Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

aišku ir blynų ir sriubos dar liko šiandienai.
tai vakarienei kepsiu cukinijų laivelius su faršu ir morkomis orkaiteje. Tuo paciu iskepsiu ir bulviu su lupynomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 03 24, 16:37)
Idomu butu suzinoti, kas cia per snikersu ir varskes pyragas..Gal galima receptuka?

Laba, dariau pagal šitą, tik be pieno, ir su citrinine želė, nes tiesiog tokia buvo namuose.
http://www.skanuirsv...koladukais.html
Man gavosi gelsvos spalvos, o citrina su snikersu labai gerai tiko.
Tik atsiprašau už foto kokybę, nesigavo gražiai. blush2.gif
user posted image

QUOTE(joliteee @ 2010 03 24, 21:41)
Vakariene - bananinis pyragas su riesutais ir pienu

Labai norėčiau šito pyrago receptuką sužinoti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2010 03 24, 20:41)
nežinau ar forumo dalyvės žino tokių pigių ir skanių blynų receptą, tai nusprendžiau pasidalinti  ax.gif
reikia raugintų kopūstų ir tarkuotų bulvių (1 dalis kopūstų ir 2 dalys bulvių). Kopūstus patroškinti su lašinukais ar šonine, kai atvės nuspausti jų sunką ir sumaišyti su tarkuotom bulvėm. Tuomet įmušti kiaušinį, galima ir 2, smulkiai įpjaustyti nemažą svogūną ir viską gerai išmaišyti. Tuomet iš tešlos kepti blynus, tokius kaip ir bulvinius ir valgyti su pomidorų padažu  ax.gif
tikrai nebrangus ir skanus patiekalas  thumbup.gif

sveikute, dėkui, kad pasidalinai, aš žinojau šį receptuką, tikrai labai skanučiai blynai gaunasi thumbup.gif

QUOTE(mickute7 @ 2010 03 24, 21:06)
Na kartais jis ateina su  maniskiu kokio alucio  pagurksnot, tai jis vis atsitempia kokios rukytos desrytes ar kumpelio  ax.gif  saltienos viens kitam nunesam paragauti  tongue.gif  va ka nors saldaus  pasidalinam  ax.gif

nu bet faina kai draugiški santykiai su kaimynais, aš su savo kaimyne irgi šauniai sutariu wink.gif

zaklada, nu kur jau kokybė ne kokia, be galo skanus ir paragauti viliojantis tortukas, šaunuole thumbup.gif aš pagaliau šiandien kepsiu kepsniukus iš faršų biggrin.gif šiandien namo parsiradau
Atsakyti
QUOTE(joliteee @ 2010 03 24, 20:41)
Vakariene - bananinis pyragas su riesutais ir pienu

Gal galima receptą?

QUOTE(mickute7 @ 2010 03 25, 09:15)
tai vakarienei kepsiu cukinijų laivelius su faršu ir morkomis orkaiteje.

Gal gali smulkiau parašyti? ax.gif

Sveikos. Mes ryte valgėm sumuštinius, pietums grikiai su dešrelėm, vakarienės dar nesugalvojau. Noriu paprastos kruopų košės, bet vyras protestuoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miau: 25 kovo 2010 - 13:39
riziai pakeliuose ir 2 desreles "pusryciu desraines" ketciupas, duona, stikline sulcio optima linija:))) isejna iki 2lt
Atsakyti
QUOTE(Darkblue @ 2010 03 25, 14:20)
riziai pakeliuose ir 2 desreles "pusryciu desraines" ketciupas, duona, stikline sulcio optima linija:))) isejna iki 2lt

o jei ta stiklinė sulčių būtų ne optima linija, o pačių spaustos obuolių, ar kokie kompotai, tai ne tik kad pigiau, bet ir sveikiau mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Bananinis pyragas su riesutais
Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Soda, 0.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus, 2 šaukšteliai
Bananai, 3 vienetai
Kefyras, 150 mililitrų
Sviestas, 200 gramų
Cukrus, 0.5 stiklinės
Kiaušiniai, 2 vienetai
Graikiniai riešutai, 150 gramų
Gaminimas:
Sumaišyti sausąsias sudedamasiais dalis. Kitame susmulkinti bananus ir įpilti kefyrą, viską išmaišyti. Trečiame išplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti atšalusį ištirpintą sviestą. Viską sumaišyti kartu. suberti susmulkintus riešutus. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
As tai nedejau sodos, kefyra pakeiciau kefyra grietine, o graikinius paprastais zemes riesutais
Atsakyti
QUOTE(joliteee @ 2010 03 25, 14:49)
Bananinis pyragas su riesutais

oi labai skanus šis pyragas, mano mamytė jį dažnai kepa. Beje bananai čia tinka net ir tie kur jau nupiginti būna, tokie jau juodi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(miau @ 2010 03 25, 13:38)

Gal gali smulkiau parašyti?  ax.gif

Cukiniją perpjoviau per pusę, išėmiau sėklas, gavosi kaip laiveliai du, paprieskoniavau, pipiriukų, česnakėlio, palaikiau kelias valandas. Tada į vidų įdėjau biški pakepinto faršo, nes dar buvo biškeli likę nuo kotletų, ant viršaus uždėjau savo konservuotų cukinijų su morkomis ir pomidorais mišrainės ir pašoviau į orkaitę. Prieš baigiant kept ant viršaus priberiau nemažai tarkuoto fermentinio sūrio ir šaldytų krapų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 03 25, 23:29)
Cukiniją perpjoviau per pusę, išėmiau sėklas, gavosi kaip laiveliai du, paprieskoniavau, pipiriukų, česnakėlio, palaikiau kelias valandas. Tada į vidų įdėjau  biški pakepinto faršo, nes  dar buvo  biškeli likę nuo kotletų, ant viršaus uždėjau savo konservuotų cukinijų su morkomis ir pomidorais mišrainės ir pašoviau į orkaitę. Prieš baigiant kept ant viršaus priberiau  nemažai tarkuoto fermentinio sūrio ir šaldytų  krapų  thumbup.gif

Sitas dalykas yra geris smile.gif As dar tik ta laiveli i folija isuku, man kazkaip minksciau iskepa smile.gif
Atsakyti
Kažkokia košmariškai įtempta savaitė, tai ir maitinomės chaotiškai...
Gryžtam prie normalaus meniu smile.gif
Vakar:
pusryčiai - kava, arbata, vaikai - mokykloj, darželyje;
pietūs - brandintų kepsniukų su bulvių koše nešėmės į darbą;
vakarienė - bulviniai blynais su mėsa, dar pekino kopūsto salotų padariau, labai skanus maximoj padažas papuolė salotų jogurtinis...brangokas per išpardavimą - 4 lt su centais, bet jau laaaaabaaai skanus.

Šiandien:
pusryčiai - didysis mokykloj, aš su mažium kiaušinienės kepiausi, MB - kava;
pietūs - burokėlių sriuba, išviriau karką, tai smulkiai ją supjausčiau ir sudėjau į sriubą, tai tokia pusiau mėsos, bulvių, daržovių košė gavosi, ne visai sriuba;
vakarienė - lietinių su varške prikepsiu...

Rytoj:
pridariau visko tiek daug, kad ryt maitinsimės tuo kas liko, gal tik pyragą kokį iškepsiu... tiek jau čia Jus merginos visokių pyragų receptukų prirašėt 4u.gif kad ir man reiks prisiruošt ką išbandyt smile.gif

Sekmdienį visai dienai į svečius ruošiamės tai nieko negaminsiu thumbup.gif reiks tik gal dar kokį pyragą iškepti, kad nusivežti...
Atsakyti
Šiandien dar neturėjau laiko valgyti, eisiu tuoj asišildyti brandintų faršo kepsniukų su raugintu agurku ir kavute
Atsakyti