Kaltintu kenksminga darba, nervus ar dar kazin ka, bet nedirbau nescia, stresu nebuvo, zodziu pilnumoj atsidejus nestumui buvau, kad pailset daugiau, stresu nebutu. Zodziu kai gimsta negaluojantis mazylis verciama kalte mamos ydoms, jei ju nebuvo - genetikai. ir zinok zmogau
va va.. ne butinai rukymas ar alkoholis itakoja kazkokias ydas... ir pas labai jau dorovingus tevus gimsta apsigime (ir daug dagiau nei pas alkoholikes ar narkomanes(nesakau kad reikia taip daryti)) o ir sveikuoliskus gyvenimus gyvenancios seimos labai daznai isvis pastoti negali..tiesiog nuo likimo nepabegsi..
Man ir teko girdėti istorijų, kad mamytės labai saugojosi, o vaikiukai gimsta su kažkokiom ligom, tiek astma ir pan
Papildyta:
Man ir teko girdėti istorijų, kad mamytės labai saugojosi, o vaikiukai gimsta su kažkokiom ligom, tiek astma ir pan
Taip aisku,pasaulyje yra milijonai atveju kai sveikiems tevams gimsta tokie vaikuciai, ir tai yra be galo skaudu...
Mano aplinkoje buvo toks atvejis kai moteris visa nestuma ruke, ir sakydo "nikotinas eina i plaucius ne i krauja", bet kai gime tos moters dukryte su kazkokia liga, mama kaltino tik save, pyko ant saves uz tai kad neturejo istvermes mesti rukyti ir galbut del to jos dukryte gime tokia...O kaip butu jei butu nerukiusi ji nesuzinos niekada Tai geriau susilaikyti, nes kad paskui nereiketu kaltinti saves
tarp kito balandžio mėn. "Moteris" numeryje yra interviu su genetiku prof. dr. Algirdu Utkumi. vienam atsakyme rašoma apie alkoholį, kad "alkoholis ir jo metabolikai ypač pavojingi nuo trečios iki aštuntos savaitės po apvaisinimo. Tuo metu formuojasi vaikučio organai /.../ Vėliau alkoholis kenkia smegenims.".
apie rūkymą neakcentuoja, bet gero irgi neprideda matyt ...
Sveikos ,
Esu nescia.
Vaiko neplanavome. Norime tureti vaiku , bet planavome dar po metu ar dvieju.
Isejo kaip isejo...Turime dvejoniu..Bet problema ne vaikutyje , viskas tvarkoje esame stabilus tiek finansikai tiek emociskai .
Mes nei vienas negeriame..Nebent per Balius isgeriame...
O,bet,taciau..Sis menesis buvo visiskai kitoks...
Susidejo visi kalediniai darbo/imoniu baliai.
Ko pasekoje nebuvo laisvo savaitgalio nuo lapkricio galo..Ir visuose baliuose isgeriau alkoholio.
To niekada nebuna pas mus. Taciau taip ispuole...Mano Menesines turejo buti sia savaite..Taciau vyras viena ryta pabudo ir pasake nepatikesi -
Sapnavau ,kad tu nescia.Nuvaziavo - nupirko testa... Ir se tau.
Dabar mes skaitom straipsnius...Bijom ,kad paveikem vaikeli savo isgertuvem..
Kokia is tiesu rizika...?Ar yra kas susidure su panasiom mintimis..?
Dabar turetu but kokia 4ta savaite..O visus savaitgalius buvom baliuose..Ar tai tures itakos jei nuspresim vaikuti pasilikti ?
Labai bijau..Nenoriu jaustis visa gyvenima kalta....
Manau nepergyvenkit, bus viskas ok. Kidkiai nebuvo iki zemes graibymo, proto ribose? Kazkur skaiciau gana guodzianti straipsni kad seip specialiai gerti nereiktu bet jei jau taip atsitiko, negrauzti saves. Pasidarykit visus tyrimus ir bus ramiau. Alkoholis tikrai kenkia vartojant ji velesniam nestumo laike ir dideliais kiekiais