QUOTE(neducio mamyte @ 2010 03 18, 20:00)
Taigi niekas negimė mokėdamas. Tik reikia noro mokytis, daugiau skaityt ir klausti konkrečių dalykų. Nes gi nei viena nežinom forume ką žino kita. Kitam ir paprastas dalykas nesuprantamas. Kaip kad viena forumietė aiškinusi telefonu, kaip skabyti pomidorus, o pasirodo, kad ne tuos ūgliukus, o lapus ta moteriškė nuskainiojo
, man atrodo, savaime suprantamas dalykas, kad ne lapus reikia nuskabyt.
Kai sėjau kvapųjį baziliką, užbėriau žemėmis, sudygo negreit, virš savaitės kažkur. O kai sėjau cinamoninį baziliką, tai neužbėriau žemėmis, nes dygsta daugiau šviesoj. Bent taip ant pokučio parašyta buvo. Uždengiau plėvele. Sudygo greitai, paskui lengvai užbėriau smėliu, kad neapdžiūtų išlindusi šaknelė, nes tos dienos saulėtos labai buvo. Ir auga dabar sau neblogai.
Tai jei tu užbėrei žemėmis, tai pastatyk kuo šviesiau, o ne ant spintos kur
. Uždenk plėvele, pravėdink kasdien. Žiūrėk, kad neperdžiūtų substratas. Ir lauk.
QUOTE(Casual @ 2010 03 18, 20:19)
...
palikau juos darze ziemoti, tai rozmarino tikrai neberasiu, o del shalavijo bus matyt.
siaip dar auginau: ramuneles, medetkas, bazilikus, ciobrelius , raudoneli, metas, melisas, mairuna, peletruna, pelyna, katzole, na ir aisku krapus, petrazoles, gelsve. dar didelis grazus debesylo krumas buvo.
o siemet shalia siu prieskoniu pasisejau barboryte, darzini buili, citrinzole, ivairesniu rushiu bazilikus, kalnini dashi, ozrage, juozazole ir dar kazka
Casual, rozmarino šakelę galima iš rudens įšaknydint prilenkus prie žemės, pasisodint vazone ir į namus parsinešt. Ir nereiks vėl sėt pavasarį. Man jie labai sunkiai dygo, pamenu.
. O katžolę tą citrininę sėjai ar paprastąją? Ar verta ją sodinti daigais, ar geriau tiesiogiai į lauką? Debesylo aš irgi norėčiau kada nors turėti, nes turi daug gerų vaistinių savybių. Tik reikia vartoti atsargiai. Dar skaičiau, kad sėjamas iš rudens.
QUOTE(IngridaB @ 2010 03 18, 21:18)
Gapo,pagooglink apie Jobo ašarę,ne stebuklas,bet įdomus augalas.
(žolinių giminės)
Internete rašo, kad tai dekoratyvinis augalas ir tiek.
QUOTE(tinuska87 @ 2010 03 19, 07:14)
na jeigu esate kaunietė, galėčiau pasidalinti sėklomis
Kaunietė
. Gal tuomet galime mainytis į ką nors? Kas domintų?
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 19, 07:25)
aisku, aciu
reikia dabar tik vieta sugalvoti kokia jam
o jis daugiametis?
ir kada mazdaug sejate?
Paprastasis pankolis daugiametis, bet žiemai patariama dengti, kaip rožes durpėmis arba eglišakiais. Sėti patariama gegužės pradžioje. Bet aš su pankoliu susipaniojau. Nes ant pokučio rašoma, kad vėlyvas, suprask rudenį iškasam šakniavaisius. O Vu botanikos sodo puslapy, kad daugiametis.
Na su tuo pankoliu tai įdomu, vienam puslapy rašo vienmetis arba daugiametis.