Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIV tema

QUOTE(Lince1 @ 2010 03 30, 19:24)
taigi dabar Maximoje Tencel akcija, surenki lipdukus ir 50 procentų nuolaida. smile.gif

Galvoju gal kazka isigyti reiketu g.gif . Tik man kyla klausimas ar skalbti sita tenceli galima?
Atsakyti
Labos 4u.gif As del tos tencel patalynes. Ieskau kur saviskei nupirkt... Dormeo gi tik suaugusiems g.gif
Atsakyti
gal kam bus įdomu, norsne viską supratau, bet čia aprašyti alerginiai tyrimai (ne kraujo):
http://www.aai.mf.vu...diagnostika.pdf
Atsakyti
Po pertraukeles as velgi uzsuku i jusu gretas ax.gif buvom su mazium santariskese pas dermatologa Malecka (vaikui koju linkiai buvo ziauriai raudoni, atrode tuoj odele suplis, nugaryte visa isberta, ant kojyciu pilna raudonu sausu plemu, tepdavau TS, bet nuo jo tik raudonavo toliau, nors odele tam kartui suminkstedavo, berimai plito). Maleckas, apziurejes vaika surase recepta, na ir ka - ten sirupas Aerus, liepe gert 10dienu, advantanas (neva turetu uztekt 3 dienas tept ir praeis)- del mano priesisko nusistatymo siam tepalui mane Maleckas bande "pastatyt i vieta", aiskindamas kas cia daktaras pas mus ir sakydamas, kad vaikui prasidejes uzdegimas ir jei netepsiu juo, tai bus dar blogiau, na ir israse brangu tepala atopiclair. Na ka, vaikui girdau ta Aerus jau 7 dienas, advantanu labai plonu sluoksniu patepiau pora dienu, bet pamaciau, kad ne velnio jis net nepasviesina odeles, tai ir nebetepiau juo, o to atopiclair net nepirkau, tepiau toliau TS, vaikas sedi ant dietos, deja odele negerejo. Pagaliau nusipirkau Weledos dermatodoron, tai nuo pirmojo patepimo mates pagerejimas thumbup.gif Dabar koju linkiai beveik isvis balti, nugaryte irgi grazi, vietom like pasausejimai ant kojyciu. Tikiuosi, sis tepaliukas mums pades issigydyt tuos raudonumus ir veliau vel galesim naudot TS odeles minkstinimui.
Be to, meginau duot topinamba- iskart isbere nugaryte doh.gif
Nu ir prirasiau cia as ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 30, 20:15)
Puse kg apie 30lt, bet ten ju gal pusei metu, nes tai 1,5 litro skystos priemones pasigaminimui tereikia 15 riesutu. As jau nzn kiek laiko juos turiu ir kiek kartu viriausi, o dar tik puse poko sunaudojau.
Papildyta:
http://www.rasakila....iesutai-843.htm

o papasakok, kodėl gaminiesi skystą priemonę?
ten lyg parašyta tiesiog dėti į skalbiankę maišelyje?
ir kas trečią kartą skalbinti 80-90 temperatūroj - kaip tai įgyvendinti? aš gal tik kartą į pora sav virtuviniam rakšluosčiam išskalbt naudoju tokį režimą g.gif

pas žiauriai minkštas vanduo, tai sakau gal mums šita priemonė tiktų. nors kol kas esam patenkinti ir lietuviškais milteliais, su mūsų vandeniu man jie labai taupiai naudojas ir jokio kvapo.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 03 30, 23:04)
o papasakok, kodėl gaminiesi skystą priemonę?
ten lyg parašyta tiesiog dėti į skalbiankę maišelyje?
ir kas trečią kartą skalbinti 80-90 temperatūroj - kaip tai įgyvendinti? aš gal tik kartą į pora sav virtuviniam rakšluosčiam išskalbt naudoju tokį režimą  g.gif

pas žiauriai minkštas vanduo, tai sakau gal mums šita priemonė tiktų. nors kol kas esam patenkinti ir lietuviškais milteliais, su mūsų vandeniu man jie labai taupiai naudojas ir jokio kvapo.

Gaminuosi tam, kad nereiketu tokioj aukstoj temperaturoj skalbti, tam kad tie saponinai issiskirtu. O kai issiverdu gaunasi toks kaip koncentruotas skalbiklis - nu tipo daug stipresnis, efektyvesnis, nors man ir toks nlb gerai atskalbia. Bet pas mus vanduo tikrai kietas - gal cia priezastis.
Siandien neapsikenciau ir isskalbiau maziaus drabuzius su Neutral ant 70 tempos - iskart visi drabuziai pasviesejo - nuo tu isigerusiu emu tauku buvo tokie pilki pasidare. Tai is tikruju kas koki 10-ta ar 20-ta skalbima naudinga ir su cheminiais milteliais isskalbt, kad biski i spalvas sugrizti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aissttee @ 2010 03 30, 22:55)
Pagaliau nusipirkau Weledos dermatodoron, tai nuo pirmojo patepimo mates pagerejimas thumbup.gif  Dabar koju linkiai beveik isvis balti, nugaryte irgi grazi, vietom like pasausejimai ant kojyciu.

Na va mamos matot, kad imanoma atrasti naturaliu priemoniu ir jos dar geresnes uz ta sintetika ir hormonus mirksiukas.gif . Saunuole aisttee, kad ieskote 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 31, 00:38)
Gaminuosi tam, kad nereiketu tokioj aukstoj temperaturoj skalbti, tam kad tie saponinai issiskirtu. O kai issiverdu gaunasi toks kaip koncentruotas skalbiklis - nu tipo daug stipresnis, efektyvesnis, nors man ir toks nlb gerai atskalbia. Bet pas mus vanduo tikrai kietas - gal cia priezastis.
Siandien neapsikenciau ir isskalbiau maziaus drabuzius su Neutral ant 70 tempos - iskart visi drabuziai pasviesejo - nuo tu isigerusiu emu tauku buvo tokie pilki pasidare. Tai is tikruju kas koki 10-ta ar 20-ta skalbima naudinga ir su cheminiais milteliais isskalbt, kad biski i spalvas sugrizti  smile.gif

supratau. o gaminimas- virti kažkaip reik? papasakok, kad apsispręsčiau, ar tikrai aš tuo užsiimsiu.
mums balance zemesnej temperaturoj geriau nei neutral skalbia, nors visu simtu rocentu negaliu pasakyt, nes labai mazia neutralu skalbem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 31 kovo 2010 - 00:35
QUOTE(Fedes @ 2010 03 31, 00:29)
supratau. o gaminimas- virti kažkaip reik? papasakok, kad apsispręsčiau, ar tikrai aš tuo užsiimsiu.
mums balance man rodos geriau nei neutral skalbia, nors visu simtu rocentu negaliu pasakyt, nes labai mazia neutralu skalbem.

Bandziau ir as Balance - man jie kvapa kazkoki turi, pajutau, kad dirgina kvepavimo takus pilant juo i skalbimo masina, tai nepatiko man jie.

O verdu tai taip - 15 riesutu verdu 30 min. uzpylus 2 litrais vandens ant silpnos ugnies (pries tai riesutus patartina suskaldyti). Norint kad dar stipriau butu kita diena galima dar 30 min pavirti. Kai atausta perkosi i koki plastmasini buteli ir vsio - skalbiklis gatavas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 31 kovo 2010 - 00:40
QUOTE(aissttee @ 2010 03 30, 22:55)
Tikiuosi, sis tepaliukas mums pades issigydyt tuos raudonumus ir veliau vel galesim naudot TS odeles minkstinimui.

Nesuprantu kodėl jūs ir toliau norit tepti tuo TS , jei jis nė kiek nepadėjo g.gif
Aišku gerai,kad kremuką atradot ir nereikįjo hormonais tepliot. BEt jei TS nepadeda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 31, 01:38)
Bandziau ir as Balance - man jie kvapa kazkoki turi, pajutau, kad dirgina kvepavimo takus pilant juo i skalbimo masina, tai nepatiko man jie.

O verdu tai taip - 15 riesutu verdu 30 min. uzpylus 2 litrais vandens ant silpnos ugnies (pries tai riesutus patartina suskaldyti). Norint kad dar stipriau butu kita diena galima dar 30 min pavirti. Kai atausta perkosi i koki plastmasini buteli ir vsio - skalbiklis gatavas.

matai, o mums nuo Neutralo pleiskanojo odelė.

ačiū už info. kažkaip maga pabandyti, ypač kai sakai, kad jie taip taupiai naudojasi.
beje,o kaip su dozuote tuomet jų? kiek to skalbiklio pili 5kg? mums su minkštu vandeniu turbūt reiktų mažiau... g.gif ir ar tu verdi kažkokiam atsiram puode, ar maistiniam? pam mani problema, kad indukcinė kaitlentė, tai atskirai puodą pirkt tokiam reikalui prabanga, o bet kokio nepastatysi doh.gif

dar naujienos mūsų fronte...
Pirmokėli atsimeni, kaip ieškojau aš slogos kaltininkų? tai vat, atrodo bus vis dėlto elementarno- dulkių erkutės, bet kai buvo labai įsiaudrinę ir infekcijos prisidėję, tai jau nebuvo galima atsekt.
dūrio tyr parodė labai mažą reakciją, tai alergologė suinterpretavo, jog bus ta alergija, bet dabar jos būklei neturi įtakos.
bet kadangi mes infekcijas išsigydėm ir odos problemų atsikratėm tfu 3k, o sloga niekur nedingo, tai nusprendžiau išbandyti erkučių versiją - iškrausčiau mažę į tuščią kambarį (kaip gerai, kai turim tokią galimybę), kur tik jos lovytė ir supamas fotelis, prieš tai aišku jį visą drėgnai iššveitusi. tai pirmoji šį naktis jau teikia vilčių- išmiegojo beveik visą naktį ten ir švariausiai kvėpavo, jokių slogų. o kai paryčiais pamaitinau ir paprašiau MB užmigdyt, tai jis kažkaip patingėjo ten stoviniuoti, atsinešė į mūsų lovą- ir ką gi, sloga iki kelių, jau pusvalandžio kokio girdėjau šnopuojant doh.gif

taigi, visa ta teorija, kad alerginių slogų iki trijų metų nebūna mums jau antram vaikui griūna doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 31 kovo 2010 - 14:20
mums kol kas slogų alerginių nebuvo, o kai tyrimus darė-tiek odos mėginio, tiek kraujo, apsoliučiai nieko nerado doh.gif maistą atsekt labai sunku, atrodo vieną kart neberia, jau kitą kart išbertas, gydytoja kalba, kad lauktume išaugimo, kad čia nieko nebepakeisi ir pan.kur tik nebuvau, ir privačiai, ir alergologiniam.niekas nieko nepasako, tik vaistų krūvas brangiausių išrašo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spensera1: 31 kovo 2010 - 09:05
QUOTE(plato @ 2010 03 31, 02:09)
Nesuprantu kodėl jūs ir toliau norit tepti tuo TS , jei jis nė kiek nepadėjo g.gif
Aišku gerai,kad kremuką atradot ir nereikįjo hormonais tepliot. BEt jei TS nepadeda? g.gif

ketinu pameginti tepti tuomet, jei nebeliks jokiu raudonu sausu demeliu, o tik profilaktiskai su TS minkstinti odele. Bet jei netiks, zinoma, netepsiu smile.gif Nes norisi naturalias priemones naudoti, weledos kremukas gerai, bet pot ot prie jo odele gali priprasti ir seip jis labai riebus.
Atsakyti