Ka galima skanaus ir ydomaus pagaminti gruzdintuveje??? Gal turite paciu sukurtu receptu ? Labai laukiu Jusu patirties ispudziu ir pasiulymu. nes pati tik bulvytes, koldunus, ceburekus sugalvoju
As tai nenaudoju, nors ir turiu. Kaloringa gi
Bet zinau, kad yra moteriske, kuri beveik viska kepa fritiurineje: ir mesyte visokia, vistiena, varskecius, bulves, net ir kotletus
O kijevas tai visai skanu ar koks vistienos kotletas...
Bet zinau, kad yra moteriske, kuri beveik viska kepa fritiurineje: ir mesyte visokia, vistiena, varskecius, bulves, net ir kotletus
O kijevas tai visai skanu ar koks vistienos kotletas...
As tai Kijevo kotletus kepdavau. Dar labai skanu- parduotuvese parduoda saldytas krabu znyples (taip vadinasi), sakes kaip skanu. Zuvies pirstelius irgi galima. Krabu lazdeles tesloje taip galima.
As irgi norejau gruzdintuves, bet vyras sake, kad bulviu galima issikepti ir keptuveje
Siaip daug ka kepdavom mes bet paskutinius kokius 1,5 metu stovi nenaudojama, gal kam reikia atiduosiu papigiai, kas daugiau pasiulys?
QUOTE(pusk @ 2004 05 03, 13:01)
Ka galima skanaus ir ydomaus pagaminti gruzdintuveje??? Gal turite paciu sukurtu receptu ? Labai laukiu Jusu patirties ispudziu ir pasiulymu. nes pati tik bulvytes, koldunus, ceburekus sugalvoju
mes neturim gruzdintuvės, bet girdėjau, kad labai skanu morkytės fri - kepti kaip bulves, tik reikia plonesniais šiaudeliais supjaustyt.
Pabandyk TEMPURA . Tai tradicinis japonų valgis ( nors atėjęs iš Portugalijos).
Grybukus visus, daržovių, žuvies ar mėsos gabaliukus pamirkai į tešlą ir verdi 140-180° aliejuje.TEšlai imi stiklinę šalto(!!) vandens, stiklinę miltų ir 1 kiaušinį. Kiaušinį išplaki su vandeniu, tada palengva įplaki miltus.
Nedėti daug iš karto, kad temp. nenukristų. Tešlos irgi neturi būt labai daug, tegu kiek nuvarva. Daržovėms reikia 2-3 min., kuo mažesnės, tuo trumpiau.Valgoma tuoj pat, su kokiu nori padažiuku.Nori daugiau info, pažiūrėk pas google prie "tempura"(o gal lietuviškai "tenpura"?).
Grybukus visus, daržovių, žuvies ar mėsos gabaliukus pamirkai į tešlą ir verdi 140-180° aliejuje.TEšlai imi stiklinę šalto(!!) vandens, stiklinę miltų ir 1 kiaušinį. Kiaušinį išplaki su vandeniu, tada palengva įplaki miltus.
Nedėti daug iš karto, kad temp. nenukristų. Tešlos irgi neturi būt labai daug, tegu kiek nuvarva. Daržovėms reikia 2-3 min., kuo mažesnės, tuo trumpiau.Valgoma tuoj pat, su kokiu nori padažiuku.Nori daugiau info, pažiūrėk pas google prie "tempura"(o gal lietuviškai "tenpura"?).
QUOTE(Amalia @ 2005 05 10, 11:12)
Pabandyk TEMPURA . Tai tradicinis japonų valgis ( nors atėjęs iš Portugalijos).
Grybukus visus, daržovių, žuvies ar mėsos gabaliukus pamirkai į tešlą ir verdi 140-180° aliejuje.TEšlai imi stiklinę šalto(!!) vandens, stiklinę miltų ir 1 kiaušinį. Kiaušinį išplaki su vandeniu, tada palengva įplaki miltus.
Nedėti daug iš karto, kad temp. nenukristų. Tešlos irgi neturi būt labai daug, tegu kiek nuvarva. Daržovėms reikia 2-3 min., kuo mažesnės, tuo trumpiau.Valgoma tuoj pat, su kokiu nori padažiuku.Nori daugiau info, pažiūrėk pas google prie "tempura"(o gal lietuviškai "tenpura"?).
Grybukus visus, daržovių, žuvies ar mėsos gabaliukus pamirkai į tešlą ir verdi 140-180° aliejuje.TEšlai imi stiklinę šalto(!!) vandens, stiklinę miltų ir 1 kiaušinį. Kiaušinį išplaki su vandeniu, tada palengva įplaki miltus.
Nedėti daug iš karto, kad temp. nenukristų. Tešlos irgi neturi būt labai daug, tegu kiek nuvarva. Daržovėms reikia 2-3 min., kuo mažesnės, tuo trumpiau.Valgoma tuoj pat, su kokiu nori padažiuku.Nori daugiau info, pažiūrėk pas google prie "tempura"(o gal lietuviškai "tenpura"?).
tempura!!!
ačiū, kad tokį skanumyną priminei, Amalia!
reiks pasigamint kokios šventės proga. jei nėr gruzdintuvės, tai šiek tiek daugiau aliejuko į keptuvę įpilt galima ir gan panašiai išeina. mes taip kartą gaminom tempurą iš krevečių. dar girdėjau, kad galima tą šaltą vandenį mineralinį pilti, traškiau apkeps, nors pati dar nebandžiau.
Dėk mineralinio tai tikrai, tik turi būtinai šaltas būti, nežinau kodėl.
Dėl baliuko - vakar per TV rodė neblogą idėją : nemažas bulves supiaustyti išilgai plonai kaip čipsams, tuoj į vandenį, kad nepajuostų. Tada po skiautę nusausinti, įpiaustyti skersai 5-6 piūvius, na gal kas cm, ir "įausti" - į viršų-į apačią-į viršų-į apačią juostelę rūkyto kumpio arba kilkos, lašišos - kuo daugiau spalvų, tuo geriau. Virti riebaluose, nusausunti, sudėti į porcelianą - atrodo gigantiškai. Tokie dideli margi čipsai. Nežinau, ar pakankamai paaiškinau, bet vaizdas buvo nenusakomas.
Dėl baliuko - vakar per TV rodė neblogą idėją : nemažas bulves supiaustyti išilgai plonai kaip čipsams, tuoj į vandenį, kad nepajuostų. Tada po skiautę nusausinti, įpiaustyti skersai 5-6 piūvius, na gal kas cm, ir "įausti" - į viršų-į apačią-į viršų-į apačią juostelę rūkyto kumpio arba kilkos, lašišos - kuo daugiau spalvų, tuo geriau. Virti riebaluose, nusausunti, sudėti į porcelianą - atrodo gigantiškai. Tokie dideli margi čipsai. Nežinau, ar pakankamai paaiškinau, bet vaizdas buvo nenusakomas.
QUOTE(Mally @ 2005 05 11, 10:28)
Be gruzdintuvės nei čeburėkų, nei žagarėlių ar spurgų neišeitų iškepti. o jei nori kažko įdomaus, tai draugė gruzdintuvėje kepa koldūnus. Patikėkit, tikrai skanu. Valgoma su kečiupu arba grietine.
O kiek sveria ta tavo draugė? Matyt labai jau liekna. Jei aš taip koldūnus valgyčiau, pro duris neįtilpčiau. O iškept galima ir paprastam puode, kas gi anksčiau tas gruzdintuves ir turėjo
aš labai laukiu šparaginių pupelių sezono- labai skanu jos keptos gruzdintuvėje- kiek vaišinau draugų- visi labai gyrė