Na,man tai kiek kreistas tas pasakymas 'stafke' . Mano manymu, butu kiek nesazininga is zmoniu laukti ir tiketis tam tikros sumos, arba pinigu kuriais atsipirktu ju islaidos. Tai tokiu atveju gal apsimoketu kviesti tik tuos kurie turi daugiau pinigu ir atnes kuo daugiau i vokeli ideje? Mano manymu, dovanoja kas kiek gali ir kaip gali, o daryti dideli baliu tam kad tik susirinkti kuo daugiau pinigu kazkaip keistoka. Ar zmones siais laikais yra kvieciami i vestuves tik del dovanu? Gal tada apsimoketu daryti maza svente
nu joa idomiai cia skamba tos stafkes, vienas gali atnesti 500lt kitas 100 , jai kvieti i vestuves tai manau , kad del to , kad nori si zmogu matyti savo sventeje , ir visiskai nesvarbu kiek jis atnes . jai jau pakvieti zmogu i vestuves tai manau nereikia skaiciuoti kiek kas atnes , reikia dziauktis svente , o neskaiciuoti kas kiek pinigu atnese, nebukit tokios materialistes
Mano vestuves dar nepraejo, bet jau zinau, kad isleisim daugiau, negu gausim dovanu... Neturiu giminaiciu, kurie galetu ideti i vokeli po keleteta simtuku. O vien tik kavine mums apsieis virs 100 Lt vienam sveciui, o kur dar muzikantai, foto, video, auto ir suknele....
Siaip pati neiciau i vestuves, jei negaleciau dabar (2008 m.) atsizvelgiant i infliacijos ir atlyginimu lygi i vokeli ideti 100 lt vienam zmogui. Jei mane ispetu, kad, pvz., drauge isteka ir islaidos vienam zmogui bus 150-200 vien tik maistui , pasveikinciau prie CMB ar baznycios su tuo simtuku, bet i vakarine dali neiciau susitiktume, islenktume taurele sompano ir veliau. Zinoma, norisi vestuvese matyti artimiausius zmones ne del pinigu, bet nesinori buti nasta
Siaip pati neiciau i vestuves, jei negaleciau dabar (2008 m.) atsizvelgiant i infliacijos ir atlyginimu lygi i vokeli ideti 100 lt vienam zmogui. Jei mane ispetu, kad, pvz., drauge isteka ir islaidos vienam zmogui bus 150-200 vien tik maistui , pasveikinciau prie CMB ar baznycios su tuo simtuku, bet i vakarine dali neiciau susitiktume, islenktume taurele sompano ir veliau. Zinoma, norisi vestuvese matyti artimiausius zmones ne del pinigu, bet nesinori buti nasta
QUOTE(RHA @ 2008 03 09, 06:23)
Mano vestuves dar nepraejo, bet jau zinau, kad isleisim daugiau, negu gausim dovanu... Neturiu giminaiciu, kurie galetu ideti i vokeli po keleteta simtuku. O vien tik kavine mums apsieis virs 100 Lt vienam sveciui, o kur dar muzikantai, foto, video, auto ir suknele....
zinoma , kad nesinori buti nasta, bet jei zmogus jau ir ateina su 100 lt tai nematau nieko blogo , kiek kas turi tiek tas duoda.
Zinoma dar priklauso nuo situacijos. Gal svecias keliauja i tas vestuves i kita LT gala, kainuoja jam ir kelione tada, jei zmogus normaliai mastantis neatvyks tusciom, atsines geliu, butelaiti koki, gal net ir torta kai kurie. Siaip juk ir issiruosti i tokia svente islaidos dideles (gal reikia nauju rubu, batu ar nueiti i kirpykla).
Kai dareme savo vestuves, net nemastem kiek jos mums atsipirks, viska kelem is savo pinigu ir isleidom tiek kiek galejom, kiek susitaupem. O pinigelius, kuriuos gavom dovanu issidejom i medaus men. keliones biudzeta.
Kai dareme savo vestuves, net nemastem kiek jos mums atsipirks, viska kelem is savo pinigu ir isleidom tiek kiek galejom, kiek susitaupem. O pinigelius, kuriuos gavom dovanu issidejom i medaus men. keliones biudzeta.
QUOTE(DKNight @ 2008 03 08, 01:46)
arba net neisivaizduoja kokios kainos sios laikais...
as eidama i vestuves jau mazdaug apsikaiciuociau, kad jauniesiems uz mano lekste kanavo sumoketi tarkim 150lt+plius alkoholis, cia jau is pigesniu variantu, kaip sia vasara...na o jei jau dviese eini, tai isvis...aisku, nesi puokste geliu (bet yra kurie atnesa viena roze, kai vestuves tarkim liepos-rugpjucio menesi...zodziu, as susiskaiciuoju, net i gimtadieni eidama...o ne su tokia mintim einu, kad "lai dziaugiasi tiek kiek gaus, gal mes tik tiek galim"
na nesuprantu as kai kuriu zmoniu...
as eidama i vestuves jau mazdaug apsikaiciuociau, kad jauniesiems uz mano lekste kanavo sumoketi tarkim 150lt+plius alkoholis, cia jau is pigesniu variantu, kaip sia vasara...na o jei jau dviese eini, tai isvis...aisku, nesi puokste geliu (bet yra kurie atnesa viena roze, kai vestuves tarkim liepos-rugpjucio menesi...zodziu, as susiskaiciuoju, net i gimtadieni eidama...o ne su tokia mintim einu, kad "lai dziaugiasi tiek kiek gaus, gal mes tik tiek galim"
na nesuprantu as kai kuriu zmoniu...
tikrai taip ...ir as panasiai darau
Aš irgi pritariu, kad į vestuves kviečiame sau brangius žmones, o ne tuos, kurie turi daugiau pinigėlių ir man tikrai nesvarbu kiek atneš o kas mažiau turi pinigėlių tas padovanoja kuklesnę dovanėlę, bet iš širdies
QUOTE(...sara... @ 2008 03 09, 15:20)
Aš irgi pritariu, kad į vestuves kviečiame sau brangius žmones, o ne tuos, kurie turi daugiau pinigėlių ir man tikrai nesvarbu kiek atneš o kas mažiau turi pinigėlių tas padovanoja kuklesnę dovanėlę, bet iš širdies
nesuprantu zmoniu kurie skajciuoja kiek kas atnese vadinasi nebrangius zmones kvieciami i vestuves. as tikrai netikrinsiu va o kiek sesuo mano atnese dieve amoralu
Aš nesuprantu,
jei vestuvių balius tokia našta, tai kam jį daryti tokį didelį, o po to žiūrėti visą vakarą kiek jie pravalgo ar prageria. Tai gal vertėtų balius daryti pagal galimybes ir džiaugtis švente, užuot laukiant pinigų. Nes jau nedaug iki to lieka, kad bilietus į vestuves reiktu pirkt kokioj "Tiketoj" Man asmeniškai visai vienodai rodo ar apskritai kas ką dovanos, man svarbu, kad susirinktu brangiausi mano ir MB žmonės (na gėlių gauti aišku būtų malonu ).
jei vestuvių balius tokia našta, tai kam jį daryti tokį didelį, o po to žiūrėti visą vakarą kiek jie pravalgo ar prageria. Tai gal vertėtų balius daryti pagal galimybes ir džiaugtis švente, užuot laukiant pinigų. Nes jau nedaug iki to lieka, kad bilietus į vestuves reiktu pirkt kokioj "Tiketoj" Man asmeniškai visai vienodai rodo ar apskritai kas ką dovanos, man svarbu, kad susirinktu brangiausi mano ir MB žmonės (na gėlių gauti aišku būtų malonu ).
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 10, 21:52)
Aš nesuprantu,
labai gerai parasiai
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 10, 19:52)
Aš nesuprantu,
aga, gerai apie tiketa pasakyta
mes irgi darom sveciu toki sarasiuka, kuriuos tikrai norim matyti savo sventej ir negalvojam (nesimaivau) apie tai atsipirks ar neatsipirks