Įkraunama...
Įkraunama...

Ar atsiperka vestuvės ?

Apklausa: Ar atsiperka vestuves ? (534 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
labai teisingai kazkas pastebejo, nesuprantam mes vienos kitu, ir mes tikrai ne materialistes, ir ta taip pavadintoji "formule" nerA budas apskaiciuoti kiek zmogus privalo atnesti ar pan. ir jeigu kazkas sako kad neprivaloma is mandagumo atnesti dovanu, tai kodel mums privaloma is mandagumo kviesti zmones kuriu mes nenorim kviesti... todel kad tokios yra etiketo normos, kaip ir tai, kad eidamas i gimtadieni, vestuves, kudikio lankyma ir t.t. turi atnesti dovanu. Be abejo yra isimciu ir tam, taciau cia jau individualus abipusio susitarimo atvejai. Man pavyzdziui butu tikrai nemalonu, jei pas mane i vestuves kazkas ateitu visai be dovanos (geliu, atviruku ar kazko rimtesnio), nes as pati niekada taip nepasielgciau, o juk is kitu zmoniu tikimes to, kaip patys su jais elgiames.
Del kazkieno komentaro, kad su bendraamziais galima issiaiskinti, turiu papriestarauti, tikrai ne su visais... ir sveikinu ta, kuris gyvenime tokiu nesutiko.
Kad jums butu paprasciau isivaizduoti ka as turejau omeny pavartodama ta dovanos ir galimybiu santyki isivaizduokite situacija: jusu mamos gimtadienis. argi nesistengsite jai padovanoti vertingiausios dovanos, kokia tik isgalite, aisku viskas proto ribose, ir vertingumas nera vien materialus dalykas.
Taip pat aisku daug priklauso nuo to, kaip dovana yra padovanota, ar ji buvo siltai iteigta, ar tiesiog teksta su mintimi "se". Be abejones visur yra daugybe niuansu, bet mano nuomone i sventes be dovanos eiti yra nemandagu, to tikiuosi ir is kitu.
O del nervinimosi, mane nervas ima nuo tos minutes kai supratau, kad turesiu kviesti ta zmogu i vestuves, gal ir ziauru, bet noriu, kad man butu atlyginta uz mano kancias, juk ne kiekvienas sugebame nekreipti demesio. ypac tokia diena.
Ir as tikrai nenoriu argumentuoti pries ir stengtis irodyti savo nuomones pranasuma, tiesiog bandau prieiti kompromiso, abipusio supratimo, cia ne karas, ir nes nesame skirtingose barikadu pusese, todel nedarykime is to ginco, tiesiog pasistenkime viena kita suprasti, patarti, padeti. Manau, kad pirmoji zinute ta tema ir buvo parasyta butent norint supratimo, o ne paskleisti gandus apie kiauliska seima. Taigi peace smile.gif
Atsakyti
o tas santykis tikrai nusako: juk artimiausi zmones visada dovanoje daugiausiai. ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2005 11 19, 18:01)
o tas santykis tikrai nusako: juk artimiausi zmones visada dovanoje daugiausiai. ar ne taip?

Ne, ne taip. Bent pas mane tai taip nėra.

Aš pažįstu žmogų, kuris giminystės ryšiais yra gan artimas, kuris labai aiškiai laukia kuo brangesnių dovanų, daro balius, kad tik eitum ir neštum dovanų, jei atneši per prastą, tai aiškiai tai parodo, susiraukia ir visą vakarą tik gadina nuotaiką. Apie elementarų "Ačiū" nebešneku, tokio niekada negirdėjau, tik visokius: "ai, padėk ten ir ten, arba oi, mes šitą panaudosim tam ir tam, labai gerai". O pas tą žmogų labai aiškus požiūris - jei gimtadienis, visi turi mane sveikinti, turi nešti dovanas, tos dovanos turi būti tam tikros vertės. Man šlykštu žiūrėti, kai žmogus tampa pinigų vergas, kai pinigai tampa vertesni už bendravimą, kai nervinamasi, kad va dėl tavęs išleidau tike ir tiek, o tu parše, negalėjai atsilyginti, ir padovanojai tik tiek.
Pažiūrėkit į viską ne vien iš savo varpinės, bet ir iš svečių. Jau kažkada esam diskutavę, tai atsakykit, ar atsisakytumėt eiti į sesers/brolio/geriausios draugės vestuves, jei tikrai su pinigėliais būtų žiauriai liūdna, negalėtumėt padovanoti išvis nieko, ar labai simboliškai.

O dėl pirmosios žinutės paskelbimo, siekiant supratimo.. tame ir esmė, kad bent aš nesuprantu ir aiškiai išdėstau, kodėl nesuprantu, nes nežinau kame problema smile.gif Aš jos nematau.
Atsakyti
aisku, kad nemalonu kai zmogus rodo pasiputima ir tai, kad jam dovana neitinka, tai neisprusimo reikalas, man tokie zmones irgi nepatinka. Ir manau ne viena is musu taip tikrai nepasielgtumem, mes tik pagalvojam nebent sau mintyse, ar gal dar jums pasisakom blush-anim-cl.gif ir i sesers ar t.t. vestuves tikrai eiciau, ir padovanociau geriausia ka galiu ir zinau, kad mane suprastu ir mano dovana ivertintu teisingai, as lygiai ta pati padaryciau. Bet ar tu dovanotum geriausiai draugei virduli uz 20 litu, jei pati uzdirbtum po 3000 i menesi? as turiu omeny dovana butu nuo poros, manau, kad ir mazai pazystamai giminaitei nedovanotum, ar ne taip? aisku, kad reikia vertint dovana kokia tik gauni, jei is vis gauni, bet norisi kad dovana butu renkama ir dovanojama is sirdies, o ne is reikalo. smile.gif
o mano minciu esme turbut butu tokia:
pinigai tikrai nera svarbesni uz bendravima su artimais zmonem, net nepanasaus svarbumo...
bet kaip tais atvejais, kai su taip zmonem mielai nebendrautum? kai bendravimas su jais yra kancia? tada bet kas yra svarbiau uz buvima salia ju.

P.s. as turejau omeny "artimieji", tai ne giminiu ratas, o zmones, kuriems tu esi labai svarbus, bet manau ir taip mane visi suprato.

as rasau su sypsena ir be jokio piktuko, tikiuosi, kad jus skaitot taip pat tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2005 11 18, 19:58)
As noreciau, kad pas mane butu tik tie kuriems as kazka reiskiu...


blink.gif blink.gif piz...kaze.. na ir poziuris... Tu gal isvis nesizenyk. Bo toks ispudis kad tik del dovanu tas reikalas tau idomus.
O del nemaloniu zmoniu... Jei as eiciau i vestuves kaip ta nemiela tau persona, tai nesciau koki virtuvini ranksluosteli ir valgyciau daugiausia uz visus biggrin.gif O tam , kad pamatyciau is pykcio persikreipusia nuotakos fizionomija TOKIA diena. Cha cha laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drugelis: 19 lapkričio 2005 - 20:12
QUOTE(*Drugelis @ 2005 11 19, 20:08)
blink.gif  blink.gif piz...kaze.. na ir poziuris... Tu gal isvis nesizenyk. Bo toks ispudis kad tik del dovanu tas reikalas tau idomus.
O del nemaloniu zmoniu... Jei as eiciau i vestuves kaip ta nemiela tau persona, tai nesciau koki virtuvini ranksluosteli ir valgyciau daugiausia uz visus  biggrin.gif O tam , kad pamatyciau is pykcio persikreipusia nuotakos fizionomija TOKIA diena. Cha cha laugh.gif



man tik idomu kuo tau mano sitas sakinys sudare ispusi, kad man tik pinigu reikia? labai puikiai iliustravai ka as turejau omeny sakydama, kad yra zmoniu, kuriu mielai nekviesciau jei tik galeciau. O as jau maniau kad mano pazystama vienitele tokia bjauri... kazkokia tu man patrijuke.
Atsakyti
kuri nors is musu nenoretu, kad vestuvese butu tik artimi ir brangus zmones?
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2005 11 19, 20:31)
kuri nors is musu nenoretu, kad vestuvese butu tik artimi ir brangus zmones?


Matai, tie artimi ir brangus turi savo artimus ir brangius.... Tai netvarka ir gaunasi..
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2005 11 19, 20:05)
Bet ar tu dovanotum geriausiai draugei virduli uz 20 litu, jei pati uzdirbtum po 3000 i menesi?

Jei žinočiau, kad ji tikisi atitinkamos dovanos pagal mano atlyginimą, na jei va tokius išvedžiojimus padarytų (pagal čia jūsų sugalvotą būdą, kaip paskaičiuoti, kiek reiški kokiam nors žmogui), tai ji nebūtų mano geriausia draugė rolleyes.gif

Jei jaučiu, kad manęs laukia tik dėl dovanos (o patikėkit, tai tikrai jaučiasi ax.gif ), tai aš tikrai nepersistengiu su dovanos ieškojimu ir į tokio žmogaus šventę galiu eiti tik nebent iš pareigos (t.y., įteikti tą labai laukiamą dovaną) jei negaliu išvengti niekaip.
Atsakyti
QUOTE(*Drugelis @ 2005 11 19, 20:55)
Matai, tie artimi ir brangus turi savo artimus ir brangius.... Tai netvarka ir gaunasi..


nu ta prasme as ir turiu omeny, zmoniems kurie yra man artimi ir kuriems as artima tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 11 19, 22:10)
Jei žinočiau, kad ji tikisi atitinkamos dovanos pagal mano atlyginimą, na jei va tokius išvedžiojimus padarytų (pagal čia jūsų sugalvotą būdą, kaip paskaičiuoti, kiek reiški kokiam nors žmogui), tai ji nebūtų mano geriausia draugė  rolleyes.gif

Jei jaučiu, kad manęs laukia tik dėl dovanos (o patikėkit, tai tikrai jaučiasi ax.gif ), tai aš tikrai nepersistengiu su dovanos ieškojimu ir į tokio žmogaus šventę galiu eiti tik nebent iš pareigos (t.y., įteikti tą labai laukiamą dovaną) jei negaliu išvengti niekaip.


ne, mally tu nesupratai, as tiesiog klausiu ar dovanotum? nesakau, kad jinai tiketusi is taves kazkokios dovanos ar ka nors, bet tiesiog idomu ar pati taip darytum? as pvz. irgi nesitikiu is nieko azkokios atitinkamos vertes dovanu, bet man patinka gauti dovanas. O dar labiau patinka jas dovanoti tongue.gif man smagu pradziuginti zmogu dovanomis, net jei tai ir smulkmenos... ir net pavyzdziui jei buciau ejus pas tave i vestuves, net taves beveik nepazinodama, buciau tikrai ka nors nunesus, ir tikiuosi tu butum nusisypsojus, nuosirdziai, ir iskart butu smagiau pasidare...
ir tsingai sakai, jauciausi kai is isskaiciavimo kviecia, tada labai nemalonu, bet as tai kvieciu zmones, kuriuos noriu matyti salia saves tokia diena ir dar viena doh.gif kurios mielai nematyciau cry.gif
Atsakyti
Zmonytes... labas rytas mirksiukas.gif Matau, kad mes cia kuo giliau narsom, tuo labiau nesuprantam arba apsimetam, kad nesuprantam, kas ka nori pasakyt... blink.gif
As nesuprantu vis viena tu "nematerialisciu". Nes mes gi panagrinejom konkrecius atvejus, kai pakvieti zmones del konkreciu priezasciu, nors siaip nenoretum, kad jie dalyvautu. Ir tas "per maza suma" nereiskia, kad jie tave nuvyle, tu pasipiktinai ar panasiai. Paprasciausiai pasirode nelabai mandagu is ju puses. Nes:
1. As vaziuodama i pusbrolio vestuves su vyru ir 2 beveik suaugusiais vaikais, 2 dienom, kai uzdirbu tikrai normaliai, negaleciau padovanoti 200Lt.
2. Nes as dar su ta savo seimyna nakvosiu pas pusbrolio tevus, o is baliaus parves kitas pusbrolis, kad mums nereiketu samdytis taxi.
As nei skundziuosi, nei ka. Priedo mes ir taip ne is paskutiniu pinigu tas vestuves kelem ir tikrai ne todel, kad kas nors padovanotu daug pinigu.
Cia yra ne tik 200Lt dovana, bet ir bendras elgesys, kuomet sekanti ryta vyro tevai vaziavo i baliu su taxi, o JUOS nuveze mano vyras su masina. Na, nesakykit, man tai maziausiai kiauliskas poelgis is moralines, o ne pinigu puses.
Po galais, tuos pinigus sekmingai uzsidirbsim ir niekas cia nenubiednejo, jei jus taip sakot, kad pvz as materialiste. Mano atveju viskas buvo labiau is moralines puses, is ju elgesio ir tt. Nes siaip dauguma sveciu ir atnese po 200Lt ir buvo 2 dienas. Viskas ok, bet uzkliuvo tik TA konkreti seima su savo istorija. doh.gif
Atsakyti