QUOTE(Dianule @ 2010 10 18, 11:10)
Gal kas augina rozmarina kambaryje?
Žiemą auginu ant palangės,vasarai iš vežu į daržą,paatostogauti. Daugelį prieskonių taip darau.
QUOTE(Dianule @ 2010 10 18, 11:10)
Gal kas augina rozmarina kambaryje?
Auginu ir as. Vasara stovi vazonas balkone, o ziemai parnesu i kambari ant virtuves palanges.
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2010 10 18, 15:04)
auginu rozmariną ir kardamoną ...
O , kaip idomu, o kaip isigijai kardamona?
Šiuo metu žaliuoja petražolės ( iš daržo ant palangės ), taip pat auga krapai ir bazilikas
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 11 12, 12:16)
bazilikas turbut setas i vazona, o ne is darzo. ir gal galit trumpai paaiskinti kaip ir kada jis formuojamas (skabomos virsunes)
Taip, krapus ir baziliką sėjau į vazonėlius. Bet bazilikas dar mažas, reik luktelt kol galėsiu į salotas dėt
Aš nenuskinu viršūnių, o tiesiog naudoju lapelius. Kai nuauga, pasisėju iš naujo
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 11 12, 11:01)
ka siuo metu sejate, auginate ant savo palangiu?
Pas mane irgi petrazoles is darzo . Ciobrelis dar. Na ir melisa vis zaliuoja.
Aš auginu melisą, kaži ar galima dabar sėti garbanotas petražoles, krapus, gal kas bandėt?
ant palangės turiu lovelį petražolių - žiauriai lėtai auga, nors sėtos dar vasarą. ir lovelį įvairių prieskonių mišinio (na, ten bazilikas, daržinis builis, šalavijas) - tai tie sėti vasaros gale, tai vos pradygę ir dabar stovi vietoj. ryškiai trūksta saulės ar ko.
bandysiu laistyt augimo stimuliatirium, bet nežinau ar kas gero beišaugs.
manau, kad nusipirksiu PC jau išaugintis priekoninius krūmelius ir paskui persisodinsiu, kad turėčiau valgymui
bandysiu laistyt augimo stimuliatirium, bet nežinau ar kas gero beišaugs.
manau, kad nusipirksiu PC jau išaugintis priekoninius krūmelius ir paskui persisodinsiu, kad turėčiau valgymui
QUOTE(goya @ 2010 11 12, 12:25)
Aš nenuskinu viršūnių, o tiesiog naudoju lapelius. Kai nuauga, pasisėju iš naujo
Jei sunaudojusi lapelius nuskabytum bazilikams viršūnes, jie gražiai atželtų, išleistų šonines atžalas, turėtum tankesnį, vešlesnį krūmelį ir nereikėtų kaskart sėti iš naujo
Noreciau patarimo...
Pasejau pries 1 men. namuose i vazona bazilikus, krapus, levandas ir melisas.
Na ir ka- krapai greit isstypo, bazilikai veliau prasikale, kitu dar nesimato. Apsidziaugiau ir ....isstype krapu daigeliai pradejo vysti, baziliku daigeliu virsuneles dziuti, nor zeme ir dregna. Dabar beveik viskas jau sunyko
Ka blogai padariau, kur mano klaida
Pasejau pries 1 men. namuose i vazona bazilikus, krapus, levandas ir melisas.
Na ir ka- krapai greit isstypo, bazilikai veliau prasikale, kitu dar nesimato. Apsidziaugiau ir ....isstype krapu daigeliai pradejo vysti, baziliku daigeliu virsuneles dziuti, nor zeme ir dregna. Dabar beveik viskas jau sunyko
Ka blogai padariau, kur mano klaida