QUOTE(Amalia @ 2005 05 10, 11:12)
Pabandyk TEMPURA . Tai tradicinis japonų valgis ( nors atėjęs iš Portugalijos).
Grybukus visus, daržovių, žuvies ar mėsos gabaliukus pamirkai į tešlą ir verdi 140-180° aliejuje.TEšlai imi stiklinę šalto(!!) vandens, stiklinę miltų ir 1 kiaušinį. Kiaušinį išplaki su vandeniu, tada palengva įplaki miltus.
Nedėti daug iš karto, kad temp. nenukristų. Tešlos irgi neturi būt labai daug, tegu kiek nuvarva. Daržovėms reikia 2-3 min., kuo mažesnės, tuo trumpiau.Valgoma tuoj pat, su kokiu nori padažiuku.Nori daugiau info, pažiūrėk pas google prie "tempura"(o gal lietuviškai "tenpura"?).
tempura!!!
ačiū, kad tokį skanumyną priminei, Amalia!
reiks pasigamint kokios šventės proga. jei nėr gruzdintuvės, tai šiek tiek daugiau aliejuko į keptuvę įpilt galima ir gan panašiai išeina. mes taip kartą gaminom tempurą iš krevečių. dar girdėjau, kad galima tą šaltą vandenį mineralinį pilti, traškiau apkeps, nors pati dar nebandžiau.
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27