Įkraunama...
Įkraunama...

---Vaistažolės ir prieskoniai---

QUOTE(IngridaB @ 2010 03 18, 22:18)

Casual aš dar citrinžolės nesėjau,laukiu daugiau saulės.Gal dėl to tau ji leipsta?Apie ją girdėjau turguje labai gerus atsiliepimus moters. g.gif

o ka sake moterishke? bigsmile.gif
as pasiskaiciau kad ja ir i arbata galima deti ir kaip prieskoni visur ax.gif

nieko, jei numirios - nauja pasesiu blush2.gif shalta dar matyt viskam- greiciau tas pavasaris doh.gif
Atsakyti
4u.gif na o as apie papr.ramunele.. ax.gif norejau siais metais pasiseti,bet neradau pirkti verysad.gif mano tetis buvo uzprases vaistiniu ramuneliu,bet tokiu neradau.. unsure.gif is mados isejo,ar kazkur laukuose tik ieskoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(neducio mamyte @ 2010 03 18, 21:00)
4u.gif nezinau ar cia buvo verta neismanant man prasidet su seklom 4u.gif uzsidegiau,ir upas dingo g.gif  blush2.gif
taip noretus sulaukti lapuku wub.gif  wub.gif  wub.gif

as tai manau, kad per anksti nusimenat.
Nu visi cia tokie ismanatys, kurie pirma karta seja. Su laiku ateina patirtis. As pati esu kilus is kaimo, tai tikrai esu macius kaip auginami agurku, pomidoru ir pandaigai, bet prieskoniai mano mamos per daugnedomino. Be to as toks zmogus - mokausi,kaiman paciai reikia, o ne kai kiti kazka daro...
Siemet prisisejau tikrai daug ir dar nemazai zadu set, tik kol kas reikia su palangem suderint ka dar priims ax.gif
Gyvenu mieste ir ne tik, kad daro neturiu, bet ir balkonas neistiklintas - nu ir kas - seju prieskonines, pomidorus laukui skirtus ir turiu 8 daigus agurku - tiesa zadu augint tik kokiu 2-3.
Manau, kad verta pabandyt paset, paaugint, o poto matysim kitais metais kas geriau auga, kam netinka kambaryj ir pan...

beje is prieskoniniu- ciobreliai, bazilikai, petrazoles, mairunai, krapai, krumine perile ir melisa sudygo greit ir viskas kol kas graziai visai auga, tik petrazoles pabego, o mairunas prastokai atrodo, tai jeigu ka - atsesiu...
o vat salavijas nedygsta - jau antra karta pasejau, tai dabar dar tik 3 diena laukiu, bet pries tai daugiau kaip 2 savaites laukiau ir nieko...

Siulau nenuleist ranku ir sakyt, kad neiseina, nedugsta tik palaukus maziausiai 2 savaites po sejimo...

Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 03 18, 22:31)
o ka sake moterishke?  bigsmile.gif
as pasiskaiciau kad ja ir i arbata galima deti ir kaip prieskoni visur  ax.gif

Kalbėjo,kad kvapas grynai kaip citrinos.Na ką turėsime savo kraštuose darže ir citrinų. mirksiukas.gif
Ritute,ramunėlių paieškok pas bobutes turguje,o gal dygtų ir iš vaistinės?Juk svarbu-žiedai. g.gif Paskui jos jau pačios užsisėja.Kai būna gera vasara ir niekas netingi priskinti,darome jau ramunėlių vonias namie-kaifas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 18 kovo 2010 - 21:52
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 03 18, 22:32)
4u.gif na o as apie papr.ramunele.. ax.gif norejau siais metais pasiseti,bet neradau pirkti verysad.gif mano tetis buvo uzprases  vaistiniu ramuneliu,bet tokiu neradau.. unsure.gif is mados isejo,ar kazkur laukuose tik ieskoti g.gif

maxej tikrai maciau ax.gif tik nepasakysiu kurio fasuotojo/firmos g.gif
ir net neatsimenu ar prie darzoviu afr prie prieskoniu ar prie gelyciu seklu buvo, bet kad buvo tai 100% 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 03 18, 22:36)

o vat salavijas nedygsta - jau antra karta pasejau, tai dabar dar tik 3 diena laukiu, bet pries tai daugiau kaip 2 savaites laukiau ir nieko...

g.gif
keista... man shalavijas tai dygo is kiekvienos seklos, gerai laikesi ir sparciai augo g.gif gal irgi laukia kol pavasaris ateis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2010 03 18, 22:50)
Kalbėjo,kad kvapas grynai kaip citrinos.

va tuo ir susigundziau biggrin.gif

QUOTE(IngridaB @ 2010 03 18, 22:50)
Kai būna gera vasara ir niekas netingi priskinti,darome jau ramunėlių vonias namie-kaifas. mirksiukas.gif

bigsmile.gif oho
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 18 kovo 2010 - 22:31
smile.gif Daugiameciu ramuniu-taip,yra:bet vaistiniu ramuneliu nemaciau.. unsure.gif
Atsakyti
Kam vaistiniu ramuneliu reik? Cia radau:
http://www.originali...iai_augalai?p=2
Gal dar parduotuvese nurodytais adresais aptiksite.
Atsakyti
Labukas smile.gif

prieskoninių augalų galite rasti ir internetinėje parduotuvėje www.sodininkams.lt . Gal kas nor patiks smile.gif
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif

Siemet ir as sumaniau pasiseti kelias rusis prieskoniniu zoleliu smile.gif pernai isbandziau tik bazilika, ramuneles ir lapines petrazoles. Siemet prie visko dar galvoju prideti pankoli, kalendra, saknines petrazoles (nezinau ar jos prie prieskoniu priklauso) g.gif Kalendra ir petrazoles sesiu tiesiai i darziuka, o va kaip su pankoliais? manau taip pat tiesiai darzan, bet ant pakiuko nelabai suprantu kas ten parasyta g.gif gal kuri sejot ir galit parasyti mazdaug kada? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 19, 06:56)
m  Kalendra ir petrazoles sesiu tiesiai i darziuka, o va kaip su pankoliais? manau taip pat tiesiai darzan, bet ant pakiuko nelabai suprantu kas ten parasyta  g.gif  gal kuri sejot ir galit parasyti mazdaug kada?  4u.gif

Pankolį sėjau tiesiai į daržą.Nes jis kaip krapas,neišpykuosi jo tikrai. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 03 19, 07:18)
Pankolį sėjau tiesiai į daržą.Nes jis kaip krapas,neišpykuosi jo tikrai. bigsmile.gif

aisku, aciu 4u.gif reikia dabar tik vieta sugalvoti kokia jam smile.gif o jis daugiametis? g.gif ir kada mazdaug sejate?
Atsakyti
QUOTE(neducio mamyte @ 2010 03 18, 20:00)
4u.gif nezinau ar cia buvo verta neismanant man prasidet su seklom 4u.gif uzsidegiau,ir upas dingo g.gif  blush2.gif
taip noretus sulaukti lapuku wub.gif  wub.gif  wub.gif

Taigi niekas negimė mokėdamas. Tik reikia noro mokytis, daugiau skaityt ir klausti konkrečių dalykų. Nes gi nei viena nežinom forume ką žino kita. Kitam ir paprastas dalykas nesuprantamas. Kaip kad viena forumietė aiškinusi telefonu, kaip skabyti pomidorus, o pasirodo, kad ne tuos ūgliukus, o lapus ta moteriškė nuskainiojo smile.gif , man atrodo, savaime suprantamas dalykas, kad ne lapus reikia nuskabyt.
Kai sėjau kvapųjį baziliką, užbėriau žemėmis, sudygo negreit, virš savaitės kažkur. O kai sėjau cinamoninį baziliką, tai neužbėriau žemėmis, nes dygsta daugiau šviesoj. Bent taip ant pokučio parašyta buvo. Uždengiau plėvele. Sudygo greitai, paskui lengvai užbėriau smėliu, kad neapdžiūtų išlindusi šaknelė, nes tos dienos saulėtos labai buvo. Ir auga dabar sau neblogai.
Tai jei tu užbėrei žemėmis, tai pastatyk kuo šviesiau, o ne ant spintos kur biggrin.gif . Uždenk plėvele, pravėdink kasdien. Žiūrėk, kad neperdžiūtų substratas. Ir lauk. mirksiukas.gif

QUOTE(Casual @ 2010 03 18, 20:19)
...
palikau juos darze ziemoti, tai rozmarino tikrai neberasiu, o del shalavijo bus matyt.
siaip dar auginau: ramuneles, medetkas, bazilikus, ciobrelius , raudoneli, metas, melisas, mairuna, peletruna, pelyna, katzole, na ir aisku krapus, petrazoles, gelsve. dar didelis grazus debesylo krumas buvo.
o siemet shalia siu prieskoniu pasisejau barboryte, darzini buili, citrinzole, ivairesniu rushiu bazilikus, kalnini dashi, ozrage, juozazole ir dar kazka  biggrin.gif

Casual, rozmarino šakelę galima iš rudens įšaknydint prilenkus prie žemės, pasisodint vazone ir į namus parsinešt. Ir nereiks vėl sėt pavasarį. Man jie labai sunkiai dygo, pamenu. doh.gif . O katžolę tą citrininę sėjai ar paprastąją? Ar verta ją sodinti daigais, ar geriau tiesiogiai į lauką? Debesylo aš irgi norėčiau kada nors turėti, nes turi daug gerų vaistinių savybių. Tik reikia vartoti atsargiai. Dar skaičiau, kad sėjamas iš rudens.

QUOTE(IngridaB @ 2010 03 18, 21:18)
Gapo,pagooglink apie Jobo ašarę,ne stebuklas,bet įdomus augalas. bigsmile.gif (žolinių giminės)

Internete rašo, kad tai dekoratyvinis augalas ir tiek.

QUOTE(tinuska87 @ 2010 03 19, 07:14)
na jeigu esate kaunietė, galėčiau pasidalinti sėklomis smile.gif

Kaunietė smile.gif . Gal tuomet galime mainytis į ką nors? Kas domintų?

QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 19, 07:25)
aisku, aciu  4u.gif  reikia dabar tik vieta sugalvoti kokia jam smile.gif o jis daugiametis?  g.gif  ir kada mazdaug sejate?

Paprastasis pankolis daugiametis, bet žiemai patariama dengti, kaip rožes durpėmis arba eglišakiais. Sėti patariama gegužės pradžioje. Bet aš su pankoliu susipaniojau. Nes ant pokučio rašoma, kad vėlyvas, suprask rudenį iškasam šakniavaisius. O Vu botanikos sodo puslapy, kad daugiametis.
Na su tuo pankoliu tai įdomu, vienam puslapy rašo vienmetis arba daugiametis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 19 kovo 2010 - 09:39