Sveikos mamytes,
Dovanokit sikart trumpai. Aptikau idomu Ilzes Jansones straipsni, gal patiks ir jums? http://www.dziedniec...ic/?id=29&ln=lv Patiko butent ta vieta kur kalbama apie dizbakterioze.
Taip pat gydydama dukrytes "degancius" zadukus buvau maloniai nustebinta vitella ictamo kremuko poveikiu.
Galbut jis pades kada ir jusu vaikuciams.
http://www.vaistai.l...rchword=vitella
ALERGIJOS DIAGNOSTINIAI METODAI:
http://www.sveikatos...stop-alergija-2
STOP ALERGIJA:
http://www.sveikatos...1/stop-alergija
Sveikos duonos receptas
Pati nebandziau, bet gal kam pravers
Duoną galima išsikepti patiems iš bet kokių rupių miltų: kvietinių, ruginių, avižinių ar kukurūzinių. Tačiau jokiu būdu negalima dėti mielių ir sodos.
Pagrindinis duonos receptas
5 stiklinės rupių miltų, šaukštelis jūros druskos, šaukštas medaus, 1,5 stiklinės lieso rūgusio pieno.
Išeiga 1 kepaliukas.
Sumaišykite miltus su druska, medų su rūgpieniu, o paskui iš šių produktų gerai išmaišykite tešlą. Pastatykite ją šiltai 1-2 valandoms - tegul pakyla. Paskui dar kartą paminkykite, suformuokite kepaliuką, dėkite į kepimo skardą ir palikite dar pusvalandžiui. Duoną kepkite 2100C temperatūroje apie 40 minučių. Požymis, kad duona jau iškepė - duslus garsas, kai kepaliuką padaužote iš apačios.
Jokiu būdu nekepkite duonos per ilgai!
Geriausia valgyti ataušusią po 12 valandų.
Variantai
Pagrindinį receptą bgalima keisti pridedant į tešlą įvairių priedų:
1 stiklinę susmulkintų abrikosų be kauliukų;
1 razinų;
2 susmulkintus obuolius; ir 1,5 stiklinės razinų;
4 susmulkintus obuolius ir 1šaukštelį cinamono;
kviečių sėlenų pagal skonį.
Kepimui galima naudoti Ustukių malūno rupius kvietinius miltus.
http://www.sveikatos...duonos-receptas
http://www.sveikatos...stop-alergija-2
STOP ALERGIJA:
http://www.sveikatos...1/stop-alergija
Sveikos duonos receptas
Pati nebandziau, bet gal kam pravers
Duoną galima išsikepti patiems iš bet kokių rupių miltų: kvietinių, ruginių, avižinių ar kukurūzinių. Tačiau jokiu būdu negalima dėti mielių ir sodos.
Pagrindinis duonos receptas
5 stiklinės rupių miltų, šaukštelis jūros druskos, šaukštas medaus, 1,5 stiklinės lieso rūgusio pieno.
Išeiga 1 kepaliukas.
Sumaišykite miltus su druska, medų su rūgpieniu, o paskui iš šių produktų gerai išmaišykite tešlą. Pastatykite ją šiltai 1-2 valandoms - tegul pakyla. Paskui dar kartą paminkykite, suformuokite kepaliuką, dėkite į kepimo skardą ir palikite dar pusvalandžiui. Duoną kepkite 2100C temperatūroje apie 40 minučių. Požymis, kad duona jau iškepė - duslus garsas, kai kepaliuką padaužote iš apačios.
Jokiu būdu nekepkite duonos per ilgai!
Geriausia valgyti ataušusią po 12 valandų.
Variantai
Pagrindinį receptą bgalima keisti pridedant į tešlą įvairių priedų:
1 stiklinę susmulkintų abrikosų be kauliukų;
1 razinų;
2 susmulkintus obuolius; ir 1,5 stiklinės razinų;
4 susmulkintus obuolius ir 1šaukštelį cinamono;
kviečių sėlenų pagal skonį.
Kepimui galima naudoti Ustukių malūno rupius kvietinius miltus.
http://www.sveikatos...duonos-receptas
QUOTE(frangi @ 2010 03 24, 18:36)
Loveco,o kokia veisle jusu suniuko?
Mes irgi turim suni,siuo metu "atostogauja" jis,paziuret norejom ar kas pasikeis,bet kazkoku ryskiu pokyciu nematyt,gal bus aiskiau kai parsivesim bet cia paskaicius,manau kad tyrimai gal daugiau parodytu nors as irgi kaip kitos,vis delsiu,nes dar maza,gal nieko nerodys...
Mes irgi turim suni,siuo metu "atostogauja" jis,paziuret norejom ar kas pasikeis,bet kazkoku ryskiu pokyciu nematyt,gal bus aiskiau kai parsivesim bet cia paskaicius,manau kad tyrimai gal daugiau parodytu nors as irgi kaip kitos,vis delsiu,nes dar maza,gal nieko nerodys...
cvergsnauceris
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 25, 00:01)
skalbiu skalbiankei,net ant 60 laipsniu,nueina gumulais,bet ispurenu kai isdziusta ir normaliai grizta forma.koldras jei ner galimybes skalbt,tai bent isnest i lauka isvedint dazniau,kol nezydi niekas ir lauke dulkiu ner.
Vilniuj tai yra savitarnos skalbimo centrai,o ten yra ir nestandartiniu dydziu skalbiankes, i kurias tikrai tilps koldra (del dvigules nezinau,nes mes po viengulem miegam).
Vilniuj tai yra savitarnos skalbimo centrai,o ten yra ir nestandartiniu dydziu skalbiankes, i kurias tikrai tilps koldra (del dvigules nezinau,nes mes po viengulem miegam).
turbut paprasciau naujas pirkt
Laba diena mamytės, nedalyvauju jūsų temoje tačiau aktyviai skaitai, norėjau paklausti gal kažkuri bandėte Fohow oral liquid kordicepsą?galvoju pirkti 6mėn kūdikiui, siekiant kovoti su auksiniu stafilokoku. Mažylis linkęs į alergiją, tai bijau stipraus šalutinio poveikio
Sveikutes, senai bebuvau, mums buvo smarkiai pagereje ir berdavo tik veiduka, o dabar pradejo ir visa kuneli bert nors nieko naujo nebekeitem ir nebenaudojam, apsistojom ties tuo nuo ko tikrai mums viskas buvo gerai, bet dabar gavom siuntima pas alergologe bandysim eiti ir ziureti ka sakys
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 25, 14:07)
Taip pat gydydama dukrytes "degancius" zadukus buvau maloniai nustebinta vitella ictamo kremuko poveikiu.
Galbut jis pades kada ir jusu vaikuciams.
http://www.vaistai.l...rchword=vitella
sita mums rekomendavo ir padeda seborejiniam dermatitui, tai ichitiolo ir cinko tepalas.
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 25, 23:15)
Mamos, gal zinot apie topinambus - saldzias bulves. Jei manau , kad alergiskas paprasta bulvei, tai ir jiems bus alergiskas, ar cia visai kita rusis? kaip manot?
aciu
aciu
mum labai tinka. bet mes nealergiski bulvei. labai skanu manoji zalius grauzia tik neberandu pirkt
QUOTE(pirmokelis @ 2010 03 24, 21:06)
Dar toks pastebėjimas; mamos čia svarstė apie šaldytų uogų ir daržovių naudą. Brangiosios, šaldymas yra pats naudingiausias konservavimo būdas, nes šaltis, skirtingai nei aukšta temperatūra, nesumažina produkto biologinės vertės, nesunaikina vitaminų ir kitų gerų dalykų, tik lišvaizda pakinta, o visos gerosios savybės išliaka kaip šviežių. čia ne bajeris, įrodyta moksliškai prieeš daugybę metų, mums univere buvo produktų laikymo disciplina, tai viską išaiškino pažodžiui.
tik vat vis dėlto šaldyti reik mokėt. kai šiais metais dariau pagal instrukcijas ir leidau maksimaliai nudžiūti prieš sušaldant, rezultatas buvo žymiai geresnis ir skonio, ir išvaizdos prasme. o krapai ir petražolės iš viso pasaka, kai švieži
QUOTE(šešėlė @ 2010 03 25, 13:20)
alergologė išstudijavo būtent šitą vieną, nes pasakiau, kad mums jį rekomendavo pediatrė ji sakė, tikrai ne visas galima būtent dėl alergijos pienui.
ir aš nesakau, kad negalima to Lepicol, tiesiog sakau, kad galima ne visas...
mums tos ErceFlora padeda tvarkytis su vidurių užkietėjimu dėl neocate
ir aš nesakau, kad negalima to Lepicol, tiesiog sakau, kad galima ne visas...
mums tos ErceFlora padeda tvarkytis su vidurių užkietėjimu dėl neocate
na tai alergologė elementariai pažiūrėjo ar nėra karvės pieno baltymų ir laktozės.
erceflora skiraisi nuo kitų tuo, nes ten pagrindas yra mielės priskiriamos prie gerųjų bakterijų,dėl jų matyt padiatrė šitas ir rekomendavo.
jų minusas- tikrai neaišku kiek tų gb jame yra, nes nurodyta ne vnt, o mg.
beje, tų pačių "gerųjų" mielių preparatas yra enterolis, tik jame yra laktozės.
o lepicolyje taip pat neaišku kiek ten tų gerųjų bakterijų ir ar nėra laktozės,bet aš tai jį pirkau sau, dėl pačių gysločių,jie tikrai padėjo po gimdymų žarnyną susitvarkyt.
mane vis dar stebina vienas dalykas. jei mano vaikas sirgo disbakterioze, aš jau baigiu mintinai išmokti visus gb preparatus lietuvoj. kodėl gyd kasdien susiduriantys su alergiškais ir potencialiai disbakterioze sergančiais vaikai turi skaityti jų anotacijas???? kodėl ligoninėj, kur 99% vaikų pripumpuojami antibiotikais, gyd težino vieną gb pavadinima??...
QUOTE(ausru @ 2010 03 25, 12:04)
Gal bus naudinga:
"Oligosacharidai ir virškinimas
Oligosacharidai tai netirpūs organiniai junginiai, priskiriami angliavandeniams (sacharidams) ir dar kitaip vadinami prebiotikais. Jie nėra virškinami skrandyje, jų neskaido ir kai kurios žarnyno bakterijos (pvz. Escherichia coli). Žmogaus žarnyne oligosacharidai vaidina svarbų vaidmenį. Tai medžiagos, sudarančios palankias sąlygas žarnyno mikroflorai vystytis, maitinančios gerąsias probiotines bakterijas ir skatinančios jų augimą. Neseniai tyrimais buvo įrodyta, kad oligosacharidai gali tiesiogiai pašalinti iš organizmo pavojingas bakterijas ar virusus. Oligosacharidų molekulės žarnyne prisijungia prie mikrobo apvalkalo baltymų, taip laikydami mikrobus arčiau savęs ir neleisdami jiems patekti už žarnyno sienelių. Tokiu būdu pavojingi virusai ir bakterijos kartu su oligosacharidais yra pašalinami iš žarnyno. Oligosacharidai taip pat gali prisijungti ir pašalinti iš organizmo supiktybėjusias E.coli enterotoxica bakterijas, kurios būna prisitvirtinę prie žarnyno sienelių ir sukelia viduriavimą. Gamtoje oligosacharidų randama artišokuose, cikorijose, poruose, svogūnuose, šparaguose bei varnalėšų lapuose. Jų yra motinos piene.
Prebiotikai ir probiotikai
Prebiotikų sąvoka atsirado vos prieš dešimtį metų, bet jų reikšmė sveikatai jau yra patvirtinta puikiais klinikinių tyrimų rezultatais. Pagrinde tai yra oligosacharidai, sudarantys sąlygas sėkmingai vystytis probiotinėms žarnyno bakterijoms. Pakankamas gaunamų prebiotikų kiekis užtikrina, kad probiotinės bakterijos gaus maisto ir galės daugintis. Galima sakyti, kad oligosacharidai gali subalansuoti žmogaus žarnyno mikroflorą, o tuo pačiu užtikrinti mūsų žarnyno sveikatą. Organizme esant pakankamai oligosacharidų, stipreja vaiko imuninė sistema, gerėja medžiagų apykaita, iš virškinamojo trakto greičiau pašalinami toksinai ir, kas ypač svarbu vartojus antibiotikus, reguliuojama mineralų pusiausvyra.
Probiotikų terminą turbūt žino dauguma. Jį dažnai matome ant kai kurių maisto produktų etikečių, apie juos rašoma spaudoje, kalbama per radiją, televiziją. Probiotikų nauda sveikatai yra žinoma jau šimtmečiais, o probiotinėmis bifidobakterijomis ir laktobakterijomis yra papildomi daug produktų. Šios bakterijos gamina organizmui reikalingas trumpų grandinių riebiąsias rūgštis ir vitaminus B12, K, skatina mineralinių medžiagų, tokių kaip kalcis, magnis, įsiurbimą plonosiose žarnose. Tam tikras šių bakterijų kiekis žarnyne veikia kaip apsauga, nes neleidžia ten įsitvirtinti įvairioms pavojingoms bakterijoms. Jų gausa riboja į žarnyną patekusių bei ten gyvenančių potencialiai pavojingų mikroorganizmų dauginimąsi ir prisitvirtinimą prie žarnų sienelės. Bifidobakterijos taip pat gana intensyviai skatina IgA sintezę žarnyne, o taip pat antikūnių prieš maisto alergenus ir patogenus gamybą.
Mokslininkai paskaičiavo, kad vidutinis europietis per dieną su maistu gauna apie 3-10 mg oligosacharidų, tačiau tai gali būti per mažai pakankamam gerųjų žarnyno bakterijų kiekiui sėkmingai vystytis."
"Oligosacharidai ir virškinimas
Oligosacharidai tai netirpūs organiniai junginiai, priskiriami angliavandeniams (sacharidams) ir dar kitaip vadinami prebiotikais. Jie nėra virškinami skrandyje, jų neskaido ir kai kurios žarnyno bakterijos (pvz. Escherichia coli). Žmogaus žarnyne oligosacharidai vaidina svarbų vaidmenį. Tai medžiagos, sudarančios palankias sąlygas žarnyno mikroflorai vystytis, maitinančios gerąsias probiotines bakterijas ir skatinančios jų augimą. Neseniai tyrimais buvo įrodyta, kad oligosacharidai gali tiesiogiai pašalinti iš organizmo pavojingas bakterijas ar virusus. Oligosacharidų molekulės žarnyne prisijungia prie mikrobo apvalkalo baltymų, taip laikydami mikrobus arčiau savęs ir neleisdami jiems patekti už žarnyno sienelių. Tokiu būdu pavojingi virusai ir bakterijos kartu su oligosacharidais yra pašalinami iš žarnyno. Oligosacharidai taip pat gali prisijungti ir pašalinti iš organizmo supiktybėjusias E.coli enterotoxica bakterijas, kurios būna prisitvirtinę prie žarnyno sienelių ir sukelia viduriavimą. Gamtoje oligosacharidų randama artišokuose, cikorijose, poruose, svogūnuose, šparaguose bei varnalėšų lapuose. Jų yra motinos piene.
Prebiotikai ir probiotikai
Prebiotikų sąvoka atsirado vos prieš dešimtį metų, bet jų reikšmė sveikatai jau yra patvirtinta puikiais klinikinių tyrimų rezultatais. Pagrinde tai yra oligosacharidai, sudarantys sąlygas sėkmingai vystytis probiotinėms žarnyno bakterijoms. Pakankamas gaunamų prebiotikų kiekis užtikrina, kad probiotinės bakterijos gaus maisto ir galės daugintis. Galima sakyti, kad oligosacharidai gali subalansuoti žmogaus žarnyno mikroflorą, o tuo pačiu užtikrinti mūsų žarnyno sveikatą. Organizme esant pakankamai oligosacharidų, stipreja vaiko imuninė sistema, gerėja medžiagų apykaita, iš virškinamojo trakto greičiau pašalinami toksinai ir, kas ypač svarbu vartojus antibiotikus, reguliuojama mineralų pusiausvyra.
Probiotikų terminą turbūt žino dauguma. Jį dažnai matome ant kai kurių maisto produktų etikečių, apie juos rašoma spaudoje, kalbama per radiją, televiziją. Probiotikų nauda sveikatai yra žinoma jau šimtmečiais, o probiotinėmis bifidobakterijomis ir laktobakterijomis yra papildomi daug produktų. Šios bakterijos gamina organizmui reikalingas trumpų grandinių riebiąsias rūgštis ir vitaminus B12, K, skatina mineralinių medžiagų, tokių kaip kalcis, magnis, įsiurbimą plonosiose žarnose. Tam tikras šių bakterijų kiekis žarnyne veikia kaip apsauga, nes neleidžia ten įsitvirtinti įvairioms pavojingoms bakterijoms. Jų gausa riboja į žarnyną patekusių bei ten gyvenančių potencialiai pavojingų mikroorganizmų dauginimąsi ir prisitvirtinimą prie žarnų sienelės. Bifidobakterijos taip pat gana intensyviai skatina IgA sintezę žarnyne, o taip pat antikūnių prieš maisto alergenus ir patogenus gamybą.
Mokslininkai paskaičiavo, kad vidutinis europietis per dieną su maistu gauna apie 3-10 mg oligosacharidų, tačiau tai gali būti per mažai pakankamam gerųjų žarnyno bakterijų kiekiui sėkmingai vystytis."
as nusipirkau ta pasta sakiau nepirksiu papildu bet neatsilaikiaui bus mazei vietoj fruktozes
Papildyta:
pirmokeli jum afrikietiskas juodasis muilas nesausina odos???? man net paciai nusiprausu juo tempia oda ir reik tept kazkuo. mazei tik rankytem ir uzpakaliukui naudoju kuna tik karta ploviau o plaukai tai tokie sulipe gaunas nzn man tai nelabai jis tik tiek kad naturalus daiktas. o jus gal ne is akomos siunciates??
QUOTE(Fedes @ 2010 03 26, 09:27)
tik vat vis dėlto šaldyti reik mokėt. kai šiais metais dariau pagal instrukcijas ir leidau maksimaliai nudžiūti prieš sušaldant, rezultatas buvo žymiai geresnis ir skonio, ir išvaizdos prasme. o krapai ir petražolės iš viso pasaka, kai švieži
erceflora skiraisi nuo kitų tuo, nes ten pagrindas yra mielės priskiriamos prie gerųjų bakterijų,dėl jų matyt padiatrė šitas ir rekomendavo.
erceflora skiraisi nuo kitų tuo, nes ten pagrindas yra mielės priskiriamos prie gerųjų bakterijų,dėl jų matyt padiatrė šitas ir rekomendavo.
Del krapu, pertrazoliu pritariu. Saldyti svogunu laiskai taip pat pasaka.
Mieles yra grybai, ne bakterijos.