Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(jurguliooks @ 2010 04 15, 16:17)
padekit suskaiciuot wub.gif

paimk triju paskutiniu menesiu vyro pajamas 3* 650lt=1950lt
ir savo 3 paskutiniu menesiu visas pajamas (tas skirtingas sumas ir t.t.)
sudek viska i bentra suma (gausi bendras 3 menesiu pajamas- jos 4 asmenims neturetu buti didesnes 4200lt - jei gauni mazesne suma, priklauso soc parama)
tada jas dalink is 3 (menesiu) =gausi seimos menesini vidurki
ji dalink is seimos nariu skaiciaus 4 (vyras tu ir kaip matau du vaikai) = gausi suma kuri tenka vienam seimos nariui per menesi (ji turetu buti ne didesne nei 350lt)
kiek jums iki tos sumos truksta (vrp- valstybes remiamu pajamu, per menesi 4 asmenims 1400lt) per menesi, tiek soc paramos ir gausite. tai gali buti 5lt ir300, ir 700lt ir t.t. priklausomai nuo jusu pajamu... mirksiukas.gif
jei ka suklydau pataisykit mamytes.. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(a79 @ 2010 04 15, 10:31)
Ačiū už tokią sistemingą info  4u.gif Skaitysiu visą temą nuo pradžių, bet gal kas trumpai atsakys  blush2.gif Gal pasirodys, kad nėr ko eit į tą socialinį (jaučiuos lyg vogt eidama, kaip nusikaltėlė  unsure.gif )
Ar reikia nešt kokias nors pažymas dėl turimo turto? Kokios "ribos" yra, nes mes gyvenam savo bute (ne nuomojamam ar pan) ir jei tai kiek nors įtakoja socialinį statusa, manau, kad nieko nepešiu nuėjus.
525 litai asmeniui į rankas, ar čia nuo priskaičiuotos sumos iki mokesčių?
Dėl šildymo kompensacijos, karšto vandens. Čia tik šildymo metu? KAip su tais, kurie patys malkomis šildosi?
KAžkaip sudėtinga perlaužt save, ir eit ranką ištiesus, bet su esama situacija, jau nebežinau kaip daugiau verstis  unsure.gif

del turimo turto nieko nesti nereikia, jos viska mato, tiek registru centro duomenis, jusu turimus butus, tiek regitros duomenis, visas turimas transporto priemones.
cia yra aprasyti turto normatyvai...
http://www.sildymas....&...1547&f2=653
http://www.socmin.lt...php?-1170306460

labai baisiai neissigaskit, ten jos labai megsta pagazdint del turimo turto, butas masinos yra normalu, nebent turit zemes,kurie ja gali padaryti mokia (ta prasme nesancia jums pelna pagal ju sudaryta formule)
Papildyta:
QUOTE(negriuke @ 2010 04 15, 11:48)
7. maisto paketai (kai pajamos asmeniui yra mazesnes kaip 525 lt )
http://www.spcentras...php?m=11&l=5140
nemokami maisto talonai http://www.spcentras....php?m=11&l=379

19. Maisto talonai
http://www.elektrena...uti_mais/7817/1

gal dar kazkas papildys sarasa (butu gerai su tai irodanciom nuorodom)

maisto talonai jau prideti prie 7 numeriuko, prie maisto paketu (tik nuoroda vilniaus) manau kaip ir nebutina numeruot kito miesto nuorodas, kiekvienas ir taip savo miesto skyriuje tikslesnes informacijos iesko mirksiukas.gif
bet vistiek labai faina, kad kazkas domisi ir papildo sarasa mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 balandžio 2010 - 15:54
labukas,as norejau pasitikslint ax.gif mes su dukra esame registruotos bute(jis yra savivaldybes)vaiko tevas buves mano vyras,registruotas kitu adresu,(mes vistiek gyvenam kartu)mano pajamos yra 540lt.ir elementai 200lt. mum su dukra kaip ir uztenka gaunasi abiem 740,vyras jokiu pajamu neturi(stovi darbo birzoj) tai jei as(buvusi vyra) dabar kaip priregistruosiu savo bute,musu pajamos turetu skaiciuotis ant triju?tada kaip ir neuztenka?ar tokiu atveju priklausytu mum soc.pasalpa? unsure.gif aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
snd viena ausim nugirdau,kad galima gauti vienkartine ismoka vaistams jei pajamos nevirsija 525lt.,mes gavom vienkartine ismoka ir kompensavo akinukus vaikui,bet reikia tureti visus cekius kur kiek lt isleista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikma: 15 balandžio 2010 - 18:26
QUOTE(vikma @ 2010 04 15, 19:25)
snd viena ausim nugirdau,kad galima gauti vienkartine ismoka vaistams jei pajamos nevirsija 525lt.,mes gavom vienkartine ismoka ir kompensavo akinukus vaikui,bet reikia tureti visus cekius kur kiek lt isleista.

Galima placiau, kaip tai padaryti ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2010 04 15, 18:25)

kazka man ir sake soc.kad apmoketu jai vaikas sirgtu,uz vaistus,mano dukrytei ir akinukus israse,tai galvoju jai nupirksiu tai gal ir kompensuos?nes neturiu seip uz ka juos pirkt?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 04 15, 20:08)
Galima placiau, kaip tai padaryti ?  smile.gif

na mano vaikas yra neigaliukas,ispradziu maniau kad todel paskyre vienkartine ismoka,ir kompensavo suma(del sito teko biski pakovoti ir kelias istaigas aplankyt kol issikovojau thumbup.gif ).bet snd va pasake kad jei pajamos nevirsija 525lt galima kreiptis del vienkartines ismokos,kuri yra 350lt.pries mane broliai stovejo,ir vienas is ju sergantis,sako o kodel jus nesikreipet del vienkartines ismokos,kad padengtu vaistu suma,tas kitas brolis pasimetes,nesupranta nieko,nes nieko ir nezinojo g.gif ir liepe va susirinkti visus cekius kiek kam buvo isleista,ir ateiti rasyti prasyma ir grazins pinigelius.na tik nedaugiau kiek supratau 350lt.
Papildyta:
QUOTE(jurguliooks @ 2010 04 15, 21:32)
kazka man ir sake soc.kad apmoketu jai vaikas sirgtu,uz vaistus,mano dukrytei ir akinukus israse,tai galvoju jai nupirksiu tai gal ir kompensuos?nes neturiu seip uz ka juos pirkt?

tik neismesk kvitu,nes juos pateikus grazins pinigelius.mes ejom privaciai pas akiu gydytojo,tai netycia buvau prie visu kvitu pridejusi ir ir kvita uz privacia paslauga,tai ziuriu ir sia suma pripliusavo tai grazino netik uz akinukus bet ir uz apsilankyma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(camilla31 @ 2010 04 15, 18:47)
labukas,as norejau pasitikslint ax.gif mes su dukra esame registruotos bute(jis yra savivaldybes)vaiko tevas buves mano vyras,registruotas kitu adresu,(mes vistiek gyvenam kartu)mano pajamos yra 540lt.ir elementai 200lt. mum su dukra kaip ir uztenka gaunasi abiem 740,vyras jokiu pajamu neturi(stovi darbo birzoj) tai jei as(buvusi vyra) dabar kaip  priregistruosiu savo bute,musu pajamos turetu skaiciuotis ant triju?tada kaip ir neuztenka?ar tokiu atveju priklausytu mum soc.pasalpa? unsure.gif aciu uz atsakyma 4u.gif

cia idomus atvejis, jei vyras pratovejes 6 menesius birzoje lyg ir priklausytu, jei butu irasytas ir i seimos sudeti..(registruoti kartu reikia ne del soc. paramos, o del kompensaciju (sildymo, vandens), o paramai vyras gali buti registruotas ir kitur, net kitoje savivaldybeje- tik reiktu pristatyt is kitos savivaldybes, kad jis negauna jokiu kitokiu pasalpu.)
gal kas zinos tiksliau
tik idomu kaip tada su alimentais bus (logiskai mastant jus ju net negaunat, tik dokumentus esate susitvarkiusi), jei jis vel bus seimos sudetyje, kaip sugyventinis.
gal juos anuliuos ir pajamos skaitysis dar mazesnes - tada soc parama bus didesne...
cia tik garsiai spelioju, tiksliai nezinau.. blush2.gif

kai issiaiskinsi, butinai parasyk, labai idomi situacija mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 balandžio 2010 - 22:07
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 15, 23:02)
cia idomus atvejis, jei vyras pratovejes 6 menesius birzoje lyg ir priklausytu, jei butu irasytas ir i seimos sudeti..(registruoti kartu reikia ne del soc. paramos, o del kompensaciju (sildymo, vandens), o paramai vyras gali buti registruotas ir kitur, net kitoje savivaldybeje- tik reiktu pristatyt is kitos savivaldybes, kad jis negauna jokiu kitokiu pasalpu.)
gal kas zinos tiksliau
tik idomu kaip tada su alimentais bus (logiskai mastant jus ju net negaunat, tik dokumentus esate susitvarkiusi), jei jis vel bus seimos sudetyje,  kaip sugyventinis.
gal juos anuliuos ir pajamos skaitysis dar mazesnes - tada soc parama bus didesne...
cia tik garsiai spelioju, tiksliai nezinau.. blush2.gif

kai issiaiskinsi, butinai parasyk, labai idomi situacija mirksiukas.gif

aciu uz atsakyma 4u.gif butinai pranesiu kaip viskas baigesi 4u.gif ir dar paklaust noriu ax.gif tai jei teisingai supratau,tai registracija yra nebutina?reikia tik seimos sudeti issiimt ,kad rodytu mus tris?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo camilla31: 16 balandžio 2010 - 07:30
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 15, 16:46)

maisto talonai jau prideti prie 7 numeriuko, prie maisto paketu (tik nuoroda vilniaus) manau kaip ir nebutina numeruot kito miesto nuorodas, kiekvienas ir taip savo miesto skyriuje tikslesnes informacijos iesko mirksiukas.gif
bet vistiek labai faina, kad kazkas domisi ir papildo sarasa mirksiukas.gif

vikosiuks, čia ne maisto paketai, o maisto talonai, paskaityk. blush2.gif Čia parduotuvėse apsiperkama... bigsmile.gif
Atsakyti
man vakar dave kazkokius du lapukus tipo del tu maisto davniu,sake skambintis geguzio pabaigoj,ten adresas ant vieno lapuko ant kito tel nr,tai cia tie tipo skaitos talonai g.gif ?o kaip ten vyksta tu produktu atsiimimas.Kazkokius dokumentus reikia dar atsinesti kai pirma karta eini?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 15, 15:46)
paimk triju paskutiniu menesiu vyro pajamas 3* 650lt=1950lt
ir savo 3 paskutiniu menesiu visas pajamas (tas skirtingas sumas ir t.t.)
sudek viska i bentra suma (gausi bendras 3 menesiu pajamas- jos 4 asmenims neturetu buti didesnes 4200lt - jei gauni mazesne suma, priklauso soc parama)
tada jas dalink is 3 (menesiu) =gausi seimos menesini vidurki
ji dalink is seimos nariu skaiciaus 4 (vyras tu ir kaip matau du vaikai) = gausi suma kuri tenka vienam seimos nariui per menesi (ji turetu buti ne didesne nei 350lt)
kiek jums iki tos sumos truksta (vrp- valstybes remiamu pajamu, per menesi 4 asmenims 1400lt) per menesi, tiek soc paramos ir gausite. tai gali buti 5lt ir300, ir 700lt ir t.t. priklausomai nuo jusu pajamu... mirksiukas.gif
jei ka suklydau pataisykit mamytes.. mirksiukas.gif

Pasidare viskas daaaug aiskiau smile.gif Pasiskaiciavau, kad i soc. parama nepretenduojame su sunumi, bet pretenduojame i maisto talonus ir sildymo kompensacija ax.gif
Ir dar darzas 50 proc.
Atsakyti
Sveiki, norėjau jūsų paklausti kelių klausimų, žadu studijuoti nuo rudens, tai iškilo klausimas dėl socialinės stipendijos. Skaičiuojasi tik tėvų pajamos, bet jei mano tėvas gauna socialinę stipendiją, tai ji irgi prisiskaičiuos? Dar vienas dalykas, jei aš gausiu socialinę stipendiją, tai mano tėvai negaus kompesacijų už šildymą, socialinę pašalpą?
Atsakyti