QUOTE(Mirtyšė @ 2010 03 26, 17:07)
supratau....
nezinau, ar seima, apie kuria rasiau turi tapatybes korteles.... gal neturejo, todel sena pasa keicia i kortele....
bet nespeliosiu, nes tiksliai nezinau.
o jus eidama turejot sena pasa? ar tik kortele ir papildomai praset padaryti nauja pasa?
O čia su tuo pasu irgi gerai buvo.
Jis nebegalioja nuo 2008 m rugsėjo, o mes skyrėmės su vyru spalio pabaigoj, tai mano pasas dingo...
Nors ir negaliojantis, bet dingo. Tai šiandien, po beveik 1,5 m. rašiau prašymą, kad pasą pasklebtų nebegaliojančiu (nors negaliojo nuo 2008 m.)
Parašiau šiandien ryte prašymą, nes patenkinta atėjau darytis paso nemokamai, tai išsiaiškinau ir dėl vaiko (mes su vaiko tėčiu susituokę nebuvom, gyvenam skyrium, jis vienam mieste, mes kitam, ir jis piktybiškai neduoda savo paso nuorašų, kurie būtini, kad nustatytum vaiko pilietybę (pradeda nervuoti Konstitucija, kuri skelbia, kad vaikas, kurio abu tėvai yra Lietuvos piliečiai yra Lietuvos pilietis...), tai išaiškino, kad kadangi mes nebuvom susituokę, tai užteks ir mano asmens tapatybės kortelės, tai aš bėgom į darželį, pasiėmiau vaiką ir atgal (su autobusu ten sunkoka nuvažiuoti), užpildėm tada dokumentus pas tetulę, ir paklausiau, ar man pasas nepriklauso, o ta sako, be vadovybės sutikimo, paso tau daryt negaliu, bet kaip sakiau ėjau pas vadovybę, ir pasą padarys.