Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 25, 17:11)
http://www.spcentras....php?m=11&l=414
pirma kart tokia matau, bet cia tikriausiai nutikus nelaimei (pvz dabar tie potvyniai- aisku jiems skirta tik 10 milijonu litu, bet del zalos kazkaip galima pasiimti), o sia matau galima du kartus per metus pasinaudoti,
labai idomi, reiktu pasigilint, nesu susidurusi dar su tokia ir cekiukais. thumbup.gif

g.gif mano nelaime kad praradau darba , bet man pasake rinkite čekius is vaistines, rūbu parduotuves(sake kad jums ir jusu vaikams reike kazkokiu rubu pirkti) o ant kokia suma ir is kokiu parduotuvių ne pasake vot ir klausiu gal kas nors jau naudojasi si pašalpa blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2010 03 25, 17:22)
g.gif mano nelaime kad praradau darba , bet man pasake rinkite čekius is vaistines, rūbu parduotuves(sake kad jums ir jusu vaikams reike kazkokiu rubu pirkti) o ant kokia suma ir is kokiu parduotuvių  ne pasake vot ir klausiu gal kas nors jau naudojasi si pašalpa blush2.gif

taip idomu pasidare, tai pasiskambinau i savo seniunija pasiklausti ar yra cia dar kazkokia pasalpa, bet pasake, tik sunkios ligos atveju ir stichines nelaimes atveju. blink.gif siaip del sunkiu gyvenimo salygu nera verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 25, 17:42)
taip idomu pasidare, tai pasiskambinau i savo seniunija pasiklausti ar yra cia dar kazkokia pasalpa, bet pasake, tik sunkios ligos atveju ir stichines nelaimes atveju. blink.gif  siaip del sunkiu gyvenimo salygu nera verysad.gif

žinokit, bet man pati inspektore pasiūle g.gif
bet va
Vienkartinė pašalpa iki 2 BSI dydžio skiriama asmenims, atsidūrusiems sunkioje materialinėje situacijoje, kai vidutinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 VRP (525 Lt) dydžio, o vienam gyvenančiam asmeniui neviršija 2 VRP (700 Lt) dydžio. Vienkartinė pašalpa atsižvelgiant į finansines galimybes gali būti skiriama iki 4 BSI (520 Lt) dydžių per metus, bet ne daugiau 2 BSI (260 Lt) dydžio pašalpa per pusmetį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liusi2003: 25 kovo 2010 - 16:48
Kompensacijų dydis
Šeimoms arba vienam gyvenančiam asmeniui kompensuojama:
šildymo sezono metu - išlaidų už būsto šildymą, ....., dalis, viršijanti 20 procentų skirtumo tarp šeimos .... pajamų ir valstybės remiamų pajamų šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui dydžio;

tai manišejo, kad nuo 350 lt * žmonių skaičius - pajamas šeimos,

gautą skirtumo 20 proc. moka šeima, o visa kita kompensuoja?

ar taip?

Jei atidavaiua kovo men. į socialinį, tai kompensuos už kova ir balandi, geguzę šildyma, ar už sausi , kova, vasari?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 25 kovo 2010 - 16:51
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 25, 17:07)
pasalpa turi priklausyti nuo vasario 1 dienos. (vasaris , kovas , balandis), kitaip ir buti negali, nes skaiciuojamos 3 paskutiniu menesiu pajamos, o vasaris buvo nepasibaiges, taigi jo pajamu be paskutines dienos skaiciuoti negalima) bent jau kai as tvarkiausi, man taip pasake, kad priklauso nuo to menesio, kai parasai prasyma, juk cia valstybine istaiga, negali buti skirtingai, turi visur buti taip pat..
(buvau nuejus ir i rajonini ir i miesto socialini, sake ta pati) taigi galite eiti pasidometi,kaip cia taip nusuko viena menesiuka.

bet as uz vasari dar gavau is birzos paie 350. jie nenusuko tik sake kad gausim uz tris menesius - kova, balandi, geguze. tai va dabar ir nebezinau. bet tai man idomu, kada tuos pinigelius moka?
jauciu ilgai gali tekti laukti. krize doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2010 03 25, 17:50)
Kompensacijų dydis
Šeimoms arba vienam gyvenančiam asmeniui kompensuojama:
šildymo sezono metu - išlaidų už būsto šildymą, ....., dalis, viršijanti 20 procentų skirtumo tarp šeimos .... pajamų ir valstybės remiamų pajamų šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui dydžio;

tai manišejo, kad nuo 350 lt * žmonių skaičius - pajamas šeimos,

gautą skirtumo 20 proc. moka šeima, o visa kita kompensuoja?

ar taip?

Jei atidavaiua kovo men. į socialinį, tai kompensuos už kova ir balandi, geguzę šildyma, ar už sausi , kova, vasari?

jei gaudavai soc parama (nevirsijant 350lt) nuo sausio, tai turetu nuo sausio moket (sugrazint) , bet jei negaudavai soc paramos ir kreipeisi nes atitinki viena is siu punktu
Teisę į kompensacijas turi gyvenamąją vietą būste deklaravę šeimos nariai arba vienas gyvenantis asmuo, jei kreipimosi metu:

1. šeimos / asmens nuosavybės teise turimo turto vertė neviršija turto vertės normatyvo;
2. išlaidos už būsto šildymą, kai būsto naudingasis plotas bei atskirų energijos ir kuro rūšių sąnaudos būstui šildyti ne didesni už nustatytus normatyvus, viršija 20 procentų skirtumo tarp šeimos arba vieno gyvenančio asmens pajamų ir VRP šeimai / asmeniui dydžio;
3. išlaidos už faktinį šalto vandens, bet ne didesnį už nustatytą normatyvą, viršija 2 procentus šeimos / asmens pajamų;
4. išlaidos už karštą vandenį, kurio kiekis bei atskirų energijos ar kuro rūšių sąnaudos karštam vandeniui ne didesni už nustatytus normatyvus, viršija 5 procentus šeimos / asmens pajamų;
5. įsiskolinusieji už būsto šildymą, karštą ar šaltą vandenį su energijos, kuro, vandens tiekėjais yra sudarę sutartį dėl dalies įsiskolinimo padengimo, kas mėnesį grąžinant ne daugiau kaip 20 procentų šeimos / asmens pajamų, arba teismas yra priteisęs padengti įsiskolinimą;
6. kiekvienas vyresnis kaip 18 metų šeimos narys, vienas gyvenantis asmuo arba vaikas nuo 16 iki 18 metų atitinka bent vieną iš socialinei pašalpai gauti nurodytų sąlygų.

(tai mokes tik nuo to menesio, kuri parasei prasyma (kova balandi geguze)
jei klystu mamytes pataisykit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 kovo 2010 - 17:37
QUOTE(raudona7 @ 2010 03 25, 18:20)
bet as uz vasari dar gavau is birzos paie 350. jie nenusuko tik sake kad gausim uz tris menesius - kova, balandi, geguze. tai va dabar ir nebezinau. bet tai man idomu, kada tuos pinigelius moka?
jauciu ilgai gali tekti laukti. krize doh.gif

idomiai, vistiek neturejo teises skaiciuoti vasario pajamu, be menesio galo, nebent jus pati prasete, arba jums del vasario pajamu butu pasalpa nepriklausiusi.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 25, 19:18)
idomiai, vistiek neturejo teises skaiciuoti vasario pajamu, be menesio galo, nebent jus pati prasete, arba  jums del vasario pajamu butu pasalpa nepriklausiusi.

as nieko neprasiau. ir siaip jie gi mato kiek paskirta is birzos tai tiek matyt ir skaiciavo. prasyma rasiau vasario 26, tai sprendima priima per 10 dienu, tai dar kito menesio buvo laiko. bet man ydomu ar moka uz einama ar uz praejusi menesi. kada galiu tiketis pinigeliu. speju uz kova gausiu balandzio pabaigoj? ar neteisi?
Atsakyti
QUOTE(raudona7 @ 2010 03 25, 19:54)
as nieko neprasiau. ir siaip jie gi mato kiek paskirta is birzos tai tiek matyt ir skaiciavo. prasyma rasiau vasario 26, tai sprendima priima per 10 dienu, tai dar kito menesio buvo laiko. bet man ydomu ar moka uz einama ar uz praejusi menesi. kada galiu tiketis pinigeliu. speju uz kova gausiu balandzio pabaigoj? ar neteisi?

taip turetu buti (uz kova turetu moketi balandi), bet dar nenusiteikite taip greit ju gauti, galimas atvejis, kad mokes dar kita menesi (geguzi) uz du doh.gif o uz geguzi gausite birzeli ir dar trecio menesio paramos negavus iskart nueikite prasitesti kitiems 3 menesiams (kokia birzelio pirma), nes gali nuplaukti nepratesus koks menuo pro sali
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 kovo 2010 - 09:21
Sveikučiai mirksiukas.gif Jeigu abudu esame bedarbiai,stovime DB,tai kiek laiko galime tikėtis socialinės pašalpos? g.gif
Atsakyti
http://www.supermama...howtopic=565596
Yra visa tema apie tai doh.gif
Atsakyti
Labas.Kiek zinau yra vienkartine pasalpa vaistams... Ar kas nors naudojosi ja?
Mano vyresneliui kas menesi reik nuo astmos pirkt vaistus, na ir siaip kas pora savaiciu vaikai serga. Vyras db registruotas, mano pajamos nedideles...
Butu idomu daugiau apie ta pasalpa suzinot.... ax.gif
Atsakyti