Kai uz lango saules nera, niekas nenori augti. As dabar neseju, reikia prakenteti ta tamsuji laika.
QUOTE(Irvel @ 2010 11 20, 19:08)
Kai uz lango saules nera, niekas nenori augti. As dabar neseju, reikia prakenteti ta tamsuji laika.
Ir as taip galvoju. Sausi jau galima tiketis,kad prades augti ir prieskoniai ir siaip kokia paprikos,pomidoro seklyte galima seti. dabar gamta ilsisi be saules,kad ir silta namuose. O tokie kaip krapai nuo silumos be saules tik stypsta
Supratau.. aciu uz patarima
Lauksim kada saulytes daugiau bus...
Lauksim kada saulytes daugiau bus...
QUOTE(Resutas @ 2010 12 29, 13:13)
Sveiki visi ir visos
Norėčiau paklausti, kokios žolelės prieinamos Lietuvoje stimuliuoja smegenų veiklą? Iš kurių žolelių geriausia darytis arbatas besimokant arba dirbant protinį darbą?
Ačiū už atsakymus
Norėčiau paklausti, kokios žolelės prieinamos Lietuvoje stimuliuoja smegenų veiklą? Iš kurių žolelių geriausia darytis arbatas besimokant arba dirbant protinį darbą?
Ačiū už atsakymus
ginkmedžio lapų arbata
Tiems, kas nori pagerinti kraujotaką ir išsaugoti gerą atmintį, reiktų nepatingėti prisiskinti lazdyno lapų. Lazdyną galima pavadinti lietuvišku ginkmedžiu, kuris yra efektyvi priemonė aterosklerozės profilaktikai.
Visa šeima geriam lazdynų lapų arbatą ir svečius pavaišinam.
QUOTE(Dye @ 2011 01 10, 16:27)
Tiems, kas nori pagerinti kraujotaką ir išsaugoti gerą atmintį, reiktų nepatingėti prisiskinti lazdyno lapų. Lazdyną galima pavadinti lietuvišku ginkmedžiu, kuris yra efektyvi priemonė aterosklerozės profilaktikai.
Labai dėkui-dabar ne tik riešutus raškysim,bet ir lapus skinsim.
o kaip paruost prisirinkus? koki kieki arbata darant det ir pan? o skonis koks?
Lazdynų lapų arbata savo skoniu ir spalva primena "žaliąją arbatą". Geriame vienų lazdynų lapų arbatą ir mišinius su kitomis žolėmis. Kiekiai plikinimui kaip įprasta-žiupsnelis į puodelį; šaukštas į arbatinuką. 15min. ir geriam.
Lazdynų lapus renku birželio mėnesį, kai lapai būna išsiskleidę, bet dar nesuvaškėję. Visada pasidarau šviežių lapų arbatos, na o kitus džiovinu atokiau nuo saulės, gerai vėdinamoje patalpoje. Man geriausia šis procesas vyksta palėpėje.
Laiko užima nedaug, žoles rinkti malonumas.
Lazdynų lapus renku birželio mėnesį, kai lapai būna išsiskleidę, bet dar nesuvaškėję. Visada pasidarau šviežių lapų arbatos, na o kitus džiovinu atokiau nuo saulės, gerai vėdinamoje patalpoje. Man geriausia šis procesas vyksta palėpėje.
Laiko užima nedaug, žoles rinkti malonumas.
čia tai man naujiena,reiks šiemet prisidžiovint
Mane irgi sudomino lazdynu lapu arbata. Butinai reiks pasirinkti lapeliu arbatai.