Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

sveikos 4u.gif

Emilytę su gimtadieniu 4u.gif

Džiugile, kaip smagiai jūs augat thumbup.gif

Na, KMU dėl paramos negaliu skųstis: tik į palatą atėjus aplankė socialinė darbuotoja, jaunutė mergina, pagalvojau, kad gal čia pirmas jos kartas, nes buvo pasimetusi ne mažiau nei aš, bet nuoširdi... Pakalbėjom, atsargiai paklausė, ar nepaliksiu, po to paklausė dėl psichologo, ar reikia, atnešė pačios padarytą aplanką, kur buvo atšviesti straipsniai apie DS vaikučius, net sėkmės istorijos, kiek daug jie pasiekia wub.gif , lankstinukai ir paskutiniame puslapyje interneto adresai, kontaktai, kur kreiptis... Buvau nuėjusi ir pas KMUK psichologę, bet tik pažliumbiau, balsu pasamprotavau, o ji paklausė smile.gif ... gyvenimiškos išminties man ir taip pakako smile.gif

o aš verkiu... dažnai... gal tai ir mano egoizmas... Pvz, buvau giminaitės Pirmosios komunijos mišiose ir... ašarojau, kad mano mergytė niekada nebus tokia štai puošni, susikaupusi savo šventėje... Šiandien pas mus universitete bakalaurų diplomų įteikimas, būriais traukia švytintys artimieji su gėlėmis.... Vėl ašaroju, kad neturėsime tokios šventės... Gal ir egoizmas... Gal ir kvaila, bet yra kaip yra...

O namo grįžus atropoja mano mažoji saulytė čiauškėdama, pasiimu ją ant rankų, ji glosto mane - ir taip gera... wub.gif

QUOTE(Gusa @ 2010 06 17, 12:41)
Sveikos mamytės, kurios auginat vaikučius su DS. Rašau pirmą kartą.

Mūsų šeimoje auga sunelis Mantukas, kuriam 5,5 mėn. Sveikatos bėdų labai daug, o informacijos nelabai yra. O ir laiko nelieka ilgiau pasėdėti prie kompiuterio. Mūsų bėdos labai panašios, esam po 3 operacijų. Prieš tris savaites grįžom po širdelės operacijos. Atrodo augam po truputį, stiprėjam.  Kaip jūsų vaikutis jautėsi po operacijos? Ar daug laiko praėjo, kol sustiprėjo? Mums įdėtas širdies stimuliatorius. Džiaugsmo tik tiek, kad Mantukas linksmas ir gyvas vaikelis.

Sėkmės vargstant vargelius.

sveikute,

vaje, kiek atlaikė Mantukas... Dėl stimuliatoriaus negaliu patart, bet po širdelės operacijos mažoji mūsų 'atkuto', pradėjo svoris augti, vystytis pradėjo sparčiau... Tikėk, ir jums bus viskas tik geryn... Gal lėčiau, ne taip greitai kaip norisi blush2.gif , bet pirmyn wink.gif

QUOTE(Babulka @ 2010 06 17, 20:33)
...
Beno klausiam, kur leliukai ? tas pribega ir baksnoja i pilva 
hihihi.gif

oh, koks šaunuolis Benukas smile.gif Gudrutis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hermita: 22 birželio 2010 - 19:21
Labai aciu mamytes uz sveikinimus mano mazylei wub.gif wub.gif wub.gif

sandrulka siandien pamaciau Dominyka darzelyje,kai tetis atvaziavo jo pasimti,tai taip norejau ji paniurkyti,nes labai jo jau pasiilgau.Bet jis sedejo rimtas savo masinos keduteje ir apsikabines vaira klause muzikos lotuliukas.gif Tik pakalbinau tavo ziogiuka ir paleidau vyrus i parduotuve apsipirkti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, visu pirma sveikinam saules mamytes EMILYTE happybday.gif happybday.gif happybday.gif
paskaitineju tai daznai, tik laiko nelieka parasyti
saulesmamyte saunuole, kad su gebejai atlaikyti visa mine. 4u.gif
as niekada negalvoju, kad mano titukas kitoks, jis man pats geriauisas suaniuosias, ir manau kad uzauges su gebes vienas savimi pasirupinti, o gal ir seima sukurs. bet visai neseniai, kalbejau su vienu savo destytoju ir pasakiau kad auginu neigalu vaika, atrodo susitaikiusi, bet ir pravirkau.
o pas mus gimdymo namuose, niekas man net neuzsimine, kad mano sunelis kotoks, su zinojau tik kai siunte del sirdutes i santariskes. visa in formacija, semiausi is musu forumo, aciu joms, jus pacios geriausios.
ir dar kalbejot apie atidavima, net neisivaizduoju, kokia turi but motinos sirdis palikti bejegi kudiki, kuri isnesioja, pagimdo, o po to palieka. ziauru. o gal duagiua niekada netures vaiku.
na cia prirasiau.labanaktis
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
aciu saulesmamytei uz albiumuko duomenis.Vakar buvau uzbegsi pasiziureti. Kokie mieli visi vaikuciai, saunuoliai. smile.gif
Idejau keleta ir savo sunelio nuotraukyciu.

Mums itarimus kad musu sunelis gime kitoks pasake gimdymo namuose, bet matesi , kad tam gydytojui kuriam teko si misija buvo labai sunku. Taip sunkiai jis pradejo kazka per aplinkui sakyti, kol as pati paklausiau kas yra musu vaikuciui.
Su juo buvusi sesele, pamaciusi musu reakcija atejo su valerijono tabletemis,ramino. Ir pats gydytojas dar karta pasirode po poros valandu, bet kas gali nuraminti kai isgirsti toki dalyka. Aisku laikas viska pamazu sustato i savo vezias. Dziaugiames , kad turim suneli ir apie joki jo palikima nebuvo net minciu. Juk tas mazylis musu, kaip galima jo atsisakyti. Gaila, kad teveliai kartais pasilegia kitaip.
Atsakyti
QUOTE(kristinka17 @ 2010 06 23, 13:28)
Su juo buvusi sesele, pamaciusi musu reakcija atejo su valerijono tabletemis,ramino.

Supratinga seselė pasitaikė smile.gif Aš tai kai paprašiau valerijonų, tai atėjo po 3 val., pažadino ir padavė doh.gif Dabar jau kaip anekdotą pasakoju, bet tada visai nebuvo juokinga unsure.gif
Atsakyti
[quote=Džiugilė,2010 06 23, 15:55]
Supratinga seselė pasitaikė smile.gif Aš tai kai paprašiau valerijonų, tai atėjo po 3 val., pažadino ir padavė doh.gif Dabar jau kaip anekdotą pasakoju, bet tada visai nebuvo juokinga unsure.gif
[/quote

Mano vyrui net antra karta atnese po keliu val.
Ne visi supranta ir turbut nelabai nori suprasti ta skausma, kuri tuo metu jauti.
Atsakyti
Kada jūs pirmą kartą tikrinote akytes savo vaikučiams? Mes kai gulėjom ligoninėj po gimimo, tai tyrė akių dugną (gal 2 sav.), tada buvo viskas gerai.
Vakar neurologė paklausė, ar tirtos akytės, paminėjau, kad akių dugnas buvo tvarkoj, kai gimė. Bet ji sako, reikia išsitirt akytes ir tai ką žiūrėjo gimus, tai nieko nereiškia unsure.gif
Pasidalinkit patirtim blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Aciu uz sveikinimus mamytes wub.gif wub.gif wub.gif

Labai smagu istikruju girdeti,kad viskas po truputi juda geryn 4u.gif

Na ka mamytes uzteks mums cia sedeti!Reikia daryti vel musu susitikima!As galvoju,kad gal rugpjucio men butu visai neblogai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiugilė @ 2010 06 23, 15:25)
Kada jūs pirmą kartą tikrinote akytes savo vaikučiams? Mes kai gulėjom ligoninėj po gimimo, tai tyrė akių dugną (gal 2 sav.), tada buvo viskas gerai.
Vakar neurologė paklausė, ar tirtos akytės, paminėjau, kad akių dugnas buvo tvarkoj, kai gimė. Bet ji sako, reikia išsitirt akytes ir tai ką žiūrėjo gimus, tai nieko nereiškia  unsure.gif
Pasidalinkit patirtim  blush2.gif

Mums tyre pusmetuku, sake toliaregyste normos ribose, bet biski jau matesi zvairumas. Sekanti karta metuku, jau pritaike akinukus zvairumui gydyti, ir einam taip kas puse metu smile.gif
Atsakyti
Ačiū už slaptažodį į nuotraukų pasaulį. Dar neviską peržiūrėjau, bet labai smagu panaršyti. Įdėjom ir savų nuotraukyčių 4u.gif
Kaip tik masčiau, kada būtų galima savo Mantuką parodyti akių gydytojams, o kaip dėl LOR? Ar profilaktiškai kasnors rodėt savo vaikučius? g.gif

O kur organizuojate savo susitikimus? ax.gif
Atsakyti
labukas
sveikinimai Emilytei praejusio tortadienio proga happybday.gif happybday.gif happybday.gif
vakar buvau kaune ,bakalauro iteikimo ceremonijoj,pusesere sveikint ir net ne nepagalvojau ,kad niekad neteks sveikint savo –justuko grazia proga,juk ir komunija musu vaikiukai prieina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *zuikulis*: 23 birželio 2010 - 17:08
Saulesmamytes dukryte su gimtadieniu 4u.gif sauni jusu seimynele-stipruoliai thumbup.gif
Susitikimas butu gerai mirksiukas.gif pritariu tam.Sveika mamyte prisijungus prie musu 4u.gif tikrai bus daug lengviau... mirksiukas.gif
Del akyciu,tai Emute kai pradejo sedet,tai kartais lyg suzvairuodavo,laukiau kol vesim broli i konsultacija pas J.Zukauska Kaune,tai kartu ir Emute parodem.Dziaugiames kad rimtu ligu nera tik toliariagyste kaip ir broliukui.Israse akinukus gydymui.Gydytojas sake,kad butinai sitiem vaikuciam reikia tikrint regejima,nes dazniausiai buna problemyciu,o Emutes toliariagyste isaugamas dalykas...tik ar pripras prie akiniu ? g.gif Babulka,kaip Benukas ar nesioja akinukus ,ar vis dar meto?
Atsakyti