Įkraunama...
Įkraunama...

Čikagiečių kampelis

QUOTE(blizzarde @ 2012 02 29, 18:00)
Labas,

As as asmeniskai einu pas D. Liaugminas ginekologa, teko pas ji ir gimdyt, man jis patinka. Dabar jis persikele i nauja ofisa, pasiieskok online, jei nerasi, tada paieskosiu is jo gauta laiska del adreso keitimo.
Pas Ramona as nesu buvus, nors norejau, nes arciau ji man butu, bet girdejau apie ja ne kokius atsiliepimus, kad kaip gine ji gruboka. tai tiek  mirksiukas.gif

Ačiū ,kontaktus radau. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

įlindau į jūsų temelę, nes internete nerandu dorai informacijos, ar priimtų chicagoj į darželį ar priešmokyklinę vaikus, jei ne visi skiepai pagal US kalendorių?

vienas vaikas kaip ir skiepytas pagal lietuvos kalendorių, bet kitas ne, ir bijau, nes su pirmuoju turėjom daug bėdų... ir visai nesinori prisigalvoti visokių religious reasons, ar įmanoma šitą klausimą civilizuotai išspręst nesiskiepijant? gal kam teko susidurt ir galėtų patart... blush2.gif
Atsakyti
kur galeciau parastai be jokiu isvedziojimu rasti chicagos mamytes,duoduosi po cia jau kelinta kart ,tai neleidzia nieko rasyti tai neberandu,gal galit kas padeti?
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2010 03 15, 13:02)
Sveika prisijungus Miglote.  Yra viena klaipėdietė čia pas mus Viktoriukas vadinasi, tik retokai užsuka paplepėti hihihi.gif Kokiam kaime gyveni ? Ką veiki ? Leliukų turi ?

sveikutes,na pagaliau ledai pajudejo ir as galiu rasyti cia prie jusu:)nes ilgokai vargau kol pajunge prie visu chicagos mamu

Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2012 03 04, 15:01)
Laba diena,

įlindau į jūsų temelę, nes internete nerandu dorai informacijos, ar priimtų chicagoj į darželį ar priešmokyklinę vaikus, jei ne visi skiepai pagal US kalendorių?

vienas vaikas kaip ir skiepytas pagal lietuvos kalendorių, bet kitas ne, ir bijau, nes su pirmuoju turėjom daug bėdų... ir visai nesinori prisigalvoti visokių religious reasons, ar įmanoma šitą klausimą civilizuotai išspręst nesiskiepijant? gal kam teko susidurt ir galėtų patart...  blush2.gif

apie koki darzeli sneki?amerikonu ar lietuviu? seip be reikalingu skiepu nepriima nei vienas darzelis,tokia jau tvarka,darzeli turetu duoti forma kurie skiepai reikalingi
Papildyta:
QUOTE(ade le @ 2012 03 01, 10:54)
Ačiū ,kontaktus radau.  4u.gif

ziuriu apie liaugmina snekat,seip jis kaip ginekologas neblogas,nemazai metu ejau pas ji,bet...pas ji yra tam tikri tabu,pastojusi nuejau,kadangi neturejau dar draudimo jis atsisake padaryti kazkoki ten skiepa kad isnesiociau 2 vaika,nes mano kraujo grupe minusine ir tt.. as to net nz kad jis reikalingas,ir kadangi neturejau su savim pora"shtukyciu" atsisake ji daryti,pasekme,persileidimas vos koju nepakraciau,nuo tada net nebesinori pas ji eit
Atsakyti
baltija34
ačiū už ats 4u.gif
Amerikoniską, manau, nes vestume į artimiausią.
o skiepų jei nėra, ir nesiruošiu skiepyti dėl vaikų sveikatos, va tas man aktualiausia... negi dėl to JAV negaliu gyvent net laikinai.
Atsakyti
Baltija, nesupyk, bet manau, sis daktaras tikrai neprivalejo daryti skiepo. Tu buvai be draudimo, cia jau tokia sistema USA. O gal tu dingsi ir nesumokesi?

Tiesiog jie turi apsidrausti, jei visiems darys i skola, gali taip ir prarasti savo bizni, nes manau dirbant su lietuviais jis tikrai yra patyres apgaules atveju, kai nesumoka. As labai gerai supratau ju poziuri, kai kalbejau su administratore... Tiesiai sviesiai pasake, kad paskui dingsta nesusimokeje, kai priima be draudimo.

Mano patirtis buvo kitokia, bet as pas si daktara lankiausi pries tai kelis metus, tai man jis leido be draudimo lankytis pas ji apziurai, kol susitvarkiau valstybini draudima. Bet vis tiek juk nesusidare suma 2000 uz kelis vizitus, nes manau kokia pora menesiu ejau taip be draudimo.

Ir siaip tu turi rupintis savo nestumu, jei sake kad bus blogos pasekmes, reikejo ieskot pinigeliu...
Atsakyti
QUOTE(blizzarde @ 2012 05 18, 08:57)
Baltija, nesupyk, bet manau, sis daktaras tikrai neprivalejo daryti skiepo. Tu buvai be draudimo, cia jau tokia sistema USA. O gal tu dingsi ir nesumokesi?

Tiesiog jie turi apsidrausti, jei visiems darys i skola, gali taip ir prarasti savo bizni, nes manau dirbant su lietuviais jis tikrai yra patyres apgaules atveju, kai nesumoka. As labai gerai supratau ju poziuri, kai kalbejau su administratore... Tiesiai sviesiai pasake, kad paskui dingsta nesusimokeje, kai priima be draudimo.

Mano patirtis buvo kitokia, bet as pas si daktara lankiausi pries tai kelis metus, tai man jis leido be draudimo lankytis pas ji apziurai, kol susitvarkiau valstybini draudima. Bet vis tiek juk nesusidare suma 2000 uz kelis vizitus, nes manau kokia pora menesiu ejau taip be draudimo.
Ir siaip tu turi rupintis savo nestumu, jei sake kad bus blogos pasekmes, reikejo ieskot pinigeliu...

as viska suprantu, zinoma kad neprivalejo,bet kaip ginekologas zinantis tai kas aktualu jam kaip ginekologui butu buve,geriau mane i prieki perspeti. man isvis neuzsifiksavo kad 2 nestumui isaugoti reikalingas skiepas,bet yra taip kaip yra. taip turejo buti.juk visada taip buna visko is karto negali gaut:)

Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2012 05 18, 07:55)
baltija34
ačiū už ats 4u.gif
Amerikoniską, manau, nes vestume į artimiausią.
o skiepų jei nėra, ir nesiruošiu skiepyti dėl vaikų sveikatos, va tas man aktualiausia... negi dėl to JAV negaliu gyvent net laikinai.

taip zinoma cia tau spresti kokius skiepus daryti ar isvis nedaryti ,bet cia jau tokia sistema,be ju nustatytu pagrindiniu neleis niekur,laikinai ar pastoviai vaikas eis,vaiko gydytojas buvo praeitais metais pasipiktines kai atsisakiau daryti nuo gripo skiepa, vienu zodziu pasake taip sirgs vaikas visa ziema nespesi lakstyti,bet giliai klydo:)
Atsakyti
QUOTE(reda s @ 2012 01 19, 10:45)
Mes turim dehumidifier rusy, maniskis is home depot pries kokius 4 metus pirko viena is pigiausiu tai jokiu problemu neturejom.

va norejau paklaust apie ta dregmes surinktuva jis didelis pas tave? jo pvz nedidialiam namui uztektu ar reikia pora pirkti,nes pas mane dregme nereali namie
Papildyta:
QUOTE(blizzarde @ 2012 02 29, 09:00)
Labas,

As as asmeniskai einu pas D. Liaugminas ginekologa, teko pas ji ir gimdyt, man jis patinka. Dabar jis persikele i nauja ofisa, pasiieskok online, jei nerasi, tada paieskosiu is jo gauta laiska del adreso keitimo.
Pas Ramona as nesu buvus, nors norejau, nes arciau ji man butu, bet girdejau apie ja ne kokius atsiliepimus, kad kaip gine ji gruboka. tai tiek  mirksiukas.gif

labas o tau rusai ir lietuviai tinka ginekologai? as pas amerikona einu ir kainos galvoju normalios tik aisku kai siuncia tyrimus tai jau nuo lab priklauso kainos ir ziurint ka darys,o seip pas ji priemimas nuo 80 iki 90 kainuoja,jis auroroje yra uz 59 kelio
Papildyta:
QUOTE(cikada7 @ 2012 02 29, 09:20)
Gal kas galite rekomenduoti kirpeja Napervillyje arba kur aplinkui? Rasau issamiau, gal kokia kirpeja paskaitys ax.gif  Esu pati brunete, bet sviesinu plaukus, dbr yra ataugusios saknys, gal noreciau kiek patamsint plaukus naturalesne spalva. Dazydavaus pas amerikonka, bet ji sviesindavo sruogelem ir kartais dar rudom sruogelem, bet nebenoriu, nes vistiek dazo per visa plauka, sako kad ne, bet kliuna dazu, kai uzlenkia i folija. Tai noreciau, kad galeciau dazyt tik saknis, nes neatsigauna plaukai, o tik sauseja blush2.gif

zinau gera ir malonia kirpeja naperville Ugne.nesu is tu kuriai kaip padare taip ir gerai bet ji..myli tai ka daro ir gaunasi viskas lb gerai:)
Atsakyti
QUOTE(baltija34 @ 2012 05 21, 02:09)

taip zinoma cia tau spresti kokius skiepus daryti ar isvis nedaryti ,bet cia jau tokia sistema,be ju nustatytu pagrindiniu neleis niekur,laikinai ar pastoviai vaikas eis,vaiko gydytojas buvo praeitais metais pasipiktines kai atsisakiau daryti  nuo gripo skiepa, vienu zodziu pasake taip sirgs vaikas visa ziema nespesi lakstyti,bet giliai klydo:)

4u.gif reikės dar giminaičius prispirt susižinot daugiau... sunku būtų patikėt, kad paskui ir į mokyklą neleistų (į privačia kokią tikiu, kad gali neleist, bet valstybinę..), žiūrėsim, dar niekur neišvažiavom:)
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 05 21, 01:19)
4u.gif reikės dar giminaičius prispirt susižinot daugiau... sunku būtų patikėt, kad paskui ir į mokyklą neleistų (į privačia kokią tikiu, kad gali neleist, bet valstybinę..), žiūrėsim, dar niekur neišvažiavom:)

Galima ir į darželius ir į mokyklas eiti, tikrai nėra taip, kad neskiepinti vaikai home schooled būna wink.gif Bet kariauti dėl to reikia. Yra įstatymai apie kuriuos nelabai kas nori šnekėti. Yra exemptions. Kiekviena valstija turi savo įstatymus. Ilinojuje galimos exemptions dėl religinių arba dėl medical reasons. Dėl medical reasons nerasi tokio daktaro, kuris pasirašytų, kad tavo vaikui buvo reakcija dėl skiepo, net jei ir bus akivaizdu kad buvo. Dėl religinių priežasčių....hm....manau, kad turėtų būti iš vis neskiepintas vaikas, tai lengviau įrodyti, kad nuo gimimo dėl savo įsitikinimų neskiepijai. Public mokyklos priims "neskiepuką", privačios- tikriausiai ne, nes jie savo taisykles stato. Taip pat vasaros stovyklos nepriims, nes privačios.
Eini pas pediatrus, sakai nenori skiepinti, tai daktarai (ne visi aišku, bet....) iš kart gazdina, kad oi oi tavo vaiko į mokyklą nepriims. Atseit negirdėję apie exemptions.... Na žodžiu truputėlį absurdas šia tema wink.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Labai ieskau moters, namu seimininkes, kuri padetu namu ukyje, tvarkyti kambarius, gaminti maista ir pns. Pagalba reikalinga viena karta savaitej, darbas apie 8val, pageidautina antradieniais. Gal turit kokia kaimyne, ar pas ka nors mama atvaziavus ir noretu extra pinigeliu 4u.gif Naperville, buciau labai dekinga jei padetumet surasti.
Atsakyti
Sveikos, cikagietes:) gal zinote, kokioje parduotuveje Cikagoje butu galima isigyti dziovintu ziogu? Reikalingas skubus atsakymas, nes reikia parvezti lauktuviu i LT ax.gif
Atsakyti