QUOTE(rieduliukas @ 2010 04 07, 12:33)
jei sesutė profesionali tai ir venas puikiai randa ir vaikas neklykia ir rišt paklodėm ir jo traumuot tokiu būdu nereikia deja kam cackintis jei galima surišt, paklyks kelias minutes ir viskas... liūdna dėl tokio seselių ir gydytojų požiūrio... o kuo toliau tuo labiau vystosi baimė vaikams visų žmonių su baltais chalatais... nes jie tik skriaudžia...
dukrytei buvo berods 3 mėnesiai kai darė daug kraujo tyrimų (įtarė kažkokią endokrinologinę ligą) tai sesutė ir venas rado ir vaikas beveik neverkė nors kraujo tikrai nemažai ėmė... taip kad reikia tik norėt...
nesuvokiu, KODEL, bet ko gero, visur tokia tvarka- tevai uz duru. Suprantu, jei tai butu kazkoks super sterilus dalykas ar operacija, kur visi su kaukem ar pan- cia gi jokiu kaukiu nemaciau
be to, eina kalba apie KUDIKIUS, nu 3 metu vaikui kitaip, bet KUDIKIUI mamos isejimas ir jo palikimas neaisku kam, ir dar neaisku kuriam laikui ir isvis, palikimas tam, kas sukelia kad ir maziausia skausma- YRA TRAUMA. sakykit ka norit, cia nereikia austosios psichologijos, kad ta suprastum. Mano atveju, pirma karta eme 5 savaiciu- laikem abu su vyru mazyle, as dainavau, ir ji tikrai ne per labiausiai verke. 3,5 men KMUK jau skyriuje, man grieztai liepe iseiti uz duru. As durna, ir ejau. Tai paskui gailejausi, nes 10 minuciu stovejau ir plyso sirdis ne del to, kad va mano vaikui skauda ar pan, bet kad ji NESUPRANTA, kodel mama "jos atsisake, ja paliko nepazistamiems, ar ji isvis gris, ka man daro??". Juk kudikis cia....
isiroviau ir sakau, kad man vienodai rodo, as esu MAMA ir liksiu su vaiku. Aisku, po to kai ibegau jau buvo like minute gal laiko, bet vis tiek. Vaizda, kuri pamaciau, prisiminsiu visa likusi gyvenima....ciulptukas aisku iskrites ir niekas nesiruosia jo ideti atgal, zaisliukas nustumti belekur, vaikas dusta, melynuoja, springsta, niekas neketina net su juo kalbet..... issinesiau jau su traukuliais nerviniais ir prireike menesio laiko, kad mazoji atsigautu.
Todel i antakalni guliausi su didziausia baime. Vedejai dar pries "sutepima" uzsiminem, ar ir ten pas jus taip krauja ima, ji sako, kad "viska galima sutvarkyti per kelias minutes". Taciau kraujo emimo diena, netiketai isejus mum i koridoriu priduoti pieno paselio, sesutes mus pasigavo dar pries 8 val, ir sako, ateikit paimsim krauja. Nieko nesake, kad va uz duru laukit ar pan, o as joms net saldainiu nedaviau, ta prasme jos leido man likt, o as net su dziaugsmo asarom jom is anksto dekojau, nes jos turbut neisivaizdavo, koki geri padare man ir mano dukrai
normaliai paeme, aisku, verke, bet viskas normos ribose. O stai is kitos mamos, po poros valandu, paeme irgi leliuka is palatos, nusinese, (maciau, kad apie 5-7 men) ir tikrai ne maziau kaip 13 minuciu klykiancia pralaike proceduriniam, nese i palata ir girdejosi, kad bukle panasi kaip ir kad as patyriau KMUK. Tos pacios seseles, tiesiog mamos nebuvo salia....
todel as ir sakiau vedejai, kad jei kraujas bus imamas BE mamos, as net nesigulu....