Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIV tema

QUOTE(Fedes @ 2010 03 31, 07:30)
  ir ar tu verdi kažkokiam atsiram puode, ar maistiniam? pam mani problema, kad indukcinė kaitlentė, tai atskirai puodą pirkt tokiam reikalui prabanga, o bet kokio nepastatysi doh.gif

Maistiniame - raso, kad galima net kaip indu plovikli naudoti, tai manau tikrai nieko blogo, jeigu po to gerai isplovus ten verdu maista.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 31, 14:10)
Maistiniame - raso, kad galima net kaip indu plovikli naudoti, tai manau tikrai nieko blogo, jeigu po to gerai isplovus ten verdu maista.

ačiū 4u.gif super thumbup.gif
kažkaip pakėlė man nuotaiką tie riešutai, gal čia ir saulė kalta ? biggrin.gif

ką aš čia vakar naktį parašiau, kad odos problemas išsprendėm? doh.gif
tai šiandien saulės mažė gavo ir nušerpetoję jau žandukai. na, bet aš kažkaip nepergyvenu, vyresnėliui kremai padeda ir skrybėlės, tai ir jai tikiuosi padės. matyt žiedadulkės tuomet prie odos nebeprieina, kai ištepu, nes net nėra skirtumo kuo tepti, svarbu kad būtų riebaluoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 03 31, 14:24)
ačiū 4u.gif  super  thumbup.gif
kažkaip pakėlė man nuotaiką tie riešutai, gal čia ir saulė kalta ?  biggrin.gif

ką aš čia vakar naktį parašiau, kad odos problemas išsprendėm?  doh.gif
tai šiandien saulės mažė gavo ir nušerpetoję jau žandukai. na, bet aš kažkaip nepergyvenu, vyresnėliui kremai padeda ir skrybėlės, tai ir jai tikiuosi padės. matyt žiedadulkės tuomet prie odos nebeprieina, kai ištepu, nes net nėra skirtumo kuo tepti, svarbu kad būtų riebaluoti  biggrin.gif

o jus taip i saule reaguojat? blink.gif
mum kaip tik geriau ant saulytes ir lauke.
Atsakyti
maums ir ant saulės ir lauke odytė atsitaiso, pagražėja, tai vasarą sėdim lauke didžiają dalį laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 31, 15:28)
o jus taip i saule reaguojat?  blink.gif

jo...sad.gif man pačiai beria rankas ant saulės, bet tik pavasarį.
vaikai mano tai fruktai geri. namie - dulkių erkutės netinka. lauke - saulė negerai. o mažoji su ta šalčio alergija iš viso pribaigė mane šią žiemą, jaučiuosi kaip barsukas urve peržiemojęs šitam mūsų kaime biggrin.gif

nežinau, mums kažkaip alergologė vis AD rašo. bet kiek aš žiūriu, mes nė per jokius rėmus į jį neįsipaišom.
Papildyta:
skaitau apei dulkių erkutes - tai pasirodo jos labiau veisiasi drėgmėje doh.gif tipo reikia mažinti oro drėgnumą.
o kvėpuoti ir odai gi geriau, kai didesnė drėgmė. ką rinktis???

gal kas tiksliau žinot, šiek tiek skaičiau apie bambukinį pluoštą, ar jame irgi kaip tencelyje negyvena dulkių erkutės?
Atsakyti
QUOTE(aissttee @ 2010 03 30, 23:55)
Po pertraukeles as velgi uzsuku i jusu gretas ax.gif  buvom su mazium santariskese pas dermatologa Malecka (vaikui koju linkiai buvo ziauriai raudoni, atrode tuoj odele suplis, nugaryte visa isberta, ant kojyciu pilna raudonu sausu plemu, tepdavau TS, bet nuo jo tik raudonavo toliau, nors odele tam kartui suminkstedavo, berimai plito).

Mes pas Malecka pagal poliklinika einam (buvom pirm.) Tai apziurejes nustebo kad vaikui neniezti, kad svarus veidas, rankos, kad nepadejo alergologu paskirti vaistai ir tt. Zodziu, musu atvejis -unikalus doh.gif Tai jis paskyre gaminamu lasiuku (dimedrol) ir zyrtec, o i kortele dar irase fucidin h. Liepe po savaites pasirodyt, tai net nzn ko is jo tiketis unsure.gif Nes jis apziurejes pasake kad jei nedaviau vaikui citrusiniu produktu tai mum tikrai ne nuo maisto alergija g.gif MB sesuo med.sesute dirbo daug metu, tai su ja pakalbejau del dimedrolio: sie vaistai buvo sovietmeciu skiriami kaip pirmieji nuo alergijos vaistai (kaip dabar nuo temperaturos paracetamolis). Su MB pasijuokem kad koks gydytojas tokie ir gydymo metodai, bet jei pades tai bus super cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kicia: 31 kovo 2010 - 20:48
QUOTE(ausru @ 2010 03 29, 23:36)
Labai smagu, kad atradot kas jus alergizuoja  4u.gif . Bet va kaip stipriai pasirodo gali veikti tokie dalykai  g.gif . Vadinasi jus labai veikia ikvepiami alergenai  g.gif .
O kuo skalbet drabuzius, kad taip stipriai alergizavo? As tai su muilo riesutais dabar praktiskai kone viska skalbiu, tai tikrai nei menkiausio kvapelio ir nei menkiausio itarimo, kad gali alergizuoti.

Vaikui tai su ukisku muilu skalbiu, bet va sau tai su ariel tai su omo skalbiau, o baisiausia reakcija buvo (is kurios ir supratau) ariel spalvotiems labai aitrus kvapas beje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 31, 15:28)
o jus taip i saule reaguojat?  blink.gif

As kiekvievo pavasario bijau, nes tada AD niekaip neina nuraminti butent ankstyvo pavario metu, bet ne del saules ar ziedadulkiu, nes kol kas ju net nera, bet didziausias priesas yra ta aitri saule su veju, patarciau kuo maziau vesti i lauka tada kai yra toks oras ax.gif o kai jau vejukas susvelneja tai jau visa vasara gyvenu be jokiu vaistu ir saule pats geriausias draugas thumbup.gif
Atsakyti
Na mums irgi reiks keist miltelius. bandysiu pirma alergiskiems skirtus...paskui gal prisikapstysiu ir iki naturaliu priemoniu. Po kol kas dar aukstasis pilotazas doh.gif

Kuo skiriasi atopinis dermatitas nuo paprastos alergijos?
Atsakyti
QUOTE(as123 @ 2010 04 01, 09:38)
As kiekvievo pavasario bijau, nes tada AD niekaip neina nuraminti butent ankstyvo pavario metu, bet ne del saules ar ziedadulkiu, nes kol kas ju net nera, bet didziausias priesas yra ta aitri saule su veju, patarciau kuo maziau vesti i lauka tada kai yra toks oras  ax.gif  o kai jau vejukas susvelneja tai jau visa vasara gyvenu be jokiu vaistu ir saule pats geriausias draugas thumbup.gif

kad žinok, mum salergologė paaiškino, kad labai anksti žiedadulkės atsiranda, net kai jų net nenutuokiam esant, o ant saulės jos žymiai aktyvesnės, todėl ta saulė ir vėjas tokie pikti atrodo.
šiaip aišku pavasarinė saulė apskritai kenksmingesnė.
Atsakyti
tai kad labai anksti pradeda žydėt krūmai visokie tai ir žiedadulkių jau yra
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

QUOTE(kar @ 2010 04 01, 08:42)
Na mums irgi reiks keist miltelius. bandysiu pirma alergiskiems skirtus...paskui gal prisikapstysiu ir iki naturaliu priemoniu. Po kol kas dar aukstasis pilotazas  doh.gif

Kuo skiriasi atopinis dermatitas nuo paprastos alergijos?

Man bent kaip atrodo, kaip mums buvo, tai alerginis bėrimas visia kitoks, bent jau mum tai pasireikšdavo ant veido. Parausdavi visas veidas, jei stiprus alergenas, tai veidas bordini skaip patines net. O kai išlindo AD, tai prasidėjo raudono sišsausėję dėmės ant kojyčių, blauzdų, kelių linkiuose, pėdų, tarpupirščiuose, alkūnese, ant rankyčių, buvo nuėję iki kakliuko beveik.

O mum kol kas bijau girtis tai tyliai sakau...Locobase labai geras ax.gif Dingo visi raudonumai, oda minkšta. Žinau , aušru sakytų naftos produktai...bet mes gyvenam ant gatvės galim sakyt, tai visur aplink pas mus užteršta, langus vakar valiau, suodžių sluoksnis didžiausias. Be to ir skalbiam ne su pelenais ir prausiam ne tik su vandeniu, tai ir tepam su kremu blush2.gif
Atsakyti