Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIV tema

QUOTE(ausru @ 2010 04 02, 14:52)
Nu ir kur gi cia jus ta emocijos banga uzmete?  biggrin.gif Nenorit girdeti, tai negirdekit, jusu valia  4u.gif . Bet zinot turbut, kad nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes.

As irgi daznai, labai daznai prisimenu ta diskusija  verysad.gif .........

Is manes galit tiketis tik informacijos, be didelio ir grazaus ipakavimo  hihihi.gif

Ne emocijos, o mano nuomonė. Kaip ir jūsų nuomonė. O apie tą nežinojimą ką norėjot pasakyt? Čia man jau skamba kaip jūsų "žinojimas",kad mano vaikas tikrai susirgs kokia liga, dėl to, kad aš jį tepu kremais doh.gif

Beje apie tą istoriją prisimenat, tai aš visko nežinau, bet jūs norit pasakyt,kad susirgo vaikelis ir numirė nuo vėžio, nes tepė kremu?? blink.gif blink.gif

Aš nieko nesakau, kad reikia pateikt tą informaciją su įpakavimu, bet.... jūs man pasakykite, o jūs tikra, kad jūsų informacija yra TIK VIENA TIESA- TIESIAUSIA? g.gif

Čia nebent galėtume po 20m. palygint vaikus, skirtingai tepliotus ir augintus, bet vistiek nepalyginsim, nes augs skirtingom sąlygom ir skirtingi imunitetai.
Nebežinau net ką daugiau ir besakyti, nes čia diskusija be galo gali būt.
Papildyta:
Tiesa, dar pasakykite man prašau, tai jei aš tepu kremą savo vaikui,kuris mums tikrai padeda, o kitos mamytės tepa natūraliom priemonėm, kurios nei kiek nepadeda, tada neapsikentę kai jau vaikui visai blogai pritepa hormonų ir girdo paskui tebletes ir antiobiotikus. Tai kažin kas či ablogiau šiuo atveju? g.gif
Atsakyti
Manau aušru norėjo pasakyt, kad AD nėra odos liga. Tai organizmo liga, kažkas viduje "serga" ir tai pasireiškia per odą. Ir jei sutvarkysim vidų, tai oda irgi susitvarkys. Kad nereikia tepti kremais su plėvelėm, nes tą vidaus valymąsi taip stabdom. Nustosit tept ir vėl atsiras. Reik ligą vyt iš vidaus. Aš rašiau, net mano šeimos gydytoja psakė tradiciškai netepk, nes bus pasekmės ir tą ji sakė iš savo kaip gydytojos patirties.
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 04 02, 15:09)
Ne emocijos, o mano nuomonė. Kaip ir jūsų nuomonė. O apie tą nežinojimą ką norėjot pasakyt? Čia man jau skamba kaip jūsų "žinojimas",kad mano vaikas tikrai susirgs kokia liga, dėl to, kad aš jį tepu kremais doh.gif

biggrin.gif Ne, jus cia visai ne taip issiaiskinot. Kaip supratau jus nelabai norite zinoti, kaip veikia, koki poveiki duoda atskiros sintetiniu kremu sudedamosios dalys. Tai as ir sakau, kad jeigu nenorite zinoti, tai jusu valia, bet nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes - jusu vaikas juk dar nepriimineja sprendimu, kuo ji tepti/netepti sprendziate jus, todel jus ir nesate atsakomybe. O as tikrai nezinau, kokiomis ligomis apsirgs ar neapsirgs jusu vaikas (duok dievuli jam kuo daugiau sveikatytes). Mano "zinojimas" apsiriboja tik ziniomis apie sintetiniu kremu kai kuriu sudedamuju daliu zala ir sitas zinojimas ne is pirsto lauztas - jau yra atlikta daugybe tyrimu, jie nera islaptinti, o viesai skelbiami internete - jeigu jums nepatinka tai, kaip as pateikiu faktus, jus galite pati susirasti info ir pasiskaityti 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 02 balandžio 2010 - 15:29
Aušru, negali sakyti, kad ta kremo sudėtinė dalis paveiks taip kaip tyrimuose aprašyti. Yra galimybė, kad taip suveiks. Tiesiog tepdamas rizikuoji. Ir tikrai ne visi tyrimai vieši, toli gražu - turiu omeny ir gerus ir blogus rezultatus. Galų gale patys tyrimai r bandymai... Mačiau kaip daromi ir "padaromi". Jau seniai netikiu nei vienu pasakytu - moksliniais tyrimais nustatyta - man tik šypseną kelia. Bet ne apie tai. Kažkaip mažai kas sieja vėliau išlindusias vaikų ligas su tokiu "odos užgydymu". O ligos gali būt pačios įvairiausios, nebūtinai ta populiarioji astma. Tam tikri komponentai veikia visus organus.
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 04 02, 15:09)
Beje apie tą istoriją prisimenat, tai aš visko nežinau, bet jūs norit pasakyt,kad susirgo vaikelis ir numirė nuo vėžio, nes tepė kremu?? blink.gif  blink.gif

Čia nebent galėtume po 20m. palygint vaikus, skirtingai tepliotus ir augintus, bet vistiek nepalyginsim, nes augs skirtingom sąlygom ir skirtingi imunitetai.
Nebežinau net ką daugiau ir besakyti, nes čia diskusija be galo gali būt.

Istorija tokia, kad mes su viena mamyte karstai diskutavom apie sintetiniu kremu zala. Is pradziu ji nelabai noriai prieme informacija. Po kurio laiko parase, kad gal vis delto as teisi, emesi ieskoti naturaliu priemoniu savo vaikuciui ir dziaugesi tokias atradusi. Dar po kurio laiko suzinojome, kad jos vaikutis sunkiai serga verysad.gif , o dar po kurio laiko, kad jis jau pas dievuli cray.gif

Aisku mes dabar tikrai nesuzinosime kiek tie tepalai itakojo vaikucio liga - pas mus tokiu sudetingu tyrimu niekas nedaro, bet internete apstu jau atliktu tyrimu rezultatu. Pries kelias temas buvau ikelusi nuoroda i straipsni, kuriame raso, kad piktybiniuose navikuose yra randama sintetiniu kremu sudedamuju daliu.
Papildyta:
QUOTE(Eima @ 2010 04 02, 15:22)
Manau aušru norėjo pasakyt, kad AD nėra odos liga. Tai organizmo liga, kažkas viduje "serga" ir tai pasireiškia per odą. Ir jei sutvarkysim vidų, tai oda irgi susitvarkys. Kad nereikia tepti kremais su plėvelėm, nes tą vidaus valymąsi taip stabdom. Nustosit tept ir vėl atsiras. Reik ligą vyt iš vidaus. Aš rašiau, net mano šeimos gydytoja psakė tradiciškai netepk, nes bus pasekmės ir tą ji sakė iš savo kaip gydytojos patirties.

Taip, butent ta visada ir akcentuoju. Atopinio dermatito budu vaiko kunas saukiasi pagalbos, o kai aptepam nafta, tai ne tik, kad tos pagalbos nesuteikiam, bet dar labiau gadinam padeti, prailginam ligos laika, uzkertam kelia vaiko organizmui susiimti ir paciam iveikti liga.
O jusu gydytoja saunuole - mazai tokiu tarp tradiciniu daktaru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 02 balandžio 2010 - 15:51
ausru, o kokiom natūraliom priemonėm tu odelę riebini?gal gali pvz duot, norėčiau visai pabandyt, gal mums ir padėtų nors kiek 4u.gif
Atsakyti
Nu su tais tyrimais tai labai jau įdomiai , įdomiai....
Neseniai visai buvo per visur skalambijama koks druska blogis, koks blogis... o dabar - info visai kitokia, kad tai vos ne vaistas, ta natūrali druska, ir kad ją būtinai reik vartoti g.gif

O dėl AD ir toksinų, užteršo vaikučio organizmo, tai man tada atsakykite į tokį klausimą - O kaip tad gali būti užterštas organizmas pas kelių mėnesių kūdikį? blink.gif g.gif Kelių savaičių? g.gif

O manosios organizmas užsiteršė nuo žolelinio sirupo? g.gif
O mėsą jei vaikučiams duodat, tai kaip su mėsa? Iš kur 100proc žinot, kad gyvuliukai be streso auginami, papjaunami be streso,nes juk išskiria hormonus, nuodus skerdžiami?

O dėl tos istorijos, tai labai labai ir labai gaila....
Bet neįsivaizduoju kaip galima tai rodyt kaip pavyzdį ir lygint...aš to nedaryčiau .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 02 balandžio 2010 - 16:36
QUOTE(plato @ 2010 04 02, 16:31)
O dėl tos istorijos, tai labai labai ir labai gaila....
Bet neįsivaizduoju kaip galima tai rodyt kaip pavyzdį ir lygint...aš to nedaryčiau .

Jus uzklauset kas per istorija, as trumpai nupasakojau, o pavyzdziu tikrai nestatau ir nelyginu.
Atsakyti
Tai gal logiskiau butu per didelius paumejimus trumpai patept hormonu, nei ilgai kremais? Na mes patepliojom 4 d. hormonu ir tfu, tfu, tfu viskas susitvarke. Jei paberia ar sausos demes ant kojyciu islenda jau susitvarkom ir su kremukais. bet jei jis toks blogis... g.gif
Na kaip ir antibiotikai - nesinori vartot, bet kartais reikia rolleyes.gif

Sakykit, kaip isbandyt TS ar mums tinka? Nes pirma kart lyg ir pabere, bet gali but, kad ne nuo TS, o nuo ventolino...tai vat ir galvoju, gal ant kojytes uztept? O gal kaip tik reikia ant kokios jautresnes vietos?

Klausiu dar karta...kaip jus valot riebalu demes is rubu?
Atsakyti
Labukas mamytės, matau diskusijos verda čia pas jus. Noriu papasakoti atvejį šiandieninį, nuvežiau vaiką pas dermatologę. Išrašė Aerius sirupą, bei tepaliuką liepė pasigaminti, klausiu ar į jo sudėtį įeina hormonas, sako nea.Kažkaip nepatikėjau, nuvažiavus į vaistinę paklausiau kas į sudėtį įeina, ir ką sako yra ir hormono doh.gif kaip jums tai, kai gydytoja meluoja......jokiu būdu aš su tokiu tepalu netepsiu, ir jokio sirupo negirdysiu....trūksta žodžių kokie daktarai, ir dar sako atvažiuokit po poros savičių pasirodyti, galvojat vešiu, tikrai nea, jokiu būdu........o mūsų odytė truputį pagerėjo, nors tepu tik TS ir nieko kito, dar puiklapiu patepdavau, kai blogiau būdavo ir kol kas.....
Atsakyti
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 02, 16:03)
ausru, o kokiom natūraliom priemonėm tu odelę riebini?gal gali pvz duot, norėčiau visai pabandyt, gal mums ir padėtų nors kiek 4u.gif

Rasiau apie tai daug kartu, bet galiu dar syki papasakoti. Vienas pirmuju musu naturaliu kremu buvo Kaune Azuolyno vaistinej gaminamas vitamininis kremas su saltalankiu aliejumi ir lanolinu - jis toks labai riebus ir labai tikdavo tuomet suskirdusiam veideliui, ir budavo ypac gera apsauga ziema.
Veliau atradom taukmedzio sviesta ir labai juo dziaugemes. Dar veliau - puiklapiu alieju, kuris per ilgesni laika padejo uzgydyti slapiavimus aplink kakliuka ir veideliui taip pat padejo.
Praejusia vasara gyvenom su kpangnanu - jis ne toks riebus kaip taukmedis, bet mums uztraukdavo kojyciu linkiu slapiavimus bent trumpam. O galutinai uzsigydem tas savo "trofines opas" tik po Kinotakaros detoksikuojanciu pleistru. Na ir praejusi rudeni kaip emem naudoti emu taukus, taip ir iki siol juos tebenaudojame. Tai labai brangi priemone - menesiui mums kainuoja apie 200Lt, todel atleiskit, bet pasidalinti negaliu. Galiu tik nurodyti kur isigyti: emu taukus perkam stai cia - http://www.emu-oil-w...egory.php?id=1;
taukmedi su kpangnanu stai cia - http://www.akomaskin...84ded8a6e7ffedc , o puiklapius pirkdavome Kvapu Namuose Vilniuje - http://www.kvapunamai.lt/

Dabar laukiame keleto priemoniu, kuriu dar nebandem, is kuriu labai daug tikiuosi is agurkliu aliejaus, nes pagal aprasyma turetu buti geras dalykas - http://www.kvapunama.../produktas/423/ .

Bet siaip zinokit, as to odos drekinimo nesureiksminu ir i ji nesikoncentruoju, nes juk odos bukle lemia vidiniai pokyciai. Mums palaikyti apynormalia odos bukle labai padeda detoksikuojantys Kinotakaros pleistrai (klauset ar kaina kandziojasi, tai atsakau, kad taip, gaila, bet lb stipriai kandziojasi), ir buvo laikas, kai labai padejo kordicepsas, bet veliau mes jam isialergizavom.

Tiesa, paskutiniu metu emem gerti emu tauku kapsules - cia kaip omegu saltini. Kaip zinia, omega riebiosios rugstys slopina alergine reakcija, bet yra keletas niuansu: is zuvu tauku isgautos alergiukams netinka, nes zuvis stiprus alergenas, o is augaliniu alieju sunkai isisavinamos - ypac alergiukams. Todel geriam isgautas is emu tauku - visu pirma gyvulines, kas reiskia, kad lengviau isisavinamos, o antra - ne is zuvu tauku - nealergizuoja. Dar neilgai geriam, bet man regis mums jos tinka.

O jus ka nors bande is naturaliu ar isvis nieko?
Papildyta:
QUOTE(kar @ 2010 04 02, 17:14)
Tai gal logiskiau butu per didelius paumejimus trumpai patept hormonu, nei ilgai kremais? Na mes patepliojom 4 d. hormonu ir tfu, tfu, tfu viskas susitvarke. Jei paberia ar sausos demes ant kojyciu islenda jau susitvarkom ir su kremukais. bet jei jis toks blogis...  g.gif 

Cia ziurint koks atvejis. Jeigu taip kaip Amicos vaikuciui, kad patepe kelis kartus hormonu ir po to metus ar puse metu nereikia tepti, tai tokiu atveju vienareiksmiskai TAIP - hormonai cia tinka.
Bet jei atvejis toks kaip musu, kaip vienu metu buvom i toki uzburta rata isisuke - budavo patepi, vos nugrazejo ir vel tuoj baisus, tai tokiu atveju hormonai ne iseitis. Ir sintetiniai ne iseitis. Zinau kaip sunku tokiais atvejais ir sunku ka patarti, bet isbristi is tokio uzburto rato patikekit tikrai galima - mes isbridom ir daugiau ne uz ka ten nesugrizom schmoll.gif . Tu pablogejimu buna, bet kai istveriam su naturaliom priemonem, tai visai kas kita - mano sazine buna rami, kad as nekenkiu savo vaikui ir kai ateina pagerejimas, tai zinau, kad cia TIKRAS PAGEREJIMAS, o ne hormonu ar sintetiniu MASKUOTE. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 02 balandžio 2010 - 17:47
QUOTE(ausru @ 2010 04 02, 18:47)

Bet siaip zinokit, as to odos drekinimo nesureiksminu ir i ji nesikoncentruoju, nes juk odos bukle lemia vidiniai pokyciai. Mums palaikyti apynormalia odos bukle labai padeda detoksikuojantys Kinotakaros pleistrai (klauset ar kaina kandziojasi, tai atsakau, kad taip, gaila, bet lb stipriai kandziojasi), ir buvo laikas, kai labai padejo kordicepsas, bet veliau mes jam isialergizavom.

Tiesa, paskutiniu metu emem gerti emu tauku kapsules - cia kaip omegu saltini. Kaip zinia, omega riebiosios rugstys slopina alergine reakcija, bet yra keletas niuansu: is zuvu tauku isgautos alergiukams netinka, nes zuvis stiprus alergenas, o is augaliniu alieju sunkai isisavinamos - ypac alergiukams. Todel geriam isgautas is emu tauku - visu pirma gyvulines, kas reiskia, kad lengviau isisavinamos, o antra - ne is zuvu tauku - nealergizuoja. Dar neilgai geriam, bet man regis mums jos tinka.

Nu va, pries kelias dienas tik nupirkau zuvu taukus doh.gif Ar kas nors duodat? Gal net nerizikuot?

O emu tauku yra lietuvoj pirkt ar siunciates is uzsienio?

Atsakyti