Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(mia29 @ 2010 03 18, 17:23)
Dabar jau viskas aišku man. Sumaišiau tik terminus, reiškia, kad aš turėjau omenyje socialinę paramą. Ačiū jums 4u.gif

juk tam tema ir sukurta.
Atsakyti
Vikosiuks, ar jūs visa šeima registruoti vienu adresu?
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2010 03 18, 17:24)
Tuomet galit ir nerašyti. Jeigu būtumėt susituokę tai būtų biškiuką kelbiau(pataisykit jeigu klystu)

ta prasme, ko nerasyt?
as klausiau ar nekils keblumu ji isbraukti is seimos sudeties, nes seimos sudeties dokumentas (cia panasiai kaip buti vedusiam) yra labai svarbus norint gauti visas pasalpas,turiu visada rodyti jo pajamas, nekilnojamo turto kieki, visus automobilius.
suformuluosiu aiskiau klausima- ar nekils kokiu problemu del 52lt vaikui, nes jei nera tecio turi buti alimentai ir panasiai
nes as sioj situacijoj esu kaip ir "zalia"
Papildyta:
QUOTE(raimuxe @ 2010 03 18, 17:31)
Vikosiuks, ar jūs visa šeima registruoti vienu adresu?

esam registruoti skirtingose vietose (vaikai su manim tevu bute) jis savo bute.
kita savaite norejau visa seima(visus 4) priregistruot naujam bute (kuris yra ne musu vardu pirktas, bet mes jame gyvenam). kad nereiktu i rajona vazinet pazymu tvarkymuisi,ir kad gautume kompensacijas uz sildyma. bet dabar maniskis sugalvojo pasiimti patenta, galvoju, gal neapsimoka- bet gyvenu ne pagal deklaruota gyvenama vieta (gyvenu kitam mieste).
tikiuos aiskiai as cia paaiskinau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 kovo 2010 - 16:40
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 18, 16:35)
ta prasme, ko nerasyt?
as klausiau ar nekils keblumu ji isbraukti is seimos sudeties, nes seimos sudeties dokumentas yra labai svarbus norint gauti visas pasalpas,
suformuluosiu aiskiau klausima- ar nekils kokiu problemu del 52lt vaikui, nes jei nera tecio turi buti alimentai ir panasiai
nes as sioj situacijoj esu kaip ir "zalia"
Papildyta:

esam registruoti skirtingose vietose (vaikai su manim tevu bute) jis savo bute.
kita savaite norejau visa seima(visus 4) priregistruot naujam bute (kuris yra ne musu vardu pirktas, bet mes jame gyvenam). kad nereiktu i rajona vazinet pazymu tvarkymuisi,ir kad gautume kompensacijas uz sildyma. bet dabar maniskis sugalvojo pasiimti patenta, galvoju, gal neapsimoka- bet gyvenu ne pagal deklaruota gyvenama vieta (gyvenu kitam mieste).
tikiuos aiskiai as cia paaiskinau

Neturėtų kilti. Nes 52 lt skiriami jei neišeina 525 vienam šeimos nariui. Jeigu jo nebus šeimos sudėtyje, būsit tik Jūs su vaikais, tai ir skaičiuosis tik jūsų pajamos. Šiems pinigams nėra jokių reikalavimų, nereikia nieko pristatinėti jokių pajamų tik svarbu kad neviršytų.
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2010 03 18, 17:39)
Neturėtų kilti. Nes 52 lt skiriami jei neišeina 525. Šiems pinigams nėra jokių reikalavimų, tik svarbu kad neviršytų  4u.gif

tai nereikia irodinet,kad vaikas turi teti ir nera priteisti alimentai?
o del soc paramos kaip? jau nebepriklausys, nes mano pajamos virsys 1050lt , nes dalinsis tik ant triju
tai vadinas vistiek nebegausiu, tai nera ko tada ji is seimos sudeties isbraukinet, tegul buna blush2.gif ar taip ar taip nebemaiso

tada klausimas toks
jei gauna patenta, tai kiek padideja bendros pajamos? kokia ten ta suma nuo patento skaiciuojasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 kovo 2010 - 16:45
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 18, 16:42)

Vaiko pinigams tiems 52 lt nieko įrodinėti nereikia. Svarbu šeimos sudėtis ir ne daugiau 525
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2010 03 18, 16:32)
kad kiek aiskino, tai kol pusmetis nepraejo po istojimo db tai nepriklauso jokios kompensacijos.

Maisto paketai ir kompensacija uz sildyma ir vandeni skiriama zmonems,kuriu pajamos nesiekia 525 vienam seimos nariui,buvimas birzoje neturi reiksmes. I tai atsizvelgiama tik norint gauti soc.pasalpa.
Atsakyti
O dar aš vis su savais neaiškumais.
Kaip ir sakiau man iki dekreto poras mėn. Šiuo metu negaliu eiti dirbti nes vaikas ligų maišas. Kaip supratau soc pašalpą gali gauti jei vaikas iki 3 metų nelanko darželio. mano mažius užrašytas į darželį, bet yra pristatyta gydytojo pažyma kad jis dėl sveikatos šiemet negali lankyti darželio. bet mes jo neišbraukėm kad eilė neprapultų, nes tada jis keliauja į galą ir mes mažiausiai dar du metus nepatenkam į daržiuką. Ar tokiu atveju mes galit gauti soc pašalpą?
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2010 03 18, 17:45)
Maisto paketai ir kompensacija uz sildyma ir vandeni skiriama zmonems,kuriu pajamos nesiekia 525 vienam seimos nariui,buvimas birzoje neturi reiksmes. I tai atsizvelgiama tik norint gauti soc.pasalpa.

cia metines 525lt pajamos vienam asmeniui

socialine pasalpa, busto sildymo islaidos , salto ir karsto vandens islaidu kompensacijos teikiamos tik jei nevirsija 350lt
http://www.socmin.lt....php?1189177490

as taip suprantu

jei 525lt -tada tik maisto daviniai

jei klystu pataisykit
Papildyta:
QUOTE(Niktė @ 2010 03 18, 17:51)
O dar aš vis su savais neaiškumais.
Kaip ir sakiau man iki dekreto poras mėn. Šiuo metu negaliu eiti dirbti nes vaikas ligų maišas. Kaip supratau soc pašalpą gali gauti jei vaikas iki 3 metų nelanko darželio. mano mažius užrašytas į darželį, bet yra pristatyta gydytojo pažyma kad jis dėl sveikatos šiemet negali lankyti darželio. bet mes jo neišbraukėm kad eilė neprapultų, nes tada jis keliauja į galą ir mes mažiausiai dar du metus nepatenkam į daržiuką. Ar tokiu atveju mes galit gauti soc pašalpą?

na soc pasalpa galima gauti jei vaikas eina i darzeli(tada 100 proc. uz ji nereikia moketi)
bent jau man su vyresniuoju, bet as turiu mazaja- tai nzn kaip cia del tu treju metu.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 18, 16:54)
cia metines 525lt pajamos vienam asmeniui
socialine pasalpa, busto sildymo islaidos , salto ir karsto vandens islaidu kompensacijos teikiamos tik jei nevirsija 350lt
http://www.socmin.lt....php?1189177490

as taip suprantu

jei 525lt -tada tik maisto daviniai

jei klystu pataisykit
Papildyta:
na soc pasalpa galima gauti jei vaikas eina i darzeli(tada 100 proc. uz ji nereikia moketi)
bent jau man su vyresniuoju, bet as turiu mazaja- tai nzn kaip cia del tu treju metu.

būsto ir vandens kompensacijos skiriamos iki 525 asmeniui, tik aišku jei didesnė gaunama suma, tai mažiau kompensuoja.

Nu aišku, jaučiu kai nueisiu balandį tik tada paaiškės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2010 03 18, 17:56)
būsto ir vandens kompensacijos skiriamos iki 525 asmeniui, tik aišku jei didesnė gaunama suma, tai mažiau kompensuoja.

Nu aišku, jaučiu kai nueisiu balandį tik tada paaiškės  unsure.gif

gali buti - nes jei pajamos maziau 350lt tada simtu procentu sildyma kompensuoja
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 18, 17:42)
o del soc paramos kaip? jau nebepriklausys, nes mano pajamos virsys 1050lt , nes dalinsis tik ant triju
tai vadinas vistiek nebegausiu, tai nera ko tada ji is seimos sudeties isbraukinet, tegul buna blush2.gif ar taip ar taip nebemaiso

tada klausimas toks
jei gauna patenta, tai kiek padideja bendros pajamos? kokia ten ta suma nuo patento skaiciuojasi?

o kaip del patento gal zinai?
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2010 03 18, 17:56)

Nu aišku, jaučiu kai nueisiu balandį tik tada paaiškės  unsure.gif

Kompensuoja jei daugiau nei 20% nuo uzdarbio reik moketi uz (sildyma ir vandeini)

pvz gaunat 600lt sildymas ir vanduo 300lt reiskia virsija jau pilnai padengia.
Atsakyti