Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIV tema

QUOTE(jurhea @ 2010 03 19, 09:35)
del lopo meginiu mum kaip tik sake kad jie yra tinkami letinem reakcijom nustatyti, o kraujas parodo tas greitasias. ir internete buvau skaicius bet neberandu sad.gif

Nu va . Aš sakau ,kad man jau nuo tų skaitymų ir klausinėjimų susimaišė viskas doh.gif

QUOTE(ausru @ 2010 03 19, 10:06)
Plato, o jus sutepe emu taukais leidziat vaikui bent 10 min panuogineti? Nes jei antsyk aprengiant, tai visas gydomasis poveikis drabuziams  smile.gif

O ad jie gydo, tik lb svelniai. Va cia galit i nuotraukas dirstelt - http://www.emustore....skin_rashes.php

Tikrai galim asakyt iškart rengiu blush2.gif doh.gif

QUOTE(carramele @ 2010 03 19, 11:02)
Mes buvom susidūrę su Va.ičiene, Grad.eckiene ir Ostrau.skiene.

Širdingai dėkoju 4u.gif O mums irgi teko susidurt su tokia neurologe, kur iš miegų pažadintą ką tik mano mažylę iškart išlankstė, išstuksneo su plaktuku. Ši baisiau išsigando, įsiverkė, tai neurologė nusprendė, kad ji nesivarto(4 mėn.) todėl, kad labai jautri ir aš ją ištisai nešioju doh.gif lotuliukas.gif Kas buvo absoliučiai atvirkščiai, nes tai buvo auksinio ramumo vaikas, visiškai nerankinukė doh.gif
Papildyta:
QUOTE(aissttee @ 2010 03 19, 11:47)
As tai dar nuorodas issisaugau atskiram wordiniam faile, bet jei istrinama is kompo visa info, tai is to irgi jokios naudos smile.gif
Na tai turbut ir mum teks draugauti su ad, ir as skaiciau, kad buna vaikuciu, kuriem veliau  islenda alergijos. Mes gereme irgi Hedelix, taip pat Umckalor, Ambroxol. Ale ot ima siutas, kai vaistai, skirti vaikams, issaukia alergijas schmoll.gif
O jus maudote savo vaikiuka vonelese su lakisium ar negyv. juros druska? nes mum kazkiek apramina bent jau nakciai. Vakar ismaudem pirmakart neg.juros druskos vonelej, tai odele aprimus, sviesesni plemai.
Saket naudojat Bioderma, o ji ne nuo 2m vaikuciams? g.gif nes bent jau Bioderma atoderm pp tai berods nuo 2m.

Šykartą man išsaugojo visus failus. Būtent apie alergiją taip ir dariua, tik nuorodų nesaugojau doh.gif
O aš manau,kad mums būtent Hedelix iššaukė. Gebenės ar koki asudėtinė dalis. Nžn. Bet šiaip , tai mūsų pediatrė žinojo nuo pat alergijos pasirodymo, kad ji labai alergiška, nežinau kodėl ji skyrė tą vaistą. Aš pirmakartė durna mama nieko nežinojau doh.gif Paskui kiekvienus vaistus tikrinaus, dar draugę farmacininkę turiu.
O dėl vėlesnio amžiaus alegijos, tai kol kas tik draugė pasakojo apie savo mergytę, kad pasirodė daug vėliau , kokių 2m. ir buvo iki kokių 4-5m. Bet manau čia kiekvienas atvejis skirtingas.
Lakišiuje maudžiau tik mažesnę, dabar kažkaip užmečiau. Reikės pabandyti būtinai.
O dėl Biodermos, tai mums jį skyrė visai nuo kūdikėlio. Ten ir parašyta skirta kūdikiams g.gif Buvo tikrai siaubingas veidelis jau. Bet iškart pradėjo gerėti, nes jis stabdo plitimą bėrimo. Bioderma PO ZInc

http://www.100metu.l...ieziura/atoderm

http://www.bioderma....ciated/214.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 19 kovo 2010 - 11:57
Noriu pasitikslinti del kordzio tepimo ant veiduko.

tai sumaisau viena kapsule su 10 ml emu ir tepu ant sauso veiduko?
ar ant dregno?
ir kiek kartu per diena tepti?
Ausru, jei gerai pamenu Jums pagerejo tik po 2 savaiciu ir is pradziu buvo pablogeje?
jei mums pabloges, nezinau ar isdrisiu toliau tepti g.gif

ir dar, manau kad moliugas mums netinka, bet kaip jis ji valgo, nespeju deti ir iskart vel issiziojes sedi biggrin.gif Ir taip vargau kad islaikyti iki dabar ta moliuga, plius kad gauti ekologiska. dabar taip gaila, jei negalesiu duoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 19, 12:14)
Noriu pasitikslinti del kordzio tepimo ant veiduko.

tai sumaisau viena kapsule su 10 ml emu ir tepu ant sauso veiduko?
ar ant dregno?
ir kiek kartu per diena tepti?
Ausru, jei gerai pamenu Jums pagerejo tik po 2 savaiciu ir is pradziu buvo pablogeje?
jei mums pabloges, nezinau ar isdrisiu toliau tepti g.gif
ir dar, manau kad moliugas mums netinka, bet kaip jis ji valgo, nespeju deti ir iskart vel issiziojes sedi biggrin.gif  Ir taip vargau kad islaikyti iki dabar ta moliuga, plius kad gauti ekologiska. dabar taip gaila, jei negalesiu duoti ax.gif

Na pvz. aš duodavau moliūgą iš pat pradžių tik tai Hipp. Ir nieko nebuvo. Jokių reakcijų. O prasidėjo viskas nuo tada kai pradėjau duoti šviežią. Daviau pamenu ir iš kaimo, ir iš turgaus, bet tikrai matės ,kad ūkininkė moteris, pati augina, nesitiki ,kad pritręštas. Tiesiog pradėjo tada jau nuo visko oranžinio berti.
Atsakyti
Mamytės esu skaičius jog pačios kepate ruginę duoną savo mažyliams .Gal galėtumete įdėti receptą. Labai ačiū. :)
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 18, 16:36)

Manau viskas su ts gerai ir jums jis tinka. Taip ir turi buti - juk tepat sausa pazeista oda, kuria prisilietimas sudirgina. Tik tepkit ant sudrekintos odos.

O prisizaist jus nieko neprisizaisit, nes cia tokia liga - letine - is jos jums jokie alergologai issikapsyti nepades(na nebent padarys tyrimus), tik laikas. O dabar jus viska darot teisingai. Tiesa lakisiu galit kelis kartus i savaite pakeisti neg.juros druska - saukstas vonelei, po to perlieti po dusu. O kad kiekviena diena maudot - lb gerai - neisimes bakterijos.

Jei norit, kad maziau raudonuotu, reikia koreaguoti dieta.

pala, TS butinai ant dregnos odos reikia tepti? as gal kazka tada ne taip darau, nes jei ant veiduko patena VANDENS, iskart uzrausta...todel net maudant saugau, ir karta per sacvaite tik perplaunu (tai jau cia apsileidimas turbut?? sad.gif ). Dabar, kai plinta ir kaklas (rauksliu vidus, beje, SVARUS GRAZUS), tai maudynes jau retinu, nes nuo vandens labiau sauseja ir raudonuoja, nors iskart ir patepu. Stengiuosi rubelius vilkti su atviresniu kaklu, nes kai i tas rauksles patenka apykakles krastas, nu tai vsio.
Tai man idomu, nuo kokio kontakto cia taip, nes akivaizdu- jei prie tu vietu niekas nesiliestu, uzgytu bemat zaizdos.
Tai sakot, vis tiek daznai maudyt? Dabar kas 3-4 d mirkau vonioj smile.gif

QUOTE(kristinuv @ 2010 03 18, 17:16)

va ir mums labai panasiai, ryte tik tokie sausi ploteliai, kurie i vakara labai parausta. Ir nebesuprantu del TS, toks ispudis, kad nuo jo tikrai raudonuoja stiprokai. nebezinau nei kuom drekinti doh.gif
Papildyta:

Ir dar del ligonines, tai kaip supratau galiu ten prasyti, kad neteptu hormonais ir sintetiniais, bet busiu tokia kaip issisokele, ar ne? nes kaip suprantu jiems nepatinka, jei ten vadovauti imiesi kaip gydyti.
Ir kaip ten su ta hipoalergine dieta, tai as pati turiu duoti svo produktus, ar jie verda man? nes jei rimtai pusryciams batonas ir slapianka, tai atsiprasau koks puikus dietos subalansavimas, verta isbandyti

mum lygiai taip pat!
del tepimo, nezinau, ar musu bukle nebuvo tokia bloga (ta sake gyd, kai pagulde, sako oho koks pagerejimas nuo ano karto, kai maciau), ar kaip, bet patepe tik viena karta cinko tepalu, paskui man sako, net nereikia tepliotis, jei turit savo tepaliuka. Paskui tik kaskart uzejus seselems i palata aiskindavau, kad mum nereikia teptis. Ziuredavo... nu kaip norit, sako. biggrin.gif
paskutine diena jau man taike individualia, nes nuo ju ten marmalu visokiu, tai ka zinau....tai as atsivezusi buvau pvz brokoli. PAeme ir isvire, AISKU BE DRUSKOS, tai skonis tiesiog pasakiskas. Kalakutiena taip pat isvire, be druskos. KAsnis- ir i siuklsiu deze.
Kelis sykius nese man avizu kose, bet man ji neaiskaus skonio buvo, o vaizdas- kai perlines kruopos, tai as vis klausdavau, ar TIKRAI cia avizos....

QUOTE(kristinuv @ 2010 03 18, 19:26)
o jis kai papuola i silta patalpa - iskart uzsidega zandai. bet kaip sakant vaiko labui, galiu ir iskesti komentarus, tiek jau to

nu sakau, identiskai...
o jus nebijot vasaros- ten juk "silta patalpa" nuolat...
QUOTE(r.rasa35 @ 2010 03 19, 12:25)
Mamytės esu skaičius jog pačios kepate ruginę duoną savo mažyliams .Gal galėtumete įdėti receptą. Labai ačiū.  smile.gif

ingridientai- vanduo, ruginiai miltai, drusa, biski rugpienio smile.gif raugas is silto vandens, rugpienio ir miltu, po dvieju dienu supilti likusius miltus (kaskart kitokiom porcijom darau, tai tiksliai nepasakysiu), palikti per nakti, ryte formuoji kepala, po 2 val kepi 2 val orkaiteje apie 150 smile.gif vsio. Ai, isemus, aplieji vandeniu ir uzdengta palieki, kol visiskai atves.

mano SM streikuoja, arba niekas neatrase, ar tikrai reikia tiek daug primoket. Ausru maciau sake, kad maziau mokejo, o tai kurioj vaistineje? smile.gif
Papildyta:
http://www.emustore....skin_rashes.php

cia toj nuorodoj kur davem apie emu, tai apacioj yra nuotraukeles, tai mano vaiko veidukas atrodo kaip trecia fotke su uzrasu HIVES. Tai cia ne AD??
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 19, 13:01)
paskutine diena jau man taike individualia, nes nuo ju ten marmalu visokiu, tai ka zinau....tai as atsivezusi buvau pvz brokoli. PAeme ir isvire, AISKU BE DRUSKOS, tai skonis tiesiog pasakiskas. Kalakutiena taip pat isvire, be druskos. KAsnis- ir i siuklsiu deze.

Aš nelabaisupratau apie maistą mažylei ar sau kalbėjot. Bet jei mažylei, tai aš pvz. saviškei maistą su čiut čiut druskos,tik nuo 12-o mėn. pradėjau duot.

O dėl prausimo tai man ir įdomu pasidarė. Nes aš tai prasudavau ir prausiu kasdien. Manau negerai tik karštos ir ilgos vonios, nes sausina odą. Bet prausti tai reikia unsure.gif
Atsakyti
dar paklausiu, gal kas turit atliekamo/jum netikusio emu? arba siaip gal pigiau siustis ne vienam zmogui? ne karto to nedariau, bet degu noru pabandyti ta emu smile.gif

siaip man vis kirba mintis, kad dreindama oda, as jai kenkiu biggrin.gif sad.gif nes nu kai ji sausa tiesiog, tai nieko, sausa, biski atsilupa kartais...bet kai uztepu kazko, ir palaiko dregme, tai kol oda buna dregna (ne slapia nuo kremo, bet normaliai dregna, nesausa)- ji buna iskilusi, su puslytem tokia patinusi deme. Tik issauseja ta oda, vel viskas normaliai, net ne tokia raudona..

ar buvo kam taip? ypac plato ir kristinuv, nes matau panasumu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 19, 14:01)
pala, TS butinai ant dregnos odos reikia tepti? as gal kazka tada ne taip darau, nes jei ant veiduko patena VANDENS, iskart uzrausta...todel net maudant saugau,  ir karta per sacvaite tik perplaunu (tai jau cia apsileidimas turbut?? sad.gif ). Dabar, kai plinta ir kaklas (rauksliu vidus, beje, SVARUS GRAZUS), tai maudynes jau retinu, nes nuo vandens labiau sauseja ir raudonuoja, nors iskart ir patepu. Stengiuosi rubelius vilkti su atviresniu kaklu, nes kai i tas rauksles patenka apykakles krastas, nu tai vsio.
Tai man idomu, nuo kokio kontakto cia taip, nes akivaizdu- jei prie tu vietu niekas nesiliestu, uzgytu bemat zaizdos.
Tai sakot, vis tiek daznai maudyt? Dabar kas 3-4 d mirkau vonioj smile.gif

Na, mes tai irgi kas diena maudom. Kai buvo infekcija, maudem su kalio permanganatu, dabar alieju pilam. Kai tik issimaudom iskart istepu visa emolientu. Kol dar neatsiunte TS, naudoju chemija... Beje, o kaip daznai galima ta TS teplioti ? Ir jis tinka ir veidui ir visam kunui ? Nes pas mus tai labai greit odyte sugeria net ir pati riebiausia tepala. Tai tik issauseja, pradeda luptis ir vel tepu g.gif Nepersistengiu ? Beje, del emu. Kaip manot, ar patikima butu pirkti pvz. eBay?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bombonciuke: 19 kovo 2010 - 13:41
QUOTE(Loveco @ 2010 03 19, 13:13)
dar paklausiu, gal kas turit atliekamo/jum netikusio emu? arba siaip gal pigiau siustis ne vienam zmogui? ne karto to nedariau, bet degu noru pabandyti ta emu smile.gif

siaip man vis kirba mintis, kad dreindama oda, as jai kenkiu biggrin.gif sad.gif nes nu kai ji sausa tiesiog, tai nieko, sausa, biski atsilupa kartais...bet kai uztepu kazko, ir palaiko dregme, tai kol oda buna dregna (ne slapia nuo kremo, bet normaliai dregna, nesausa)- ji buna iskilusi, su puslytem tokia patinusi deme. Tik issauseja ta oda, vel viskas normaliai, net ne tokia raudona..

Aš emu pirkau iš SM. Amadeja gal nickas. Tai nereikėjo sukt galvos, sumokėjau ir jau po poros dienų gavau.
O dėl odos...Matai sunku ką pasakyti nematant, bet manau pas jus tikrai jau sunki būklė. Kai pas dukrytę taip buvo, tepiau kremu visteik. Klausiau gydytojos nurodymų . Bet mums tas kremas ir padėjo. Kai atsirado tokios raudonos ištinę sausos dėmės, irgi tepu, nes kai sausa, atrodo jei netepsiu , paims ir suitruks iki kraujų. Kol kas tai manau,kad jos taip atrodo ,kad paūmėja, dėl tos pačios drėgmės, šilumos. BET. Labai didelis bet yra tai kuom tepat. Jums geriausiai matyti ar tai tiesiog momentinė reakcija į šilumą ir drėgmę. taip ir normalu ,kad taip yra, ar tai alergizuojantis produktas.Maniškės veidas užkaisdavo kaip šviesoforas pamenu į šiltą patalpą įėjus. Todėl prašydavau pravėdint. Ir tikrai reikia,kad būtų namuose, ar bent tame kambaryje kur daugiausiai mažoji būna , kuo vėsiau. kuo vėsiau , tuo geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 19 kovo 2010 - 13:43
QUOTE(Loveco @ 2010 03 19, 13:13)

Medai nuo maudymosi gal iki dviejų metų sudirgdavo labai oda (kad ir be jokių prausiklių, vien nuo vandens), tai tik kartą per savaitę turkšdavomės. O kai buvo tas didysis trijų metų paūmėjimas, tai maudymasis kaip tik teigiamai veikdavo. Kadangi jau buvo atsiradę šlapiuojančių vietų, tai matyt bakterijas kiek nuplaudavo.
Pauliui maudynės daugmaž tinka, bet kai prieš pusmetį buvo labai išbertos odos periodas, tai tik įmerkus kad ir į vėsų vandenį, tapdavo visas siaubingai raudonas kaip vėžys. Panašiai buvo pasidarę ir su drėkinimu. Atrodė, kad visi kremai ar tepalai (kad ir tas pats TS) pablogina ne tik tam kartui, kol susigeria, bet tiesiog dar labiau dirgina odą ir didina niežulį. Tai kurį laiką ir netepiau niekuo. Gal po poros savaičių vėl pabandžiau tept, tai TS jau tiko, nebedidino išbėrimų.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2010 03 19, 13:47)
Pauliui maudynės daugmaž tinka, bet kai prieš pusmetį buvo labai išbertos odos periodas, tai tik įmerkus kad ir į vėsų vandenį, tapdavo visas siaubingai raudonas kaip vėžys

drinks_cheers.gif va va, šitą pamiršau parašyti. Buvo tos dėmės ir apmažėję, nelabai matomos, kaip raudonos, tai tik įdėjus į vonią, iškart užrausdavo, net mažoji pamačius pradėdavo čiupinėti.
Atsakyti
taip, palaikom 18 laipsniu. Ligonineje kad ir kiek vedinu, vis tiek arba salta, arba per karsta smile.gif

emu ruosiuosi greitu metu pirkti ir bandyti..
o maudot ir tas sausas demes prausiat? galima jas taip daznai slapinti? beje, ad pas mus sunki bukle, tai ka zinau...vaikui buvo ir blogiau, bet tada visi sake gydytojai- ai, cia ne AD, cia siaip pabere biggrin.gif
Atsakyti