Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIV tema

QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 24, 14:28)
Taip pat, 2 dienas ryte ir vakare tepem Elidel.

man rodos, skaičiau, kad šitas tepalas draudžiamas naudoti vaikams iki 2 metų... ar kažką painioju? ar vistik galima? (mano mažei irgi 5 mėn.)
QUOTE(Loveco @ 2010 03 24, 15:01)
idomus dalykas, braukti plaukais per veideli, jei alergenai yra ikvepiami ... smile.gif be to, su plaukais absoliuciai jokio kontakto vaikas neturi, nes tu plauku namuose nera pirmiausia del to, jog jie neslenka ir nekrenta (juos reikia kirpti), o antra, suo nekelia kojos is savo "kambario". Gal man ta suneli vargsa uzdaryt kitame aukste?

mano giminėj buvo atvejis, kai mergaitė, pažaidusi su jau išskalbtu ir lauke išdžiovintu žaislu, atsidūtė ligoninėje dėl šoko (alergija triušiukui, nors triušiukas jau buvo atiduotas, namai ir žaislai skalbti, o ji net neužėjo į tuos namus, tik pažaidė žaislu kieme)

iš kitos pusės, gal gali nebūti alergijos konkrečiam šuniui?...
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 24, 14:34)
ausru, ka turi omeny, reikes apsinaikint stafilakoka? antibais? o juos neturetu parinti pagal tai, kaip paselis parodo jautruma tam tikrai antibu rusiai\?

mes planavom ateity statytis nama sode, kur sodyba salia, pievos... tai jau atsisakyt tos minties? kaip tik maniau, kad prie misko ir vandens oras geresnis....

Ne, ne, tikrai ne antibais. Nuo odos galit naikinti antiseptiniais eme taukais ( thumbup.gif ), kordicepsu, etileno meliu ar fuksinu, puiklapiu alieju, dazniau maudyti su juros druska. O is vidaus - kordicepsu, bakteriofagu ar tiesiog gerasias bakterijas ilgiau pagirdyti.

O planu del namo, kodel reiketu atsisakyti? Gal ziedadulkems netgi neisialerginsit.
Atsakyti
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 24, 15:36)
Na, jus praset patarimo, as patariau... smile.gif Pati ginat suni. Man atrodo jums tiesiog gailla ji toki maza miela ir pukuota butu kazkam atiduoti ax.gif As kalbejau is patirties. Maniskes veideli isbere perbraukus katino plaukais. Be to, as ir pati turiu bronchine astma del tokio mamos gailescio gyvuneliams... Ant pirstu nebesuskaiciuosi kiek kartu man vaikysteje kviete greitaja nes tiesiog negalejau ikvepti...Be to, nebutinai alergenai gali buti ikvepiami. O kaip maistas? O kaip tepalai visokie, nuo kuriu isberia uztepus, jei netinka? Ju gi neuostai ax.gif Ir nesvarbu, kad suo uzdarytas vienam kambary... Jus gi ji paglostot, jis glaudziasi prie jusu, jo plaukai nuo jusu drabuziu persinesioja ir i kitas patalpas... doh.gif

aisku, kad ginu suni,nes jis, kaip ir vaikas, yra seimos narys, o ne gyvulys....
4u.gif 4u.gif

o ginu dar del to, kad nera taip, kaip rasot lotuliukas.gif blush2.gif blush2.gif as jo neglostau blush2.gif unsure.gif glosto vyras, bet dar karta sakau-jis NESISERIA, PLAUKU NERA, NEBENT PESTUM.
Atsakyti
QUOTE(šešėlė @ 2010 03 24, 16:49)
man rodos, skaičiau, kad šitas tepalas draudžiamas naudoti vaikams iki 2 metų... ar kažką painioju? ar vistik galima? (mano mažei irgi 5 mėn.)

Na, kaip man alergologe paaiskino, kad vienose salyse jis nuo dvieju metu, kitose galima anksciau naudot. Informaciniam lapelyje taip pat parasyta, kad nuo 2ju metu. Na, bet mes patepem tik 2 dienas ir veidukas skiriasi kaip diena ir naktis. Idomu aisku, kodel ji dazniausiai skiria tik nuo 2ju metu, juk jis net ne hormoninis g.gif
Atsakyti
Loveco, as tikrai nezinau, bet man gydytoja sake, kad pienuka labai jau steriliai reikia priduoti, kad gauti tikslius rezultatus, nes to As visur pilna, tai nusitraukinejant gali tiesiog pakliuti. g.gif
as turiu kordzio steriliai biggrin.gif sumaisyto su emu, bet kaip suprantu jus jau kaune?

Singe, tai jauciu susitiksim pirmadieni, as bandysiu iskart parsytis tu lopo meginiu, jei manes ten kas klausys ax.gif
Ir gal ir man tada dar issitirti pienuka ir vaiko veido odele.
Ir dar gal prasysiu aplinkai irgi istirti, nes mes tik maisto darem alergenus.
bet jei vel reiks krauja is galvytes imti, nes musu venu nerado, tai nezinau... doh.gif
Stiprybes visoms.

Beje, mums irgi kai pablogeja, tai bene labiausiai tinka tas Essex balta su zaliu tutele - kur tik vazelinas ir parafinas, visa kita iskart iaudrina odele. tai as kartais pamaisau essex su puiklapiais, kartais su TS. Bet nesinori ekperimentuoti.
Papildyta:
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 24, 16:51)
Na, kaip man alergologe paaiskino, kad vienose salyse jis nuo dvieju metu, kitose galima anksciau naudot. Informaciniam lapelyje taip pat parasyta, kad nuo 2ju metu. Na, bet mes patepem tik 2 dienas ir veidukas skiriasi kaip diena ir naktis. Idomu aisku, kodel ji dazniausiai skiria tik nuo 2ju metu, juk jis net ne hormoninis g.gif

Idomu kaip bus kai vel netepsit, greiciausiai vel gris i taip kaip buvo, bent jau mums grizo i pablogejima. Jis ne hormonas, bet stiprus vaistas, neistirti salutiniai poveikiai, zodziu irgi nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 24, 16:57)
Idomu kaip bus kai vel netepsit, greiciausiai vel gris i taip kaip buvo, bent jau mums grizo i pablogejima. Jis ne hormonas, bet stiprus vaistas, neistirti salutiniai poveikiai, zodziu irgi nieko gero.

Idomu po kurio laiko jums pablogejo. Nes as netepu jau 3 ar 4 dienas, kolkas vaizdas tik gereja g.gif Speju Neocate savo padare ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 24, 15:51)

man irgi keista. ypač kai vyro sesė "pareklamavo", kaip jai padėjo. ir daugiau net neatsinaujino problemos, kaip būdavo po hormoninių...
kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad visiems skirtingai veikia tos pačios priemonės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šešėlė: 24 kovo 2010 - 16:26
QUOTE(šešėlė @ 2010 03 24, 17:25)
man irgi keista. ypač kai vyro sesė "pareklamavo", kaip jai padėjo. ir daugiau net neatsinaujino problemos, kaip būdavo po hormoninių...
kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad visiems skirtingai veikia tos pačios priemonės smile.gif

Taigi... mums taip pat padejo, o vat matai, Kristinuv - priesingai, tik pablogino situacija. Reikia savo priemone atrasti tiesiog... Kaip ir paprastas Essex baltoj tutelej, kaip ir kazkam, musu odelej stebukla padare blink.gif Kai pasakiau alergologei pacioj pradzioj, kad juo tepu, tai klause ar ne per riebus ir pasiule Plus'a. Plusas nieko gero nepadare, tad po 2 ar 3 men ieskojimo vel gryzau prie balto essexo ir vel isitikinau, kad motina geriausiai zino kas jos vaikui tinkamiausia, o ne jokie ne daktarai biggrin.gif Kai dabar pasakiau, kad gryzom prie balto essexo, tai tik pasidziauge kartu su manim ir pasake, jog tik as pati turiu atsirinkti kas mano vaikui tinkamiausia, ji tik gali pasiulyti begale priemoniu ir kuriu galiu issirinkti. Taip pat pritare mano sprendimui pabandyti TS wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 24, 15:34)
butinai atsizvelgsiu i patarimus, ir siandien vakare ar ryt kibsiu i generaline tvarka namuose. Del suniuko, nu tai jis vargsas uzdarytas atskiroje patalpoje, be jis nesiseria ir yra mazas. jus man pasakykit, kur garantija, kad nuo jo yra alergija, jei ir man rodo sunim, bet nuo sito absoliuciai niekas nevyksta??  schmoll.gif

ai va, dar sakot, gali buti blogai, jei nieko nedarysiu,... o tai jei dules valysiu ir steriliau gyvensiu, tai ka pakeis? vis tiek ta alergija soktels, ar tada jau mazai sansu?

Visa tai jusu pasirinkimo teise-galit atsisakyt suns arba palikt alergena,galit palaikyt tvarka,o galit leist erkutems laisvai daugintis, skraidyt alergenams ore ir t.t.
Siulau pasiskaityt apie ikvepiamuosius alergenus,manau,paskaicius ivairiu straipsniu nuomone pasikeis,nes tada jau galesit isivaizduot,ka reiskia alergija dulkiu erkutem ir kt.ikvepiamiem alergenam.ir nekils abejoniu ar cia reik dulkes valyt,ar cia reik to suns atsisakyt,jei jis mazas,nesiseria,kitam kambary ir pan.kad nesiseria tai viena,bet juk jis seiles turi,liezuviu 'prausiasi',galu gale sysioja/kakoja,nesioja bakteriju begale ir t.t.gi ne tik kailiui alergija gali buti.kad ir laikysit jus ji antram aukste.nezinau,man tikrai net nekiltu abejoniu del to suns.mes katina 5 metus turejom,irgi seimos narys buvo,gaila ir t.t.bet gi jis gyvunas.aisku kiekvienas renkasi pagal savo prioritetus,man vaikas svarbiau.net jei ir menkiausia uzuomina jau butu,kad GALI BUTI nuo suns,man jau butu pavojaus varpas.
vz,jei leisit,kad alergenai pastoviai dirgintu vaika,tai vien alerginiais berimais tai manau nepasibaigs.o ir kad ir kaip ten butu,man atrodo ir paciai bus ramiau,kad 'padariau viska,kas buvo mano jegose'.a ne?cia tiesiog is karto dabar toki shoka gavot,tiek neigiamu emociju,kad sunku blaiviai mastyt.vz,laikykites 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 24, 17:06)
Idomu po kurio laiko jums pablogejo. Nes as netepu jau 3 ar 4 dienas, kolkas vaizdas tik gereja g.gif Speju Neocate savo padare ax.gif

mum Elidelis irgi 'stebuklus daro'tik tam kartui.nustoji tept-ir vel tas pat s... Jei alergenas vis tiek lieka,tai ir berimai vel atsinaujina
Atsakyti
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 24, 17:06)

Oi kaip dziugu. na mums vel grizdavo i pradine padeti iskart praktiskai. tai cia jau Jums geras zenklas labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 24, 17:33)
vz,jei leisit,kad alergenai pastoviai dirgintu vaika,tai vien alerginiais berimais tai manau nepasibaigs.o ir kad ir kaip ten butu,man atrodo ir paciai bus ramiau,kad 'padariau viska,kas buvo mano jegose'.a ne?cia tiesiog is karto dabar toki shoka gavot,tiek neigiamu emociju,kad sunku blaiviai mastyt.vz,laikykites 4u.gif

drinks_cheers.gif Isvis alergiskiem zmonem nepatariama laikyti JOKIU gyvunu namuose. Netgi zuvyciu. Girdejau istorija, kaip viena moteris vis ieskojo alergenu, nes jos vaika stipriai bere ir niekas nepadejo. Salino visus imanomus alergenus, rezultato jokio. Kol galiausiai pasirode, kad vaikas alergiskas ZUVYCIU MAISTUI... O vaikas maziukas buvo. To maisto neliete, neuoste... Jis tiesiog gulejo tvarkingai salia akvariumo ir niekam ne neuzkliuvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bombonciuke: 24 kovo 2010 - 16:41
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 24, 16:33)
Taip pat pritare mano sprendimui pabandyti TS wink.gif

mums alergologė TS patarė tepti ant Essexo
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 24, 16:33)
Visa tai jusu pasirinkimo teise-galit atsisakyt suns arba palikt alergena,galit palaikyt tvarka,o galit leist erkutems laisvai daugintis, skraidyt alergenams ore ir t.t.

iš kitos pusės... sako, kad jei yra alergija katinui, tai įsigijus kokius 7 katinus, alergija tikrai išnyksta smile.gif
Atsakyti