na manau diskutuot tokia tema nera prasmes, kiekviena is musu susidelioja vertybes skirtingai vienai svarbu dovanu kiekis kitai nelabai. Man asmeniskai noris matyt savo sventej savo mylimus ir artimus zmones ir as tikrai nevaidinu ir nesimaivau man is ties yra tai svarbiausia, beto neslepsiu mum vestuves padeda iskelti tevai cia yra ju dovana mum ir mes ja priemam, apskritai su dziaugsmu priimsim visas dovanas ar tai butu pinigeliai ar geliu puokste ar patalynes komlektas, juk svarbiausia yra kad dovanojama is sirdies, o apie kazkoki atsipirkima isskaiciavima mes net neturim minciu dovanos vestuvese yra normalus, naturalus dalykas bet nereik skaiciuot ar atsipirko pati svente cia yra jau nenormalu
QUOTE(gutte86 @ 2010 08 08, 14:01)
norit ir gražių pamergių, kad nuotraukose gražiai atrodytų, ir dar dovanų kad nepagailėtų - na ne visi žmonės taip sugeba
Cia ne man taikykit.. mano prasymas buvo issinuomuot sukne, kuri nekainavo net 130lt.. nezinau ar net rastu pigiau nusipirkt.. tai cia tikrai ne 500lt! Nei vienai nesakiau, kad turi tiek isleist.. o jei zmones neranda kaip pigiau prasisukt su likusiu groziu tai cia jau ne mano bedos as pati db einu i pameges dazysiuos, sukuosiuos pati.. kainuos tik sukne.. ir nereik cia to sarkazmo..
Mums vestuves "neatsipirko", bet tokio tikslo ir nebuvo.Darem svente sau, o ne atsipirkimui, norejosi ir atrodyt graziai, ir fotografo gero, ir stalo ne tuscio, muzikantu linksmu, o ne didzejaus popigiai. Is tevu nemem nei centuko, nes vestuves musu, o del asmeniniu uzgaidu svaistyt tevu pinigus geda, neisivaizduoju, kaip del kiekvienos smulkmenos reiktu kaulyt pinigu
Daugiausia kvietem draugus is vyresniu buvo tik tevai ir kriksto tevai, seneliai ismire, tai nebuvo. Tai kadangi dar dauguma jaunimelio buvo studentai, ar katik baige mokykla tai arba gavom nuo zmogaus 100Lt, arba maziau, pvz. viena porele sugebejo i voka imesti 55lt , kita 75Lt, MB sesuo isvis sugalvojo, kad atlyginimu vokeliuose nedovanos ir padovanojo ,"Vulcano" firmos (MAXIMA) pati leviausia blekiniu puodu rinkini uz 80Lt, va cia tai man jau pasityciojimas, mano sese moksleive budama sugebejo nuo saves 100Lt nugrezt, manau nuo zmogaus tai yra norma. Dabar pati esu pakviesta i kuklias vestuves tai zadu dovanot 200Lt nuo manes ir vyro
Daugiausia kvietem draugus is vyresniu buvo tik tevai ir kriksto tevai, seneliai ismire, tai nebuvo. Tai kadangi dar dauguma jaunimelio buvo studentai, ar katik baige mokykla tai arba gavom nuo zmogaus 100Lt, arba maziau, pvz. viena porele sugebejo i voka imesti 55lt , kita 75Lt, MB sesuo isvis sugalvojo, kad atlyginimu vokeliuose nedovanos ir padovanojo ,"Vulcano" firmos (MAXIMA) pati leviausia blekiniu puodu rinkini uz 80Lt, va cia tai man jau pasityciojimas, mano sese moksleive budama sugebejo nuo saves 100Lt nugrezt, manau nuo zmogaus tai yra norma. Dabar pati esu pakviesta i kuklias vestuves tai zadu dovanot 200Lt nuo manes ir vyro
QUOTE(pim @ 2010 08 09, 11:41)
Va čia vienos nuotakos mintį pacituosiu "is 80 liko 59 hihihi.gif Bet dabar nesigailiu, nes sveciai tik puse sodybos atpirko, tai jei dar butu kiti 20 atvare su tokiom sumom, tai mes tik dar daugiau i minusa"
nu visai šita nuotaka
QUOTE(Svajoonė @ 2010 09 02, 10:39)
nu visai šita nuotaka
Gal vertetu paskaityti viska ir suvokti kur yra juokai ir kur yra rimtai snekama. istraukia is konteksto viena sakini ir svaigsta nesamones.
Mums dovanojo daugiausia po 200. Aisku buvo gerai, bet darydama vgestuves tikrai negalvojau kas ir kiek padovanos. Svarbiausia buvo pati svente. O ji buvo puiki
Mes to neskaičiavome ir neturėjome tokio tikslo, bet esu tikra, kad jos atsipirko, nes tik muzikantą samdėme, o maistą darėme patys, sodyba pas gimines ir t.t.
mums tai 100procentų atsipirko
mums visiškai neatsipirko, tačiau po šiaidienai visi prisimeną TOKIĄ linksmą šventę , o praėjo jau 13 metų ir mes prisimenam ir džiaugiamės
QUOTE(juraga @ 2010 07 29, 09:26)
O kokia pinigų suma yra "šlapias skuduras per veidą" santuokos paminėjimo su artimaisiais metu?
Truputi pavėluotai atsakysiu, bet kalbame apie 50 lt. nuo poros
Tik prisiminkite, kad ši tema apie vestuvių atsipirkimą, taigi žmonės kalba apie pinigus, bet tai nereiškia, kad jie materialistai ar draugus/giminaičius vertina pagal jų piniginės storį Tiesiog tokia tema
Papildyta:
QUOTE(amber123 @ 2010 08 12, 16:42)
o jei zmones neranda kaip pigiau prasisukt su likusiu groziu tai cia jau ne mano bedos
Perskaičiau temą, ir su jūsų nuomone sutinku 100%