Jus isivaizduojat dar negavau socialines paslpos , skambynau i savivaldybe sako pas juos tas kas uzsiema pasalpom serga
oj negaliu o zmones turi laukti ir sedeti be pinigu na virsune
QUOTE(adidamm @ 2010 03 23, 17:50)
Jus isivaizduojat dar negavau socialines paslpos , skambynau i savivaldybe sako pas juos tas kas uzsiema pasalpom serga
na cia tas pats kai man ziemos metu per salcius su petarda virtuves langa ismuse, laukem 2 savaites kol pagamins, o paskui dar 2 savaites kol pasveiks zmogus kuris langus deda...
zodziu su mazais vaikais gali numirt, jei tik iskiles butu nieko nebuciau sakius, bet dabar skyle per abu stiklus
ir klijavom vos ne kasdien ta langa, nes nuo temperaturos skirtumo net pleistras atsilupdavo.
zodziu kas netingi - tas taip ir issisukineja
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 23, 18:03)
na cia tas pats kai man ziemos metu per salcius su petarda virtuves langa ismuse, laukem 2 savaites kol pagamins, o paskui dar 2 savaites kol pasveiks zmogus kuris langus deda...
zodziu su mazais vaikais gali numirt, jei tik iskiles butu nieko nebuciau sakius, bet dabar skyle per abu stiklus
ir klijavom vos ne kasdien ta langa, nes nuo temperaturos skirtumo net pleistras atsilupdavo.
Normaliai
Bet as negaliu zyzia vis ,kad nera pinigeliu krize , turi pinigeliu savivaldybe ir tai neperveda oj negaliu .
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 23, 14:58)
socialine ismoka mokama jei 3 asmenims nesigauna (1050lt per menesi)
jums geguzes menesi likus be pajamu- (vistiek bendros pajamos gaunasi didesnes 1500lt/men) taigi nuo geguzes soc parama nepriklauso, bet galite kreiptis del kompensaciju ir maisto daviniu.
tik sukaks lygiai du metukai vaikui jums dar priklausys 52lt uz vaikeli. (ir puse kainos uz darzeli, nes kiekvienam nekliuna 525lt
kai vyras gris i darba - tada galesite kreiptis soc paramos....
Papildyta:
tai jei ir moka birza , vistiek reikia laukti 6 menesius, manau niekas pasalpos nemoketu
jums geguzes menesi likus be pajamu- (vistiek bendros pajamos gaunasi didesnes 1500lt/men) taigi nuo geguzes soc parama nepriklauso, bet galite kreiptis del kompensaciju ir maisto daviniu.
tik sukaks lygiai du metukai vaikui jums dar priklausys 52lt uz vaikeli. (ir puse kainos uz darzeli, nes kiekvienam nekliuna 525lt
kai vyras gris i darba - tada galesite kreiptis soc paramos....
Papildyta:
tai jei ir moka birza , vistiek reikia laukti 6 menesius, manau niekas pasalpos nemoketu
moka soc jei neisnesa birzos gaunami pinigeliai tada soc sumoka skirtuma kurio truksta
QUOTE(timotey @ 2010 03 23, 18:29)
moka soc jei neisnesa birzos gaunami pinigeliai tada soc sumoka skirtuma kurio truksta
mmm, cia geras, net nezinojau
Norejau paklausti, gal kas zinot ar mums priklauso ar ne kompensacija uz sildyma. Situacija tokia: Mama viena dirba, tetis nuo pavasario stovejo darbo birzoje, taciau rudeni pats susirado darba ir bedarbio statusas turejo buti laikinai sustabdytas, bet birza parase, neva jie butu surade darba, po pusantro menesio darbas pasibaige, tetis nueina i birza ir ji registruoja vel is naujo, nors turejo pratesti statusa bedarbio, jokiu ismoku nebemoka. Kompensaciju negauname, nes tetis negauna jokiu ismoku. Kur logika, jeigu pajamos tik mamos ( minimumas) ir negauname kompensaciju?
QUOTE(vikaakiv @ 2010 03 23, 14:01)
Sveikos merginos. Noreciau pasiklausti Stoviu darbo birzoje, bedarbio ismoka man bus mokama iki geguzes men (geguzes gale paskutine ismoka), Vyras yra vaiko auginimo atostogose iki spalio men. Jis gauna 1500lt, as is birzos gaunu 300, uz vaika jokiu pinigu negaunam. Nuo birzelio liksiu be jokiu pajamu, tik vyro gaunami pinigai uz vaiko auginimo atostogas, ar tada mes galetume kreiptis del kokios pasalpos? (Vyras stovi eileje del busto 4 metus, kaip naslaitis).
Nuo rugsejo menesio mokinsiuos dieniniame (stipendija nemokama), vaikas prades eiti i darzeli, o spalio 7 vyrui grizus i darba, jo alga bus 640lt, ar tada mum butu galima kreiptis del kokios pasalpos?
Gal dar kuri zinote, jei gyvename 20km nuo darbo vietos, ar darboviete apmoka keliones islaidas?
Aciu is anksto.
Nuo rugsejo menesio mokinsiuos dieniniame (stipendija nemokama), vaikas prades eiti i darzeli, o spalio 7 vyrui grizus i darba, jo alga bus 640lt, ar tada mum butu galima kreiptis del kokios pasalpos?
Gal dar kuri zinote, jei gyvename 20km nuo darbo vietos, ar darboviete apmoka keliones islaidas?
Aciu is anksto.
Tai tie 300lt ne visiem mokami, kas 6 men birzoje prastovi?
QUOTE(Niktė @ 2010 03 21, 21:06)
Apien ką ir kalba eina. Socialinei pašalpai gauti reikia būti prastovėjus 6 mėn, o kompensacijoms už būsto patarnavimus nereikia
Gal galite pacituoti, kodel kompensacijoms nereikia buti registruotai darbo birzoje 6 men?
Manau, kad tos nuostatos galioja tiek pašalpai, tiek kompensacijoms - abiems reikia 6 men (jei negauni darbo birzos ismoku).
QUOTE(giedrytia @ 2010 03 23, 19:39)
Norejau paklausti, gal kas zinot ar mums priklauso ar ne kompensacija uz sildyma. Situacija tokia: Mama viena dirba, tetis nuo pavasario stovejo darbo birzoje, taciau rudeni pats susirado darba ir bedarbio statusas turejo buti laikinai sustabdytas, bet birza parase, neva jie butu surade darba, po pusantro menesio darbas pasibaige, tetis nueina i birza ir ji registruoja vel is naujo, nors turejo pratesti statusa bedarbio, jokiu ismoku nebemoka. Kompensaciju negauname, nes tetis negauna jokiu ismoku. Kur logika, jeigu pajamos tik mamos ( minimumas) ir negauname kompensaciju?
kompensacija priklauso jei jusu seimos nariai visi registruoti tame bute, kuriam prasote kompensacijos , be kitu pasaliniu zmoniu, kitu atveju reikes ir ju pajamu.
o jei tevelis nuo rudens susirado darba ir buvo isbrauktas is birzos, bei po pusantro menesio vel istojo, tai jau turejo praeiti kokie 5 menesiukai, tai teks luktelt iki 6, tik tada gausit kompensacija. (jei DB ismoku nemoka, tai nereiskia kad statusas nutruko - jus pasiteiraukit birzoj tiksliau)
kam skiriamos kompensacijos placiau galima pasiskaityti cia
http://www.sildymas....&...1547&f2=653
http://www.socmin.lt...php?-1170306460
Papildyta:
QUOTE(linole @ 2010 03 23, 19:45)
Gal galite pacituoti, kodel kompensacijoms nereikia buti registruotai darbo birzoje 6 men?
Manau, kad tos nuostatos galioja tiek pašalpai, tiek kompensacijoms - abiems reikia 6 men (jei negauni darbo birzos ismoku).
jus teisi, jei negauni is birzos, reikia but prastovejus 6 menesius tiek pasalpai, tiek kompensacijoms.
Socialinė pašalpa skiriama šeimai (vienam gyvenančiam asmeniui), jei jos pajamos per mėnesį yra mažesnės už valstybės remiamas pajamas (t.y. 350 litu vienam asmeniui). (maciau kazkurioj nuorodoj klaida ivelta ir parasyta 135lt)
Kompensacijos už būsto šildymą, karštą bei šaltą vandenį (toliau kompensacijos) skiriamos, jei:
nedirba, nes:
- mokosi mokymo įstaigų dieniniuose skyriuose, kol jiems sukaks 24 metai;
- yra įstatymo nustatyto senatvės pensijos amžiaus;
- yra I ar II grupės invalidai;
- yra bedarbiai, gaunantys bedarbio pašalpą, mokymosi laikotarpiu mokymosi pašalpą;
- yra ne mažiau kaip 6 mėnesius įsiregistravę valstybinėje teritorinėje darbo biržoje kaip ieškantys darbo;
- yra įsiregistravę valstybinėje teritorinėje darbo biržoje ir gauna bedarbio pašalpą ir kai iki senatvės pensijos amžiaus yra likę ne daugiau kaip 2 metai;
- slaugo savo vaiką (globotinį ar rūpintinį), tėvą, motiną, sutuoktinį, seserį, brolį, senelius, kuriems reikia nuolatinės slaugos;a
- ne mažiau kaip vieną mėnesį gydosi sveikatos priežiūros įstaigos stacionare;
- moteris yra nėščia ir iki gimdymo yra likę ne daugiau kaip 70 kalendorinių dienų (suėjus 28 nėštumo savaitėms ir daugiau);
- motina arba tėvas (globėja ar rūpintoja arba globėjas ar rūpintojas) augina namuose.....
QUOTE(adidamm @ 2010 03 23, 17:50)
Už kurį čia mėnesį?
Pas mane geresnė situacija, aš dar už sausį negavus. Gausiu (tikiuosi) balandžio mėn. Šiandien laksčiau po kabinetus, kol paaiškėjo, kad kažkas kažkur iki galo darbo neatliko, todėl man jos išvis už sausį ir vasarį nepaskyrė.
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 23, 13:58)
QUOTE(timotey @ 2010 03 23, 17:29)
jau atsakyta
Papildyta:
QUOTE(Melasta @ 2010 03 23, 22:51)
Už kurį čia mėnesį?
Pas mane geresnė situacija, aš dar už sausį negavus. Gausiu (tikiuosi) balandžio mėn. Šiandien laksčiau po kabinetus, kol paaiškėjo, kad kažkas kažkur iki galo darbo neatliko, todėl man jos išvis už sausį ir vasarį nepaskyrė.
na cia tai isvis virsune
QUOTE(Melasta @ 2010 03 23, 23:51)
Už kurį čia mėnesį?
Uz vasari cia Oj negaliu ka nori ta ir daro su tom pasalpom , kazkas kazka pridirbo o jums dabar sedeti be pasalpos