Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(ad23 @ 2010 07 14, 14:14)
as ir panasiai galvojukaip babulka. Kazkaip neimu i galva kas ka galvoja ir mano, visur ir einu ir vaziuoju su vaiku. Ir visai to neslepiu, jei kas ka pasako ar uzklausia tiesiai sviesiai pasakau ir tada jau geriau tegul patys jauciasi nesmagiai, nes kisasi ne i savo reikalus, o ne as smile.gif Matyt labai save ir vaika labai myliu ir saugau wink.gif 
Ir teciui nebijau palikt  mirksiukas.gif  juk nieko nenutiks smile.gif tik pas mane kitokia situacija, as kartais tecio pavydziu net smile.gif nes jis labiau rupinasi vaiku nei manim wink.gif bet pagalvoju, kad jau geriau taip, bet nuo pat pradziu stengiaus, kad jis kuo daugiau atsakomybiu del vaiko turetu wink.gif Taigi ir taviskis neprazus wink.gif

Sveikos 4u.gif
Mes su Gabyte taip pat einam visur, tačiau tikrai negaliu pasakyti, kad su ja visada lengva schmoll.gif kartais ji būna tikras angeliukas, o kartais...
Aš tikrai ne visada ryžtuosi eit su ja kur viena, be tėčio. Ožiuojasi ji nemažai, jei ko nors negauna, rėkauja parduotuvėje. Tenka atlaikyti ir žmonių žvilgsnius nemalonius. Nors mes jos tikrai nelepinam ir savo rėkavimu ji savo tikslų nepasiekia, bet vistiek bando. Blogiausia, kad jai negali paaiškinti, susitarti, derėtis, kaip gali su tokio amžiaus vaikais. Šiaip švelnumu su ja galima pasiekti daugiau, bet kartais būnu ir apipešiota ir mušama jei bandau švelniai prie jos prieiti. Ignoruoju jos drąskymąsį, namie lengviau, o prie žmonių sunkiau nes ji jaučia ir kitų dėmesį doh.gif
o dabar dar pajutau tokį nemalonų dalyką, kad mano draugai nelabai džiaugiasi jau kai mes ateinam su gabyte. Ji vis lenda prie vėžimo, žiūri, nors tą berniuką mažą ir glosto ir bučiuoja, tačiau kartais savo garsiu rėkimu pažadina ir t.t. matau mamos nepatenkintą veido išraišką, o dabar dar ir retesnius susitikimus verysad.gif Tolerancija buvo tol kol savo vaiko neturėjo, bet kai pradėjo kelti nepatogumus vaikui, ji jau po biški blėsta. Ir tikrai nežinau ar galiu tuo kaltinti ją, kiekviena už savo vaiką unsure.gif
Bet juk negali užsidaryti namie ir niekur neiti, nesilankyti
Be to manau čia individualiai kiekvienam, nes tikrai teko sutikti sanatorijoj labai ramią (ne pasyvią) ir klusnę mergytę. Tiesiog mama ir buvo labai rami ir savimi pasitikinti. O mūsų psichologė sakė, kad gal reikėtų mamoms prisiminti save vaikystėje, o aš buvau tikra rakštis biggrin.gif tai gal ir gabytė tokia išdykus.
vaikai su DS turi ne tik bendrų jiems bruožų, jie lygiai taip pat kaip ir kiti perima daug ką iš tėvų, taip kad ne viską reikia nurašyti DS.
Nu va kiek prirašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2010 07 16, 12:22)
Sveikos 4u.gif
Mes su Gabyte taip pat einam visur, tačiau tikrai negaliu pasakyti, kad su ja visada lengva schmoll.gif kartais ji būna tikras angeliukas, o kartais...
Aš tikrai ne visada ryžtuosi eit su ja kur viena, be tėčio. Ožiuojasi ji nemažai, jei ko nors negauna, rėkauja parduotuvėje. Tenka atlaikyti ir žmonių žvilgsnius nemalonius. Nors mes jos tikrai nelepinam ir savo rėkavimu ji savo tikslų nepasiekia, bet vistiek bando. Blogiausia, kad jai negali paaiškinti, susitarti, derėtis, kaip gali su tokio amžiaus vaikais. Šiaip švelnumu su ja galima pasiekti daugiau, bet kartais būnu ir apipešiota ir mušama jei bandau švelniai prie jos prieiti. Ignoruoju jos drąskymąsį, namie lengviau, o prie žmonių sunkiau nes ji jaučia ir kitų dėmesį doh.gif
o dabar dar pajutau tokį nemalonų dalyką, kad mano draugai nelabai džiaugiasi jau kai mes ateinam su gabyte. Ji vis lenda prie vėžimo, žiūri, nors tą berniuką mažą ir glosto ir bučiuoja, tačiau kartais savo garsiu rėkimu pažadina ir t.t. matau mamos nepatenkintą veido išraišką, o dabar dar ir retesnius susitikimus verysad.gif Tolerancija buvo tol kol savo vaiko neturėjo, bet kai pradėjo kelti nepatogumus vaikui, ji jau po biški blėsta. Ir tikrai nežinau ar galiu tuo kaltinti ją, kiekviena už savo vaiką  unsure.gif
Bet juk negali užsidaryti namie ir niekur neiti, nesilankyti
Be to manau čia individualiai kiekvienam, nes tikrai teko sutikti sanatorijoj labai ramią (ne pasyvią) ir klusnę mergytę. Tiesiog mama ir buvo labai rami ir savimi pasitikinti. O mūsų psichologė sakė, kad gal reikėtų mamoms prisiminti save vaikystėje, o aš buvau tikra rakštis biggrin.gif tai gal ir gabytė tokia išdykus.
vaikai su DS turi ne tik bendrų jiems bruožų, jie lygiai taip pat kaip ir kiti perima daug ką iš tėvų, taip kad ne viską reikia nurašyti DS.

Tu pati supranti kad viskas, ka aprasei, visiskai budinga ir sveikiems vaikuciams, a ne? Todel man keista kai kitos mamos (cia kuri Gustei nesamoniu prisnekejo) sureiksmina tik savo vaika su DS. Ne keista... gal gaila tos mamos.. kad tokia nepozityvi, ir jai turetu buti sunku gyventi...
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(trude @ 2010 07 16, 12:22)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mano Tomas irgi surinko visus blogiausius savo tevo bruozus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2010 07 16, 13:22)
Sveikos 4u.gif
  O mūsų psichologė sakė, kad gal reikėtų mamoms prisiminti save vaikystėje, o aš buvau tikra rakštis biggrin.gif tai gal ir gabytė tokia išdykus.

thumbup.gif thumbup.gif Sveikute,pritariu tau.nes tai ir yra tiesa.
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif
Aš irgi turbūt 100 metų čia nerašiau smile.gif. Periodiškai perskaitau, kaip ir kuo jūs gyvenat, o parašyti laikelio ir pritrūksta.
Manoji Saulytė jau rudenį žygiuos į mokyklą. Mokykla - naujas ir gana sunkus etapas mūsų gyvenime. Buvom įpratę "saugiai ir šiltai" gyventi darželyje, bet... sad.gif. Tvarkomės visus dokumentus. Vaikštom pas gydytojus. Kitą savaitę jau bus akiniuotas cool.gif. Kaži kaip čia mums seksis susidraugauti su akinukais.
O palaikant paskutinę temą... Mes Justą irgi visur vedamės ir vežamės kartu. Pusę Europos su juo "išmaišėm", o ir čia visur ir visada visi kartu. Jeigu kam nors nepatinka mūsų vaikas, tai čia jau jų, o ne mūsų problema. Aišku, būna be galo skaudu, kai kiti vaikai nenori su juo draugauti, nes Justui labai svarbus artimas kontaktas - jis nori susikibti už rankų, apsikabinti, paglostyti... Ir labai džiaugiuosi, kartais net stebiuosi, kad tais momentais situaciją bando gelbėti vyresnysis brolis. Tuoj puola prie Justo, ima už rankos ir nusiveda smile.gif. Aišku, pykčių ir muštynių tarp brolių pakanka (manau, kaip ir tarp daugumos berniukų), bet supratimą ir palaikymą Justas visada iš brolio gauna. Dalis mūsų draugų, net ir giminių "atsisijojo" sad.gif. Bet vėl, aš šito nesureikšminu. Man mano šeima - mano tvirtovė, mano viskas ax.gif .

Babulka, sveikinimai didžiausi tau ir rutuliukams 4u.gif

Linkėjimai visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristutyte: 17 liepos 2010 - 14:52
Idedu info pasiskaitymui apie DMG:

Behavior Balance – DMG: http://www.detoxpeop...oduct_list&c=15

http://translate.goo...=lt...l=lt&sa=X

http://translate.goo...=lt...=G&prmd=b

http://translate.goo...=lt...l=lt&sa=G

http://translate.goo...t...g.htm&hl=lt

Autistuku 13, 28 puslapyje idejau daugiau nuorodu apie musu vaikams tinkamus maisto papildus. Bet kiek buvau uzmaciusi infos apie DS, manau dalis tu papildu tiktu ir jusu vaikams. Pvz. minimas carnosine, methyl B12, cinkas, TMG.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 18 liepos 2010 - 11:28
ech mamytes smile.gif visu tuo paciu gyvenam smile.gif as kazkaip pastebejau, kad labai daug priklauso ir nuo pacio suaugusiojo elgesio, nes pvz su mano vyru geriau vaikas elgesi, daugiau klauso, maziau tokiu maivymusi lauke ir pan. O su manim geriau elgiasi namie, nes as labiau skatinu kad pats zaistu, pats uzsiimtu o ne visada su suaugusiu zaist, nes kazkaip nesinori prie to pripratint, o vyras labiau koncentruojasi ties aktyvia veikla, todel ir lauke geriau jiem kartu. smile.gif
Del draugu, tai dabar dauguma pazistamu seimu susilaukia po leliuka ir su visais puikiai bendraujam. Mano brolis su zmona jau 2 turi, abu jaunesni uz augustuka, bet tikrai neatrodo, kad jie nenoretu bendraut, su ju mazyliu ir musu ir ju vyresnysis elgiasi taip pat, na ir kartais nori neatsargiai ka padaryt ir per stipriai apkabint, todel saugot vienodai nuo abieju reikia. Tik pusbrolis vyresnysis daugiau pasukauja ir paspygauja, todel cia visai ne DS beda wink.gif kiti irgi kas turi vaiku kvieciasi ir i svecius ir bendraut nori smile.gif

kristutyte as irgi su nerimu laukiu to etapo, kazkaip baisu, bet tikriausiai visos mamos nerimauja del mokyklos pradzios smile.gif
Atsakyti
sveikos visos mamytes,

rasau cia vietoje savo zmonos, kuri dar ligonineje. Labai skaudu ir kartu paguodzianciai skamba visu jusu issakyti zodziai.
Musu gimusiai mergytei (siandien 4 diena) daktarai speja, kad yra DS. Taciau galutinius tyrimus darys tik Santariskese Genetikos centre.
Patarkite prasau mamytes, ar yra tokiu atvju kaip sio sindromo nepatvirtina Genetikos centre t.y. tyrimai?

Aciu mamytes visos. Nuosirdziai sveikite ir tuoj jau susirasysime kaip grisime namuciu su savo mergyte.
Atsakyti
QUOTE(lina1980 @ 2010 07 19, 09:32)
sveikos visos mamytes,

rasau cia vietoje savo zmonos, kuri dar ligonineje. Labai skaudu ir kartu paguodzianciai skamba visu jusu issakyti zodziai.
Musu gimusiai mergytei (siandien 4 diena) daktarai speja, kad yra DS. Taciau galutinius tyrimus darys tik Santariskese Genetikos centre.
Patarkite prasau mamytes, ar yra tokiu atvju kaip sio sindromo nepatvirtina Genetikos centre t.y. tyrimai?

Aciu mamytes visos. Nuosirdziai sveikite ir tuoj jau susirasysime kaip grisime namuciu su savo mergyte.

Sveiki,
daug jums ir žmonai stiprybės 4u.gif labai linkėčiau, kad nepasitvirtintų, tačiau jei ir pasitvirtins, tai tikrai ne pasaulio pabaiga. Tie vaikiukai auga labai puikūs, jei man būtų parodę ateitį, dabartinę mano dukrytę (4 metų) aš tikrai būčiau lengviau tai išgyvenusi ir greičiau susitaikiusi. Stiprybės jums, svarbiausia parama ir palaikymas vienas kitam. console.gif
Visada galite čia užsukti ir pasidalinti savo išgyvenimais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 19 liepos 2010 - 16:36
user posted image Zuikuli su gimtadieniu sveikinu tave. oro_buckis.gif
Atsakyti
Aciu jums uz paguodziancius zodzius.
Sako tokius isbandymus siuncia tik stipriems zmonems. Prisijungsime ir mes sugrize visi kartu namuciu.

Aciu dar karta visos mamytes.

Linos vyras ir Rugiles tevelis.
Atsakyti
QUOTE(lina1980 @ 2010 07 20, 11:54)
Aciu jums uz paguodziancius zodzius.
Sako tokius isbandymus siuncia tik stipriems zmonems. Prisijungsime ir mes sugrize visi kartu namuciu.

Aciu dar karta visos mamytes.

Linos vyras ir Rugiles tevelis.

Dideliausios Jums sekmes 4u.gif Viskas bus gerai 4u.gif Svarbiausiai prama vienas kitam, o visa kita isgyvensit, kad ir kokie tyrimu atsakymai butu 4u.gif

Ir dar, pritariu trudei, jei buciau zinojus, jog mano vyrukas taip puikiai augs, tikrai buciau maziau stresavus doh.gif
Atsakyti