykit reikalaut centu ir stebet ar situacija keiciasi:)
Aš, pvz.,visiškai priešinga taisykle vadovaujuosiu... visą gyvenimą dalinu dovanai savo gėliukus, ir lauko,ir kambarines, o auga likę kaip ant mielių... Antraip kasmet nebūtų ką dalinti... Ir mano mama dalindavosi kaime su kaimynais skerstuvėm, pienu, prieskoniais, daržovėmis, netgi daiktais... Nes visada yra geriau duoti, negu imti... o tie centai ar kapeikos - žaidimas, nieko nereiškiantis... juk vistiek dovanoji... Pas mus visada sakydavo, kad jei žmogus turi "gerą ranką", tai viskas jam ir auga...
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 01 29, 20:50)
Pirmiausia, ačiū už naudingą informaciją Įvairiose vietose rašoma, bet kiek kitaip, plačiau čia... O lauramedis tikrai labai geras prieskonis ir auginimui nelepus augalėlis... Kasmet išsprogdina daug naujų šakelių ir lapelių vietoj nuskintų, taip kad pilnai maisto pagardinimui mums užtenka... Aišku, nepalyginsi su pirktiniais lapeliais... Ir kvapas, ir skonis naminių nuostabus. Dar ypatingai tinka prasidėjus slogai, kosuliui ar temperatūrai kylant. Darau tokią prieskonių arbatą (lauro lapai, kvepiantys pipirų žirneliai, gvazdikėliai, kardamonas, muskatas, cinamono lazdelė, imbieras), kuri iškart visus virusus užmuša ir ligos išvengiam... Skanaus ir jums... Daugiau apie lauramedį pasiskaityk to paties pavadinimo temukėj. O kad žiemą neauga prieskoniai,normalu... dauguma jų, ir lauramedis, miega...ateis pavasarėlis, visa gamta, ir jie, atgis ir subujos...
Man vieniems augalams ranka lengva, nu bet yr tokių, kad sunki sunkiausia. Ypač kokiems egzotiškiems, žydintiems. Jau net nebeprasidedu. Nu bet kokia vaistažolę ar prieskonį tai prisijaukinu.
Va lauramedis tai su manim draugauja.
Va lauramedis tai su manim draugauja.