Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(Niktė @ 2010 03 19, 09:14)
būsto paskolą ėmėt savo noru, niekas nevertė, tad nemaišykit komunalinių patarnavimų ir paskolų

viska puikiai suprantu, zinoma, emiau paskola savo noru, tiesiog skiriantis nebuvo kur su vaiku iseit.
Tiesiog bobiskai padejavau jums.
Ir mano atveju, jei staigiai neatsiras naujas darbas, jokios paramos is valstybes, jokios iseities ner. O tikejausi, kad yra kazkokios lengvatos atsidurusiems bedoje. tai tik tiek tenorejau pasisakyt.
Ieskosiu iseities, ka nors sugalvosiu, blogiausiu atveju vaziuosiu i uzsieni, gales koks amerikonas juoktis, kad jam dulkes sluosto ex rinkodaros vadove biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vauga: 19 kovo 2010 - 14:53
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 18, 12:42)
o jei mes su saviskiu nevede ir as ji isbrauksciau is seimos sudeties?

panašu, kad jau viską išsiaiškinot. Maniškio niekada nebuvo mano šeimos sudėtyje, tad išbraukti nereikėjo. Niekas nevažiavo ir netikrino, gyvenam ar ne mes kartu.
Tik tokiu atveju(kai mes "išsiskirę", o vaikas(ai) turi tėvo pavardę) reikia susitvarkyti išlaikymo klausimą teisme. Kitu atveju soc pašlapa priklauso tik vaikui(vaikams)

QUOTE(vauga @ 2010 03 18, 23:10)
atseit mokamus man ex-vyro  400 lt, gaunasi, kad mes su vaiku turim po 525 lt,  - pasalpos/lengvatos nepriklauso biggrin.gif
ot gudriai cia doh.gif

Nu tai jei išlaikymas priteistas, pranešat anstoliams, kad negaunat, jei neišieško iš ex, tai tvarkotės, jog gautumėt iš Vaikų fondo, žinoma 400 lt negausit, bet taip, dar ir kompensacijas galėsit susitvarkyti.
nesuprantu, kam jūs tada teisėtės vaikui išlaikymą, jei jo jums nereikia?

QUOTE(vauga @ 2010 03 19, 14:50)
Ieskosiu iseities, ka nors sugalvosiu,

Išeitis visada yra 4u.gif "Kai Dievas uždaro duris - atidaro langą" mirksiukas.gif Aš dabar visada šiuo posakiu vadovaujuosi. Padeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnių_mergaitė: 19 kovo 2010 - 20:00
QUOTE(vyšnių_mergaitė @ 2010 03 19, 20:57)
Išeitis visada yra  4u.gif  "Kai Dievas uždaro duris - atidaro langą"  mirksiukas.gif Aš dabar visada šiuo posakiu vadovaujuosi. Padeda.

cia geras, man patiko thumbup.gif
Atsakyti
Vyšnių mergaite...papasakokite daugiau apie Vaikų fondą...ir dar užskaičiau apie pinigėlius mokymo reikmėms...ar jie tebėra dar??? Kur daugiau sužinoti?
Atsakyti
QUOTE(amri @ 2010 03 19, 22:43)
Vyšnių mergaite...papasakokite daugiau apie Vaikų fondą...ir dar užskaičiau apie pinigėlius mokymo reikmėms...ar jie tebėra dar??? Kur daugiau sužinoti?

na papasakoti nelabai daug ką galiu, nes pačiai neteko su tuo susidurti. Tiesiog SM skaičiau. Žinoma kol viską susitvarkai laiko(ir nervų) kainuoja manau, bet kur Lietuvoj viskas einasi paprastai? cool.gif

Šis fondas padeda, kai esate prisiteisę alimentus, bet jie nemokami...
Daugiau galima paskaityti:
Štai čia
SM tema apie tai tik neskaičiau visos, tai nežinau ar tikrai ten yra naudingos info.

O dėl išmokos mokymosi reikmenims, tai man atrodo, čia savivaldybės sprendžia, tai reiktų domėtis savo savivaldybėj,nes daug info neradau internete apie tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnių_mergaitė: 20 kovo 2010 - 08:48
QUOTE(amri @ 2010 03 19, 23:43)
ir dar užskaičiau apie pinigėlius mokymo reikmėms...ar jie tebėra dar??? Kur daugiau sužinoti?

va cia siek tiek pagrindines info yra:

http://www.spcentras....php?m=11&l=978
Atsakyti
QUOTE(vyšnių_mergaitė @ 2010 03 19, 19:57)
Išeitis visada yra  4u.gif  "Kai Dievas uždaro duris - atidaro langą"  mirksiukas.gif Aš dabar visada šiuo posakiu vadovaujuosi. Padeda.

* zinau si posaki, irgi juo vadovaujuosi, ir kitoms taip sakau. As is prigimties optimiste. Viskas bus mums, merginos, gerai! Mes susitvarkysim! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vauga: 20 kovo 2010 - 10:25
Pasiskusiu jum dar pinigeliu nepervede man schmoll.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšnių_mergaitė @ 2010 03 20, 08:48)
na papasakoti nelabai daug ką galiu, nes pačiai neteko su tuo susidurti. Tiesiog SM skaičiau. Žinoma kol viską susitvarkai laiko(ir nervų) kainuoja manau, bet kur Lietuvoj viskas einasi paprastai?  cool.gif

Šis fondas padeda, kai esate prisiteisę alimentus, bet jie nemokami...
Daugiau galima paskaityti:
Štai čia
SM tema apie tai tik neskaičiau visos, tai nežinau ar tikrai ten yra naudingos info.

O dėl išmokos mokymosi reikmenims, tai man atrodo, čia savivaldybės sprendžia, tai reiktų domėtis savo savivaldybėj,nes daug info neradau internete apie tai.

QUOTE(Mirtyšė @ 2010 03 20, 09:23)
va cia siek tiek pagrindines info yra:

http://www.spcentras....php?m=11&l=978

Dėkui labai... matyt todėl ir "nežinojau", nes nepriklauso mums....
O dėl tų nemokamų pusryčių ir vasaros stovyklų, kažin ar yra kur tokio gėrio?
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2010 03 18, 21:21)
Del kompensacijos uz busto sildyma,bei vandeni galima kreiptis,jei vienam zmogui neiseina 525Lt.i menesi.Tik kompensuoja mazesne dali islaidu,negu zmonems gaunantiems soc.pasalpa.

Kiek zinau, kreipiasi ir didesnes pajamas gaunantys, 525Lt 1 asmeniui nefiguruoja taikant kompensacija uz sildyma.

QUOTE(vauga @ 2010 03 19, 00:10)
pasiskaiciavau, kad jei birza man mokes 650, pripliusuojam atseit mokamus man ex-vyro  400 lt, gaunasi, kad mes su vaiku turim po 525 lt,  - pasalpos/lengvatos nepriklauso biggrin.gif
ot gudriai cia doh.gif
busto paskola kas menesi moku po 1200 lt, komunaliniai ( 37 kv. m. butukas) po 700-800 lt.  blink.gif
Tikrai,  LT taip nemyli savo zmoniu, kad atviru tekstu i kilpa siuncia.
kas daugiau belieka?

Jusu pajamos 1050 Lt
Kompensacija uz sildyma skaiciuotusi taip : 1050-700*20%= 70 Lt Tiek galite moketi pagal savo pajamas.
Uz karsta vandeni ir gyvatuka : 1050*5%= 52.50 Lt
Atsakyti
QUOTE(MAVa @ 2010 03 20, 15:51)
Kiek zinau, kreipiasi ir didesnes pajamas gaunantys, 525Lt 1 asmeniui nefiguruoja taikant kompensacija uz sildyma.

didesnes pajamas tai kokias? ar galit konkreciau parasyt, kokiai mazdaug sumai esant dar teikiama kompensacija?
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 03 20, 15:58)
didesnes pajamas tai kokias? ar galit konkreciau parasyt, kokiai mazdaug sumai esant dar teikiama kompensacija?

Zinau zmoniu kurie kreipesi su tikrai didesnemis pajamomis, svarbu kad dar gaunasi kompensacija pagal ta skaiciavima.
O ir per tv kazkada informavo zmones kreiptis del kompensaciju, net jei ir dabar nepriklauso, esa kas zino kaip bus po menesio, gal tada tokia kaina uz sildyma bus, kad jau priklausys 4u.gif

Galima pasiskaiciuoti mazdaug ar iseitu kompensacija:
Tarkime, mokate uz sildyma po 300 Lt, 3 asmenu seima, pajamos 2000 Lt
Tai butu: 2000 - 1050(350x3)*20%=190 Lt galite moketi pagal savo pajamas, o viska kas daugiau kompensuos wink.gif
Na dar zinoma reikia ziureti ar virsplocio nera. Pvz. 3 asmenu seimai virsplotis virs 62 kv. berods (38+12+12)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAVa: 20 kovo 2010 - 15:07