Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščioji ir rūkymas, alkoholis

nemazai vaiku prasidejo su baliais, nemazai vaiku gavo pirmaja doze alkoholio ir nieko jiems nenutiko! Mano drauge nezinojo kad laukiasi, o mes tryse tvrakem tekilos buteli blink.gif Ir nieko, gime normalus, grazus berniukas.

Nestumo metu as pati keis kartus geriau alaus 0.3 l. Nu labai man norejos, tai sau leidau.
Atsakyti
na, tikrai - pagalvokit - prageria, prarūko visą nėštumą ir pagimdo sveikus vaikus mastau.gif galbūt fiziškai sveikus? kas pasakys, kas bus toliau, kai vaikiukui ateis laikas eiti į mokyklą? mastau.gif

na, nekalbu apie tokį gėrimą po stikliuką per balių. kalbu apie besaikį gėrimą. tai nepulkit mėtyti pomidorais biggrin.gif

o šiaip dėl gėrimo - aš visvien linkus manyti - na, ką tokio naudingo gali atnešti mamos organizmui tas stikliukas ar šaukštas? (čia išvis kažkoks naujas gėrimo būdas, man negirdėtas) žinoma, jei didžiulis noras išgerti gurkšnį alaus kaulus laužo - kam organizmui streso papildomo?
bet aš visvien linkusi susilaikyti nuo kad ir mažyčio lašo gėrimo ax.gif
Atsakyti
Aš irgi domėjausi šiuo klausimu g.gif Ne todėl, kad labai girtavau, nežinodama, kad laukiuosi. O apskritai - dėl bendro supratimo, kas kenkia nestuke.gif , o kas ne. Ir radau straipsnį medicinos žurnale (pasisako ir cituoja gydytojai, dirbantys KMUK) - realiai besivystančiam kūdikiui (jo nervų sistemai ir t.t.) kenkia, jei nestuke.gif suvartoja daugiau nei 160 g gryno alkoholio per savaitę. Tai atitinka, anot straipsnio, apie 20 taurių vyno.
Nemanau, kad besilaukiančios (ir to nežinančios) mamos tiek daug gertų ax.gif
Taip pat ten minima, kad jei nestuke.gif labai jau nori, gali sau leisti vienu kartu išgerti mažą taurę vyno arba mažą buteliuką šviesaus alaus rolleyes.gif
Ir šiaip, ne vienas gydytojas, pataria padidėjus gimdos tonusui, kartais išgerti šaukštą stipraus gėrimo ax.gif
Ta proga, grįžus po savaitės ligoninėj dėl kieto pilvo kaip tik įsigijau gero konjako butelį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 04 05, 13:56)
Taip pat ten minima, kad jei  nestuke.gif  labai jau nori, gali sau leisti vienu kartu išgerti mažą taurę vyno arba mažą buteliuką šviesaus alaus rolleyes.gif
Ir šiaip, ne vienas gydytojas, pataria padidėjus gimdos tonusui, kartais išgerti šaukštą stipraus gėrimo  ax.gif
Ta proga, grįžus po savaitės ligoninėj dėl kieto pilvo kaip tik įsigijau gero konjako butelį  blush2.gif

hihihi.gif
visą nėštumą pravaikščiojau su tokiu pilvu doh.gif bet vat noro išgerti - nu, nebuvo jokio schmoll.gif čia kaip vienoms ledų noris, kitoms silkės ar šokolado beprotiškai, taip man gerti visiškai nebeliko jokio noro schmoll.gif ax.gif

mano draugė kiekvieną dieną po stikliuką brendžio išgerdavo gydytojo rekomendacija, tad jai buvo baisiausiai nuostabu, kodėl aš nenoriu gerti - juk galima blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Nezinau nuo ko net pradeti....Pasirodo esu nescia dvi savaites. Pries kelias dienas, apie tai dar nezinant, prigeriau vyno, ir nemazai. Ar tai labai pakenks vaisiu?
Atsakyti
QUOTE(Renatele87 @ 2010 12 20, 14:41)
Sveikos mergaites. Nezinau nuo ko net pradeti....Pasirodo esu nescia dvi savaites. Pries kelias dienas, apie tai dar nezinant, prigeriau vyno, ir nemazai. Ar tai labai pakenks vaisiu?

Jei tik dvi savaites, tai tikrai nemanau, tavo nervinimasis del to, manau labiau kenksmingas smile.gif dziaukis tokiomis naujienomis ir neimk i galva....labai labai sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Geriu. Pustaurė vyno per Kalėdas, pustaurė šampės per Naujus, ir šiaip po gurkšnį alaus iš MB butelio kartą į mėn. Norisi. Nemanau, kad kenkia g.gif
Atsakyti
Man kartais labai norisi alaus, tada atsigeriu iš MB keletą gurkšnių arba geriu nealkoholinį. O savaitgalį pirmą kartą per visą nėštumą pasivaišinau trupučiu brendžio, labai užsimaniau, norėjau, kad net silpna buvo 4u.gif doh.gif biggrin.gif
Manau retkarčiais nieko baisaus.
Atsakyti
as tai irgi manau, kad truputelis nekenkia smile.gif kazkada skaiciau, kad net daktrai gresencio prsileidimu metu pataria po sauksteli brendzio ar konjako isgert... g.gif
as dabar laukiuosi, noras alkohgoliui dingo bigsmile.gif bet jei kartais uzeina paragauju alucio, cia mano manymu vienas is maziausiai chemojos turinciu alkoholiu..
kaip dauguma sake, galvojimas ir stresas kenkia labiau.. maziau visos pergyvenkim 4u.gif
Atsakyti
Galiu pritarti visoms - svarbiausia maziau nervuotis biggrin.gif
As nestumo testi darymo isvakarese svenciau ne tas zodis doh.gif po to kai suzinojau kad laukiuosi aisku atsisakiau, bet tai gavosi naturaliai biggrin.gif o vienas kitas lasas manau kad tikrai negali pakenkti biggrin.gif
Atsakyti
As sakau kad trupuciukas nepakenks tikrai 4u.gif
Atsakyti
As ,Kai uzsimanAu alucio,isgeriu nealkoholinio.labai gardu ir nekensminga

biggrin.gif
Atsakyti