Mano ispudziai apie "Tik tau" taip pat labai ne kokie.
Aptarnaujanti mergina pasirode labai atsaini ir pilna kazkokios pagiezos, vien ko vertas jos kreipinys "tu" i nepazistama ir galbut vyresni nei ji pati zmogu. Panasi atmosfera jautesi ir prie autobusu stoties esanciame salone "Okeanide". Beje, radau ten visai nebloga suknele, taciau papuosalus pasiule tokius kaip pries gerus 20 metu tarybiniais laikais visos puosdavosi, Taip vadinamus kolje is akuciu.
Pakui labai nekokius atsiminimus paliko Jaunavedziu salonas Kovo 11-osios g. netoli ziedo tarp Redos ir Turgavietes. Prie sukneliu arciau prieti imanoma tik einant kilimu tai ji mane iskart perspejo, "ant kilimo neikit, nes cia sukneles matuojamos", liepe is toli izabalint kas mane domina, ji atnes is arciau apziuret. Atnese, bandziau paciupinet medziaga "Nelieskit nes ispurvinsit, mums paskui reikes valyt" Kazkuria patikusia galvojau pasimatuot "Matuotis duodam nebent jeigu nusprendet kad tikrai noresit nes paskui nuotakos jas sutepa reikia nest valyt" nu zodziu nieko nelieciau, nieko nemaciau, ir net dorai neuzejau
Salone "Prie boksto" esanciame Valanciaus g. Sukneliu neleido matuotis nei su savais zemais bateliais nei basomis, Liepe basa koja stotis i kazkokias senas klumpes su platforma, atseit, jums paskui sukneles tepasi nes zeme valkiojasi. Gaila kad tuo momentu nesusviete mintis pasakyt jog man tai pedu grybelis negresia i kazkieno devetas klumpes basom isistojus.
Priesingoj gatves pusej nei "Tik Tau", tik jau Taikos prospekte verta eiti nuotakoms noricioms baltos sukneles, nes jie tik grynai baltas sukneles vezasi, jokiu ivory, perlo, pieno, sampano, kreminiu ir kitokiu. Bet mergina pasirode taktiska ir maloni.
Ai tiesa, "Linos salone" labai nepatiko dar,
visu pirma del to kad aptarnaujanti moteris ziauriai ikyriai savo nuomone pirso o as to nepernesu
Kai pasakiau kad noriu ivory spalvos suknutes tai ji man ilgiausia pamoksla atskaite kokia nesamone tie atspalviai, juk nuotakos suknele turi buti tik visiskai balta nes tokia yra tradicija, o tie atspalviai tai cia issigalvojimas, mada ir pan. Ir kuria be apsirengciau visos jai ant mane graziai atrode, kiekviena liaupsino ir mazdaug ko tu cia nori?
Nu zodziu tipiska turgaus boba ir tiek.
O va kur patiko tai salone "A&R"
Kaip cia kazkas sake, tikrai negaila butu sumoket uz prisimatavima ten, vien del savininkes demesingumo ir nuostabiu patarimu.
Tarsi pamaciau save is salies, jauciausi tarsi su kokia stiliste pabendravus, ir tiesa sakant man net gaila kad ten neradau man prilipusios suknytes,
nuosirdziai norejosi nuomotis butent is ju.
Paskui dar patiko salone "Elegancija", esanciame jau uz posukio, Savanoriu pr. 237, radau ten ir neblogu suknyciu ir papuosalu ir aptarnavimas buvo malonus.
"Zeiga" - visai nieko, sukneliu turi daug nors aptarnaujanti moteryte gal kiek nenaturaliai saldoka, bet maloni ir jau simta kartu geriau taip nei "Tik tau". Tik va su vieta, ir ypac primatavimo vieta pas juos ne kas - nera erdves ir normalaus apsvietimo deramai ivertint suknele. Na, bet ne tai svarbiausia.
"Birutes salone" irgi panasiai kaip Zeigoj, aptarnauja maloniai, turi graziu sukneliu, papuosalu ir kitu aksesuaru, taciau bukit demesingos ir sutarkit viska iki smulkmenu dar pries pasirasydamos sutarti netgi iki tokio lygio ar suknele jums trumpinant kirps, ar palenks, nes gali buti kad suknele, kuri is tam tikros medziagos butu grazi tik ja nukerpant, galite gauti palenkta nes savininke gali noreti ja "pataupyti kitoms, aukstesnems", nuotakoms. Man butent taip ir nutiko, nors savo akimis kitur maciau kaip kitoms nuotakoms per paskutini primatavima suknytes apacia nukirpdavo, tai kilo mintis kad greiciausiai taip yra daroma visur. Zodziu, bukit budrios su siuo salonu.
"MJ salonas" - buvau jame du kartus ir abu kartus susidariau skirtinga ispudi - viena karta visai nepatiko, antra karta buvau demesingai, rupestingai aptarnauta. Moteris juodais plaukais, nezinau koks jos vardas, manau jaucia ir turi supratima kas tau tiktu. Patiko tai kad kai pasakydavau kokio stiliaus sukneles noriu tokias ir nesdavo, kazkaip pajausdavo matyt.
I "Ingridos salona" ejau labai bijodama
nes buvau prisiskaiciusi labai nekokiu komentaru apie ji (apie Birutes beje taip pat) bet kadangi neradau nieko man patikusio pas juos tai ir matuotis tik kazka simboliskai teko. Siaip jos pasirode gan saltokos, bet taktiskos. Tik sukneles ten buvo visai ne mano stiliaus.
Salone "Laura" dominuoja slavisko stiliaus ir skonio Oksana Mukha sukneles, ten irgi neradau to kas mane sudomintu, aptarnavimas atsainokas bet gana malonus, tik be sansu pakliut neuzsiregistravus, ir kiek ateidavau niekad nebudavo nei besimatuojanciu, nei laukianciu, priesingai nei Zeigoj.