Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(Ramintėlė 25 @ 2010 03 17, 13:08)

Esu bandžiusi visus doh.gif

Rinkčiausi "Farfalla" arba "Neobio". Nors stebuklų nė vienas nepadarys, kažkodėl labiausiai juos lenkė su purumo efektu (bet nešiaušė plaukų), paprasčiausias rozmarinų "Urtekram" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FruitSalad @ 2010 03 17, 18:10)
Radau, kur viena tikrai daug išmananti natūralistė teigė, kad jei aliejus šalto spaudimo, tai jis nerafinuotas, trumpai tariant, čia kaip ir sinonimai. Tai kaip suprasti šitą: Šalto spaudimo rafinuotas GOiLD avokadų aliejus. Gal gali būti rafinuotas, bet šalto spaudimo?

gali taip buti spaudimas ir rafinavimas atskiri procesai, Rasma cia galetu issamiai atsakyti, bet jau kazkada aiskinomes apie tuos aliejus
Atsakyti
QUOTE(FruitSalad @ 2010 03 17, 17:10)
Radau, kur viena tikrai daug išmananti natūralistė teigė, kad jei aliejus šalto spaudimo, tai jis nerafinuotas, trumpai tariant, čia kaip ir sinonimai. Tai kaip suprasti šitą: Šalto spaudimo rafinuotas GOiLD avokadų aliejus. Gal gali būti rafinuotas, bet šalto spaudimo?

Cia as radau savo uzrasuose, Rasma rase mirksiukas.gif :
Kodėl manot, kad jei aliejus 'dalinai rafinuotas' tai netenka visos savo vertės?
Saulėgrąžų aliejus praktiškai visada 'dalinai rafinuoja': filtruoja ir labai dažnai deodoruoja.
Arba pvz. medvilnės: nebūtų įmanoma nerafinuoto (bent jau 'dalinai') naudot..ne tik dėl kvapo, išvaizdos, bet ir kenksmingumo.
Nemanau, kad kai kuriuos aliejus būtų įmanoma maloniai naudoti visai nieko nedarant.
Pvz. http://www.sanga.lt/index.php?cid=407 (du kartus pravarytas per filtrus..jis tikrai yra 'dalinai rafinuotas' O čia rašo, nerafinuotas )
Kai kurie aliejus rafinuojant pašalinamos tiesiog kenksmingos ir net nuodingos medžiagos, kurios nesveikos nei kūnui, nei odai.
Uosčiau KN aliejų mišinius. Ir užmuškit, netikiu, kad juose absoliučiai nerafinuoti, 'gryni' aliejai. Mažų mažiausiai filtruoti..o pagal kvapą, tai panašu, kad ir jis susilpnintas gerokai Uosčiusi aš nerafinuotus aliejus..ypač saulėgrąžų Tris dienas neatsiploviau pabuvus patalpoje su tokiu aliejum Kvepėjau sena tarybine varškės spurga virta riebaluose
Tiesiog jau senai supratau, kad 'natūralistai' skirtingai traktuoja sąvoką rafinavimas. Vieni netgi menką fizinį įsikišimą vadina 'daliniu rafinavimu', kitiems produktas nerafinuotas tol, kol nebuvo paveikta chemija Čia mano asmeninė nuomonė...
Dėl kosmetikos tikslais naudojamų aliejų, ypač visų tų natūralių-eko, parduodamų įvairiose krautuvėlėse tikrai ilgai ir nuobodžiai spėliosim
Čia apie deodoravimą be jokio kito rafinavimo reiktų klausti tų, kurie taip teigia Aš, žmogiškai, to neįsivaizduoju Bent jau dabar...jei man kas parodytų ir išaiškintų kaip tai įmanoma, aš su mielu noru patikėčiau
Deodoravimas yra distiliacija labai karštais garais (dar dažniausiai vakuume). Išspaustą mechaniniu presu aliejų patalpinam į skardinę statinę, pavarom 200 laipsnių t-ros garus ir turim 'šalto spaudimo, nerafinuotą (dalinai rafinuotą) dezodoruotą aliejų?'

Kaip pakeičia savybes? Be viso to, kad netenka skonio ir kvapo (t.y. lakiųjų rūgščių), tai kas gali pakisti aukštoje t-roje, tas pakinta
Ko turi nerafinuoti aliejai: sočių ir nesočių riebiųjų rūgščių, laisvųjų riebiųjų rūgščių, rauginių medžiagų, vaškų, vitaminų, baltymų ir t.t., ir pan.
Pvz. saulėgrąžų aliejus. Šaltai išspaustas jis turi daug vaško..ir man keista, kaip jame nerafinuotame (bent jau dalinai) jis dingsta Beprasmiška klausti manau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutuk: 17 kovo 2010 - 18:10
QUOTE(FruitSalad @ 2010 03 17, 18:34)
Vis dar tikiuosi sulaukti atsakymo: rozmarinų hidrolatą su pantenoliu tepate tik ant plaukų šaknų ar ir ant pačių plaukų?

As kadangi savo purskaliuka su pantenoliu naudoju purskiama, tai purskiu is pradziu ant saknu ir siek tiek ant viso plauko, man labai papurina plaukus ir daugiau ju atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Daddygirl, gavau šiandien tavo muiliukus (dėkui Saturai 4u.gif ), kokie nuostabūs wub.gif O kurį pirmiau naudoti - su levandom ar su morkom?
Atsakyti
Kuo skiriasi paprastas aromatinis ekstraktas nuo co2 ekstrakto? ax.gif čia pavažiavus truputį į apačią yra tokie trys 9ml talpos indeliai, jų kaina 1,5euro. Ir čia visų trijų kaina, ar vieno? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 17 kovo 2010 - 18:44
QUOTE(Rasma @ 2010 03 17, 18:38)
QUOTE(Ramintėlė 25 @ 2010 03 17, 13:08)

Esu bandžiusi visus doh.gif

Rinkčiausi "Farfalla" arba "Neobio". Nors stebuklų nė vienas nepadarys, kažkodėl labiausiai juos lenkė su purumo efektu (bet nešiaušė plaukų), paprasčiausias rozmarinų "Urtekram" 4u.gif

o kuo lavera apelsininis nepatiko? masciau gal ji griebt o db galvoju gal visgi farfalla ax.gif kazi farfalla aliejukus ispaluna is plaukuciu? siaubas reikia pirkt kuo greiciau o negaliu apsispresti doh.gif

merginos o iskur silka siunciates? ir perkate kaip miltelius ar skysta (liquide)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramintėlė 25: 17 kovo 2010 - 19:34
QUOTE(Ramintėlė 25 @ 2010 03 17, 14:08)
merginos patarkit koki gerai purinanti bet nesausinanti plaukuciu sampuna? db metausi tarp siu

Nuo Laveros apelsininio sampuno man daug greiciau riebaluodavosi plaukai, kitu nebandziau.

QUOTE(agnuta @ 2010 03 17, 14:24)
laveros su apelsinais daug kas gyre. pati esu ji turejus, bet nekartociau. nors regis kad ir purino normaliai, bet kazkaip greiciau plaukai riebaluodavosi. gal pernelyg nusausindavo galvos oda g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mergaites , ar perkate kuri nors www.bio-kosmetika.lt ? Domintu atsiliepimai apie ju siulomu produktu kokybe smile.gif

Atsakyti
Ir gal kas žino koks maždaug gali būti tūbelės tūris(iš AN)? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2010 03 17, 13:41)
kas cia per receptas su pienu? bigsmile.gif
beje gal sviesiaplaukes meginote su ramunelem plaukus skalauti, idomu ar pasvieseje plaukai? Mano supratimu jie nuo ramuneliu tik pageltoneti gali g.gif

As as skalauju!!! Kazkiek pasviesina, pagrazina spalva, bet tikrai nepageltonina, aisku, matosi vos vos, pamegink, tikrai patiks mirksiukas.gif Beje, labai malonius plaukus padaro, as toki nuovira naudoju karta i savaite, nenoriu perlepint plauku ax.gif
Atsakyti
Vakar belandziodama radau, kad chorofilo milteliai, kurie apart to, kad suteikia grazia spalva, yra puiki priemone nuo blogo kvapo. Gal kam aktualu.

QUOTE(*WhiteAngel* @ 2010 03 17, 12:46)
Gal kas žino, kuo skiriasi emulsiniai vaškai Nr.1, Nr.2 ir Nr.3 iš Aroma-zone? http://www.aroma-zon...mulsifiants.asp

cia isversta lentele, kuri gal pades labiau suprasti

http://babelfish.yah...TrUrl=Translate

QUOTE(Diva:) @ 2010 03 17, 13:19)
O cia atstove beglobiu gyvunu paramos projektams aptarti  biggrin.gif !!

kokia simpatulka wub.gif

QUOTE(Babi* @ 2010 03 17, 18:32)
Kuo skiriasi paprastas aromatinis ekstraktas nuo co2 ekstrakto? ax.gif čia pavažiavus truputį į apačią yra tokie trys 9ml talpos indeliai, jų kaina 1,5euro. Ir čia visų trijų kaina, ar vieno? doh.gif

kadangi nuoroda ne apie tai -tai sakyciau, kad aromatinis yra spiritinis, o CO
2 gal koks hydroglicerininis g.gif

Atsakyti