QUOTE(Ž.J. @ 2010 03 19, 09:20)
Sakyciau idomios buhalteres, kurios teikdamos metine gyventoju pajamu deklaracija, nesutikrina ar sutampa su menesiniu duomenimis....
Na ir VMI irgi "nepasišiukšlino". Norėčiau užstoti buhalteres.
Visus metus įmonės gaudavo patvirtinimus, kad deklaracijos yra teisingos, priimtos ir aktualios, t.y. visi duomenys patvirtinti. Metinę pateikę irgi gavo patvirtinimus. Viskas buvo OK. Staiga... Išaušo kovo trečia savaitė ir VMI paleidžia kažkokį kontrolės mechanizmą, kuris atmeta daugelio įmonių visų 2009 m. deklaracijas, nes viename laukelyje vietoje įrašyto 0, įrašyta išskaičiuota mokesčio suma. Deklaracijos pildymo taisyklės reikalauja, kad ten ir
būtų įrašyta išskaičiuoto mokesčio suma, o pasirodo VMI buvo paskelbę atskiru raštu, kad tame laukelyje turi būti įrašytas 0, deklaracijos pildymo taisyklių nepakeitė. Aš dirbu tik su atlyginimų mokesčiais, ir aš to nežinojau, nors visus pakeitimus seku kasdien, skaitau netgi projektus, nes toks yra mano darbas - gana siaura sritis. Bet šis raštas šmėstelėjo internete tuo metu, kai buvo keičiama begalė įstatymų straipsnių ir taisyklių ir viskas.
Jeigu VMI laiku atliktu reikiamus pakeitimus, tokios situacijos nebūtų.
Mėnesio ir metinė deklaracija 2009 m. vargiai ar galėtų sutapti
. Na aišku, jeigu įmonėje dirba iki 20 žmonių ir nėra jokių kitokių išmokų išskyrus darbo užmokestį, tada viskas sutaps ir bus gražu. O jeigu įmonėje dirba virš 100 žmonių, ir mokamos nuolat autorinės ir kt. išmokos, metinė su mėnesine deklaracija vargu ar sutaps.