Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIV tema

Siandien nusipirkau Neultral milteliu ir skyscio saviems rubams skalbti ax.gif "IKI"25 proc. nuolaida. Pradesim nuo to... tada gal ir rutulius, ir riesutus isbandysim.

Mums teko panaudot ir hormoninio tepaliuko (gaminamo). Nuo gimimo mazius vis luposi, sausejo, nusilupo ir vel luposi. Zaizdu nebuvo tik toks sausuolis. Kazkaip nieks ir nepaprotino, kad gali buti dermatitas ar alergija kokia. Jau susirupinom kai kojytes plemais ismete... tada ir israse hormonu. Nezinau jau po poros kartu viskas susitvarke, nebegyva odyte nusiplove, grazutis, svelnutis pasidare smile.gif dabar jau nuo gimimo susirupinciau drekint odyte, gal ir jokiu hormonu neprireiktu, o tada...ziniu nulis doh.gif

Siaip paskui visada tepliojau emolium kremu. Visai patiko... tiesa, dar pirkau argano alieju, bet nieko nepadejo, kazkaip toks vaizdas kad dar labiau issausindavo. Dabar eiles laukia TS. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 04 01, 16:27)
gal su riesutais ir atrodo aukstasis pilotazas (nors nieko ten sudetingo nera),bet mum su tais eco rutuliais jokiu rupesciu - imetei,isskalbei,istraukei ir psio.galima net skalavimo nejungt,nes atseit ner ten ka isskalaut.bet mes vis tiek skalaujam.normaliai viska atskalbia.va dabar vaikas voliojasi,griuvineja lauke,tai atskalbia tas zemes tikrai ne prasciau negu Bobas.ir nieko i jokius maiselius det nereik.galima ir kelis kartus skalbt iskart,nereik isdziovint tu rutuliu po kiekvieno skalbimo.vz,as tikrai patenkinta.ir kaina normali.

drinks_cheers.gif mes taip tap su eco rutuliais skalbiame viska ir labai patenkinti,jokiu kvapu nelieka,drabuzeliai svarus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2010 04 02, 12:12)
drinks_cheers.gif  mes taip tap su eco rutuliais skalbiame viska ir labai patenkinti,jokiu kvapu nelieka,drabuzeliai svarus thumbup.gif

O su tais eko rutuliais ir savo ir vaiko rubus skalbiat? O kaip su riebalu dememis? Nezinau, man tie paprasti ir tai neiskalbia riebalo, reik su fairy patrint... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 04 02, 01:55)
O sudety analizavotes? Ar esat skaite apie tokia sudedamaja to kremo dali kaip mineralinis aliejus? Cia tik vienas is "geriu", kuriu ten yra. Imetu nuoroda, gal bus idomu ka vaikelis per oda gauna  mirksiukas.gif - http://www.kvapunama...lt/min_aliejai/ - cia tik vienas is daugybes straipsniu. Apie mineralinio aliejaus zala galite kokiomis tik norite kalbomis pasiskaityti, o Biodermos Atoderm PO Zinc kreme jis anaiptol ne saraso pabaigoje.

Stai Atoderm PO Zinc sudetis
"Ingredients: water (aqua), mineral oil (parafinum liquidum), glycerin, cetearyl isononanoate, glyceryl stearate, peg-100-stearate,  myreth-3 myristate, dimethicone, steareth-21, beta-sitosterol, zinc gluconate, piroctone olamine, tocopheryl acetate, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, laminaria ochroleuca extract, cetyl alcohol, stearic acid, triethanolamine, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium edta, carbomer, caprylic/capric triglyceride, phenoxyethanol.

Visu sudetiniu daliu, tu kurios bandomoms ziurkems sukele skrandzio kraujavimus, vezi ir genetinius pakitimus neanalizuosiu - esu ne karta jau tai dariusi, kas skaite senesnes temas, tas zino, tik atkreipkit demesi kurioje saraso vietoje sitam kreme randasi mineralinis aliejus. Pagal nuo seno tarp kosmetikos gamintoju priimta tvarka pagrindiniai didziausiu proporciju ingredientai eina saraso pradzioje.

Bet atleiskit kad man vis rupi ka kitos mamos ant savo vaiku sutepa, is tikruju tai gal reiketu viena karta numoti ranka ir baigti ta svietejiska misija  lotuliukas.gif

Gerai,kad jūs šviečiate, gerai,kad sakote. Bet jūsų palyginimai siaubingi. Nenoriu nieko goirdėt apie jokias ligas iš O raidės schmoll.gif Išvis kažkaip labai susikoncentruojama į blogį ir viską kas bloga g.gif Man tas kremas tikrai neatrodo toks baisus, kaip koks Elidelis ar hormoninis tepalas. Bioderma taip pat. Gerai,kad jūs sakote, bet kam jūs puolat taip iškart - mamos, ką jūs darot, vos ne jūsų vaikam bus......... nenoriu net tų žodžių minėt schmoll.gif Aš tikrai savo vaiko neapsaugosiu nuo viso šito užteršto pasaulio blogio. Oras, maistas, drabužiai, pinigai, viskas užteršta. Netgi tas pats kaimas,laukai ir pievos, ir tie. Būkit gera, sakykit savo nuomonę, bet nenaudokit tokių drastiškų būdų 4u.gif Nors , neturiu teisės to prašyt, išties, geriua jau man nesilankyt čia, arba nerašyt nieko, kas mum padeda,kad nepasikraut šitiek neigiamų emocijų.Jeigu jau atrasta viena tiesa, tai tegu ji ir būna 4u.gif
Atsakyti
nereikia per jautriai reaguoti...
dalinkitės savo patirtimi VISOS, o kad Ausru pasiūlė pasidomėt suėtimi... na iš tikro kartais verta ir ne tik pasidomėti, bet ir paieškoti kuo natūralesnių, bet Jums konkrečiai tinkamų priemonių... taip pasaulis užterštas ir gaunam mes pakankamai teršalų tai kam dar papildomai teršti?
čia retorinis klausimas pamąstymui...
Atsakyti
pritariu plato, nuo pat tos bjaurasties pradžios lb stresavau, net valgyt nebegalėjau, verkiau kruvinom ašarom, po to mums pagerėjo, kažkiek aprimau, pamaniau, kad galas tom nesamonėm, kad išauginėjam, kad mano pats brangiausias turtas pasaulyje galės jaustis kaip visi normalūs vaikai, o ne tik kentėti skausmą, viai nesenai vėl paūmėjo, nesuprantu nuo ko čia taip, viską darau pagal reikalavimus, hormonų netepu, stengiuos pirkt geresnius vaistukus, kuo natūralesnius, tačiau prisiregistravau į SM, užsukau čia, visi man skirti komentarai tikrai nepadrasina, o kaip tik varo į neviltį, kad bus blogiau ir blogiau, kad viską darau tik blogai. aš TIKRAI rūpinuos savo vaiku, skaičiuoju kiekvieną jo suvalgytą grūdelį, ir tikrai nemanau, kad tas tepalas kažkoks labai jau kenksmingas, svarbu mums gerėja. sveiki vaikučiai gražia čipsus kiekvieną dieną, geria kolą ir dar velniai žino ką, ir jų mamos mažiau siai ima į galvą.ir užauga jie sveiki ir laimingi. o aš čia atėjus vis pasisemiu labai jau neigiamų emocijų, nors viskas turėtų būti priešingai.labai šaunu, kad kažkas daug išmano, gali patarti, pasidalint patirtim, bet kam taip drastiškai angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spensera1: 02 balandžio 2010 - 12:51
QUOTE(ausru @ 2010 04 02, 04:55)
Visu sudetiniu daliu, tu kurios bandomoms ziurkems sukele skrandzio kraujavimus, vezi ir genetinius pakitimus neanalizuosiu - esu ne karta jau tai dariusi, kas skaite senesnes temas, tas zino, tik atkreipkit demesi kurioje saraso vietoje sitam kreme randasi mineralinis aliejus. Pagal nuo seno tarp kosmetikos gamintoju priimta tvarka pagrindiniai didziausiu proporciju ingredientai eina saraso pradzioje.

Bet atleiskit kad man vis rupi ka kitos mamos ant savo vaiku sutepa, is tikruju tai gal reiketu viena karta numoti ranka ir baigti ta svietejiska misija  lotuliukas.gif

As noriu jums padekoti, kad rupinates ne tik savo, bet ir kitu vaikuciu sveikata. Ta turetu padaryti gydytoja, bent as taip noreciau tokia sutikti, bet... Tik sio forumo deka supratau, kad turiu pati atsirinkti vaistus, kremus ir kt. ka skiria gydytojai.
Kazkada (pries metus) naudojau Iricar ir Excipial U Lipolotio, tikriausiai buciau dar begale brangiu kremu pripirkusi, bet perskaicius jusu posta supratau, kad ne schmoll.gif ... jie sukurti ne mano dukrai.
Kaip siandien prisimenu jusu diskusija su lauriukas apie essex verysad.gif alergiuku temukej.
Gal kam ir baisu skaityti, bet jau geriau pasimokyti is kito klaidu nei, kad is savu. Is tikro paskui si liga (AD, alergija) gali atrodyti tik smukmenele...
Kas nenori zinoti gali juk neskaityti ar perskaite pamirsti, bet man visada bus svarbi info thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 02, 15:50)
pritariu plato, nuo pat tos bjaurasties pradžios lb stresavau, net valgyt nebegalėjau, verkiau kruvinom ašarom, po to mums pagerėjo, kažkiek aprimau, pamaniau, kad galas tom nesamonėm, kad išauginėjam, kad mano pats brangiausias turtas pasaulyje galės jaustis kaip visi normalūs vaikai, o ne tik kentėti skausmą, viai nesenai vėl paūmėjo, nesuprantu nuo ko čia taip, viską darau pagal reikalavimus, hormonų netepu, stengiuos pirkt geresnius vaistukus, kuo natūralesnius, tačiau prisiregistravau į SM, užsukau čia, visi man skirti komentarai tikrai nepadrasina, o kaip tik varo į neviltį, kad bus blogiau ir blogiau, kad viską darau tik blogai. aš TIKRAI rūpinuos savo vaiku, skaičiuoju kiekvieną jo suvalgytą grūdelį, ir tikrai nemanau, kad tas tepalas kažkoks labai jau kenksmingas, svarbu mums gerėja. sveiki vaikučiai gražia čipsus kiekvieną dieną, geria kolą ir dar velniai žino ką, ir jų mamos mažiau siai ima į galvą.ir užauga jie sveiki ir laimingi. o aš čia atėjus vis pasisemiu labai jau neigiamų emocijų, nors viskas turėtų būti priešingai.labai šaunu, kad kažkas daug išmano, gali patarti, pasidalint patirtim, bet kam taip drastiškai angel_sadangel.gif

As tai pat labai labai pergyvenau (nors tiesa sakant ir dabar dar pergyvenu del to), kad mazoji turi labai didele alergija. Man buvo toks sokas, kad per pirmas tris savaites, kai supratau, kad turim sia beda man nukrito 15 kg, per sekanti menesi dar 10 doh.gif.
SM man suteike kita poziur i i daug ka.
Visos mes tikrai rupinames savo vaikais. Man svarbu, kad geretu ne tik siandien, o rytoj bus kaip bus.
Cipsai tikrai nei vienam sveikatos nepridejo smile.gif . Is tikro labai didelis skirtumas auginti sveika (mano pirmoji sveikutele) ir alergiska vaikuti.
Tikrai neatsimenu kada mano pirmoji paragavo saldainiu, bet dabar man tikrai nuostabu (tikrai nepavydziu) kai kaimyne lauke maitina savo vaika karbonadu ir kas antras kasnis duoda sokoladinio saldainio gabaliuka blink.gif, o dantukai jau dabar (1,7 m.) sugede doh.gif , ji visad stebejosi kaip as duodu tik gryna vandeni, taigi del to ir negeria, o ji saldzias arbatas, bet cia gi kiekvieno reikalas.
Neimk taip i sirdi, pasirink tik tai kas tau naudinga mirksiukas.gif , tikrai nemanau, kad kazkas norejo tave uzgauti. Kiekvienas auginam savo vaikus taip kaip mums atrodo geriausiai 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 02, 12:50)
tačiau prisiregistravau į SM, užsukau čia, visi man skirti komentarai tikrai nepadrasina, o kaip tik varo į neviltį, kad bus blogiau ir blogiau, kad viską darau tik blogai.

Na cia tokio pobudzio forumas, kad dauguma zinuciu cia pagalbos sauksmas, kai jau mamos nebezino ka daryt. Ir teigiamu emociju cia aisku maziau nei temoj apie gimtadienius cool.gif
Bet kodel jus isrenkate is komentaru tik blogaja puse? Juk kiekvienas patarimas, kad ir koks jis butu, rasomas tik todel, kad susimastytumete ir gal kazka pakeistumete jusu vaiko labui. Tik su noru padeti 4u.gif Nieks nedraudzia jum tu patarimu neklausyt smile.gif Aisku kiekviena cia kartais per jautriai sureaguoja ax.gif
Kartais supyksti kai nenori matyt tiesos, o kazkas tau ja isrezia tiesiai i akis biggrin.gif

O man tai labai patinka sis forumas, nes visada mamytes wub.gif palaiko ir paguodzia, atradndi daug info, kuria isanalizuoji ir padarai sau isvadas.
Papildyta:
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 04 02, 13:43)
As tai pat labai labai pergyvenau (nors tiesa sakant ir dabar dar pergyvenu del to), kad bet dabar man tikrai nuostabu (tikrai nepavydziu) kai kaimyne lauke maitina savo vaika karbonadu ir kas antras kasnis duoda sokoladinio saldainio gabaliuka blink.gif,

Man tai irgi biski nervuoja kai vis kisa tuos saldainius ar guminukus ar kitoki bruda, kuris tikrai nereikalingas tokio amziaus vaikui. Geriau jau tu paciu naminiu sausainiu pagamint ir sveika ir skanu smile.gif O po to stebisi kodel isbere "netiketai" ju 3 metu vaika jei iki siol valge viska doh.gif
Atsakyti
Man ir labai idomios ivairiapuses nuomones, ypac i reikala besigilinanciu gudriu, su patirtim mamyciu. Be tokiu pasisakytoju temele prarastu savo informatyvuma.
Kartais ir tos drastiskos nuomones reikia, kad atsimerktum, kad pasitikrintum savo zinias, tikruma...

Sveikatytes visoms 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 04 02, 12:22)
Gerai,kad jūs šviečiate, gerai,kad sakote. Bet jūsų palyginimai siaubingi. Nenoriu nieko goirdėt apie jokias ligas iš O raidės schmoll.gif  Išvis kažkaip labai susikoncentruojama į blogį ir viską kas bloga g.gif  Man tas kremas tikrai neatrodo toks baisus, kaip koks Elidelis ar hormoninis tepalas. Bioderma taip pat. Gerai,kad jūs sakote, bet kam jūs puolat taip iškart - mamos, ką jūs darot, vos ne jūsų vaikam bus......... nenoriu net tų žodžių minėt schmoll.gif Aš tikrai savo vaiko neapsaugosiu nuo viso šito užteršto pasaulio blogio. Oras, maistas, drabužiai, pinigai, viskas užteršta. Netgi tas pats kaimas,laukai ir pievos, ir tie. Būkit gera, sakykit savo nuomonę, bet nenaudokit tokių drastiškų būdų 4u.gif  Nors , neturiu teisės to prašyt, išties, geriua jau man nesilankyt čia, arba nerašyt nieko, kas mum padeda,kad nepasikraut šitiek neigiamų emocijų.Jeigu jau atrasta viena tiesa, tai tegu ji ir būna 4u.gif

Nu ir kur gi cia jus ta emocijos banga uzmete? biggrin.gif Nenorit girdeti, tai negirdekit, jusu valia 4u.gif . Bet zinot turbut, kad nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes.

O kad viskas aplinkui uztersta, tai nesigincysim - ir taip savaime suprantama. Tik man nesuprantamas poziuris, kad jeigu ir taip jau uztersta, tai terskimes dar labiau. Cia tas pats, kas "Nu ir kas kiek ir kaip nugyvensim? Juk visvien viena diena mirsim". Man pavyzdziui ne tas pats. Ir kokios sveikatos bus uzauges mano vaikas man irgi ne tas pats - man noresis ji matyti sveika laiminga zmogu, o ne sukriosusi paliegeli. Kaip suprantu kai kurios, galbut net dauguma mamu, ziuri labai trumparegiskai - mato tik oda ir nugijusi oda yra didziausia jusu siekiamybe bet kokiomis priemonemis. Bet jus bent retkarciais pagalvokit ir apie ta tolimaji tiksla - koks bus jusu vaikas uzauges? Kaip jis jausis gaves sitieka visokio brudo i vidu? Kokia bus jo sveikata? Kokiomis ligomis jis sirgs sulaukes brandos metu? Ar jusu tai nedomina?

Plato, cia ne vien jums asmeniskai sitas postas, todel nesureiksminkite kazkokiu detaliu. Cia visoms pamastymui mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 04 02, 13:05)
Kaip siandien prisimenu jusu diskusija su lauriukas apie essex verysad.gif alergiuku temukej.
Gal kam ir baisu skaityti, bet jau geriau pasimokyti is kito klaidu nei, kad is savu. Is tikro paskui si liga (AD, alergija) gali atrodyti tik smukmenele...

As irgi daznai, labai daznai prisimenu ta diskusija verysad.gif .........
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2010 04 02, 13:51)
Na cia tokio pobudzio forumas, kad dauguma zinuciu cia pagalbos sauksmas, kai jau mamos nebezino ka daryt. Ir teigiamu emociju cia aisku maziau nei temoj apie gimtadienius  cool.gif
Bet kodel jus isrenkate is komentaru tik blogaja puse? Juk kiekvienas patarimas, kad ir koks jis butu, rasomas tik todel, kad susimastytumete ir gal kazka pakeistumete jusu vaiko labui. Tik su noru padeti  4u.gif Nieks nedraudzia jum tu patarimu neklausyt smile.gif Aisku kiekviena cia kartais per jautriai sureaguoja  ax.gif
Kartais supyksti kai nenori matyt tiesos, o kazkas tau ja isrezia tiesiai i akis  biggrin.gif

O man tai labai patinka sis forumas, nes visada mamytes  wub.gif palaiko ir paguodzia, atradndi daug info, kuria isanalizuoji ir padarai sau isvadas.
Papildyta:

drinks_cheers.gif Taip, sventa teisybe - nuotaikos cia del suprantamu priezasciu ne is linksmuju - nera ko ir noreti. Ir jautrumas cia susirenkanciu mamu is tiesu lb didelis - bet velgi viskas suprantama.

O as mamos, jus pykit nepyke, bet ne is tu guodzianciuju biggrin.gif . Man paciai patinka, kai mane kas paguodzia, kai buna sunku, bet pati tai nemoku guosti rolleyes.gif . Tai jau sito jus is kitu tikekites, ne is manes biggrin.gif . Is manes galit tiketis tik informacijos, be didelio ir grazaus ipakavimo hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 02 balandžio 2010 - 14:36
QUOTE(ausru @ 2010 04 02, 14:52)
O as mamos, jus pykit nepyke, bet ne is tu guodzianciuju  biggrin.gif . Man paciai patinka, kai mane kas paguodzia, kai buna sunku, bet pati tai nemoku guosti  rolleyes.gif . Tai jau sito jus is kitu tikekites, ne is manes  biggrin.gif . Is manes galit tiketis tik informacijos, be didelio ir grazaus ipakavimo  hihihi.gif

lotuliukas.gif gerai cia apibudinai thumbup.gif bet isivaizduok kas butu jei tik viena kita guostu, be jokios info ir patarimu?? doh.gif taigi asaru pakalne, o taip isbandai kazka, atsiranda viltis, gal jau dabar bus geriau ax.gif
Atsakyti